Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- geralt
#37751 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo single-class dual-wielding rogue. Dokle mogu tako dogurati, mogu, svakako nista ne igram na vecoj tezini od Normala. Ako zapnem, problem cu rijesiti tako sto cu se naljutiti, deinstalirati igricu, i izbrisati sve save fajlove sa diska. RPG koji mi ne da da igram kako ja hocu (tj. "role-playam") nije vrijedan mog vremena.
- Riddle
#37752 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam Princa s rodjakom igrao i bio sam prosto opcinjen. Znao sam vec tada da ce mi gaming biti hobi. I onda sam nakon zavrsenog razreda u osnovnoj skoli imao sve petice i dogovorio sa starim da mi kupi onu Terminator konzolu.
Tu sam igrao sve i svasta, nemam pojma stvarno. Nindza kornjace, neku atletiku definitivno, fudbal... Kasnije je izasao PS1 i tu je sve krenulo. CS je pocetkom ovog stoljeca bio strasno popularan, pa sam i u te vode upao. U PESu sam kasnije bio bog u mahali, pogotovo PES6.
Kasnije sam ono igrao sta sam stigao, nisam se nekog posebnog zanra drzao, igrao ono sto je najbolje. Kad sam Dotu vidio, to je postala primarna igra i sve ostalo igram cisto da odmorim od nje.
Eto kratki historijat mog no lifinga.
Tu sam igrao sve i svasta, nemam pojma stvarno. Nindza kornjace, neku atletiku definitivno, fudbal... Kasnije je izasao PS1 i tu je sve krenulo. CS je pocetkom ovog stoljeca bio strasno popularan, pa sam i u te vode upao. U PESu sam kasnije bio bog u mahali, pogotovo PES6.
Kasnije sam ono igrao sta sam stigao, nisam se nekog posebnog zanra drzao, igrao ono sto je najbolje. Kad sam Dotu vidio, to je postala primarna igra i sve ostalo igram cisto da odmorim od nje.
Eto kratki historijat mog no lifinga.
- ExNihilo
#37753 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koliko sati imaš na Dota.Riddle wrote: ↑03/09/2021 21:16 Ja sam Princa s rodjakom igrao i bio sam prosto opcinjen. Znao sam vec tada da ce mi gaming biti hobi. I onda sam nakon zavrsenog razreda u osnovnoj skoli imao sve petice i dogovorio sa starim da mi kupi onu Terminator konzolu.![]()
Tu sam igrao sve i svasta, nemam pojma stvarno. Nindza kornjace, neku atletiku definitivno, fudbal... Kasnije je izasao PS1 i tu je sve krenulo. CS je pocetkom ovog stoljeca bio strasno popularan, pa sam i u te vode upao. U PESu sam kasnije bio bog u mahali, pogotovo PES6.![]()
Eto kratki historijat mog no lifinga.![]()
- Riddle
#37754 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vise nego smijem priznati.
Nisam igrao od aprila doduse, PC je bio otisao u helac, a onda sam bio i strasno zauzet. Sad cu se aktivirati opet.
Nisam igrao od aprila doduse, PC je bio otisao u helac, a onda sam bio i strasno zauzet. Sad cu se aktivirati opet.
- Raigor Stonehoof
- Riddle
#37756 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imam preko 9000 sati. Ali to Steam mjeri koliko si u igri, ne koliko igras. Meni se cesto desavalo da odigram mec i onda odem na kafu, osisam se ili bilo sta drugo, dodjem kuci popodne i nastavim. Tako da je aktivne igre daleko manje.
Normalno je da ce ti MMR pasti ako nisi igrao godinama. Igra je daleko drugacija sad. Dovoljno ti je jedan patch propustiti i to ces osjetiti.
Ja cu sad poceti opet jer International dolazi. Moram tad biti aktivan.
Normalno je da ce ti MMR pasti ako nisi igrao godinama. Igra je daleko drugacija sad. Dovoljno ti je jedan patch propustiti i to ces osjetiti.
- Raigor Stonehoof
#37757 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
2 i po godine propustio. rekalibrirao se na oko 1000 manje nego sto sam imao. onda napravio gresku da se odmah iza toga ponovo rekalibriram, prije nego sto sam ponovo stekao osjecaj za igru, i zijanim jos 1000Riddle wrote: ↑03/09/2021 21:43 Imam preko 9000 sati. Ali to Steam mjeri koliko si u igri, ne koliko igras. Meni se cesto desavalo da odigram mec i onda odem na kafu, osisam se ili bilo sta drugo, dodjem kuci popodne i nastavim. Tako da je aktivne igre daleko manje.
ovo je pravi mmr hell, puno sve smurfova i boostera, a ja support igram. ne mozes se iscupat da si tito
- Riddle
#37758 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To si bas usrao. Kalibracija ti je mislim +/- 75.
Ono sto si trebao uraditi je igrati nerangirane meceve nekoliko sedmica da steknes osjecaj za tempo meca ranga 3500. Sad si se pogubio skroz.
Ono sto si trebao uraditi je igrati nerangirane meceve nekoliko sedmica da steknes osjecaj za tempo meca ranga 3500. Sad si se pogubio skroz.
- Rootboi
#37759 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
DonieBrasco wrote: ↑03/09/2021 19:56 Hajde da malo promjenimo tok teme !
Koju igricu pamtite kao dijete da ste uzivali igrajuci je, i da bi sad voljeli da vidite istu u modernoj tehnologiji i grafici.
- Raigor Stonehoof
#37760 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Captain Hindsight, mislim da ga je neko postavljao na prosloj stranici
jebes ga. evo sad mec, u mom timu lion koji se teleportuje u 5 njih dok nam napadaju t3 mid, zavrsio 3-16
a s druge strane invoker koji kofol ima 800 mmr i sve razvaljuje, sunstrike ne promasuje, jebo miraclea
- Tito_i_Partija
#37761 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis Toliko o mom evil igranju.
https://www.pcgamer.com/uk/being-evil-s ... righteous/
Mada je i u Kingmakeru je bilo gomila takvih stvari.
Spoiler
Show
Recimo onda kad postanes Baron pa ti onaj dwarf dodje i kaze kako je nekad neko napravio ugovor da se naprave putevi u njegovoj regiji, i ocekuje od tebe da to ispostujes. Ako uzmes evil opciju, t.j. da mu na mjestu odrubis glavu, gubis najboljeg armorsmitha u cijeloj igri, a da nemas pojma.
- SanskiBiser
#37762 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Na ATARI 1040STFM igrao, te godine zbog igara isao na popravni iz matematike i osnova elektrotehike u AugustuRootboi wrote: ↑03/09/2021 23:20DonieBrasco wrote: ↑03/09/2021 19:56 Hajde da malo promjenimo tok teme !
Koju igricu pamtite kao dijete da ste uzivali igrajuci je, i da bi sad voljeli da vidite istu u modernoj tehnologiji i grafici.![]()
- ferratilis
#37763 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To sam osjetio u Kingmakeru bez obzira na alignment. Osjeti se razlika u kvalitetu scenarija u poredjenju sa tipicnim Obsidian RPG-ima. Fali tu Chris Avellone, koji je nesto malo radio na Kingmakeru, ali treba jos. Radio je i na Wrath, ali su sve njegovo izbacili nakon onih optuzbi za silovanje.Tito_i_Partija wrote: ↑04/09/2021 11:42 @ferratilis Toliko o mom evil igranju.![]()
SpoilerShowRecimo onda kad postanes Baron pa ti onaj dwarf dodje i kaze kako je nekad neko napravio ugovor da se naprave putevi u njegovoj regiji, i ocekuje od tebe da to ispostujes. Ako uzmes evil opciju, t.j. da mu na mjestu odrubis glavu, gubis najboljeg armorsmitha u cijeloj igri, a da nemas pojma.
A s druge strane, sve ostale stvari su odlicne, pa se moze progledat kroz prste. Kad pogledas ogromnu listu klasa, ne cudi me da je los reactivity, morali su nesto zrtvovati.
- diablobih
#37764 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pamtim one 2 zabe, to je bilo jako igrati sa bratom, ne mogu da se sjetim imena sada iz glave. Volio sam i pucati kao malac one patke iz pistolja za terminator.
- Raigor Stonehoof
- Averus
#37766 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jebo majku ja ne igram taj kingmaker, poe i ostalo (mada planiram), a čitam vaše postove zalijepljen za ekran k'o da mi život zavisi od toga.
Maloprije došao s puta i sjeo to čitati
Oduvijek sam bio obožavatlje D&D, ali nikad nisam imao okruženje u kom bih se baš pošteno zabavio time. Sad, kad je došlo do digitalnih verzija, mislim da sam toliko hrđav da bi mi trebalo jedno 5 godina samo igranja raznoraznih D&D igara da bih uopšte počeo...
A nekad sam čak mislio ići s onom djecom u BBI sjesti i bacati kocke, ali kontam šta ću ja ćelavi stari prdan sjediti među njima
Elem, trebamo temu odvojenu pokrenuti, ovdje ubismo ljude ko što je nekad bilo FIFA/PES i slične diskusije
Maloprije došao s puta i sjeo to čitati
Oduvijek sam bio obožavatlje D&D, ali nikad nisam imao okruženje u kom bih se baš pošteno zabavio time. Sad, kad je došlo do digitalnih verzija, mislim da sam toliko hrđav da bi mi trebalo jedno 5 godina samo igranja raznoraznih D&D igara da bih uopšte počeo...
A nekad sam čak mislio ići s onom djecom u BBI sjesti i bacati kocke, ali kontam šta ću ja ćelavi stari prdan sjediti među njima
Elem, trebamo temu odvojenu pokrenuti, ovdje ubismo ljude ko što je nekad bilo FIFA/PES i slične diskusije
- MarlboroGold
#37767 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
DonieBrasco wrote: ↑03/09/2021 19:56 Hajde da malo promjenimo tok teme !
Koju igricu pamtite kao dijete da ste uzivali igrajuci je, i da bi sad voljeli da vidite istu u modernoj tehnologiji i grafici. Za mene jedna od takvih igrica je Carmageddon, igrao sam tri nastavka, ovaj iz 2015 nisam jer je smece - neki pokusaj igre.
Carmageddon (1997)
Carmageddon II: Carpocalypse Now (1998)
Carmageddon TDR 2000 (2000)
Carmageddon: Reincarnation (2015)
Za one koji su igrali znaju o cemu pricam, ja je sad zamisljam sa modernom grafikom s time da bi fizika igre morala biti jako dobra jer se auta razbijaju, prevrcu, lupaju, razna ludila se odvijaju sa autima.

Ove tri prije svih ostalih. FFVI ima još bolju priču od FFVII i šteta što ona nije započela playstation eru.
O CT je suvišno išta govoriti... po mnogima najbolji RPG svih vremena. TM2 zbog nostalgije jer sam je stalno igrao sa burazom i jaranima
- Tito_i_Partija
#37768 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nikad nije kasno da naucis. D&D jeste velik i sarolik, al' kad jednom uhavizas ono najosnovnije, ostalo ide k'o od sale.Averus wrote: ↑05/09/2021 17:41 Jebo majku ja ne igram taj kingmaker, poe i ostalo (mada planiram), a čitam vaše postove zalijepljen za ekran k'o da mi život zavisi od toga.
Maloprije došao s puta i sjeo to čitati![]()
A nekad sam čak mislio ići s onom djecom u BBI sjesti i bacati kocke, ali kontam šta ću ja ćelavi stari prdan sjediti među njima![]()
Elem, trebamo temu odvojenu pokrenuti, ovdje ubismo ljude ko što je nekad bilo FIFA/PES i slične diskusije![]()
- Averus
#37769 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igrao sam par puta s prijateljima onaj Descent: Journeys in the Dark. To je, koliko sam skontao, pojednostavljen D&D
Čak imam i D&D starter pack, opisano bruku nekih pravila i svega, ali opet - nikad nisam sabrao raju s kojom bih to igrao...
Zadnje D&D što sam igrao na PC-u mislim da je Neverwinter Nights, dakle nekad tamo '63.
Čak imam i D&D starter pack, opisano bruku nekih pravila i svega, ali opet - nikad nisam sabrao raju s kojom bih to igrao...
Zadnje D&D što sam igrao na PC-u mislim da je Neverwinter Nights, dakle nekad tamo '63.
- diablobih
#37770 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Auu carmageddon i twisted metal, to je bilo vrh.
-
Madrid
#37771 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam ni ja nikad igrao taj tip igara, taman kad se nakanim na vise mjesta procitam komplikovano za pocetnike i ohladim
Jel i Divinity original sin 2 spada u taj zanr ? Bas je nahvaljena igra, morat ce se probat
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#37772 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma sta vas kosta ba. Ja sam realno vrlo povrsan u character buildu, ali zato sto igram na normal tezini. Steta vam je propustiti, jer me je PoE fakat vukla da idem igrati. Vjerovatno sam se malo smorio jer su i ekspanzije bile u tom preigravanju, ali sigurno da je igra koju cu pamtiti.
Tako da su ove sigurno takve. Najlakse je crpgu nabasati na dobru pricu.
-
Smoothie
-
Madrid
#37774 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
za divinity 2 kazu i normal jbnChmoljo wrote: ↑05/09/2021 20:03Ma sta vas kosta ba. Ja sam realno vrlo povrsan u character buildu, ali zato sto igram na normal tezini. Steta vam je propustiti, jer me je PoE fakat vukla da idem igrati. Vjerovatno sam se malo smorio jer su i ekspanzije bile u tom preigravanju, ali sigurno da je igra koju cu pamtiti.
Tako da su ove sigurno takve. Najlakse je crpgu nabasati na dobru pricu.
Ma valjda zamor materijala za ucenje novih zanrova, nekad se sa merakom ucio Rome total war i Civ V, jedina igra gdje sam bas zakovo i odustao je Europa Universalis IV, mada sam pohvatao neke konce, al nije me privlacila ko total war i civ v.
- Tito_i_Partija
#37775 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa NWN ti je baziran na 3rd edition D&D, dok je Pathfinder baziran na 3.5 (gotov isti sistem sa nekim malim promjenama tu i tamo).
Znaci ako si savlad'o NWN, ne vidim razloga zasto ne bi i Kingmaker.