Konstitutivnost naroda BiH
-
Hafis
#76 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Baka o receptima a tko će drugi nego Nihad o konstitutivnosti 
- Connaisseur Karlin
#77 Re: Konstitutivnost naroda BiH
ma nije to tolio ni vazno, no, zar ne bi bilo bolje da se ukine konstitutivnost naroda u BiH, kao sto je vise nema ni u HRHafis wrote:Baka o receptima a tko će drugi nego Nihad o konstitutivnosti
- Connaisseur Karlin
#78 Konstitutivnost naroda BiH
uvjek dobar gost wrote:Ma mi sami smo postali paraziti u svojoj domovini... ona gubi zbog nas kakvi postali smo.... glasajte samo glasajte....
wow tip je prije 11 godina napisao ovo, vizionaruvjek dobar gost wrote:Ebo ti sve ovo, nema nama bolje dok ne bude entitet il neka vrsta slobodne teritorije na kojoj će narodi biti manjina a većinu će činiti Bosanci i Hercegovci, kad svako svoje vjersko opredjeljenje ne bude shvatao profesionalno već personalno, kad vjera i njeno ispoljavanje ne bude stvar pojedinca a ne masovna licemjerna pojava. Fakt dosta mi je profesionalaca koji primaju dnevnice za posjete vjerskim objektima...
Pustite nas više da živimo ko ljudi, ako je cijena toga da sve pokradete, učinite tro i nestanite... jer krajnje je fakat vrijeme...
Ja definitivno nisam konstitutivan u Sarajevu kao Bosanac, svakim danom sve manje, sjećam se kako sam bio to nekad 92 il 93... pa i 96 il 97... ali od 99 pa ovamo nisam..... a kontam da svakim novim danom to biću sve manje... ista slika je u Mostaru, Banjoj Luci... ma svuda.. oslobodimo jedan grad ,selo il ledinu pa se tamo naselimo....
-
akaunt
#79 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Jesam li ja dobro procito ovo na prošloj stranici
?
Ej, čovjek citira Ćosića da pojasni ko je bio Tito?
....kuku majko....
Ej, čovjek citira Ćosića da pojasni ko je bio Tito?
....kuku majko....
-
putokaz1
#80 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Ako mi je Gradonačelnik iz reda Ostalih a Predsjednik OV iz reda Ostalih
Da li je moja konstitutivnost ugrožena ako sam Većinski Bošnjak?
Da li je moja konstitutivnost ugrožena ako sam Većinski Bošnjak?
- cyprus
#81 Re:
Ah, nekad sam i ja imao 19 godinacyprus wrote:Ne, nepostoje 3 nacije, nego samo 3 etničke skupine. To što nepismeni ljudi (90% građana naše nam države) etnose nazivaju nacijama, ne znači da su se stvorile 3 nacije, nego jednostavno da je došlo do zajeba u jeziku.
A ovo dole, od spominjanja SPC i Vatikana pa naniže neću da komentarišem jer je besmisleno.
-
Benjo34
- BHCluster
- General War
#85 Re: Konstitutivnost naroda BiH
fun fact
...Inace ovaj stvarno strucan covjek i svaka mu na mjestu, (Slaven Kovacevic) je "nezaposlen"
...Inace ovaj stvarno strucan covjek i svaka mu na mjestu, (Slaven Kovacevic) je "nezaposlen"
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#86 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Pa misha mu, ima li itko pametan u tim probosanskim strankama gradjanske orijentacije da pokrene procese pred US, sudovima za ljudska prava, a mozda bi "pilo vode" da se ovim pozabave i sudovi USA, zemlje predlagaca mirovnog sporazuma i dejtonskog ustava.
Kakvo je vase misljenje o tome?
- Alighieri
#87 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Nema od toga ništa, jer bi morali priznati krivicu.
Da nam je samo više ovakvih eksperata
Da nam je samo više ovakvih eksperata
- mayab
#88 Re: Konstitutivnost naroda BiH
I ja isto kažem, ne znam šta misle ove građanske ljevičarske stranke o ovome, možda do sada nisu ni oni bili svjesni, stvarno se nadam da nisu i oni podlegli frazi NE TALASAJ !Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Pa misha mu, ima li itko pametan u tim probosanskim strankama gradjanske orijentacije da pokrene procese pred US, sudovima za ljudska prava, a mozda bi "pilo vode" da se ovim pozabave i sudovi USA, zemlje predlagaca mirovnog sporazuma i dejtonskog ustava.
Hajde, čuće se, ovo je tek objavljeno
- BHCluster
#89 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Od koga to ocekujes kad im odgovara ovakvo uredjenje drzave.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Pa misha mu, ima li itko pametan u tim probosanskim strankama gradjanske orijentacije da pokrene procese pred US, sudovima za ljudska prava, a mozda bi "pilo vode" da se ovim pozabave i sudovi USA, zemlje predlagaca mirovnog sporazuma i dejtonskog ustava.
- Alighieri
#90 Re: Konstitutivnost naroda BiH
To je i poenta svega. Isto kao u Hercegovini, kažu kriza, grad slučaj, ovo-ono, a budžet se redovno usvaja, kakva kriza, vještačka jer im tako odgovara.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#91 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Pa nije valjda da svima odgovara!?BHCluster wrote:Od koga to ocekujes kad im odgovara ovakvo uredjenje drzave.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Pa misha mu, ima li itko pametan u tim probosanskim strankama gradjanske orijentacije da pokrene procese pred US, sudovima za ljudska prava, a mozda bi "pilo vode" da se ovim pozabave i sudovi USA, zemlje predlagaca mirovnog sporazuma i dejtonskog ustava.
Sa ovim bi trebalo dobro zatalasati i istrjeratiti na cistininu sve one koji krivo tumace dejtonski ustav.
Ako tako pise u orginalu dejtonskog ustava, znaci li to da su svi nivoi vlasti u BiH manje vise nelegalni?
Nije li to i razlog sto skupstina BiH nikada nije usvojila dejtonski ustav?
- problemnatravunu
#92 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Dakle, i ja očekujem da se "dignu" ove građanski orijentirane stranke, ljuvičari, jer sada sa ovim saznanjima (za koje nije niko znao ko je trebao znati!
), to sve izgleda potpuno drugačije, dakle Ustav nije diskriminatorski, treba samo promijeniti Izborni zakon u skladu sa Ustavom, i uzeti u obzir , naravno , i one poznate presude suda u Strazburu...
Sad bi bili najgori oni koji bi šutjeli.....
Sad bi bili najgori oni koji bi šutjeli.....
- notsure
#93 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Svu zabunu oko k.n. je u stvari napravio Milošević.
Kako je od lidera bivših SFRJ republika on najbolje baratao Engleskim jezikom, podvalio je strancima koji su vodili pregovore engleski termin "nation" kao "nacija" umjesto kao "država".
"National flag", "National anthem", "National ..." ne znači nacionalna zastava, himna,... nego državna zastava, himna,...
To se provuklo sve do Daytona, kad su to ugradili u Ustav, koristeći termin "peoples" umjesto "nations".
Kako je od lidera bivših SFRJ republika on najbolje baratao Engleskim jezikom, podvalio je strancima koji su vodili pregovore engleski termin "nation" kao "nacija" umjesto kao "država".
"National flag", "National anthem", "National ..." ne znači nacionalna zastava, himna,... nego državna zastava, himna,...
To se provuklo sve do Daytona, kad su to ugradili u Ustav, koristeći termin "peoples" umjesto "nations".
- BHCluster
#94 Re: Konstitutivnost naroda BiH
Da ne valja nebi mi imali ovoliko politicki stranaka a niti jedna ovo ne potencira.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Pa nije valjda da svima odgovara!?BHCluster wrote:
Od koga to ocekujes kad im odgovara ovakvo uredjenje drzave.
Sa ovim bi trebalo dobro zatalasati i istrjeratiti na cistininu sve one koji krivo tumace dejtonski ustav.
Ako tako pise u orginalu dejtonskog ustava, znaci li to da su svi nivoi vlasti u BiH manje vise nelegalni?
Nije li to i razlog sto skupstina BiH nikada nije usvojila dejtonski ustav?