Spasa nam... ipak, IMA !?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li biste podrzali/prikljucili se pokretu za REBOOT BiH?

DA
32
70%
NE
14
30%

Total votes: 46

supercali

#351 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by supercali »

Ja sam spreman dati vrijeme i znanje za to bez ikakvih teznji da se ubacim na budzet i sl i da mi to bude cilj da se uhljebim i da onda gladim jaja
Ako bi nekim slucajem i usao u te neke vlade parlamente sigurno bih se borio i gurao ideje koje bi ta stranka partija ili sta vec zastupala
Financijski cu takodjer pomoci koliko mogu
Mikacha
Location: No.1 MILE NJANTAKO BL (BlackListed) F O R E V E R !

#352 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Mikacha »

05.03.2018. / 09:09h Svijet - Italiju čeka period političke nestabilnosti
Preliminarni rezultati: Berlusconijeva koalicija vodi, niko nema većinu
Foto: Reuters / Vijesti.ba
Birališta u Italiji zatvorena su u nedjelju u 23 sata. Prema prvim rezultatima, najviše glasova osvaja koalicija desnog centra predvođena strankom Forza Italia Silvia Berlusconia, ali nijedna stranka niti koalicija nije osvojila apsolutnu većinu.

Prema rezultatima objavljenim u 5.40, koalicija desnog centra osvaja 37,36 posto glasova.
Slijedi Pokret pet zvjezdica (Five Stars Movement) sa 31,31 posto. Oni su ujedno i najjača stranka.
...
S druge strane, Pokret Pet zvjezdica postaje najjača stranka, hraneći se nezadovoljstvom zbog nagomilane korupcije i siromaštva. Trenutno vladajuća Demokratska stranka zaostaje za njima, prenosi Index.hr.
:bih:
Mikacha

#353 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Mikacha »

supercali wrote:Za sirenje ideja platforme manifesta ili nazovite kako hocete mislim da bi dobro dosao youtube
Skoro svi gledaju youtube i vise nego tv i mislim da bi dosta mogli zainteresovati raje preko njega uz malu kolicinu sredstava
Potrebna je kamera i to je to za razliku od televizije gdje bi morao gostovati a i pitanje koja televizija bi te ugostila
apsolutno !
Mene je Dozer isprepadao sa onih 2-3 mil, "za operativne troskove", pa sam skoro odustao od vlastite teme. Skon'to sam da je cijela "utakmica" tako namjestena da se ne moze dobiti legalnim putem a, taj, ako hocemo u EU, je jedini koji ce se pikati.

Naravno, uvijek postoji mogucnost da Dozer ima vezu sa Sorosem i da ce "pinka kanuti" kad joj se najmanje nadas. :kiss:

Nesto kontam po starinski: " Uzdaj se u se i u svoje (bosansko) kljuse ! "
Mikacha

#354 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Mikacha »

Evo, profa nas je preteko', ali to je put kojim je ispravno ici :
https://mirsadhadzikadic.ba/

Ako, kojim slucajem, Dozer&co ne "uzleti", ovo je moja jedina politicka opcija za Oktobar.
(Mada, i ako se "saberemo," mi se ne bi trebali ni zamarati sa ovim izborima, vec onim za dvije godine,lokalnim,
zar ne ??)

Sve ostalo, vec vidjeno, go lopov i ublehas: ne znas 'dje gore - lijevo jal' desno !
Mikacha

#355 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Mikacha »

@TLR ; Dozer

Pogledaj, matere ti, kakav "clean interface" :

Stranica cista ko' suza: inspirativna,jednostavna (Ameri to zovu KISS rule - Keep It Simple Stupid - ili,u slobodnom prevodu, Pojednostavi Njantako :D ,)pregledne i intuitivne ikonice koje vode po dubini teme, na dnu stranice link koji vodi u Rousseau platformu ...

Magnifico, mamma mia :!:

https://www.movimento5stelle.it/programma/

https://rousseau.movimento5stelle.it/

Valja nam podzonit' !
512MB

#356 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by 512MB »

Ehm, ja mislim da je ovde webstranica jedan nevazan sitan detalj. U danasnje vrijeme neces sa webstranicom daleko dogurat, twitter/facebook/instagram/whatsapp su vec druga stvar.
Dozer

#357 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Dozer »

Sve to treba imati i stalno medjusobno linkovati platforme.
Dozer

#358 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Dozer »

Mikacha wrote: apsolutno !
Mene je Dozer isprepadao sa onih 2-3 mil, "za operativne troskove", pa sam skoro odustao od vlastite teme. Skon'to sam da je cijela "utakmica" tako namjestena da se ne moze dobiti legalnim putem a, taj, ako hocemo u EU, je jedini koji ce se pikati.

Naravno, uvijek postoji mogucnost da Dozer ima vezu sa Sorosem i da ce "pinka kanuti" kad joj se najmanje nadas. :kiss:

E dje Sorosa iskopa :lol:
Ko da mi je prvi rodjak :lol:
hamza_sa

#359 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by hamza_sa »

Dozer wrote:
Mikacha wrote: apsolutno !

E dje Sorosa iskopa :lol:
Ko da mi je prvi rodjak :lol:
Pusti ti to.

To bi bilo prvo sto bi ti ovi natovarili. :D
Dozer

#360 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Dozer »

Ma oni ce to pokusati natovariti svakome ko je protiv njihA :D

Eno, Dodik je preko RTRS-a prosle godine to tovario onoj trojici u RS, da im je Soros uplatio stotine hiljada za njihove kampanje, i prije neki dan ta trojica (Bosic, Govedatica i Cavic) dobili presude i RTRS im mora isplatiti odstete :D
nagibSA

#361 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by nagibSA »

.
Dozer

#362 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Dozer »

Sto se mene tice, ja nemam nikakav problem s tim, sto i rekoh u par navrata - rad i dole, i gore.
Medjutim, a sto si i sam upravo rekao, za sve to prvo treba imati jasnu viziju i strategiju, precizan plan, jer bez toga je sve besmisleno. Kao, usotalom, u bilo cemu u zivotu.

ZNas ono - ako ne znas gdje ides i kako ces tamo stici, onda neces stici nigdje i samo ces gbiti vrijeme i energiju.
Dozer

#363 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Dozer »

Nego...hajmo ovako - pokrenuti novu platformu na kojoj ce prvo biti samo forum, a nakon toga i neki website/portal.
To je jeftino, i nije problem za utalit se, a pri tome cemo sami biti vlasnici i administratori, sto ce reci - nece nam nikakvi stranacki botovi moci handriti nista.

Ali, da bi se ovo pokrenulo, prvo treba definisati naziv/ime. Evo par mojih prijedloga, dodajte i svoje, pa da se usaglasimo. Samo vodite racuan da to mora biti nesto sto bi kasnije, eventualno, postalo i ime stranke.

1. BGS - Bosanskohercegovacki Gradjanski Savez
2. DGS - Demokratski (ili Drzavni) Gradjanski Savez
3. OGS - Otvoreni Gradjanski Savez
bluesjunior

#364 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by bluesjunior »

Savez Stanovnika BiH
tlr

#365 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by tlr »

Dozer wrote:Nego...hajmo ovako - pokrenuti novu platformu na kojoj ce prvo biti samo forum, a nakon toga i neki website/portal.
To je jeftino, i nije problem za utalit se, a pri tome cemo sami biti vlasnici i administratori, sto ce reci - nece nam nikakvi stranacki botovi moci handriti nista.

Ali, da bi se ovo pokrenulo, prvo treba definisati naziv/ime. Evo par mojih prijedloga, dodajte i svoje, pa da se usaglasimo. Samo vodite racuan da to mora biti nesto sto bi kasnije, eventualno, postalo i ime stranke.

4. DD - Dobro društvo
5. NOVI - Novi Savez
6. CV - Centar Veze
7. PD - Pokret drugovi !
Ja sam dodao još četiri prijedloga. Onaj 7. je onako zvučan i efikasan, ali prvi problem je da nema u nazivu i drugarica, a i miriše kao da je ideološki zakovan za neka ranija vremena. Tako da ni sam nisam za ovaj 7.

Ja mislim da je rano za ime, a dok se konsenzusom ne definiše barem jasan okvir "pokreta" (cilj i metode) u kojem će se djelovati i grupe koje se prepoznaju kao nositelji budućeg pokreta.
Zato mislim da je bitno da se prvo to što prije definiše, a to bi trebalo uraditi negdje na osami. :izet:

Poslije toga će ime doći k'o pjanom šamar.
Mikacha

#366 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Mikacha »

Dozer wrote:Nego...hajmo ovako - pokrenuti novu platformu na kojoj ce prvo biti samo forum, a nakon toga i neki website/portal.
...
Valja Dozer, racunaj na mene u svakom pogledu.

Ja izbivam vec godinama na warezBB , i tamo ima sekcija "Private - VIPs & Donators", gdje je pristup moguc samo ako ti je administracija isti prethodno odobrila. Oni koji budu "in charge" ove nase platforme, ce donijeti pravila i uslove koje posjetitelji moraju ispuniti da im se odobri pristup tom dijelu platforme.

Drugi dio platforme ce biti forum, na kojem ce se voditi slobodna diskusija bazirana samo na politickoj platformi, manifestu - kako god da to nazovemo- i koja se nece ogranicavati u bilo kojem pogledu; znaci,nema politicke cenzure, osim generalnih preporuka moderatora u smislu civilizovane rasprave, uvazavanja itd., a koje su nam vec poznate sa klixa.

Iz ovog dijela- sa foruma, dakle - bi se pojedinci "na(d)metali" svojim idejama, diskusijama, odnosom prema onome sto zelimo postici itd. da postanu ravnopravni clanovi "Private" dijela platforme, gdje bi se sve poceto na forumu, a oznaceno kao nesto vrijedno od daljeg interesa od opsteg znacaja, dalje "stavljalo po lupu", uoblicavalo,''poliralo", dok se ne iskristalise dovoljno da se ubaci u neke,recimo, "tematske cjeline"; a , koje bi opet, bile dostupne clanovima na prvoj stranici, da se sa istim upoznaju i dalje razradjuju, ako je potrebno.

U izvjesnom momentu, kada clanstvo odluci da je odredjeni prijedlog dostigao kvalitet i jasnocu neophodnu za razumijevanje "bez prevodilaca" - tj,da je napisano "narodnim jezikom", ali na razini koja mu daje intelektualni i svaki drugi kredibilitet, uvrstice se kao zvanican stav ove stranke po datom pitanju koje je i iniciralo raspravu.

Ili, tako nekako :lol:

Ja sam daleko od pravnika; pisem samo ono sto osjecam srcem, i duboko vjerujem da bi ovo bio neki novi, malo posteniji, pristup i povratak onim ljudskim vrijednostima za kojima svi zudimo, ali su nam izvan dohvata sve ove godine.

U pozadini bi se desavale sigurnosne provjere, kojih se Dozer, siguran sam, dobro i sa razlogom sjeca jos iz vremena bloga; e, zarad sigurnosti i preventivnog djelovanja na mnogim nivoima : cisto tehnickom, politickom, ljudskom itd.

Sto se tice samog naziva, on nemora biti "isklesan u mermeru" i nepromjenjiv. Za sada bih prihvatio nesto kao " Otvorena
gradjanska opcija ", sto da ne !? Puno rijeci koje same po sebi vec dovoljno govore u prilog nekom potencijalnom, slobodno-razmisljajucem umu, da ga se ponuka na pridruzivanju, bez da zna u detalje "plan&program","manifest" ili bilo sta drugo...

Tako bar ja mislim...
akaunt

#367 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by akaunt »

Dozer, moze li par pitanja? Tvoje misljenje o
-Gavrilo Princip , heroj ili terorista
-Avnoja nema , ali AVNOJ granice...
-Jedan covjek jedan glas
-Dvojna drzavljanstva
-Naoruzanju policije
-Ulozi i ustrojstvu vojske
...u par riječi ako moze.
Dozer

#368 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Dozer »

akaunt wrote:Dozer, moze li par pitanja? Tvoje misljenje o
1. Gavrilo Princip , heroj ili terorista
2. Avnoja nema , ali AVNOJ granice...
3. Jedan covjek jedan glas
4. Dvojna drzavljanstva
5. Naoruzanju policije
6. Ulozi i ustrojstvu vojske
1. Realno - heroj. Austrougari su, kao i Osmanlije prije njih, bili okupatori ovdje. (U zajebanciji - A sto nas zajeba :D)
2. AVNOJ je uradio svoje, a to su danas medjunarodno priznate granice.
3. Apsolutno da i jedino ispravno.
4. Stvar bilateralnih medjudrzavnih sporazuma i dogovora svugdje na svijetu.
5. Policija mora biti adekvatno opremljena, a to podrazumijeva i oruzje (drugi par rukava su razne nebuloze koje se tu dogadjaju, kao i politicke manipulacije tim stvarima).
6. Iskljucivo profesionalna i visoko obucena i opremljena vojska stalnog brojnog sastava od max. 3% populacije. Obavezan vojni rok od min. 6, a max. 12 mjeseci za sve 18-ogodisnjake, zene po slobodnoj volji, iz cega se najboljima onda nudi profesionalizacija.
akaunt

#369 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by akaunt »

Dozer wrote:
akaunt wrote:Dozer, moze li par pitanja? Tvoje misljenje o
1. Gavrilo Princip , heroj ili terorista
2. Avnoja nema , ali AVNOJ granice...
3. Jedan covjek jedan glas
4. Dvojna drzavljanstva
5. Naoruzanju policije
6. Ulozi i ustrojstvu vojske
1. Realno - heroj. Austrougari su, kao i Osmanlije prije njih, bili okupatori ovdje. (U zajebanciji - A sto nas zajeba :D)
2. AVNOJ je uradio svoje, a to su danas medjunarodno priznate granice.
3. Apsolutno da i jedino ispravno.
4. Stvar bilateralnih medjudrzavnih sporazuma i dogovora svugdje na svijetu.
5. Policija mora biti adekvatno opremljena, a to podrazumijeva i oruzje (drugi par rukava su razne nebuloze koje se tu dogadjaju, kao i politicke manipulacije tim stvarima).
6. Iskljucivo profesionalna i visoko obucena i opremljena vojska stalnog brojnog sastava od max. 3% populacije. Obavezan vojni rok od min. 6, a max. 12 mjeseci za sve 18-ogodisnjake, zene po slobodnoj volji, iz cega se najboljima onda nudi profesionalizacija.
Ok! Sad ce ovo ostat na serveru. Mozda ne dijelim misljenje o obaveznoj vojsci (poucen iskustvima)
A ovo pod 3, ako ti prodje imas veceru od mene gdje i kad pozelis.
Ukratko , kod mene si prošo prvi nivo! Sretno!
512MB

#370 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by 512MB »

Ja mislim da izlizane floskule kao Savez, gradjanski, demokratski, bosanskohercegovacki, patriotski itd nebi trebalo uzimati u obzir.

Moj prijedlog "Republikanski Pokret"

:)
Dozer

#371 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Dozer »

Prijedlog je OK, ali da li je bas i ime za eventualnu buducu politicku stranku koja bi u nekom momentu izasla na izbore kao politicki subjekt?

@account
Ne znam sto "ce ostati na serveru". Nije valjda da mislis da bih nesto od toga obrisao ili mijenjao ako se neko s tim ne slaze?
To su moji stavovi o postavljenim pitanjima, takvi su bili, i takvi ce i ostati,
A tacka 3... Pa, vrijedi pokusati, zar ne :)

A obavezna vojska, bar po mojim zivotnim iskustvima, za cilj bi imala dvije osnovne stvari:
1. Da od nadobudnih momcica nafuranih na sve i svasta, a nesposobnih za bilo sta, napravi ljude koji razumiju sta su obaveze, odgovornost i disciplina, da pri tome i nauce ponesto, kao i da kroz sve to steknu neophodno pozitivno samopouzdanje i osamostaljenje.

2. Da se u tom, na neki nacin najkriticnijem periodu odrastanja (nakon srednje skole), ubace u "masinu" koja ce ih usmjeriti na neke druge stvari osim gluharenja, droge, alkohola i gubljenja vremena.

Tek nakon toga dolaze druge bitnosti koje se ogledaju u rastu dijela populacije koji je sposoban braniti zemlju, itd..
akaunt

#372 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by akaunt »

Dozer wrote:Prijedlog je OK, ali da li je bas i ime za eventualnu buducu politicku stranku koja bi u nekom momentu izasla na izbore kao politicki subjekt?

@account
Ne znam sto "ce ostati na serveru". Nije valjda da mislis da bih nesto od toga obrisao ili mijenjao ako se neko s tim ne slaze?
To su moji stavovi o postavljenim pitanjima, takvi su bili, i takvi ce i ostati,
A tacka 3... Pa, vrijedi pokusati, zar ne :)

A obavezna vojska, bar po mojim zivotnim iskustvima, za cilj bi imala dvije osnovne stvari:
1. Da od nadobudnih momcica nafuranih na sve i svasta, a nesposobnih za bilo sta, napravi ljude koji razumiju sta su obaveze, odgovornost i disciplina, da pri tome i nauce ponesto, kao i da kroz sve to steknu neophodno pozitivno samopouzdanje i osamostaljenje.

2. Da se u tom, na neki nacin najkriticnijem periodu odrastanja (nakon srednje skole), ubace u "masinu" koja ce ih usmjeriti na neke druge stvari osim gluharenja, droge, alkohola i gubljenja vremena.

Tek nakon toga dolaze druge bitnosti koje se ogledaju u rastu dijela populacije koji je sposoban braniti zemlju, itd..
Ma, neka servera, s vremena na vrijeme da nas podsjeti. Do duse, podsjeca i ove današnje ali se ne crvene baš zbog toga.
Nego, moze li jos jedno pitanje? Je'l po tebi veći problem Bosne političari ili narod ?
Trebo bi jedan poveći server da pamti i ono sto narodne mase pricaju. Nista se jos nije u Bosni desilo a da siroke narodno mase nisu to zarko zeljele.
Dozer

#373 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Dozer »

Po onome sto ja slusam godinama krecuci se s raznim narodnim masama, svega oko 25-30% naroda podrzava razlicite ENV opcije.
I ovo je otprilike realna procjena s obzirom da se ti glasovi podijele medju ENV strankama, pri cemu oko 50% glasaca ni ne glasaju, a onaj ostatak od 20-25% koji glasa protiv matricara se takodjer zestoko disperzira, sto na kraju dovede do toga da ENV opcije vladaju sa svega 10-12% ukupno raspolozivih glasova.

Ukratko, mislim da postojece stanje nije ni priblizno "vecinska volja naroda", nego upravo rezultat naodne apatije koju ENV matricari kreiraju vec skoro 3 decenije kroz obesmisljavanje i obezvrijedjivanje obrazovnog sistema, ekonomske stagnacije, fabrikovanje iracionalnog straha, forsiranje korupcije i nepotizama, kao i obezvrijedjivanje i nepostivanje vladavine prava.

Sve to vrlo uspjesno implantiraju kroz razne medije koje manje-vise kontrolisu, ili jednostavno plate da se to objavljuje na odredjeni nacin.
Obratite paznju - svaki moguci medij koji izvjestava o bilo cemu vezano za obrazovanje, ekonomiju, pravni sistem i sigurnost, u 80% svog sadrzaja navodi samo negativnosti na razne nacine.

Da rezimiram citirajuci jedan beogradski grafit: "Nije kriv Vucic. Mi smo govna". (izaslo 50% biraca, od cega je Vucic osvojio 45% glasova, odnosno oko 22,5% ukupnog birackog tijela. Kod nas je ovo jos manje i ide ispod 20%).
Ali, isto tako, a to je upravo ovo o cemu pricamo na ovoj temi, narodu treba podsticaj.
akaunt

#374 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by akaunt »

Dozer wrote:Po onome sto ja slusam godinama krecuci se s raznim narodnim masama, svega oko 25-30% naroda podrzava razlicite ENV opcije.
I ovo je otprilike realna procjena s obzirom da se ti glasovi podijele medju ENV strankama, pri cemu oko 50% glasaca ni ne glasaju, a onaj ostatak od 20-25% koji glasa protiv matricara se takodjer zestoko disperzira, sto na kraju dovede do toga da ENV opcije vladaju sa svega 10-12% ukupno raspolozivih glasova.

Ukratko, mislim da postojece stanje nije ni priblizno "vecinska volja naroda", nego upravo rezultat naodne apatije koju ENV matricari kreiraju vec skoro 3 decenije kroz obesmisljavanje i obezvrijedjivanje obrazovnog sistema, ekonomske stagnacije, fabrikovanje iracionalnog straha, forsiranje korupcije i nepotizama, kao i obezvrijedjivanje i nepostivanje vladavine prava.

Sve to vrlo uspjesno implantiraju kroz razne medije koje manje-vise kontrolisu, ili jednostavno plate da se to objavljuje na odredjeni nacin.
Obratite paznju - svaki moguci medij koji izvjestava o bilo cemu vezano za obrazovanje, ekonomiju, pravni sistem i sigurnost, u 80% svog sadrzaja navodi samo negativnosti na razne nacine.

Da rezimiram citirajuci jedan beogradski grafit: "Nije kriv Vucic. Mi smo govna". (izaslo 50% biraca, od cega je Vucic osvojio 45% glasova, odnosno oko 22,5% ukupnog birackog tijela. Kod nas je ovo jos manje i ide ispod 20%).
Ali, isto tako, a to je upravo ovo o cemu pricamo na ovoj temi, narodu treba podsticaj.
Samo da te podsjetim , ne govorimo o Srbiji nego o Bosni. Surova je istina da je vazda lakse komsijinu djecu gojit. Ne treba ti Vucić. Eno ti predizbornih mitinga po Bosni! Evo ti rezultata zadnjih petnaest izbora od Une do Drine. Evo ti ovoga foruma. Evo u ovom trenutku imas temu Pizdarija u Doboju. Procentualno, koliko njih sa te teme je za gradjansku opciju. Nemoj se zanosit. Zar nam već jednom nije na nos skočilo to naše "neće ba nas"? Moj prijteljski, ma kako ovo zvučalo, savjet ti je da na vrijeme skontaš sa kakvim govnima treba imat posla.
Connaisseur Karlin

#375 Re: Spasa nam... ipak, nema.

Post by Connaisseur Karlin »

Pitanje za Dozer :

konstitutivnost-naroda-bih-t41351s75.html

ukidanje-konstitutivnih-naroda-da-ne-t97474.html

tvoj post:
Da, i po ZAVNOBIH-u je bila konstitutivnost naroda u BiH, ali na ravnopravnim osnovama i bez etnickog kljuca kakav imamo danas, odnosno nije bilo "sveto slovo" da u svemu mora biti 1B, 1H i 1S, kako je danas.
Pod ukidanjem "konstitutivnosti naroda" se misli na oduzimanje privilegije etnickog kljuca, odnosno ukidanje tog iskljucivog BHS prava na sve u odnosu na druge koji nisu pripadnici te BHS "matrice".
Da li je i danas tvoj cilj i misljenje potpuno isto ?

hvala
Post Reply