Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Tito_i_Partija

#37776 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 05/09/2021 20:03
Madrid wrote: 05/09/2021 19:54

Nisam ni ja nikad igrao taj tip igara, taman kad se nakanim na vise mjesta procitam komplikovano za pocetnike i ohladim :lol:
Jel i Divinity original sin 2 spada u taj zanr ? Bas je nahvaljena igra, morat ce se probat
Ma sta vas kosta ba. Ja sam realno vrlo povrsan u character buildu, ali zato sto igram na normal tezini. Steta vam je propustiti, jer me je PoE fakat vukla da idem igrati. Vjerovatno sam se malo smorio jer su i ekspanzije bile u tom preigravanju, ali sigurno da je igra koju cu pamtiti.

Tako da su ove sigurno takve. Najlakse je crpgu nabasati na dobru pricu.
Ma ti kad vidis kingdom management, ima da se useres od radosti. :D
ferratilis

#37777 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Za pocetnike je sve ok osim Pathfindera, jer fakat zahtjeva obimno znanje sistema. Svi ostali cRPG-i imaju svoje sisteme s kojima se i pocetnik moze nositi na normal tezini, bez velikih frustracija. Samo treba citati pazljivo.

Ko voli borbu na poteze, nek proba Divinity Original Sin 1 i 2 (nisu povezani, nije bitno koji igrate prvo), i Wasteland 2 ili 3 (vise mi je legao Wasteland 2, odlicna borba koja ce biti poznata igracima modernog Xcoma, ali ima dosta vise classic RPG elemenata).

Ko voli real time with pause, prvo bi preporucio Tyranny jer ima prilicno kratku pricu, a i dobar je uvod za pocetnike. Nakon toga Pillars of Eternity 1 i 2. Sve tri imaju slican engine, samo je PoE obimniji, a PoE2 najvise.

Ko zeli samo kvalitetnu pricu i RPG koji vise vuce na vizualni roman, tu je Disco Elysium. Pa sta ko voli. :D

Meni je Pathfinder drag jer ima veliki fokus na dungeons, bas kao stari RPG-i. Treba ti tri sata da zavrsis jedan dungeon, a sadrzaj je raznolik. I volim ovaj Light spell koji osvjetljava tamu. :D
Image
Nekad psujem dice rolls, spider swarms i ostalo, ali to ide s teritorijom jbg
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37778 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 05/09/2021 20:18
Chmoljo wrote: 05/09/2021 20:03

Ma sta vas kosta ba. Ja sam realno vrlo povrsan u character buildu, ali zato sto igram na normal tezini. Steta vam je propustiti, jer me je PoE fakat vukla da idem igrati. Vjerovatno sam se malo smorio jer su i ekspanzije bile u tom preigravanju, ali sigurno da je igra koju cu pamtiti.

Tako da su ove sigurno takve. Najlakse je crpgu nabasati na dobru pricu.
Ma ti kad vidis kingdom management, ima da se useres od radosti. :D
Insallah :mrgreen:

Sad sam na Bayeku :mrgreen: obecava ovaj AC, vidim da je dosta promijenjen sistem borbe.

Inace, pravo mi je sega sa Kingdom come igrati AC. Kao sa simulacije na mrtvu arkadu da predjes. :lol:

Stealth killas ih i sve i kontas, corave vas jbm. Al haj... :D nemojte igrati realistican rpg pa onda neki kill 'em all.
Averus

#37779 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 05/09/2021 20:17
Averus wrote: 05/09/2021 19:14 Zadnje D&D što sam igrao na PC-u mislim da je Neverwinter Nights, dakle nekad tamo '63. :D
Pa NWN ti je baziran na 3rd edition D&D, dok je Pathfinder baziran na 3.5 (gotov isti sistem sa nekim malim promjenama tu i tamo).

Znaci ako si savlad'o NWN, ne vidim razloga zasto ne bi i Kingmaker.
Kako si igdje skontao da sam išta savladao? :lol:
Ja sam NWN igrao isto kao i Dungeon Siege - napravim lika i rokaj priču - tad nisam ni znao za edicije ovo-ono, samo znao da postoji D&D žanr i da mi se sviđa što je, recimo, "otvoren" (ne znam sad kako drugačije da se izrazim)

Tek godinama kasnije sam skontao da se bazira na klix D&D praivlima, da ljudi to igraju, smišljaju kampanje itd.
Rođen sam prerano ili prekasno :(
Chmoljo

#37780 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ama i ja ba. tek sam tamo sa Big Bang Theory skontao da se to igra i vako, srajom :lol:
Tito_i_Partija

#37781 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Nije nikakav problem. Odes fino na onaj sajt sto sam postavio, izaberes build baziran na fighting style-u koji ti se svidja, i pratis instrukcije za levelling. I kroz igranje ces malo-pomalo naucit' sistem. Ako imas kakvih pitanja, tu sam da pomognem, a vjerujem i @ferratilis . :)

Jebiga, ja igram kompjuterske D&D igre od 12. godine, tako da je meni taj sistem ono top top top.
ferratilis

#37782 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Naravno, svako pitanje vezano za cRPGe ili Dark Souls serijal je dobrodoslo, pomoci cemo koliko god mozemo. :)

Drago mi je da je novi Pathfinder uspjesan, danas je imao 45k igraca. Npr. PoE2 je najvise imao 22k, ali oni su zabrljali nekoliko stvari bez obzira sto je sama igra bila dobra. Znaci postoji itekako trziste i interes za tako kompleksan RPG, i po Steam forumima se vidi da se dosta mladjih igraca interesira za zanr. Nek zarade sto vise, pa da izbace jos modula u buducnosti :thumbup:
Averus

#37783 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Glavno sad pitanje: Vidio sam par puta na twitchu da ima ljudi koji igraju neku online varijantu D&D, gdje imaju spremni character sheets i te zajebancije. Čak mislim da imaju gotove kampanje, da ne mora svaki put DM smišljati sve. Također, ima generisano "bacanje kockica" i tako to...

Je li iko ovo probao? Volio bih na taj način isto naučiti pravila D&D i steći "šmek" takvog igranja jer je mašta veoma bitna :)

By the way, jedan od boljih filmova na temu:
The Gamers: https://www.youtube.com/watch?v=oSynJyq2RRo
i nastavak
The Gamers: Dorkness Rising https://www.youtube.com/watch?v=tOUksDJCijw

Ako volite D&D i dorky humor uz "Office" šmek snimanja, obavezno pogledati.
Ja sam ovo sa tipa 15 godina gledao i umirao od smijeha :D
Spiritbreaker

#37784 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Jedna od stvari u zivotu koje fkt ne mogu prezalit je sto nikad nije bilo dostojnog nastavka Battle for Middle Earth 2, tacnije nakon sto su ugasili servere za multiplayer. Najbolja LOTR igra definitvno. Najvise sam zivota proveo garantujem na Warcraft 2, Dota 1 pa onda 2, CS, C&C generals (isto tako bez dostojnog nasljednika), Freelancer, Total War serijal, pogotovo Rome, Medieval i Shogun.
Riddle

#37785 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ali sto ti nostalgiju potaknu, sve sam to igrao. :lol:

BFME2 je imao strasnu muziku. Elven morning. :thumbup:
diablobih

#37786 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by diablobih »

Raigor Stonehoof wrote: 05/09/2021 11:36
diablobih wrote: 04/09/2021 23:14 Pamtim one 2 zabe, to je bilo jako igrati sa bratom, ne mogu da se sjetim imena sada iz glave. Volio sam i pucati kao malac one patke iz pistolja za terminator.
Battletoads garant
Nekako mi druga imena zaba u glavi k'o rambo da se jedna zvala ili nesto, ali to je to :D
Riddle

#37787 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Bio je Double Dragon sa tim zabama.
Raigor Stonehoof

#37788 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Riddle wrote: 06/09/2021 13:31 Bio je Double Dragon sa tim zabama.
Double Dragon...igra na koju sam potrosio najvise para u zivotu. Ukljucujuci i Dotu :lol:
Spiritbreaker

#37789 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Riddle wrote: 06/09/2021 12:25 Ali sto ti nostalgiju potaknu, sve sam to igrao. :lol:

BFME2 je imao strasnu muziku. Elven morning. :thumbup:
Imam ja original DVD, nekad odigram singleplayer, moglo se jedno vrijeme i preko Garene multiplayer.
Riddle

#37790 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

:izet:

Nemoj vise pricati o tome, inace cu poceti igrati. :lol:

Guglaj malo, ja se sjecam da sam originalni BFME igrao online preko nekog servera, sjecam se da sam se i na taj forum registrovao. Mislim da skines njihovu verziju igre kako bi ti sve fino ferceralo. To je bilo davno doduse i ne mogu se sjetiti kako se zove niti jesu li aktivni sad.

Moram ici vani, pa ne mogu potraziti trenutno. Mozda veceras.
Spiritbreaker

#37791 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

EA Games jos davno ugasio servere, tako dabogda da ima nade za to. :|
Riddle

#37792 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Spiritbreaker wrote: 06/09/2021 14:26 EA Games jos davno ugasio servere, tako dabogda da ima nade za to. :|
Nije to nikad ni bio zvanicni server.

Stranica je T3A: Online. Pogledaj malo, vidi jesu li aktivni, azuriraju li sta i slicno. Ako ti se igra naravno. Ako ne, zaboravi.
Ultraviolent

#37793 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ultraviolent »

Fuck, sto me baciste u nostalgiju sa BFME2 :D
A i ovaj soundtrack ahhhhh

Neponovljivo :(
foxlife

#37794 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by foxlife »

koga interesuje ima baklava simulator :D
Chmoljo

#37795 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

foxlife wrote: 06/09/2021 18:44 koga interesuje ima baklava simulator :D
Ako orahova jezgra ne poskupi pred Bajram onda nije simulator nego arkada.
ExNihilo

#37796 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

The Battle for Middle Earth II najponosniji je predstavnik vremena kad su se developeri maksimalno trudili pojednostaviti RTS mehanike, ali bez gubljenja strateške dubine. Upališ igru prvi put i sve ti je jasno. To je jedan od razloga zašto i meni spada u najdraže igre svih vremena. Još LOTR lore!

Danas moraš biti na post-doktorskoj specijalizaciji iz mikroekonomije smjer teorija igara da bi igrao RTS. A za ovaj Pathfinder prvo moraš nekoliko godina igrati tabletop igre u maminom podrumu.

Bježi ba, postao sam boomer.
Riddle

#37797 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

RTS zanr je mrtav svakako, ne propustas nista. :D
Riddle

#37798 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Image

Pride of the Fatherland 8-)

Ovo je posljednji zvjerski RTS koji sam ja igrao. Nista mu nije ravno bilo, cak ni nastavak.

Negdje mozda 2015. sam instalirao i poceo ponovo malo igrati, los bio na pocetku, ali kad sam se ustelio, izbio sam u top 20. Nakon mozda 10 uzastopnih pobjeda igram Amerima protiv broja 1 na Panzer Elite rang listi. Toliko je mala populacija da odmah igras sa pro igracima. Odustao sam brzo. Medjutim igrati ovako sa rajom je OK, jer je to nerangirano i biras naravno mapu koju cete igrati.
ferratilis

#37799 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

ExNihilo wrote: 06/09/2021 19:08 A za ovaj Pathfinder prvo moraš nekoliko godina igrati tabletop igre u maminom podrumu.
Nema potrebe za vrijedjanjem :lol:

Ako odaberes laksu klasu kao Fighter, normal tezinu i nize, neces imati puno problema. Naravno, i dalje ima dosta trial and error stvari koje su dio Pathfinder sistema, ali to je jedna od cari zanra. Dosta ljudi pocne igrat, napravi gresku i odabere Eldritch Scion ili Vivisectionist klasu, pa zapnu. A ako te sta zanima, pitaj.
Tito_i_Partija

#37800 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 06/09/2021 19:08Bježi ba, postao sam boomer.
Joj vala jasta si, samo cekam kad ces pocet' recenicu sa: "joj ova omladina danas..." ili "eh da samo znate kako je to bilo u moje doba". :D
Post Reply