Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
piupiu

#3851 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

-takmac- wrote: 18/02/2020 14:04 pošto ova tema više veze s vezom nema sa smislom naslova
da se uključim i ja

pričajte šta oćete Bakirčina ostvari novih 100.000 radnih mjesta

Federacija BH
Zvanični podaci federalnog zavoda za statistiku

Image

zadnja informacija je 535.206 zaposlenih sa 12/2019
http://fzs.ba/index.php/2020/02/14/zapo ... rezultati/

ako je 2014. poslije pada neokomunizma bilo 443.000
znači da Bakirčina ostvario obećanje
Koliko je satnica u Mehmeda Spahe, da se i ja zaposlim?
Međutim, ovdje je važno napomenuti da Federalni zavod za statistiku (FZS) od početka 2018. godine koristi novi način prikupljanja podataka o broju zaposlenih osoba. Kako je saopšteno iz ove institucije, Federalni zavod za statistiku u 2018. godini je prestao publikovati podatake o broju zaposlenih osoba u Federaciji BiH, koji su prikupljani putem Mjesečnog izvještaja o zaposlenima i plaći (Rad-1) i počeo sa obradom i objavljivanjem podataka o broju zaposlenih osoba iz administrativnog izvora. “Podatke o broju zaposlenih osoba iz administrativnog izvora, baze Jedinstvenog sistema registracije, kontrole i naplate doprinosa Federalni zavod za statistiku preuzima od Porezne uprave Federacije BiH u mjesečnoj periodici”, navedeno je u saopštenju za javnost FZS

...

U decembarskom biltenu iz 2017. godine, broj zaposlenih iznosio je 753.202, dok je u januarskom biltenu iznosio 790.943. U istom biltenu kao broj zaposlenih iz decembra 2017. godine ovoga puta je naveden broj od 792.601, te je jasno da je skok od 37.741 zaposlena prouzrokovan promjenom načina prikupljanja podataka. Prema tome i izjava Bakira Izetbegovića teško je provjerljiva sa sigurnošću od 100%.

Podsjećamo da je Istinomjer je tokom 2017. godine u svojoj analizi pisao o problemima sa različitim metodologijama prikupljanja podataka koje se koriste u BiH, ali i ranije o tumačenjima takvih podataka od strane aktuelnih zvaničnika u svoju korist.

https://istinomjer.ba/sta-nakon-100-000-radnih-mjesta/
Last edited by piupiu on 18/02/2020 15:31, edited 1 time in total.
piupiu

#3852 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

oaza85 wrote: 18/02/2020 14:29
MarlboroGold wrote: 18/02/2020 09:13
oaza85 wrote: 17/02/2020 13:28 Je li sad ovo ni Zeljko Komsic nije dovoljno Bosanac, po mjeri forumske samoproglasene gradjanske elite?
Ne, ali je 0 od političara.
Meni je on sasvim ok.
Ima li neko bolji od njega?
Pa Bakir je 10 puta sofisticiraniji političar od Komšića.
oaza85

#3853 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

piupiu wrote: 18/02/2020 15:25
MarlboroGold wrote: 18/02/2020 09:13
Ne, ali je 0 od političara.
Meni je on sasvim ok.
Ne slazem se.
Mozda je samo 10 puta zreliji za dugogodisnje robije.
-takmac-

#3854 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by -takmac- »

konektovan wrote: 18/02/2020 14:47
-takmac- wrote: 18/02/2020 14:04 pošto ova tema više veze s vezom nema sa smislom naslova
da se uključim i ja

Federacija BH

Image

Kako mozete pisati ove gluposti, kako vas nije stid....jasta, 100 000 Bakir zaposlio, Boze sacuvaj :-)
jok zaposlile su jugokomunjare
kako su znale iste takve jugokominjare na sva usta sprdat se i podjebavat i prozivat NJEGA za 100.000 novih radnih mjesta, tako se ta informacija i sada može vezati za NJEGA
muzicar_iz_parka

#3855 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by muzicar_iz_parka »

Pa šta čeka, ako je od 2014 do 2018 zaposleno 100k, mogao je 2019 bar jos 20k zaposliti.
Pašće ispod prosjeka
piupiu

#3856 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

oaza85 wrote: 18/02/2020 15:53
piupiu wrote: 18/02/2020 15:25

Meni je on sasvim ok.
Ne slazem se.
Mozda je samo 10 puta zreliji za dugogodisnje robije.
To sigurno. Ali i sofisticiraniji, po mom mišljenju. Medju političarima svakako ne treba tražiti svece, jer ih tamo nema. Niti je politika kakvo etičko mjerilo, to bar svi znamo.
Dozer

#3857 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

da se uključim i ja

Federacija BH

Image

Ovo da nije tragicno, fakat bi bilo smijesno...
A znas li na koji nacin je "ostvario" tih 100 K radnih mjesta? Ocito ne znas, inace ne bi ovako slavodobitno valjao ove gluposti, tj. "statistike".
Za pocetak, odmah 2015. SDA je uredno nabacila novi zakon, a koji se ticao direktno kategorizacije "zaposleni", tj. onoga ko se statisticki vodi kao zaposleni. Preciznije - svako ko je na birou za zaposljavanje, a bilo kad u toku kalendarske godine ostvari prihod od minimalno 300 KM (sto moze biti neki autorski honorarcic ili ugovor o djelu za neki jednokratni poslic), za tu godinu se odmah skida s biroa, tj. - prestaje se voditi kao nezaposleni za tu cijelu godinu. Imbecilno, zar ne...?

Ovo je jedna takva ubleha, a o kojoj su se svi usutili i koju cak ni mediji nisu obradjivali, da je zaista tesko povjerovati da postoji i neko toliko neinteligentan pa da na osnovu ove statistike izvlaci neki bitan zakljucak, a pogotovo da hvali Bakira i SDA na toj osnovi.

Takodjer, u istom periodu iz FBiH je otislo preko 200.000 ljudi, od cega je vise od pola njih bilo - zaposleno. Otisli ljudi vani raditi za vece pare. Samim tim su se skinuli s liste zaposlenih, cime su se otvorila neka radna mjesta za neke ljude s biroa.
Ali, s obzirom da SDA od 2015. i tog svog zakona statistiku vadi iz Poreske uprave, tj. na osnovu uplacenih poreza (a oni se placaju i na svaki autorski honoran i ugovor o djelu), i budali je jasno da se radi o debelo friziranim podacima. Sve kako bi se navukla voda na Bakirov i SDA mlin.

Tako da... Bakir jeste "ostvario" obecanje, ali tako sto je (zajedno sa "prirodnim partnerima", logicno) iz drzave otjerao par stotina hiljada ljudi, a onda s malo ciribu-ciriba i prtljanjem po zakonima, navukao budale da vjeruju da je on zaista ispunio obecanje i da je zasluzan za nekakvo poboljsanje... :roll:

A ne, ova tema nije nigdje zglajzala, nego se i dalje nalazi na istom fonu kako i naslov kaze. Sve je ovo i dalje dio ENV nedoumica B, H i S.
Buli6

#3858 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Buli6 »

Pozdrav svima. Nisam siguran da li se na ovoj temi postavljaju ovakva stara pitanja pa neka moderator premjesti ako treba.
Našao sam nešto što me zbunjuje s obzirom na presudu za UZP.

https://www.icty.org/x/cases/prlic/acdec/en/170704.pdf

Trial Chamber made no explicit findings concerning [the] participation [of Tuđman, Šušak, and
Bobetko] in the JCE and did not find them guilty of any crimes”; (ii) “the presumption of innocence
of the three Croatian officials is not impacted”; and (iii) “the Appeals Chamber emphasizes that the
findings in the Trial Judgement regarding the [t]hree Croatian [o]fficials in no way constitute
findings of responsibility on the part of the state of Croatia”;5

Da ponovim bitno
did not find them guilty of any crimes

To je potpuno suprotno od konstantiranja uzp-a?????
Buli6

#3859 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Buli6 »

Našao da je već bila rasprava o tome. Pozdrav
piupiu

#3860 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

The 51st State wrote: 01/02/2020 19:38 Pa zna se da su bosanac i bosnjak sinonimi stoga ne kontam odusevljenje celebijinim opisima.
Din dušmanine!

BHCluster

#3861 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by BHCluster »

Buli6 wrote: 04/04/2020 17:46 Pozdrav svima. Nisam siguran da li se na ovoj temi postavljaju ovakva stara pitanja pa neka moderator premjesti ako treba.
Našao sam nešto što me zbunjuje s obzirom na presudu za UZP.

https://www.icty.org/x/cases/prlic/acdec/en/170704.pdf

Trial Chamber made no explicit findings concerning [the] participation [of Tuđman, Šušak, and
Bobetko] in the JCE and did not find them guilty of any crimes”; (ii) “the presumption of innocence
of the three Croatian officials is not impacted”; and (iii) “the Appeals Chamber emphasizes that the
findings in the Trial Judgement regarding the [t]hree Croatian [o]fficials in no way constitute
findings of responsibility on the part of the state of Croatia”;5

Da ponovim bitno
did not find them guilty of any crimes

To je potpuno suprotno od konstantiranja uzp-a?????
Sta pise u paragrafu iznad?
piupiu

#3862 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

LBVIEW wrote: 30/01/2020 10:55
Škobo Habu wrote: 30/01/2020 10:35
LBVIEW wrote: 30/01/2020 10:26
Sve to stoji, samo sta su te jugo-balije, komunisti i FGR cinili po pitanju zastite bosnjackog naroda? Da pod istom mozda ne smatras organiziranje "mitinga za mir" i rusenje "nacionalista" upadom u Skupstinu, dok cetnici kolju po Podrinju? :oops:
Mislim da si upao u vlastiti nelogički procjep. :roll:

Ispada de je tadašnje "dešavanje naroda" pred Skupštinom, u stvari, velikosrpska ujdurma!?

Koliko mene pamćenje služi, neki od tih mitingaša upadaju sa "vikićevcima" u Holiday Inn, a na mostu prema Grbavici ginu Suada i Olga.

Ako ćemo mak na konac - u februaru 1992. godine gori Bosanski Brod, a službene vlasti RBiH tada šalju specijalce MUP-a da razvade zaraćene skupine.
Naravno, HV ih razoruža i pošalje nazad za Sarajevo.
Nije velikosrpska, vec FGR- ska. Ljudi mitinguju "za mir", nosaju zastave propale drzave, te krecu "rusiti nacionaliste" upadom u Skupstinu. :-) , a "JNA" se vec davno ukopala oko grada.
Vikicevci veze nemaju s ovom "jugo-rajom" koja je bila izmanipulirana propagandom Yutel-a(pod kontrolom JNA). Ti su skontali kako su cetnici, a ne "JNA", oko Sarajeva,tek kad su zapucali na njih - teski ublehasi.
Sam Rade Serbedjija, koji bio ucesnik protesta, je priznao u svojim memoarima kako su ispali levati.
Ne poznaješ materiju. 6 mjeseci prije početka rata TV Sa je intervjuisala (više puta) vojsku na temu ukopovanja oko Sarajeva. Itekako se dobro znalo da se ukopavaju. Tri tačkice...
piupiu

#3863 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

LBVIEW wrote: 17/02/2020 13:23
piupiu wrote: 14/02/2020 19:49
The 51st State wrote: 14/02/2020 11:50 ne bas, kontam da nije bas mislila na bukvalni povratak nego na samoodrzivost vec ostvarenog povratka, te ljude treba u ekonomskom smislu nasloniti na federaciju, no zato treba ozbiljan angazman i konkretni projekti liseni taljenja i sitnosicarstva.
Sve je to slabašno dok hAZNADAR i LBVIEW moraju sjediti u Švedskoj. Ovo oko Sarajeva i stanova je interesantno za pratiti, to je to tvoje 'naslanjanje', ali to je Sarajevo. Šta je s Rogaticom? Neki dan sam slušala Ćamila Durakovića na jednoj tribini, to je potpuno suprotna perspektiva od ovih medijskih skupljanja poena na Srebrenici. Čovjek je maltene rekao kako ih sarajevska politika sabotira, minira sve što uspiju napraviti. Opet ko i u prethodnom postu - Srebrenica je politički kapital. Znači, to će se morati raditi organski. A to 'organski' je u domenu 'eeeeeeeeee'.
Pa Lbviewa i Haznadara su islamisti zavadili s komsijama, kako rece onaj Niksic iz tvog tabora, inace ne bi ni bili u Svedskoj.
A i danas ih zavadjaju, npr. islamisticka SDA non-stop provocira Srbe nekakvim "Danom bijelih traka", obiljezavanjem genocida u Srebrenici i sl manifestacijama, cak idu dotle da su onakvu moralnu gromadu - Vucica pokusali zatuci kamenicama. :oops:
Sve dok nas vode aminasi bit ce tako, a rjesenje je, offcourse, prepustanje vlasti onima sto "djuskaju uz Indexe". :D
Bezze ti je ovaj komentar.
LBVIEW

#3864 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

piupiu wrote: 18/08/2020 05:14
LBVIEW wrote: 17/02/2020 13:23
piupiu wrote: 14/02/2020 19:49

Sve je to slabašno dok hAZNADAR i LBVIEW moraju sjediti u Švedskoj. Ovo oko Sarajeva i stanova je interesantno za pratiti, to je to tvoje 'naslanjanje', ali to je Sarajevo. Šta je s Rogaticom? Neki dan sam slušala Ćamila Durakovića na jednoj tribini, to je potpuno suprotna perspektiva od ovih medijskih skupljanja poena na Srebrenici. Čovjek je maltene rekao kako ih sarajevska politika sabotira, minira sve što uspiju napraviti. Opet ko i u prethodnom postu - Srebrenica je politički kapital. Znači, to će se morati raditi organski. A to 'organski' je u domenu 'eeeeeeeeee'.
Pa Lbviewa i Haznadara su islamisti zavadili s komsijama, kako rece onaj Niksic iz tvog tabora, inace ne bi ni bili u Svedskoj.
A i danas ih zavadjaju, npr. islamisticka SDA non-stop provocira Srbe nekakvim "Danom bijelih traka", obiljezavanjem genocida u Srebrenici i sl manifestacijama, cak idu dotle da su onakvu moralnu gromadu - Vucica pokusali zatuci kamenicama. :oops:
Sve dok nas vode aminasi bit ce tako, a rjesenje je, offcourse, prepustanje vlasti onima sto "djuskaju uz Indexe". :D
Bezze ti je ovaj komentar.
Jeste, priznam, bio sam izrevoltiran.
Sorry.
neko_sa_strane

#3865 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by neko_sa_strane »

Napad na Vučića u Srebrenici je isceniran u saradnji sa bh vlastima. Oni jedni drugima nabacuju volej i svojim potezima omogućavaju o(p)stanak na vlasti a debilni narod se loži. Vučić je htio da ispadne žrtva. Identično se ponaša i u Srbiji već 8 godina otkako je na vlasti. Uvijek njega neko tako nevinog i poštenog napada. Najčešće je to "zli" Dragan Đilas.
Dozer

#3866 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Da budemo nacisto - danas je vise nego jasno da su mnoge stvari po pitanu ENV podjela bile dogovorene i nastimane jos 1990. SProvodjenje u djelo je bio drugi par rukava, pri cemu su se desile i neke nedogovorene stvari, kao srebrenicki genocid npr., sto je trebala biti dogovorena razmjena teritorija (Srebrenica za Vogoscu, sto je na kraju i odradjeno), ali jbg...

I danas je sve ovo dogovoreno, sve se ispod stola uredno unaprijed dogovori, ko ce, kad i koga za sta "napasti", a jedini cilj je zadrzavanje vlasti i pozicija, a s tim i klepanje milijardi godisnje.
Ovo danas ne vise i ne znaju samo coravi, glupi i premladi.
Sanjarko

#3867 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Sanjarko »

Ja nemam tih nedoumica. Porijeklom sam Bosnjak, po drzavljanstvu sam Bosanac i Hercegovac s tim sto to nepriznajem jer je dodana Hercegovina u naziv nase drzave 1908 godine od strane A-U monarhije iz ko zna kojih razloga, pa po drzavljanstvu kazem da sam Bosanac.

Po vjerovanju sam Bosnjanin jer su oni vecinom bili gnostici a i ja sebe smatram Bosnjaninom i gnostikom. Istina i deista sam po vjerovanju. Ali valjda sam prvenstveno covjek, ljudsko bice pa sve ostalo.
Locked