Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#3851 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Možda treba napisati velikim slovima i izdvojiti na vrh.
-
Crvena Tifoza
#3852 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Bravo i hvala za ove što ne idu na utakmice.
Sreća pa vas imamo da nam objasnite.
Kakve frustracije pucaju ljude to nije normalno.
Sreća pa vas imamo da nam objasnite.
Kakve frustracije pucaju ljude to nije normalno.
- Didier
#3853 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Znao sam da je pijačar, čim ne zna pravila...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
Crvena Tifoza
#3855 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Inače košpicari su poznati kao vrsni matematičari. 
- luckylaka
#3856 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Idemo na utakmicu da gledamo,navija.o i plkusa.o pogurati nase pa kako bude.I ovo do sada je bilo dosta preko toga sve je istorija(vala i svaki prolaz debelo kosta)
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3857 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ako pobijedimo katar, vec sad znamo da ce jedna reprezentacija sigurno biti losija od nase na listi treceplasiranih (Senegal ili Irak).
Cekamo jos dodatne tri da se zajebu i cekamo nase da pobijede

Cekamo jos dodatne tri da se zajebu i cekamo nase da pobijede
- jeza u ledja
#3858 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ma govorimo vec danima, samo treba uzeti Katar i prosli smo.
...al valja uzeti Katar.
...al valja uzeti Katar.
- muha_sa
#3859 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Vec kontamo s kim u polufinalujeza u ledja wrote: ↑23/06/2026 05:13 Ma govorimo vec danima, samo treba uzeti Katar i prosli smo.
...al valja uzeti Katar.
Nadam se i vjerujem da cemo pobjedit Katar-al............................
- jeza u ledja
#3860 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ma kad gledam sve ove ekipe....fakat kontam mi mozemo biti sretni sto smo uopste tu.
Svejedno, nekako smo se uvalili u najslabiju grupu i Katar realno mozemo uzeti.
Svejedno, nekako smo se uvalili u najslabiju grupu i Katar realno mozemo uzeti.
- Billy The Pljuc
#3861 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
A neštA gledam kako se približava kompletiranje drugog kola po grupama da bi trećeplasirani iz naše grupe trebao da se ugura sa četiri bobe u nokaut fazu bRez obzira na gol razliku, naravno ako ne bude velikih iznenađenja u tom trećem kolu. Ako ništa, ova utakmica BiH vs. Katar ne bi trebala biti dosadna jer i njima i nama samo pobjeda odgovara. Tragedija za obje repke bi bila taktiziranje i igranje na rezultat koji bi jelte u tom slučaju vjerovatno bio tijesan i vrlo blizu stanju prije prvog zvižduka a što je 0:0
.
Ja se iskreno nadam da Barba neće taktizirati i da konačno odigramo jednu napadački orjentisanu utakmicu bez obzira što je ulog veliki. Vjerujem da su šanse u varijanti "za gol više" dobrano na našoj strani, imamo visinu i snagu, jednu živuću legendu vjerovatno od prve minute i napadača koji su prošlu sezonu ostavili traga u klubovima za koje igraju. Realno gledajući Katar nam ne bi trebao moći parirati al' eto, biti će šta mora biti.
Ja se iskreno nadam da Barba neće taktizirati i da konačno odigramo jednu napadački orjentisanu utakmicu bez obzira što je ulog veliki. Vjerujem da su šanse u varijanti "za gol više" dobrano na našoj strani, imamo visinu i snagu, jednu živuću legendu vjerovatno od prve minute i napadača koji su prošlu sezonu ostavili traga u klubovima za koje igraju. Realno gledajući Katar nam ne bi trebao moći parirati al' eto, biti će šta mora biti.
- dr_Evil
#3862 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
palermo wrote: ↑22/06/2026 17:34Vidi se da vas dvojica obitavate na politicidr_Evil wrote: ↑22/06/2026 16:40skrbavi-admin wrote: ↑22/06/2026 16:36 ne ocekujem nista od ove djece.... njihovi roditelji nisu dobili nista klinci nisu dobili nista ni od drzave ni od naroda.... prema tome i to malo radosti plasmana na WC im fala - nisu morali a mogli su nedje drugo mozda....
mi treba da se zapitamo zasto zemlja i vilajet koji je dao Osima, Sabanadzovica, Hadzibegica, Katanu, Bazdarevica, Ferhatovica, Buzu, Nikica, Sliskovic, Tuce, Halilhodzic, Bajevic, Dzeko, Susic, Salihamidzic, Hibic..... - nije dao poslije rata maltene nijednog klasnog fudbalera iz nasih skola fudbala osim Dzeke..... ja znam da je rat odnio mnogo klinaca koji su mogli biti talenti u sportu bilo s puskom bilo ubistvom al da nema nijednog fudbalera vise nije mi jasno....
.... a jasno mi je ko dan....![]()
![]()
![]()
Sve je politika:
https://thebosniatimes.ba/102647/samo-d ... -je-bosna/
SAMO DA ISTRČE: Katar je samo protivnik, ulog je Bosna
- Porodice Foht
#3863 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Bas se pitam, da napokon sutra dobijemo penal nakon skoro dvije i po godine, ko bi imo mu.da da puca. 
- vee-jay
#3864 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
gledam drugi gol Haalanda protiv Senegala
Siehst du diesen Mann, Demirovic?
So schießt man Tore.

Siehst du diesen Mann, Demirovic?
So schießt man Tore.
- Plavo-bijeli
#3865 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Posljednji komentar na ovu temu iako opet nema veze ni sa cim, jer ponavljam da sam rekao da su sila u AFRICI ne na svijetu.Crvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 22:53Uredu, eto bojkotovali, bili ratovi itd.Plavo-bijeli wrote: ↑22/06/2026 21:22
E jesi zapeo za potpuno nebitnu stvar i jos je nebitnije to '92 godine' jer su od 1934. do 2026 odigrali 9 utakmica na SP.
Razlog zasto nisu vise igrali SP jesu te njihove kvalifikacije koje su vrlo komplikovane i vrlo mali broj nacija iz Afrike moze direktno ici na SP (od preko 50 islo direktno samo 5).
Sad sam jos malo istrazio i evo sto je jos smjesnije to tvoje "92 godine."
Egipat je prvi put igrao SP 1934. godine pa tek onda 1990 gdje su odigrali 3 utakmice, dvije nerijeseno nerijeseno protiv Holandije i Irske, napr a izgubili samo od Engleske 1-0. PA onda tek igrali 2018.
STo nisu igral iod 1934 do 1990 kad su taj "Real Madrid"?
1942. i 1946 se nije ni igralo zbog rata.
Pedesetih Afrika nije imala niti jedno zagarantovano mjesto na SP.
Šezdesetih su napr bojktovali SP jer su dobili samo jedno zagarantovano mjesto.
TEk 1982. dobijaju 2 mjesta. Čitava Afrika.
I onda kazes 92 godine i drzis se toga![]()
Zasto ih nema na SP 1998, 2006, 2010, 2014, 2022?
Zasto nisu isli 1998. jer u Africi nemas baraza, samo jedan isao direktno iz grupe, Tunis je bio taj ispred njih.
2006. bili u istoj grupi sa Kamerunom (Etoo) i OBalom Slonovače (Didier Drogba) isto samo prvi isao.
2010. Egipat i Alzir zavrsili sa istim brojem bodova i istom gol razlikom i svim istim i igrala sa jedna utakmica gdje je Alzir dobio 1-0.. tad je bila atmosfera haman na ivici rata, napadani autobusi, igraci imali krvave glave itd...
2014. U prvoj fazi kvalifikacija imali 6 pobjeda iz 6 utakmica i onda opet morali ici u nokaut fazu gdje ispadaju od Gane
2022. opet osvojili grupu i opet morali ici u baraz gdje ih je pobjedio Senegal koji ih je par sedmica ranije pobjedio u finalu Africkog kupa nacija ...i to izgubili na penale gdje je napr stotine navijaca Senegala koristilo lasere direktno u oci igracima Egipta tokom izvodjenja penala...
Tako da daleko od tih 92 godine i po tebi ispade da su nivo Somalije.
Sad postavite nase uspjehe i neuspjehe i gdje smo mi i sto se mi nismo plasirali ni na EP a tolike godine ni na SP iako smo iz Evrope imali sto nekakvih mogucnosti i dva direktno iz grupe sto su vodila itd itd...
i onda se dodje neko i omalovazava jedan Paragvaj i Egipat i kao lako cemo mi sa njima, mi smo sila..imamo Bajraktarevica i Alajbegovića
Već se pise ako ne dobijemo KAtar da ce to biti "neviđena bruka"
To neviđena bruka moze biti jedino ako smo nivo Hrvatske, sto ekipom sto historijom.
A mi smo nivo do ove godine po broju nastupa na SP na nivou Kuwaita, Indonesije, Salvadora, Kube...
A na EP napr jedna Srbija, Slovačka i Rumunija imaju 6 nastupa, Mađarska 5, Škotska 4 a cak i reprezentacije kao Finska, Latvija, Gruzija su bili dio tog EP a mi nismo.
KAko to da takva reprezentacija sa 0 uspjeha u svojoj historiji naglo postaje nezadovoljna nerijesenim sa Kanadom, naglo postaje ogromna bruka izgubiti od Svicarske onim rezultatom i trazi se neki iskljucivo kao napadacki fudbal..ne samo dobiti nego se mora napadacki igrat bez obzira protiv koga se igra...
Otkud to??! I na osnovu čega??
Tjerat cemo i Barbareza i sve ako ne odemo na EP, ili na naredno SP.
- sinuhe
#3866 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Toliko neozbiljna ekipa Katar nije da BIH ne može od njih primiti gol. Imaju neriješeno protiv Švicarske i bolji stručni štab od BiH.
BiH je ipak favorit i moliću lijepo ako je ikako moguće pobjeda bez primljenog gola.
BiH je ipak favorit i moliću lijepo ako je ikako moguće pobjeda bez primljenog gola.
- Eldo__
#3867 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
da hoce proci više tekma i ove kombinacije s kime cemo igrati i kako ce se odigrati svaki dan novo filovanje 
- insaneinthebrain
#3868 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
VasiljPorodice Foht wrote: ↑23/06/2026 08:45 Bas se pitam, da napokon sutra dobijemo penal nakon skoro dvije i po godine, ko bi imo mu.da da puca.![]()
- istra_hr
- Logovan
#3870 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kerim ili EsmirPorodice Foht wrote: ↑23/06/2026 08:45 Bas se pitam, da napokon sutra dobijemo penal nakon skoro dvije i po godine, ko bi imo mu.da da puca.![]()
-
splinter
#3871 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nema tu nekog filozofiranja, jedni te isti likovi sto puta postavljaju jedno te isto pitanje ( s kim igramo ako prođemo dalje ) i onda se stekne subjektivan osjećaj filozofiranja. Nije ti dobra usporedba sa Hajdukom i Torcidom, to bi više pasalo za Škote ( 8 nastupa na SP bez prolaska grupe) ili Irance (7x na SP, bez prolaska grupe) ili Honduras 3x i tako dalje. Ima još fore za nas
- istra_hr
#3872 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Svi u napad, ak treba, igrat bez obrane, rezultat 6:5 ali, pobijedit
- jasko_ba
#3873 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne znam za vas, ali mene nervoza vec uhvatila.
Ono bolji smo od njih definitivno, realno bi bilo bar 2 gola razlike za nas, ali ajd ti opusteno razmisljaj do sutra.
- Eldo__
#3874 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Pa ide sve po "planu" realno ovako da nam je neko ponudio na pocetku sasvim je uredu iako se moglo više cupati.
Imali smo peh ovo sa Dzekom a posebno i sa Tabakovicem što su nam OUT sa povredama pogotov u napadu, Hare bi orao u napadu nekako se laktao.
Vjerujem da sutra krecemo na all in nema se šta kalkulisati moraš dati pogodak više od protivnika ili ideš kuci.
Nas malo zeza samo to što je Švica kiksala protiv Katra, da je Katar izgubio ne bih imao bodova niti sutra neke šanse a ovako..
Nadam se da ce sutra ipak u prvom poluvremenu vec biti 2:0 za nas pa da rahat docekamo kraj susreta.
Igre nemamo a realizacija još gora ali opet Azija i nogomet ne ide baš
Imali smo peh ovo sa Dzekom a posebno i sa Tabakovicem što su nam OUT sa povredama pogotov u napadu, Hare bi orao u napadu nekako se laktao.
Vjerujem da sutra krecemo na all in nema se šta kalkulisati moraš dati pogodak više od protivnika ili ideš kuci.
Nas malo zeza samo to što je Švica kiksala protiv Katra, da je Katar izgubio ne bih imao bodova niti sutra neke šanse a ovako..
Nadam se da ce sutra ipak u prvom poluvremenu vec biti 2:0 za nas pa da rahat docekamo kraj susreta.
Igre nemamo a realizacija još gora ali opet Azija i nogomet ne ide baš
- Plavo-bijeli
#3875 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne zeza nas to, nego nam čak i odgovara. Opet bi ovi igrali i za taj bod - jer eno vidiš da dobijaju poklone koji vrijede stotine hiljada eura.
Branili bi se i cuvali taj bod kao protiv Svicarske i takve nam utakmice nikako ne odgovaraju, dovoljno vidjeti utakmice potiv Kipra.
Ovako oni moraju ici na sve ili nista, tj morat ce dosta otvorenije igrati. Ako gube moraju ganjati vise sto nama otvara dodatne mogucnosti.
Prvi put ikada da igramo sa znatno losijom reprezentacijom koja mora ici na pobjedu.
A za 2-0, ne bih vala bio ni tad rahat. Eo Norveska vodila 2 razlike pa primis gol par min prije kraja pa opet strepnja... tako da do zadnje sekunde necu bit rahat, osim ak bas ne ode na 3-0 sto je moguce, kao sto je i moguce da kiksamo jbg
Predviđam 2- 0, Dzeko i Tabakovic.