nekako sam uvjerenja da cemo krenuti sa istom postavo kao i do sada samo sto cemo od prve sekunde ici na presing
ovo se uvjerenje naravno bazira na pretpostavci da je i trener mog misljenja da bi nam brz gol veoma puno znacio
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ma preuveličavanje, nema se šta za reći osim poveo TSS i eto sve se srušilo kao kula od karata. Komedija.Osmi Socrates wrote: ↑22/06/2026 15:40 Dobro. TSS je počeo jednu utakmicu na tom SP, i u toj utakmici pobijedili smo 3:1, i TSS je imao asistenciju.
Pitao sam kako je zajebao nepotizmom.![]()
Nema to veze sa ovim sto je edin rekao, da je hajp oko trenera 6-12 mjeseci. Ja pitao kako je Dalić potrajao, dosao kao totalna nepoznanica, uzeo dvije medalje i to pofino daleko od Ćirine medalje. Nije bila ta tradicija tek tako zagarantovana, evo Englezi najbolji primjer, coming home, koliko, 50 god.skrbavi-admin wrote: ↑22/06/2026 16:42
ima jedna jebena stvar u sportu - zove se tradicija.... ljudi su osvajali 3 puta medalju sa svjetskih smotri od 1998e.... nesto kao finski trkaci u autotrkama - razvaljuju u Formuli 1 u Rallyju u skokovima - jednostavno jer je to tradicija - ima uporiste ima bazu fanova ima lovu....
imaju tradiciju i u rukometu, i u vaterpolu.... u svjetskom su vrhu.... jer.... imaju tradiciju..... mi imamo seljakluk.... sviranje u kolonama auta za bod neki.... kad je poceo Mundijal pravile se racunice do finala a kako vidim ne posustaje se od glupih racunanja....![]()
kod nas se guraju babina i mamina djeca jer je babino dijete od babe na polozaju isplativije gurat jer ce babo finansirat mamica urgirat..... onis u bogom dani talenti.... zbog takvih antitalenata koje guraju bogom dane Babuke oni sto nemaju cvonjka ne mogu kupit ni trenera ni mjesto u timu ni opremu.... nego jarane zasuc rukave i irgeti nedje za platu
dokle god su u stanju proizvest Joske Gvardijole i prodat za dvocifren broj miliona eura igraca - igracki nece siromasit....
kod nas ljudi psuju mater dijaspori jer je odjebala trbuhom za kruhom i onda ocekuje da ta ista dijaspora zaigra za nas nakon sto im je neko jebo mater....
nemre tako....
Ta taktika je u skladu sa skladbom: “Dajte gol, pa da slavimo…”vee-jay wrote: ↑22/06/2026 17:02 ponovo se pisu stranice o proslosti - veoma relevantna tema za gubljenje vremena![]()
nekako sam uvjerenja da cemo krenuti sa istom postavo kao i do sada samo sto cemo od prve sekunde ici na presing
ovo se uvjerenje naravno bazira na pretpostavci da je i trener mog misljenja da bi nam brz gol veoma puno znacio![]()
A sta je sa cuvenom drugom.godinom Mourihna ?
Vidi se da vas dvojica obitavate na politicidr_Evil wrote: ↑22/06/2026 16:40skrbavi-admin wrote: ↑22/06/2026 16:36 ne ocekujem nista od ove djece.... njihovi roditelji nisu dobili nista klinci nisu dobili nista ni od drzave ni od naroda.... prema tome i to malo radosti plasmana na WC im fala - nisu morali a mogli su nedje drugo mozda....
mi treba da se zapitamo zasto zemlja i vilajet koji je dao Osima, Sabanadzovica, Hadzibegica, Katanu, Bazdarevica, Ferhatovica, Buzu, Nikica, Sliskovic, Tuce, Halilhodzic, Bajevic, Dzeko, Susic, Salihamidzic, Hibic..... - nije dao poslije rata maltene nijednog klasnog fudbalera iz nasih skola fudbala osim Dzeke..... ja znam da je rat odnio mnogo klinaca koji su mogli biti talenti u sportu bilo s puskom bilo ubistvom al da nema nijednog fudbalera vise nije mi jasno....
.... a jasno mi je ko dan....![]()
![]()
Za razliku od Mourinha, mislim da Barbarez zeli da uci od drugih i nema taj ego koji bi ga kocio da napreduje.
Dugorocna bokada na SP koja traje 92 godine.Plavo-bijeli wrote: ↑22/06/2026 14:01Nisi baš najbolje skontao analogiju. Zato sam i napisao da su oni Real Madrid u Africi, a ne na svijetu. U svom dvorištu su apsolutni vladari, a to što imaju neobjašnjiv kompleks od Svjetskog prvenstva ne briše njihovih 7 titula i dominaciju na kontinentu.Crvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 13:54 Ovaj Real Madrid iz Afrike, tj Egipat je prvi put pobijedio utakmicu na SP. 92 godine čekao na to.
Kad već pokušavaš biti ironičan sa Realom, sjeti se da je taj isti Real Madrid od 2005. do 2010. godine šest puta zaredom ispadao u osmini finala Lige prvaka (od Lyona, Rome, Arsenala...). Da li je Real tada prestao biti institucija i najveći klub na svijetu? Nije. Samo su imali neshvatljivu blokadu u tom takmičenju.
Ista stvar je s Egiptom i Mundijalom. To što su tamo imali dugoročnu blokadu i rezultatski post apsolutno ne mijenja činjenicu da su ozbiljna fudbalska nacija, sa ogromnom bazom i historijom.
E jesi zapeo za potpuno nebitnu stvar i jos je nebitnije to '92 godine' jer su od 1934. do 2026 odigrali 9 utakmica na SP.Crvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 20:47Dugorocna bokada na SP koja traje 92 godine.Plavo-bijeli wrote: ↑22/06/2026 14:01Nisi baš najbolje skontao analogiju. Zato sam i napisao da su oni Real Madrid u Africi, a ne na svijetu. U svom dvorištu su apsolutni vladari, a to što imaju neobjašnjiv kompleks od Svjetskog prvenstva ne briše njihovih 7 titula i dominaciju na kontinentu.Crvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 13:54 Ovaj Real Madrid iz Afrike, tj Egipat je prvi put pobijedio utakmicu na SP. 92 godine čekao na to.
Kad već pokušavaš biti ironičan sa Realom, sjeti se da je taj isti Real Madrid od 2005. do 2010. godine šest puta zaredom ispadao u osmini finala Lige prvaka (od Lyona, Rome, Arsenala...). Da li je Real tada prestao biti institucija i najveći klub na svijetu? Nije. Samo su imali neshvatljivu blokadu u tom takmičenju.
Ista stvar je s Egiptom i Mundijalom. To što su tamo imali dugoročnu blokadu i rezultatski post apsolutno ne mijenja činjenicu da su ozbiljna fudbalska nacija, sa ogromnom bazom i historijom.![]()
Da su neki klinac od ekipe, dobili bi nekad nekog na SP.
Uredu, eto bojkotovali, bili ratovi itd.Plavo-bijeli wrote: ↑22/06/2026 21:22
E jesi zapeo za potpuno nebitnu stvar i jos je nebitnije to '92 godine' jer su od 1934. do 2026 odigrali 9 utakmica na SP.
Razlog zasto nisu vise igrali SP jesu te njihove kvalifikacije koje su vrlo komplikovane i vrlo mali broj nacija iz Afrike moze direktno ici na SP (od preko 50 islo direktno samo 5).
Sad sam jos malo istrazio i evo sto je jos smjesnije to tvoje "92 godine."
Egipat je prvi put igrao SP 1934. godine pa tek onda 1990 gdje su odigrali 3 utakmice, dvije nerijeseno nerijeseno protiv Holandije i Irske, napr a izgubili samo od Engleske 1-0. PA onda tek igrali 2018.
STo nisu igral iod 1934 do 1990 kad su taj "Real Madrid"?
1942. i 1946 se nije ni igralo zbog rata.
Pedesetih Afrika nije imala niti jedno zagarantovano mjesto na SP.
Šezdesetih su napr bojktovali SP jer su dobili samo jedno zagarantovano mjesto.
TEk 1982. dobijaju 2 mjesta. Čitava Afrika.
I onda kazes 92 godine i drzis se toga![]()
Je li ovo uopste bitno za nasu reprezentaciju,vratite se utakmici,sta,kako s kim premda to ne utice na strucni stab al etoCrvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 22:53Uredu, eto bojkotovali, bili ratovi itd.Plavo-bijeli wrote: ↑22/06/2026 21:22
E jesi zapeo za potpuno nebitnu stvar i jos je nebitnije to '92 godine' jer su od 1934. do 2026 odigrali 9 utakmica na SP.
Razlog zasto nisu vise igrali SP jesu te njihove kvalifikacije koje su vrlo komplikovane i vrlo mali broj nacija iz Afrike moze direktno ici na SP (od preko 50 islo direktno samo 5).
Sad sam jos malo istrazio i evo sto je jos smjesnije to tvoje "92 godine."
Egipat je prvi put igrao SP 1934. godine pa tek onda 1990 gdje su odigrali 3 utakmice, dvije nerijeseno nerijeseno protiv Holandije i Irske, napr a izgubili samo od Engleske 1-0. PA onda tek igrali 2018.
STo nisu igral iod 1934 do 1990 kad su taj "Real Madrid"?
1942. i 1946 se nije ni igralo zbog rata.
Pedesetih Afrika nije imala niti jedno zagarantovano mjesto na SP.
Šezdesetih su napr bojktovali SP jer su dobili samo jedno zagarantovano mjesto.
TEk 1982. dobijaju 2 mjesta. Čitava Afrika.
I onda kazes 92 godine i drzis se toga![]()
Zasto ih nema na SP 1998, 2006, 2010, 2014, 2022?
Veze nema sa nama. Ali eto lik osjetio potrebu da nam dokaže kakav je sila ovaj Egipat, ali samo ih ‘neće’ na SP.
Odgovara nam svaka pobijeda ali recimo da Kanad da svicarcima slucajno 2-3 gola a mi kataru 3-4 idemo na drugo mjesto,ako se ne varam.Sto ne produzi za SeatleCrvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 23:45Veze nema sa nama. Ali eto lik osjetio potrebu da nam dokaže kakav je sila ovaj Egipat, ali samo ih ‘neće’ na SP.
Oprostite ako je već bilo, samo da priupitam kakva nam pobjeda odgovara? Hoće li biti dovoljno 1:0?
Tek iz LA stigao pa nisam sve upratio.![]()
Ne moze tako jer se gleda medjusobni duel a mi smo losiji od Svicarske. Moze da Kanada izgubi 3:0 a mi dobijemo 6:0. Onda sta se dalje gleda. Ili dobijemo 7:0luckylaka wrote: ↑22/06/2026 23:52Odgovara nam svaka pobijeda ali recimo da Kanad da svicarcima slucajno 2-3 gola a mi kataru 3-4 idemo na drugo mjesto,ako se ne varam.Sto ne produzi za SeatleCrvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 23:45Veze nema sa nama. Ali eto lik osjetio potrebu da nam dokaže kakav je sila ovaj Egipat, ali samo ih ‘neće’ na SP.
Oprostite ako je već bilo, samo da priupitam kakva nam pobjeda odgovara? Hoće li biti dovoljno 1:0?
Ne idemo. Prvo se gleda.medjusobni omjer, a.kao sro.znas sviceri nas.pobijedise. Jedino da sviceri nagrde kanadu sa 4-5 razlike.i.mi Katar sa 4-5 mogli bi na drugo.luckylaka wrote: ↑22/06/2026 23:52Odgovara nam svaka pobijeda ali recimo da Kanad da svicarcima slucajno 2-3 gola a mi kataru 3-4 idemo na drugo mjesto,ako se ne varam.Sto ne produzi za SeatleCrvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 23:45Veze nema sa nama. Ali eto lik osjetio potrebu da nam dokaže kakav je sila ovaj Egipat, ali samo ih ‘neće’ na SP.
Tako sam nešto i kontao da još postoji teoretska šansa da idemo na drugo.luckylaka wrote: ↑22/06/2026 23:52Odgovara nam svaka pobijeda ali recimo da Kanad da svicarcima slucajno 2-3 gola a mi kataru 3-4 idemo na drugo mjesto,ako se ne varam.Sto ne produzi za SeatleCrvena Tifoza wrote: ↑22/06/2026 23:45Veze nema sa nama. Ali eto lik osjetio potrebu da nam dokaže kakav je sila ovaj Egipat, ali samo ih ‘neće’ na SP.