Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imalo je veze sa Sainzom koji je plakao na radio kad mu je ovaj dosao u DRS, i od tada je poceo LICO svaki krug do kraja, samo poslusajte radio vezu, ovo je uzas sta su mu uradili.
Kad mu je dosao?
Od odlaska SC Lec nikad nije bio u Drs zoni u odnosu na Sainca, pogotov nakon zamjene guma.
Konstantno je bilo preko 5 sekundi
Na mediumu je bio u DRSU, od tad je i pocelo.
Nikako nije bio u drs zoni, da je bio sigurno bi napao.
Sainz je imao preko 1.5 sekundu ispred Lec kad je ovaj obisao Vers i Norisa.
Lift and coast otkako je Lec bio u DRSu. Svaki krug mu je ponavljao do kraja trke. Uzeli su mu drugo mjesto, uzeli su mu pobjedu. Osjeca se frajer izdato, narusit ce ovo harmoniju u Ferrariju opasno.
To ide ako imas problem s gorivom, a posto je odradio najbrzi krug na kraju, tesko da je bio problem s potrosnjom.
Problem je zagrijavanje bolida, što je izraženo na ovoj stazi zbog nadmorske visine. Lift and coast također hladi bolid, kod Ferrarija je to bio problem cijeli vikend, zato se Sainz žalio kad je morao pojačati tempo u trci.
Moguce, inace ova staza je prosle godine vas odgovarala redbullu, tacnije hondinim motorima zbog turba.
A i ferrari je po slikama imao jedne od najveci otvora za hladenje.
omega369 wrote: ↑27/10/2024 23:13
Slazem se da treba kazna ali ovo je bas pretjerivanje bilo
Ja bih zbog ovih nedosljednih kazni u jednoj od narednih utrka namjerno izbacio lika van staze i pomirio se sa +10. Pa jel, drugi su duplo manje kazne dobijali za gore stvari
I trebaju uvesti iste sudije svaku utrku pa nek rak raka..
Nakon što je Masi otišao, govorilo se da će ga biti teško zamijeniti i da to nije lagan posao. Naravno da su ga morali skloniti zbog svih kontroverzi u zadnjoj trci te godine, ali realno ovo su danas bile 2 kazne po 5 sekundi. Jedino da su drugu kaznu okarakterisali kao dangerous driving ili kako već postoji u pravilniku, ali čista kompenzacija je bila danas.
Niko neće da spori da su kazne čiste, ali ko god imalo prati sport zna da "forcing another driver off the track" i "leaving the track and gaining an advantage" su 5 sekundi kazne.
Ne znam koliko je sad to moguće, realno i može se objektivno uraditi, ali ako ništa na pauzi prije nove sezone se fakat mora poraditi na pravilniku i definisanju nekih situacija. Isto sam spominjao i nakon Austina, a evo i sada.
PlusSA wrote: ↑27/10/2024 23:20
Ma Maxu je 20 sekundi kamata zbog prošle trke
Pa zato i kazem, ja bih sad namjerno ganjao tih +20 sekundi u sljedecim utrkama ali bi posljedice bile gore. Pa kad kaznjavas ovako za smijesne stvari u sporim zavojima, i nabijas nekakve kamate, onda...
Maliodmene wrote: ↑27/10/2024 23:26
Ljudi ba jesmol gledali istu trku, Lec dosao u DRS, Sainz poceo kmecat, i od tad je poceo LICO mode i nagli pad u paceu.
Ljudi ba jesmol gledali istu trku, Lec dosao u DRS, Sainz poceo kmecat, i od tad je poceo LICO mode i nagli pad u paceu.
omega369 wrote: ↑27/10/2024 23:13
Slazem se da treba kazna ali ovo je bas pretjerivanje bilo
Ja bih zbog ovih nedosljednih kazni u jednoj od narednih utrka namjerno izbacio lika van staze i pomirio se sa +10. Pa jel, drugi su duplo manje kazne dobijali za gore stvari
I trebaju uvesti iste sudije svaku utrku pa nek rak raka..
Nakon što je Masi otišao, govorilo se da će ga biti teško zamijeniti i da to nije lagan posao. Naravno da su ga morali skloniti zbog svih kontroverzi u zadnjoj trci te godine, ali realno ovo su danas bile 2 kazne po 5 sekundi. Jedino da su drugu kaznu okarakterisali kao dangerous driving ili kako već postoji u pravilniku, ali čista kompenzacija je bila danas.
Niko neće da spori da su kazne čiste, ali ko god imalo prati sport zna da "forcing another driver off the track" i "leaving the track and gaining an advantage" su 5 sekundi kazne.
Ne znam koliko je sad to moguće, realno i može se objektivno uraditi, ali ako ništa na pauzi prije nove sezone se fakat mora poraditi na pravilniku i definisanju nekih situacija. Isto sam spominjao i nakon Austina, a evo i sada.
Za ono u 8 krivini je 10 sekundi potpuno zasluzeno.
Za 4 krivinu, mozda malo previse, ali vjerovatno kazna kako bi se do kraja sezone pokusalo promijeniti nacin kako se Max brani.
Opet je nevjerovatno da je uspio doci do 6 mjesta, njemu je lakse, sad je Landu jos teze jer je Ferrari punim u igri
Samprotivsviju wrote: ↑27/10/2024 23:56
Maxu prakticno sljesece 4 trke treba 1 podij pa da sanse da Lando osvoji titulu postanu samo matematika
Najvjerovatnije.
Ali isto tako ako Max pretjera i izbaci sam sebe sa trke, Lando ima mnogo vece sanse za titulu+dva sprinta do kraja, tako da tu ima jos bodova
Postaje agresivniji Max iz trke u trku kako se pocinje gurat sa ostalim vozacima.
Ferrari je samo šlag na kraju sezone
Kako je pocela mislio sam da slijedi jos jedna uspavanka od sezone, a ustvari je najbolja od 2021. godine