Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
Protiv koga je Zukanović mogao odraditi? Sejo je i tada bio prvi lijevi bek.
Protiv Nigerije je trebalo završiti neriješeno.
Iran je pobijeđen.
Meni se više čini da ispredate neke mitove o nepotizmu, a mnogo logičnije objašnjenje je da nismo imali sreće i da smo po igri trebali proći tu grupu. Jer ofsajd nije bio.
Last edited by Osmi Socrates on 22/06/2026 16:02, edited 1 time in total.
Idemedosumom wrote: ↑22/06/2026 15:55
Je li ono Pape protiv Nigerije izveo sastav bez lijevog beka, Seo na klupi?
Jesu li ono kružili neki audio isječci naših komentatora, kako će objelodaniti šta se iza kulisa dešavalo nakon povratka sa svjetskog, pa na kraju, šipak
Osmi Socrates wrote: ↑22/06/2026 16:01
Iran je pobijeđen.
Meni se više čini da ispredate neke mitove o nepotizmu, a mnogo logičnije objašnjenje je da nismo imali sreće i da smo po igri trebali proći tu grupu. Jer ofsajd nije bio.
Kako je igrala Najdžiria protiv Irana i Argentine?
Iran je pobijeđen.
Odigrali neriješeno sa Iranom. To je nama otvorilo put za prolazak. I prošli bi da ofsajd nije sviran.
Jesmo zakinuti. Ali uspjeh repke tada ipak je dominantno zbog izuzetnih igrača koje smo tada imali, i formi u kojima su se isti tada nalazili. I zbog posla, koji je pokojni Ćiro odradio ranije.
Koliko puta je bilo da imamo nepovoljan rezultat, igra i nije čemu, ali Pape čeka do 85. min da napravi izmjene. Nisam jednom sebi kose čupao.
Last edited by Idemedosumom on 22/06/2026 16:07, edited 2 times in total.
Iran je pobijeđen.
Odigrali neriješeno sa Iranom. To je nama otvorilo put za prolazak. I prošli bi da ofsajd nije sviran.
Jesmo zakinuti. Ali uspjeh repke tada ipak je dominantno zbog izuzetnih igrača koje smo tada imali, i formi u kojima su se isti tada nalazili. I zbog posla, koji je pokojni Ćiro odradio ranije.
Koliko puta je bilo da imamo nepovoljan rezultat, igra i nije čemu, ali Pape čeka do 85. min da napravi izmjene. Nisam jednom sebi mose čupao.
Stoji pored out linije i gleda u čudu kakve su ovo fudbalske neznalice koje ja vodim.
Sjećam se dobro slike iz Portugala kada smo 6 - 2 izgubili.
Haris033 wrote: ↑22/06/2026 12:44
Zamisli tek u San Francisku protiv USA uz I’m from Bosnia, take me to America..
Cijela USA bi znala za Bosnu i to bi bio naš najveći uspjeh na ovom prvenstvu..
Nisi primijetio da u Los Angelesu nije pustana Dubioza ?
Samo Halid.
Tele je sjebalo atmosferu oko reprezentacije maksimalno time što je poveo svog netjaka, ničim zasluženo i ničim izazvan. Kvalifikacije jedva prošli, za Nigeriju izmješao sastav da se nije znalo ko šta igra. I onda njegovi ljubitelji seru po Barbarezu koji je sa djecom napravio nemoguće, to traži lepršavu i napadačku igru, a niko ne vidi da je djeci tona u nogama od treme
Barba nije iskusan trener. Vjerovatno je to razlog. A i bezveze je bilo ici na sve ili nista, ako se sa 4 boda ne ide 100% dalje, nego te gol razlika moze izbaciti. Mada, sanse da ispadnemo kao deveta treceplasirana sa 4 boda su zaista male, ali iskusni trener to ne bi prepustao vjerovatnoci.
Ili...se probudio kockar u njemu...
Četiri boda su uvijek vodila dalje. I utakmica protiv Švicarske je nakon crvenog kartona postala beznačajna. Išao čovjek na sve ili ništa u tada beznačajnoj utakmici.
ne ocekujem nista od ove djece.... njihovi roditelji nisu dobili nista klinci nisu dobili nista ni od drzave ni od naroda.... prema tome i to malo radosti plasmana na WC im fala - nisu morali a mogli su nedje drugo mozda....
mi treba da se zapitamo zasto zemlja i vilajet koji je dao Osima, Sabanadzovica, Hadzibegica, Katanu, Bazdarevica, Ferhatovica, Buzu, Nikica, Sliskovic, Tuce, Halilhodzic, Bajevic, Dzeko, Susic, Salihamidzic, Hibic..... - nije dao poslije rata maltene nijednog klasnog fudbalera iz nasih skola fudbala osim Dzeke..... ja znam da je rat odnio mnogo klinaca koji su mogli biti talenti u sportu bilo s puskom bilo ubistvom al da nema nijednog fudbalera vise nije mi jasno....
skrbavi-admin wrote: ↑22/06/2026 16:36
ne ocekujem nista od ove djece.... njihovi roditelji nisu dobili nista klinci nisu dobili nista ni od drzave ni od naroda.... prema tome i to malo radosti plasmana na WC im fala - nisu morali a mogli su nedje drugo mozda....
mi treba da se zapitamo zasto zemlja i vilajet koji je dao Osima, Sabanadzovica, Hadzibegica, Katanu, Bazdarevica, Ferhatovica, Buzu, Nikica, Sliskovic, Tuce, Halilhodzic, Bajevic, Dzeko, Susic, Salihamidzic, Hibic..... - nije dao poslije rata maltene nijednog klasnog fudbalera iz nasih skola fudbala osim Dzeke..... ja znam da je rat odnio mnogo klinaca koji su mogli biti talenti u sportu bilo s puskom bilo ubistvom al da nema nijednog fudbalera vise nije mi jasno....
A Dalić,misliš da će neko ponoviti njegove medalje?
ima jedna jebena stvar u sportu - zove se tradicija.... ljudi su osvajali 3 puta medalju sa svjetskih smotri od 1998e.... nesto kao finski trkaci u autotrkama - razvaljuju u Formuli 1 u Rallyju u skokovima - jednostavno jer je to tradicija - ima uporiste ima bazu fanova ima lovu....
imaju tradiciju i u rukometu, i u vaterpolu.... u svjetskom su vrhu.... jer.... imaju tradiciju..... mi imamo seljakluk.... sviranje u kolonama auta za bod neki.... kad je poceo Mundijal pravile se racunice do finala a kako vidim ne posustaje se od glupih racunanja....
kod nas se guraju babina i mamina djeca jer je babino dijete od babe na polozaju isplativije gurat jer ce babo finansirat mamica urgirat..... onis u bogom dani talenti.... zbog takvih antitalenata koje guraju bogom dane Babuke oni sto nemaju cvonjka ne mogu kupit ni trenera ni mjesto u timu ni opremu.... nego jarane zasuc rukave i irgeti nedje za platu
dokle god su u stanju proizvest Joske Gvardijole i prodat za dvocifren broj miliona eura igraca - igracki nece siromasit....
kod nas ljudi psuju mater dijaspori jer je odjebala trbuhom za kruhom i onda ocekuje da ta ista dijaspora zaigra za nas nakon sto im je neko jebo mater....
nemre tako....
Last edited by skrbavi-admin on 22/06/2026 16:59, edited 1 time in total.