Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Grean

#3826 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

markomilanov wrote: 25/04/2021 23:18 Stojana i Ognjena u repku, Borac šampion BiH, kako dobro zvuči.
Trolu, vrijeme je da i ti odmoris.
Piaty wrote: 26/04/2021 00:11 Da sam na mjestu Zeljeznicara, ne bih puno zakeravao protiv Sarajeva. Ovo je dobra prilika da se odigra "prijateljska" utakmica, a Sarajevo nek pamti pa da vrati.
Mislim da oko ovoga postoji konsenzus i navijaca.
Besmislica.
Koshpa

#3827 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Koshpa »

Premirat igrace zelje :D svakako nemaju za kifle
Piaty

#3828 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Piaty »

Koshpa wrote: 26/04/2021 01:05 Premirat igrace zelje :D svakako nemaju za kifle
Premirati Velez. Ko se sjeca kako je Bayern uletio Unterhaching-u prije 20tak godina da dobije Bayera u zadnjem kolu i upalilo je. Sasvim legalno.
ultima_palabra

#3829 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

animus wrote: 25/04/2021 23:59 Nije problem ako budete bolji i da nas pobijedite ali.
Ako se nesto ne promijeni ode liga u qurac. Ebo fudbal ako su sudije u glavnoj ulozi. To smo vec vidjeli puno ranije i ako se ovako nastavi nece na dobro izaci.
Nas najbolji sudija Peljto odavno ne sudi ali zato Mujic ne propusta niti jedno kolo. Nema komiteta za sudije. Svi odgovaraju samo Vici koji sastavlja listu sudija.
Zato ocekujem na derbiju podmuklo sudjenje kontra Sarajeva. Ne za Želju ali za Borac.
Pišaj ga nismo ni zasluzili ovakvom igrom i transfer politikom. U novembru smo jedva dočekali pauzu jer nismo imali napadaca i sta mi uradimo, dovedemo invalida Cmiljanica koji nije ni pola sata odigrao a sada je vec operisan. Protiv Zrinjskog nemamo nikakvog napadača pa stavljamo povrijeđenog Handzixa da igra a on i kad je zdrav ne zna dati gol. Ljudi iz kluba su bas zajebali ovu sezonu i nista ih nece opravdati pa ni eventualna titula. Ide remont na ljeto svega.
Ne treba puno ocekivati ove sezone, ako bude sta ok ali u svakom slucaju opusteno i na ljeto remont
Stani, zar nisi ti prije mjesec dana pisao u folu "sta kukate na Vicu, ne moze biti gore nego sad, pokrenuo je neke pozitivne stvari"? A tad je vec pokrao Radnika u Bijeljini i dao Peljti negativnu ocjenu za normalno sudjenje Borcu u Mostaru i skrojio sebi sudijsku komisiju po ceifu. Samo tad niste dozivljavali Borac kao prijetnju jer ste imali veliku zalihu.

A liga je otisla u kurac onog dana kad je prekinuta, jedina na Balkanu. I svi smo vrlo dobro znali zasto je prekinuta i iz cijih interesa. Samo su neki odabrali da to proslavljaju.
ultima_palabra

#3830 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

sime_cipol wrote: 26/04/2021 00:30
Piaty wrote: 26/04/2021 00:11 Da sam na mjestu Zeljeznicara, ne bih puno zakeravao protiv Sarajeva. Ovo je dobra prilika da se odigra "prijateljska" utakmica, a Sarajevo nek pamti pa da vrati.
Ne postoji.
Postoji konsenzus, ali malo drugaciji nego sto bi on volio :D
DahZmaja

#3831 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by DahZmaja »

Ma kakva crna prijateljska.
Ekipa iz Zvorničke ima da zapne k'o da im za života treba, i tu ih potpuno opravdavamo, to je jedino što im je ostalo.
Dužni smo im jedan nokaut kojim smo im izbili titulu iz ruku (iskreno još uvijek se cerekam zbog toga dok god plavi pjene zbog toga).
Tako da očekujem Željezničar da zapne svim silama, legitimno je, koliko god se nekom to svidjelo ili ne.
I ono glavno nikad niko neće moći pričati "mi vas pustili" , "da nije nas ne bi ste uzeli prvenstvo" itd...
Ovako komšije bujrum na Koševo pa zapnite.Pošteno.
Naše je da vas oderemo k'o bugarsku skupštinu, pa titula i Titova.
Pjevati i vici mater jebati.
U protivnom nismo ni zaslužili ime šampiona...
Treba se potruditi pa onoliko bodova prosuti....
East_side

#3832 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by East_side »

Ja sam siguran da će Borac prosuti nekoliko bodova do kraja, da neće baš sve redom dobiti.
Međutim, nisam siguran da ćemo mi to znati iskoristiti ali nada uvijek postoji...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3833 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

ultima_palabra wrote: 26/04/2021 02:09
sime_cipol wrote: 26/04/2021 00:30
Ne postoji.
Postoji konsenzus, ali malo drugaciji nego sto bi on volio :D
Image
:D
mirza_15

#3834 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mirza_15 »

ultima_palabra wrote: 26/04/2021 02:08
animus wrote: 25/04/2021 23:59 Nije problem ako budete bolji i da nas pobijedite ali.
Ako se nesto ne promijeni ode liga u qurac. Ebo fudbal ako su sudije u glavnoj ulozi. To smo vec vidjeli puno ranije i ako se ovako nastavi nece na dobro izaci.
Nas najbolji sudija Peljto odavno ne sudi ali zato Mujic ne propusta niti jedno kolo. Nema komiteta za sudije. Svi odgovaraju samo Vici koji sastavlja listu sudija.
Zato ocekujem na derbiju podmuklo sudjenje kontra Sarajeva. Ne za Želju ali za Borac.
Pišaj ga nismo ni zasluzili ovakvom igrom i transfer politikom. U novembru smo jedva dočekali pauzu jer nismo imali napadaca i sta mi uradimo, dovedemo invalida Cmiljanica koji nije ni pola sata odigrao a sada je vec operisan. Protiv Zrinjskog nemamo nikakvog napadača pa stavljamo povrijeđenog Handzixa da igra a on i kad je zdrav ne zna dati gol. Ljudi iz kluba su bas zajebali ovu sezonu i nista ih nece opravdati pa ni eventualna titula. Ide remont na ljeto svega.
Ne treba puno ocekivati ove sezone, ako bude sta ok ali u svakom slucaju opusteno i na ljeto remont
Stani, zar nisi ti prije mjesec dana pisao u folu "sta kukate na Vicu, ne moze biti gore nego sad, pokrenuo je neke pozitivne stvari"? A tad je vec pokrao Radnika u Bijeljini i dao Peljti negativnu ocjenu za normalno sudjenje Borcu u Mostaru i skrojio sebi sudijsku komisiju po ceifu. Samo tad niste dozivljavali Borac kao prijetnju jer ste imali veliku zalihu.

A liga je otisla u kurac onog dana kad je prekinuta, jedina na Balkanu. I svi smo vrlo dobro znali zasto je prekinuta i iz cijih interesa. Samo su neki odabrali da to proslavljaju.
Nije tačno da je jedina na Balkanu. Srbija je prekinula takmičenje nakon drugog kruga. Makedonci su prekinuli nakon 23 od 36 kola.
Zastozato

#3835 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Zastozato »

mirza_15 wrote: 26/04/2021 03:40

Nije tačno da je jedina na Balkanu. Srbija je prekinula takmičenje nakon drugog kruga. Makedonci su prekinuli nakon 23 od 36 kola.
U Makedoniji nisu proglasili prvaka iako je Vardar imao 11 bodova prednosti u odnosu na drugi tim, jer prvenstvo nije odigrano do kraja, niti je odigrano minimalno 30 kola i samim tim nije regularno. Sarajevo je imalo samo tri boda prednosti u odnosu na Zelju nakon samo 22 odigrana kola.
U Srbiji su odigrali 30 kola, a da bi prvenstvo bilo regularno u ligi se mora odigrati minimalno 30 kola.
Iznimka smo mi naravno, jer kod nas je bitno da je politika zadovoljena, a u ovom slucaju si imao klubove ciji ljudi vedre i oblace u savezu medju cetiri mjesta koja vode u Evropu, a kup nije odigran iako su postojali svi uslovi posto su sve cetiri ekipe bile iz federacije BiH. Kup je bio problem posto je Borac bio cetvrti i lahko je mogao izgubiti Evropu, da su Siroki ili Tuzla city osvojili kup.
Bukvalno su ljudi u savezu sami sebi dodijelili titulu i odveli svoje klubove u Evropu. Tada se Vico slavio i valjao je. Ne znam sta je sad problem.
mirza_15

#3836 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mirza_15 »

Zastozato wrote: 26/04/2021 04:24
mirza_15 wrote: 26/04/2021 03:40

U Makedoniji nisu proglasili prvaka iako je Vardar imao 11 bodova prednosti u odnosu na drugi tim, jer prvenstvo nije odigrano do kraja, niti je odigrano minimalno 30 kola i samim tim nije regularno. Sarajevo je imalo samo tri boda prednosti u odnosu na Zelju nakon samo 22 odigrana kola.
U Srbiji su odigrali 30 kola, a da bi prvenstvo bilo regularno u ligi se mora odigrati minimalno 30 kola.
Iznimka smo mi naravno, jer kod nas je bitno da je politika zadovoljena, a u ovom slucaju si imao klubove ciji ljudi vedre i oblace u savezu medju cetiri mjesta koja vode u Evropu, a kup nije odigran iako su postojali svi uslovi posto su sve cetiri ekipe bile iz federacije BiH. Kup je bio problem posto je Borac bio cetvrti i lahko je mogao izgubiti Evropu, da su Siroki ili Tuzla city osvojili kup.
Bukvalno su ljudi u savezu sami sebi dodijelili titulu i odveli svoje klubove u Evropu. Tada se Vico slavio i valjao je. Ne znam sta je sad problem.
https://rs.n1info.com/sport-klub/fudbal ... akedoniji/

Ja ne ulazim u tumačenja. Samo demantujem neistine. BiH nije jedina liga na Balkanu koja je prekinuta. Evo samo u ex yu su prekinute još dvije, a i Vardar je proglašen prvakom. Sarajevo se u upitniku saveza izjasnilo da je za nastavak lige i testiralo je svoje igrače kako bi bili spremni za nastavak za razliku od nekih drugih. Sarajevo je tog proljeća bilo u jako dobroj formi sa 3 od 3 uključujući i gostovanje u BL.
internazionale

#3837 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by internazionale »

Mirza slomi gusle preko koljena, a taman novi mit zagudili
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3838 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Piaty wrote: 26/04/2021 01:41
Premirati Velez. Ko se sjeca kako je Bayern uletio Unterhaching-u prije 20tak godina da dobije Bayera u zadnjem kolu i upalilo je. Sasvim legalno.
Treba premirat Velez. :oops:
Oni trehnu Borca, vas trehne Zeljo i eto Veleza na prvom mjestu :mrgreen:
Plunkett

#3839 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plunkett »

Vico radi i koristi ono u čemu je najbolji jer mu se ukazala prilika.
Ali pravi je problem zašto mu se ukazala ta prilika?
Imao si manje više korektno suđenje do subote (bio je penal i za nas protiv Krupe, pa protiv Veleža ali je bio i crveni za Zrinjski i nedosudjeni penal Krupi, i koliko god pojedinci cvilili, to je sastavni dio ili ti ga sudijski previdi).

I šta ti uradiš? Sa plus 9 ili plus 13 dodjes u par kola da imas bare bare bodove sa Borcem.
I sada praviti dramu oko toga je besmisleno, sam si kriv (kao i zeljeznicar i penal za Zrinjski onomad).
Ko nas jebe, sam pao sam se ubio.

A očekivati da nam se one sklone je suludo :lol:
Bilo koji drugi trener bi to rutinski riješio sa par komada. Međutim, Vinko je tu... 8)
sve_ovo_ja

#3840 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sve_ovo_ja »

internazionale wrote: 26/04/2021 05:02 Mirza slomi gusle preko koljena, a taman novi mit zagudili
:D
Kada pisu mitove mjesec ili godinu poslije dešavanja, zamisli poslije 10-20 godina kako će to izgledati :-) :roll:
palermo

#3841 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by palermo »

plain vanilla wrote: 26/04/2021 06:35
Piaty wrote: 26/04/2021 01:41
Treba premirat Velez. :oops:
Oni trehnu Borca, vas trehne Zeljo i eto Veleza na prvom mjestu :mrgreen:
Cuk Veleza premirati za utakmicu protiv Borca :D . Bogami zavidan stepen arogancije. U nevakat. :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3842 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Slo Burner »

Pustili bi mi vas zbog Borca, ne necemo zbog Veleza :D
jay_air

#3843 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by jay_air »

Jarane +13 prokockati pa gasite klub odmah :lol:
Karikaturist

#3844 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Karikaturist »

Ne pobijediti 10 utakmica u ovo jebenoj ligi..
Kako se tek za to treba ugasiti :lol:
jay_air

#3845 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by jay_air »

Karikaturist wrote: 26/04/2021 10:10 Ne pobijediti 10 utakmica u ovo jebenoj ligi..
Kako se tek za to treba ugasiti :lol:
to svakako

pare uloziti u neke druge stvari u ovom gradu, ne u te dvije crne rupe
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3846 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/zelje ... /210426033
E cuj mi se pitamo :lol:
Pa mi ni Olimpika ni Krupu ne mozemo da dobijemo :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3847 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by bordo gandalf »

sime_cipol wrote: 26/04/2021 10:46 https://www.klix.ba/sport/nogomet/zelje ... /210426033
Ako se vi pitate onda nista od nase titule :mrgreen:

"bolje zrinjski nego cigani..." :mrgreen:
splinter

#3848 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

Ma pustiti svima i aj zdravo. Nek igraju juniori i ko već ima, Šta sad treba, zapeti protiv kona npr a skloniti se Borcu?
Nigdje veza.
Svakako smo opstanak matematički obezbijedili :-D
armin071

#3849 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by armin071 »

sime_cipol wrote: 26/04/2021 10:46 https://www.klix.ba/sport/nogomet/zelje ... /210426033
Nama cete otkinuti najmanje 2 boda u to sam siguran jer je to pitanje zivota i smrti :D . Ali nek sve bude fer i korektno tako je i najbolje jer i mi smo isto vama tako kad vam je najvise trebalo. Mrzim ove sto fol zagovaraju neka pustanja i sl. Sportski rivalitet iznad svega pa kako kome.
Ultraviolent

#3850 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ultraviolent »

Ma kakvo pustanje, toga nema. Igraj koliko mozes i suti. Pogotovo ne izmedju dva sarajevska rivala. Pustit Velezu npr je sasvim ok.
Post Reply