apsidejzi wrote: ↑26/02/2021 12:29
_BataZiv_0809 wrote: ↑25/02/2021 23:27
Šefik Džaferović u životu nije bolju izjavu dao i nikad nije izgledao ovako kao politicar sa jasnim stavom.
Gadi mi se sve ono sto on predstavlja, bezmudo poltronstvo koje je nagradjeno vjecito visokim funkcijama kojima je nedorastao, ali svaka cast na ovome....vakcine odmah...nema sta pricat price vise....pritisnite ih, ko im jebe mater, vi ste kolektivni šef suverene države koje bi barem na papiru trebale biti jače od velikih korporacija...
Njegova izjava je zaista jaka i govori dosta o nama samima. Mi smo toliko nezreli emotivno da je to samo za sjet i plakat. Zbog toga placamo veoma visoku cijenu. Jedan dio njegove izjave je posebno zanimljiv. Naime, kad je govorio o posrednicima kazao je kako NIKO NE ZELI da to radi. Niko nece da unisti svoj normalni biznis zbog moguceg gnjeva naroda. Ko veli, ko vas jebe, necu vas ja vadit iz govana pa da mi sutra zahvalite tako sto cete mi psovati sve po spisku.
Mi smo inace veoma glasni u prozivanju i trazenju dezurnog krivca a to je posljedica emotivne nezrelosti. Emotivna nezrelost je kad nemas artikulisane emocije koje mozes kontrolisati i koje razumijes odakle dolaze i zasto su tu. Nesto nam smeta i odmah se dize frka umjesto da se lijepo analizira zasto se to pojavilo i kako se moze najbezbolnije ukloniti. Sjecam se kada su u Svedskoj uvidili da korona strategija nije dala ocekivane rezultate i kad su neki poceli upirati prstom u druge... takvi su odmah bili izignorisani od vecine. TO je zato sto su ljudi svjesni da napravis izbor u zivotu na bazi onoga sto ti se u tom trenutku cini najbolje i ako ne ide kako si zamislio analiziras gdje si pogrijesio u pretpostavkama. Kasnije to ispravis i idemo dalje.
Ali ne i u nas. U nas odmah optuzis nekog da je lopov, profiter, mesetar, matarna. Sto bi se neko normalan izlagao toj nezreloj rulji koja je na svakog bijesna osim na sebe. Saljemo toliko oprecnih signala kao kakva zena koja igra igrice sa muskarcima. Niko se vise ne smije usuduti povuci odlucan potez jer ce biti stavljen na lomacu. I onda za rezultat imamo: Pa ok, ako tako hocete, eto vam. Ko vas jebe.
Bukvalno.
Ja ba, samo jednom ofirno pokusali ukrast 10 miliona (u godini dana) i narod odmah misli da smo svi lopovi. Btw. jesu to isti oni veletrgovci koje su konsultovali jaran mu Asim i njegov mali Fikret?
Narod kriv jer mi ne znamo 10 zamrzivaca kupiti i staviti u upotrebu. Narod kriv jer dali dozvolu za prometovanje lijekovima. Narod kriv sto mu spinuje tezu da zbog "afere Respiratori" dobavljaci tesko se odlucuju uci u poslove.
Narod je emotivno nezreo jer nisu dopustili da lokalni bandit koji se bavi uzgojem malina ukrade 10 miliona sa jarano Asimom.
Narod je jedino kriv sto je nepismene budaletine stavio na vlast, a sad sa tehnokratama iz ozbiljnih kompanija moraju pregovarati.
I na kraju. Prestanite mozak prati iz centrale sa Pfizerom. Gdje su Modernine vakcine i zasto one nisu dosle?