Hvala ti puno na odgovoru. Slazem se, ovo je i moje razmisljanje. A u tih haman 1000€ usli su i ostali ti neki sporedni troskovi tipa gorivo, vucna sluzba, postarina i ostalo. Al da uzima nenormalno, uzima.black_adrian wrote: ↑07/12/2021 20:24Da je starije auto i manje vrijedno rekao bih ti da ga prodate takvog neispravnog i da se ne isplati ulagati, al ipak se radi o mlađem autu.ljubicasti limun wrote: ↑07/12/2021 19:57 Polo. 2013.
a gledajte, ja se stvarno ne razumijem u sve to, hence i moj vokabular.sumiram ono sto sam cula da suprug prepricava drugima. tj. da se jada. nije on budala, samo mi se cini da odbija povjerovati da ga drug kojeg zna vec 10 god. levati.
htjela bih pitati za savjet sta uciniti u ovoj situaciji. otici po auto, zaboraviti na novac i defektan auto, sukobiti se, tuziti ga? tj. misljenje da li je moguc takav kaskadni kvar da se auto ne moze popraviti 4 mjeseca. jer stalno navodi neke nove kvarove. da je auto sastavljao od najmanjeg sarafa, dosad bi ga sastavio, a kamoli popravio.
Muž vjerovatno misli da taj majstor treba završit kad je već počeo, al ga previše uzima da to nije realno. Prvo što odugovlači, evo 3 mjeseca. A onda što je preskupo to sve, ne znam šta da mu je radio ne bi trebalo bit 1000 Eura. Jedino ako je ugrađivao dijelove iz ovlaštenog, ma da sumnjam.
Ništa, uzimaj svoje auto dok vas nije izlevatio za još koju hiljadu i vozi kod nekog provjerenog. Samo ne znam šta može otić kod tog auta da bude 1000 Eura odjednom. Kako vidim vjerovatno dizne, ne bi trebale ni one biti toliko skupe, uglavnom se ne pokvare sve 4 odjednom.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ljubicasti limun
#38501 Re: Pitamo Mehanicare ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#38502 Re: Pitamo Mehanicare ?
Benzin ili dizel?? Ako je dizel, dizne su poskupe..ali svejedno, toliko dugo auto da bude kod majstora, to nije normalno...mislim, majstor nije normalan, i bez uvrede, i muž nije normalan 
- ljubicasti limun
#38503 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dizel, jeste.konektovan wrote: ↑07/12/2021 21:14 Benzin ili dizel?? Ako je dizel, dizne su poskupe..ali svejedno, toliko dugo auto da bude kod majstora, to nije normalno...mislim, majstor nije normalan, i bez uvrede, i muž nije normalan![]()
A malo i nije ocito.
- Laplace
#38504 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trebao se onda vjenčati sa majstorom, kao onaj vozač Alfe. Možda njen muž vozi Alfu?konektovan wrote: ↑07/12/2021 19:30 Taj više voli majstora nego tebe,...u tome je kvaka, ono, baš se vole.
- kabal1337
#38505 Re: Pitamo Mehanicare ?
koji je problem sa vozilom?ljubicasti limun wrote: ↑07/12/2021 19:57
Polo. 2013.
a gledajte, ja se stvarno ne razumijem u sve to, hence i moj vokabular.sumiram ono sto sam cula da suprug prepricava drugima. tj. da se jada. nije on budala, samo mi se cini da odbija povjerovati da ga drug kojeg zna vec 10 god. levati.
htjela bih pitati za savjet sta uciniti u ovoj situaciji. otici po auto, zaboraviti na novac i defektan auto, sukobiti se, tuziti ga? tj. misljenje da li je moguc takav kaskadni kvar da se auto ne moze popraviti 4 mjeseca. jer stalno navodi neke nove kvarove. da je auto sastavljao od najmanjeg sarafa, dosad bi ga sastavio, a kamoli popravio.
- ljubicasti limun
#38506 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma mehanicar nam drzi auto vec evo 4. mjesec, stalno navodi nove kvarove (sad mi rekose da su dizne u pitanju, pa pumpa, pa sad i cijeli motor). svaki kvar uredno naplati tj. navodni popravak, ali auto i dalje ne vozi. izbrisala sam svoje pitanje jer nije u biti za ovu temu. vec za vjerovali ili ne.kabal1337 wrote: ↑07/12/2021 22:26koji je problem sa vozilom?ljubicasti limun wrote: ↑07/12/2021 19:57![]()
Polo. 2013.
- kabal1337
#38507 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa trazi misljenje drugog majstora. Cuj 4 mj. taj polo se rastavi sad pa sad. Moze se restaurirat cijeli za to vrijeme.
- ljubicasti limun
-
zigson
#38509 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja imao udes, motor mi do sajbe dosao od udara, i napravilo se sve za kraci period
- Danguba
#38510 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da li ti se muz drogira?ljubicasti limun wrote: ↑07/12/2021 22:44ma mehanicar nam drzi auto vec evo 4. mjesec, stalno navodi nove kvarove (sad mi rekose da su dizne u pitanju, pa pumpa, pa sad i cijeli motor). svaki kvar uredno naplati tj. navodni popravak, ali auto i dalje ne vozi. izbrisala sam svoje pitanje jer nije u biti za ovu temu. vec za vjerovali ili ne.![]()
-
mali_balon
#38512 Re: Pitamo Mehanicare ?
da nije taj mehanicar Jakara iz podlugova, kod njega se ode kada se auto 3mjeseca izvoza kod 10 majstora I onda kazu, nista, vozi Jakari I tamo ti auto ostane 6mjeseciljubicasti limun wrote: ↑07/12/2021 22:44ma mehanicar nam drzi auto vec evo 4. mjesec, stalno navodi nove kvarove (sad mi rekose da su dizne u pitanju, pa pumpa, pa sad i cijeli motor). svaki kvar uredno naplati tj. navodni popravak, ali auto i dalje ne vozi. izbrisala sam svoje pitanje jer nije u biti za ovu temu. vec za vjerovali ili ne.![]()
- iceman ze
#38513 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja promjen'opola TSi motora skodilaka, od toga pola dijelova od passata cc, upali k'o mina, i sve fercera, nista ne svijetli-ne blinka, pali i vozi, kakvi su to majstori kvartalni? da nisu pripravnici, šegrti?! 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#38514 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma da tebe taj muž ne levati šta a izvlači se na auto i majstora ?
nešto mi nerealno da toliko traje defektaža i popravka.
Jesu dizne - jesu, uzmi nove ili uzmi polovne ili repariraj kod bošiste, ne vidim uopće potrebu da se drži auto toliko.
Kad ste zadnji put vidjeli auto očima ?
Da nije majstor razbio pa sad popravlja ?
nešto mi nerealno da toliko traje defektaža i popravka.
Jesu dizne - jesu, uzmi nove ili uzmi polovne ili repariraj kod bošiste, ne vidim uopće potrebu da se drži auto toliko.
Kad ste zadnji put vidjeli auto očima ?
Da nije majstor razbio pa sad popravlja ?
-
oruzana_pobuna
- Danguba
#38516 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ona ima dva problema, jedno je muz a drugo auto.
Neka vidi sta joj je lakse ostaviti i rijesiti se problema.
Neka vidi sta joj je lakse ostaviti i rijesiti se problema.
-
Naslovnica
#38517 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma prokock'o muž auto, nije do majstora.

-
EasyMan
#38518 Re: Pitamo Mehanicare ?
Isto sam pomislio kad sam procitao sta je napisala
- ljubicasti limun
#38519 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hajd ne ka*ite. Ako ste vi skloni tim stvarima, nije svako.
Idemo danas po auto, ovo za novac cemo kasnije rijesiti. Hvala svima za normalne savjete i potvrdu da ipak nesto nije ok.
A vi ostali se fakat sramite zbog komentara.
Idemo danas po auto, ovo za novac cemo kasnije rijesiti. Hvala svima za normalne savjete i potvrdu da ipak nesto nije ok.
A vi ostali se fakat sramite zbog komentara.
-
zigson
#38520 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gdje ce biti ok sestro, 4 mjeseca polo kod majstora. Kazem ti meni od udesa motor do sofersajbe dosao, vadjen motor, limarija radjena, motor radjen, mjenjac radjen, krakovi itd, sve se zavrsilo za kraci period od tog. Podhitno mijenjajte majstora pa da mu je brat rodjeni.ljubicasti limun wrote: ↑08/12/2021 11:59 Hajd ne ka*ite. Ako ste vi skloni tim stvarima, nije svako.
A vi ostali se fakat sramite zbog komentara.![]()
- ljubicasti limun
#38521 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja se slazem u potpunosti, ali ono ipak kontas, mozda je sve tako kako lik govori. Jer zvuci skroz iskreno dok nabraja sta sve treba i sta je sve uradio. Evo i jutros nam kaze ja sam dao 200% od sebe i opet kaze, mora se opet te sprice/dizne i pumpa mijenjati, nije do njega. Mislim, kako nije? Valjda dajes i neku garanciju na svoj popravak (jer upravo to popravljas vec 4. mjesec, a naplatio si), a vidis kao mehanicar koji je osnovni kvar koji je prouzrocio sve ostale. I priznas da ne znas, a ne izvlacis novac.zigson wrote: ↑08/12/2021 12:02Gdje ce biti ok sestro, 4 mjeseca polo kod majstora. Kazem ti meni od udesa motor do sofersajbe dosao, vadjen motor, limarija radjena, motor radjen, mjenjac radjen, krakovi itd, sve se zavrsilo za kraci period od tog. Podhitno mijenjajte majstora pa da mu je brat rodjeni.ljubicasti limun wrote: ↑08/12/2021 11:59 Hajd ne ka*ite. Ako ste vi skloni tim stvarima, nije svako.
A vi ostali se fakat sramite zbog komentara.![]()
Al doduse, ipak je najvecu gresku napravio suprug.
No nije bitno, danas ce nam vratiti auto nazad, pa cemo vidjeti sta je tu bilo.
Inace, sorry sto sam vam upala u temu, bilo je malo i kroz salu, ali i da cujem strucno misljenje da li je takav kaskadni kvar uopce moguc koji razvali citav auto da ga se u etapama mora popravljati 4 mjeseca. I hvala vam na odgovorima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#38522 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tu je kaskadni kvarnjak bio majstor i tvoj suprug. Tu se trebalo presjeći prvi put kad je došlo do odgadjanja.
Hebote, biti bez auta 4 mjeseca....
Hebote, biti bez auta 4 mjeseca....
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#38523 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mi ti opet kažemo, nemoguće je da je takav kvar, moguće je samo da je majstor levatio tvog muža.
Tj, nije znao uraditi defektažu kvara pa redom mijenjao sve dok nije došao do dizni.
Tj, nije znao uraditi defektažu kvara pa redom mijenjao sve dok nije došao do dizni.
- Optimist
#38524 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pitanje za poznavaoce ulja.
Nudi mi se 2 vrste ulja za mali servis. Jedno je Mannol Energy Combi a drugo Fuchs Titan. Oba su originalna i oba ispunjavaju specifikaciju motora.
Kakva su ova 2 navedena proizvodjaca?
Do sad sam uvijek sipao Castrol po preporuci majstora, ali bih zelio ovaj put promijeniti i ja naruciti sve dijelove pa njemu odnijeti na zamjenu.
Nudi mi se 2 vrste ulja za mali servis. Jedno je Mannol Energy Combi a drugo Fuchs Titan. Oba su originalna i oba ispunjavaju specifikaciju motora.
Do sad sam uvijek sipao Castrol po preporuci majstora, ali bih zelio ovaj put promijeniti i ja naruciti sve dijelove pa njemu odnijeti na zamjenu.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#38525 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sve dok zadovoljava specifikaciju motora i proizvođača nemaš problema. Mannol se poprilično dobro probio na tržište, imaju raznih vrsta ulja i proizvoda. Ja ne bi bježao ni od jednog ni od drugog.Optimist wrote: ↑08/12/2021 12:52 Pitanje za poznavaoce ulja.