Corona cjepivo/vakcina - News

Moderator: O'zone

Locked
Haris.ba

#3376 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Haris.ba »

apsidejzi wrote: 26/02/2021 12:29 Ali ne i u nas. U nas odmah optuzis nekog da je lopov, profiter, mesetar, matarna. Sto bi se neko normalan izlagao toj nezreloj rulji koja je na svakog bijesna osim na sebe. Saljemo toliko oprecnih signala kao kakva zena koja igra igrice sa muskarcima. Niko se vise ne smije usuduti povuci odlucan potez jer ce biti stavljen na lomacu. I onda za rezultat imamo: Pa ok, ako tako hocete, eto vam. Ko vas jebe.
Zato što ne možeš teško pogriješiti. Naravno da smo surovi pa sve negativno gledamo. Ali, veoma počesto sa pravom. Hej ba, od kupovine respiratora smo napravili aferu.

I onda, Šefik bi bio u pravu da nema Forte koji pokušava kupiti vakcine. Koji je to klinac sa Fortom pa se ne boji gnjeva naroda? Koja je to njegova tajna?
last mohicans

#3377 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by last mohicans »

Forto zna da nema oraha u dzepovima ili jos ne znamo da ima, za razliku od 95% vlasti na cijeloj teritoriji BiH. Dosta su i novinari krivi, odmah se u startu optuzuje, sa površnim analizama,bez istraživačkog novinarstava. Ona novinarka koja je prva napisala o respiratorima, gdje se je istrazivački pozabavila time, je stavljena na stup srama od politike, pa i sam reis je izrazio zabrinutost za Diflaša. Onda se u svemu tome nakače drustvene mreže, gdje svaki fuklja ima provjerene info. Jednostavno,nauvikli su nas da kradu.
Freamon Lester

#3378 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Freamon Lester »

apsidejzi wrote: 26/02/2021 12:29
_BataZiv_0809 wrote: 25/02/2021 23:27 Šefik Džaferović u životu nije bolju izjavu dao i nikad nije izgledao ovako kao politicar sa jasnim stavom.

Gadi mi se sve ono sto on predstavlja, bezmudo poltronstvo koje je nagradjeno vjecito visokim funkcijama kojima je nedorastao, ali svaka cast na ovome....vakcine odmah...nema sta pricat price vise....pritisnite ih, ko im jebe mater, vi ste kolektivni šef suverene države koje bi barem na papiru trebale biti jače od velikih korporacija...
Njegova izjava je zaista jaka i govori dosta o nama samima. Mi smo toliko nezreli emotivno da je to samo za sjet i plakat. Zbog toga placamo veoma visoku cijenu. Jedan dio njegove izjave je posebno zanimljiv. Naime, kad je govorio o posrednicima kazao je kako NIKO NE ZELI da to radi. Niko nece da unisti svoj normalni biznis zbog moguceg gnjeva naroda. Ko veli, ko vas jebe, necu vas ja vadit iz govana pa da mi sutra zahvalite tako sto cete mi psovati sve po spisku.

Mi smo inace veoma glasni u prozivanju i trazenju dezurnog krivca a to je posljedica emotivne nezrelosti. Emotivna nezrelost je kad nemas artikulisane emocije koje mozes kontrolisati i koje razumijes odakle dolaze i zasto su tu. Nesto nam smeta i odmah se dize frka umjesto da se lijepo analizira zasto se to pojavilo i kako se moze najbezbolnije ukloniti. Sjecam se kada su u Svedskoj uvidili da korona strategija nije dala ocekivane rezultate i kad su neki poceli upirati prstom u druge... takvi su odmah bili izignorisani od vecine. TO je zato sto su ljudi svjesni da napravis izbor u zivotu na bazi onoga sto ti se u tom trenutku cini najbolje i ako ne ide kako si zamislio analiziras gdje si pogrijesio u pretpostavkama. Kasnije to ispravis i idemo dalje.

Ali ne i u nas. U nas odmah optuzis nekog da je lopov, profiter, mesetar, matarna. Sto bi se neko normalan izlagao toj nezreloj rulji koja je na svakog bijesna osim na sebe. Saljemo toliko oprecnih signala kao kakva zena koja igra igrice sa muskarcima. Niko se vise ne smije usuduti povuci odlucan potez jer ce biti stavljen na lomacu. I onda za rezultat imamo: Pa ok, ako tako hocete, eto vam. Ko vas jebe.

Bukvalno.
Ja ba, samo jednom ofirno pokusali ukrast 10 miliona (u godini dana) i narod odmah misli da smo svi lopovi. Btw. jesu to isti oni veletrgovci koje su konsultovali jaran mu Asim i njegov mali Fikret?

Narod kriv jer mi ne znamo 10 zamrzivaca kupiti i staviti u upotrebu. Narod kriv jer dali dozvolu za prometovanje lijekovima. Narod kriv sto mu spinuje tezu da zbog "afere Respiratori" dobavljaci tesko se odlucuju uci u poslove.

Narod je emotivno nezreo jer nisu dopustili da lokalni bandit koji se bavi uzgojem malina ukrade 10 miliona sa jarano Asimom.

Narod je jedino kriv sto je nepismene budaletine stavio na vlast, a sad sa tehnokratama iz ozbiljnih kompanija moraju pregovarati.

I na kraju. Prestanite mozak prati iz centrale sa Pfizerom. Gdje su Modernine vakcine i zasto one nisu dosle?
Trappist

#3379 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Trappist »

"Novo istraživanje: Pfizerovo cjepivo jako smanjuje prenošenje virusa nakon prve doze"

:-) sta cemo onda sa izraelom ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3380 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

Eto nam AZ izgleda
Milenkov buraz

#3381 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Milenkov buraz »

_BataZiv_0809 wrote: 26/02/2021 13:35 Eto nam AZ izgleda
Daj šta daš...dobro je da nije ona Indijska kopija AZ-a
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3382 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

Milenkov buraz wrote: 26/02/2021 13:48
Svaki dan bez vakcine mi je ko godina. Vjerujem svima, ali posebno nama ciji bliznji rade u zdravstvu.
Milenkov buraz

#3383 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Milenkov buraz »

_BataZiv_0809 wrote: 26/02/2021 13:50
Svaki dan bez vakcine mi je ko godina. Vjerujem svima, ali posebno nama ciji bliznji rade u zdravstvu.
Slažem se, vakcinacija se mora obaviti jučer, nema odlaganja. Samo meni malo čudno da vakcinišu starije ljude prvo i po staračkim domovima. Dobro znam da je to najugroženija skupina, empatija ali zar ne bi bilo logično da nakon zdravstveni radnici, policija i nastavnici dobiju da se ide na vakcinaciju radno-sposobnog stanovništva jer ono generiše pare i doprinosi plaćanju poreza pa onda stariji. Oni bi svakako u ovim vremenima trebali izbjegavati izlaazak i šetkanje?
Van Halen

#3384 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Van Halen »

https://radiosarajevo.ba/metromahala/li ... ana/408225

Ovo je jedino ispravno,na vlasti su ubice
Haris.ba

#3385 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Haris.ba »

Milenkov buraz wrote: 26/02/2021 13:53 Slažem se, vakcinacija se mora obaviti jučer, nema odlaganja. Samo meni malo čudno da vakcinišu starije ljude prvo i po staračkim domovima. Dobro znam da je to najugroženija skupina, empatija ali zar ne bi bilo logično da nakon zdravstveni radnici, policija i nastavnici dobiju da se ide na vakcinaciju radno-sposobnog stanovništva jer ono generiše pare i doprinosi plaćanju poreza pa onda stariji. Oni bi svakako u ovim vremenima trebali izbjegavati izlaazak i šetkanje?
Stariji su u većoj rizičnoj skupini. Pustiti prvo zdravstvo, policiju, nastavnike i vojsku, pa starije i rizične skupine pa ostale.

Vjerovatno će biti ko u Bugarskoj. Neće odziv biti sjajan, pa će veoma brzo završiti prioritete.
Trappist

#3386 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Trappist »

Da se furam na one pesimisticne forumase kada je u pitanju covid:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sta ... 57250.aspx
"Starica kod Slavonskog Broda primila cjepivo, srušila se i umrla. Kreće istraga"
daddy-kool

#3387 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by daddy-kool »

Napravljeno za sirotinju trećeg svijeta: Made in India
https://www.klix.ba/vijesti/bih/veledro ... /210226076
https://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-j ... /210226012
palermo

#3388 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by palermo »

apsidejzi wrote: 26/02/2021 12:29
_BataZiv_0809 wrote: 25/02/2021 23:27 Šefik Džaferović u životu nije bolju izjavu dao i nikad nije izgledao ovako kao politicar sa jasnim stavom.

Gadi mi se sve ono sto on predstavlja, bezmudo poltronstvo koje je nagradjeno vjecito visokim funkcijama kojima je nedorastao, ali svaka cast na ovome....vakcine odmah...nema sta pricat price vise....pritisnite ih, ko im jebe mater, vi ste kolektivni šef suverene države koje bi barem na papiru trebale biti jače od velikih korporacija...
Njegova izjava je zaista jaka i govori dosta o nama samima. Mi smo toliko nezreli emotivno da je to samo za sjet i plakat. Zbog toga placamo veoma visoku cijenu. Jedan dio njegove izjave je posebno zanimljiv. Naime, kad je govorio o posrednicima kazao je kako NIKO NE ZELI da to radi. Niko nece da unisti svoj normalni biznis zbog moguceg gnjeva naroda. Ko veli, ko vas jebe, necu vas ja vadit iz govana pa da mi sutra zahvalite tako sto cete mi psovati sve po spisku.

Mi smo inace veoma glasni u prozivanju i trazenju dezurnog krivca a to je posljedica emotivne nezrelosti. Emotivna nezrelost je kad nemas artikulisane emocije koje mozes kontrolisati i koje razumijes odakle dolaze i zasto su tu. Nesto nam smeta i odmah se dize frka umjesto da se lijepo analizira zasto se to pojavilo i kako se moze najbezbolnije ukloniti. Sjecam se kada su u Svedskoj uvidili da korona strategija nije dala ocekivane rezultate i kad su neki poceli upirati prstom u druge... takvi su odmah bili izignorisani od vecine. TO je zato sto su ljudi svjesni da napravis izbor u zivotu na bazi onoga sto ti se u tom trenutku cini najbolje i ako ne ide kako si zamislio analiziras gdje si pogrijesio u pretpostavkama. Kasnije to ispravis i idemo dalje.

Ali ne i u nas. U nas odmah optuzis nekog da je lopov, profiter, mesetar, matarna. Sto bi se neko normalan izlagao toj nezreloj rulji koja je na svakog bijesna osim na sebe. Saljemo toliko oprecnih signala kao kakva zena koja igra igrice sa muskarcima. Niko se vise ne smije usuduti povuci odlucan potez jer ce biti stavljen na lomacu. I onda za rezultat imamo: Pa ok, ako tako hocete, eto vam. Ko vas jebe.

Bukvalno.
:thumbup:

ponekad pomislim kako li bi u ratu bilo da je postojao internet. Čini mi se da mi ne bi nijedne puške nabavili.
Kreirana je atmosfera u kojoj je jedino sigurno i pametmo ne raditi ništa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3389 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

Koju je kreirala SDA
palermo

#3390 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 26/02/2021 17:36 Koju je kreirala SDA
Ali nemaš ništa od te konstatacije.

Mada ja mislim da i nije stoposto tačna, mislim da smo svi mi sudionici toga, a posebno oni što se zovu elita jednog naroda ili bi barem trebali pripadati toj eliti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3391 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: 26/02/2021 18:02

Mada ja mislim da i nije stoposto tačna, mislim da smo svi mi sudionici toga, a posebno oni što se zovu elita jednog naroda ili bi barem trebali pripadati toj eliti.
Mijenjajmo onda...ja oduvijek glasam za promjene.
neko_sa_strane

#3392 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by neko_sa_strane »

Nakon desetak dana otvorim klix.ba i saznam da ova naša nesposobna pripizdina od zemlje neće dobiti ni prvu minimalnu pošiljku vakcina dovoljnih za imunizaciju 11700 ljudi i niko se ne buni. Znate šta ako nakon svih afera koje nam je priredila ova nesposobna vlast iste stranke dobiju izbore onda ova stoka sitnog zuba od naroda zaslužuje sve nedaće koje mu se događaju u posljednjih 30 godina. Ja ću se vakcinisati u komšiluku do maja mjeseca.
Haris.ba

#3393 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by Haris.ba »

Dok dodje vakcina, pokosice nas ovaj novi soj. Danas na radiju slusam pojavio se tzv.britanski soj u vecini pozitivnih.
komercionala

#3394 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by komercionala »

_BataZiv_0809 wrote: 26/02/2021 18:04
palermo wrote: 26/02/2021 18:02

Mijenjajmo onda...ja oduvijek glasam za promjene.
Mozes li mi dati primjer kada je glasanje dovelo do promjena na bolje. Mi smo jednom mijenjali i zaglavili 4 g. Rata
kox

#3395 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kox »

Ali ove relativizacije su mi super. Eto nije kriva SDA i njeni prvaci, kriva je elita, kriv je narod, krive su okolnosti, krive su klimatske promjene.
I svi su naravno isti. Jer narod zna.
palermo

#3396 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by palermo »

kox wrote: 26/02/2021 19:17 Ali ove relativizacije su mi super. Eto nije kriva SDA i njeni prvaci, kriva je elita, kriv je narod, krive su okolnosti, krive su klimatske promjene.
SDA je kriva..........jel sad ok ?
laik1981

#3397 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by laik1981 »

Evo kao mogu se u Srbiji i stranci besplatno vakcinisati..
neko_sa_strane

#3398 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by neko_sa_strane »

Znači AstraZeneca vakcina ima i previše nuspojava. Očito da težina nuspojava zavisi i od trenutnog stanja imunog sistema.
neko_sa_strane

#3399 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by neko_sa_strane »

laik1981 wrote: 26/02/2021 19:22 Evo kao mogu se u Srbiji i stranci besplatno vakcinisati..
Koji dokument koriste strani državljani prilikom izražavanja interesovanja za vakcinacijom(tako piše na web sajtu e - uprave)? Pominje se lična karta ali mislim da se odnosi na ličnu kartu izdatu u Srbiji.
kox

#3400 Re: Corona cjepivo/vakcina - News

Post by kox »

palermo wrote: 26/02/2021 19:21
kox wrote: 26/02/2021 19:17 Ali ove relativizacije su mi super. Eto nije kriva SDA i njeni prvaci, kriva je elita, kriv je narod, krive su okolnosti, krive su klimatske promjene.
SDA je kriva..........jel sad ok ?
Ma jok, to što su na vlasti ne čini ih ni krivim ni odgovornim. Možda nemamo vakcine ali zato imamo malinarove respiratore i Sebiju. Oni marljivo rade, trude se i daju sve od sebe ali takve su okolnosti. I još narod nezahvalan.
Locked