Ma ti kad vidis kingdom management, ima da se useres od radosti.Chmoljo wrote: ↑05/09/2021 20:03Ma sta vas kosta ba. Ja sam realno vrlo povrsan u character buildu, ali zato sto igram na normal tezini. Steta vam je propustiti, jer me je PoE fakat vukla da idem igrati. Vjerovatno sam se malo smorio jer su i ekspanzije bile u tom preigravanju, ali sigurno da je igra koju cu pamtiti.
Tako da su ove sigurno takve. Najlakse je crpgu nabasati na dobru pricu.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Tito_i_Partija
#37776 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- ferratilis
#37777 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za pocetnike je sve ok osim Pathfindera, jer fakat zahtjeva obimno znanje sistema. Svi ostali cRPG-i imaju svoje sisteme s kojima se i pocetnik moze nositi na normal tezini, bez velikih frustracija. Samo treba citati pazljivo.
Ko voli borbu na poteze, nek proba Divinity Original Sin 1 i 2 (nisu povezani, nije bitno koji igrate prvo), i Wasteland 2 ili 3 (vise mi je legao Wasteland 2, odlicna borba koja ce biti poznata igracima modernog Xcoma, ali ima dosta vise classic RPG elemenata).
Ko voli real time with pause, prvo bi preporucio Tyranny jer ima prilicno kratku pricu, a i dobar je uvod za pocetnike. Nakon toga Pillars of Eternity 1 i 2. Sve tri imaju slican engine, samo je PoE obimniji, a PoE2 najvise.
Ko zeli samo kvalitetnu pricu i RPG koji vise vuce na vizualni roman, tu je Disco Elysium. Pa sta ko voli.
Meni je Pathfinder drag jer ima veliki fokus na dungeons, bas kao stari RPG-i. Treba ti tri sata da zavrsis jedan dungeon, a sadrzaj je raznolik. I volim ovaj Light spell koji osvjetljava tamu.

Nekad psujem dice rolls, spider swarms i ostalo, ali to ide s teritorijom jbg
Ko voli borbu na poteze, nek proba Divinity Original Sin 1 i 2 (nisu povezani, nije bitno koji igrate prvo), i Wasteland 2 ili 3 (vise mi je legao Wasteland 2, odlicna borba koja ce biti poznata igracima modernog Xcoma, ali ima dosta vise classic RPG elemenata).
Ko voli real time with pause, prvo bi preporucio Tyranny jer ima prilicno kratku pricu, a i dobar je uvod za pocetnike. Nakon toga Pillars of Eternity 1 i 2. Sve tri imaju slican engine, samo je PoE obimniji, a PoE2 najvise.
Ko zeli samo kvalitetnu pricu i RPG koji vise vuce na vizualni roman, tu je Disco Elysium. Pa sta ko voli.
Meni je Pathfinder drag jer ima veliki fokus na dungeons, bas kao stari RPG-i. Treba ti tri sata da zavrsis jedan dungeon, a sadrzaj je raznolik. I volim ovaj Light spell koji osvjetljava tamu.

Nekad psujem dice rolls, spider swarms i ostalo, ali to ide s teritorijom jbg
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#37778 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
InsallahTito_i_Partija wrote: ↑05/09/2021 20:18Ma ti kad vidis kingdom management, ima da se useres od radosti.Chmoljo wrote: ↑05/09/2021 20:03
Ma sta vas kosta ba. Ja sam realno vrlo povrsan u character buildu, ali zato sto igram na normal tezini. Steta vam je propustiti, jer me je PoE fakat vukla da idem igrati. Vjerovatno sam se malo smorio jer su i ekspanzije bile u tom preigravanju, ali sigurno da je igra koju cu pamtiti.
Tako da su ove sigurno takve. Najlakse je crpgu nabasati na dobru pricu.![]()
Sad sam na Bayeku
Inace, pravo mi je sega sa Kingdom come igrati AC. Kao sa simulacije na mrtvu arkadu da predjes.
Stealth killas ih i sve i kontas, corave vas jbm. Al haj...
- Averus
#37779 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako si igdje skontao da sam išta savladao?Tito_i_Partija wrote: ↑05/09/2021 20:17Pa NWN ti je baziran na 3rd edition D&D, dok je Pathfinder baziran na 3.5 (gotov isti sistem sa nekim malim promjenama tu i tamo).
Znaci ako si savlad'o NWN, ne vidim razloga zasto ne bi i Kingmaker.
Ja sam NWN igrao isto kao i Dungeon Siege - napravim lika i rokaj priču - tad nisam ni znao za edicije ovo-ono, samo znao da postoji D&D žanr i da mi se sviđa što je, recimo, "otvoren" (ne znam sad kako drugačije da se izrazim)
Tek godinama kasnije sam skontao da se bazira na klix D&D praivlima, da ljudi to igraju, smišljaju kampanje itd.
Rođen sam prerano ili prekasno
- Chmoljo
#37780 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ama i ja ba. tek sam tamo sa Big Bang Theory skontao da se to igra i vako, srajom 
- Tito_i_Partija
#37781 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije nikakav problem. Odes fino na onaj sajt sto sam postavio, izaberes build baziran na fighting style-u koji ti se svidja, i pratis instrukcije za levelling. I kroz igranje ces malo-pomalo naucit' sistem. Ako imas kakvih pitanja, tu sam da pomognem, a vjerujem i @ferratilis .
Jebiga, ja igram kompjuterske D&D igre od 12. godine, tako da je meni taj sistem ono top top top.
Jebiga, ja igram kompjuterske D&D igre od 12. godine, tako da je meni taj sistem ono top top top.
- ferratilis
#37782 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Naravno, svako pitanje vezano za cRPGe ili Dark Souls serijal je dobrodoslo, pomoci cemo koliko god mozemo. 
Drago mi je da je novi Pathfinder uspjesan, danas je imao 45k igraca. Npr. PoE2 je najvise imao 22k, ali oni su zabrljali nekoliko stvari bez obzira sto je sama igra bila dobra. Znaci postoji itekako trziste i interes za tako kompleksan RPG, i po Steam forumima se vidi da se dosta mladjih igraca interesira za zanr. Nek zarade sto vise, pa da izbace jos modula u buducnosti
Drago mi je da je novi Pathfinder uspjesan, danas je imao 45k igraca. Npr. PoE2 je najvise imao 22k, ali oni su zabrljali nekoliko stvari bez obzira sto je sama igra bila dobra. Znaci postoji itekako trziste i interes za tako kompleksan RPG, i po Steam forumima se vidi da se dosta mladjih igraca interesira za zanr. Nek zarade sto vise, pa da izbace jos modula u buducnosti
- Averus
#37783 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Glavno sad pitanje: Vidio sam par puta na twitchu da ima ljudi koji igraju neku online varijantu D&D, gdje imaju spremni character sheets i te zajebancije. Čak mislim da imaju gotove kampanje, da ne mora svaki put DM smišljati sve. Također, ima generisano "bacanje kockica" i tako to...
Je li iko ovo probao? Volio bih na taj način isto naučiti pravila D&D i steći "šmek" takvog igranja jer je mašta veoma bitna
By the way, jedan od boljih filmova na temu:
The Gamers: https://www.youtube.com/watch?v=oSynJyq2RRo
i nastavak
The Gamers: Dorkness Rising https://www.youtube.com/watch?v=tOUksDJCijw
Ako volite D&D i dorky humor uz "Office" šmek snimanja, obavezno pogledati.
Ja sam ovo sa tipa 15 godina gledao i umirao od smijeha
Je li iko ovo probao? Volio bih na taj način isto naučiti pravila D&D i steći "šmek" takvog igranja jer je mašta veoma bitna
By the way, jedan od boljih filmova na temu:
The Gamers: https://www.youtube.com/watch?v=oSynJyq2RRo
i nastavak
The Gamers: Dorkness Rising https://www.youtube.com/watch?v=tOUksDJCijw
Ako volite D&D i dorky humor uz "Office" šmek snimanja, obavezno pogledati.
Ja sam ovo sa tipa 15 godina gledao i umirao od smijeha
- Spiritbreaker
#37784 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedna od stvari u zivotu koje fkt ne mogu prezalit je sto nikad nije bilo dostojnog nastavka Battle for Middle Earth 2, tacnije nakon sto su ugasili servere za multiplayer. Najbolja LOTR igra definitvno. Najvise sam zivota proveo garantujem na Warcraft 2, Dota 1 pa onda 2, CS, C&C generals (isto tako bez dostojnog nasljednika), Freelancer, Total War serijal, pogotovo Rome, Medieval i Shogun.
- Riddle
#37785 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ali sto ti nostalgiju potaknu, sve sam to igrao.
BFME2 je imao strasnu muziku. Elven morning.
BFME2 je imao strasnu muziku. Elven morning.
- diablobih
#37786 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nekako mi druga imena zaba u glavi k'o rambo da se jedna zvala ili nesto, ali to je to
- Riddle
#37787 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bio je Double Dragon sa tim zabama.
- Raigor Stonehoof
- Spiritbreaker
- Riddle
#37790 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nemoj vise pricati o tome, inace cu poceti igrati.
Guglaj malo, ja se sjecam da sam originalni BFME igrao online preko nekog servera, sjecam se da sam se i na taj forum registrovao. Mislim da skines njihovu verziju igre kako bi ti sve fino ferceralo. To je bilo davno doduse i ne mogu se sjetiti kako se zove niti jesu li aktivni sad.
Moram ici vani, pa ne mogu potraziti trenutno. Mozda veceras.
- Spiritbreaker
#37791 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
EA Games jos davno ugasio servere, tako dabogda da ima nade za to. 
- Riddle
#37792 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije to nikad ni bio zvanicni server.Spiritbreaker wrote: ↑06/09/2021 14:26 EA Games jos davno ugasio servere, tako dabogda da ima nade za to.![]()
Stranica je T3A: Online. Pogledaj malo, vidi jesu li aktivni, azuriraju li sta i slicno. Ako ti se igra naravno. Ako ne, zaboravi.
- Ultraviolent
#37793 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Fuck, sto me baciste u nostalgiju sa BFME2
A i ovaj soundtrack ahhhhh
Neponovljivo
A i ovaj soundtrack ahhhhh
Neponovljivo
-
foxlife
#37794 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
koga interesuje ima baklava simulator 
- Chmoljo
- ExNihilo
#37796 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
The Battle for Middle Earth II najponosniji je predstavnik vremena kad su se developeri maksimalno trudili pojednostaviti RTS mehanike, ali bez gubljenja strateške dubine. Upališ igru prvi put i sve ti je jasno. To je jedan od razloga zašto i meni spada u najdraže igre svih vremena. Još LOTR lore!
Danas moraš biti na post-doktorskoj specijalizaciji iz mikroekonomije smjer teorija igara da bi igrao RTS. A za ovaj Pathfinder prvo moraš nekoliko godina igrati tabletop igre u maminom podrumu.
Bježi ba, postao sam boomer.
Danas moraš biti na post-doktorskoj specijalizaciji iz mikroekonomije smjer teorija igara da bi igrao RTS. A za ovaj Pathfinder prvo moraš nekoliko godina igrati tabletop igre u maminom podrumu.
Bježi ba, postao sam boomer.
- Riddle
#37797 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
RTS zanr je mrtav svakako, ne propustas nista. 
- Riddle
#37798 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Pride of the Fatherland
Ovo je posljednji zvjerski RTS koji sam ja igrao. Nista mu nije ravno bilo, cak ni nastavak.
Negdje mozda 2015. sam instalirao i poceo ponovo malo igrati, los bio na pocetku, ali kad sam se ustelio, izbio sam u top 20. Nakon mozda 10 uzastopnih pobjeda igram Amerima protiv broja 1 na Panzer Elite rang listi. Toliko je mala populacija da odmah igras sa pro igracima. Odustao sam brzo. Medjutim igrati ovako sa rajom je OK, jer je to nerangirano i biras naravno mapu koju cete igrati.
- ferratilis
#37799 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nema potrebe za vrijedjanjem
Ako odaberes laksu klasu kao Fighter, normal tezinu i nize, neces imati puno problema. Naravno, i dalje ima dosta trial and error stvari koje su dio Pathfinder sistema, ali to je jedna od cari zanra. Dosta ljudi pocne igrat, napravi gresku i odabere Eldritch Scion ili Vivisectionist klasu, pa zapnu. A ako te sta zanima, pitaj.
- Tito_i_Partija