Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hendrix

#34151 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Hendrix »

Ja sam upoznao naseg lika ovde, preko 40 godina u Australiji jedva prica engleski. Imaju kao djeca i zena da prevedu, on zivi u Melburnu u nekakvom naselju gdje su nasi i to je to. Prima penziju nije dana radio tamo legalno, zena ga nosi na ledjima citav zivot i et. Govori kako je Australija losa zemlja, visok porez...ja gledam ono sta da kazem.

Uspjesna integracija zaista. :D
jeza u ledja

#34152 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Mi smo najbolja dijaspora.
hatemondays

#34153 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by hatemondays »

Pametne drzave se ne brinu previse oko prve grupe migranata koju dodju. Znaju oni da ce se njihova djeca integrisati bez ikakvih problem. Prva grupa ga svakako pushi, mora se dokazivati , giljati i jos pravdati sto su jadni dosli. Nasa djeca ne jebu to, oni su tu vec domaci, engleski je prvi jezik , ponasaju se drugacije od nas , ogromna razlika u odnosu prema zivotu i donosenje odluka. Manje se boje praviti greske i puno su relaksiraniji. O odnosu prema nasoj domovini necu ni pricati, nebo i zemlja. Dijaspora za 30 godina ce slati u Bosnu mozda samo 5 % posto novca koji sad dolazi. Jedina nada je da nekako drzava pocne ohrabrivati da se pocnemo vracati pa barem pola tamo pola ovamo. Sto se tice nase djece pisi propalo ti se ne vracaju garant.
Post Reply