Samo da ubacim - pogresno. Ja ne vjerujem u vanzemaljce. Ja mislim, a vodeci se dokazima, da su oni tu odavno. Mozda su cak upravo oni nasi kreatori, neki njihov eksperiment, a iz cega su onda nastajala i razna bozanstva.The 51st State wrote: ↑26/12/2020 12:39 First cause, opet mijesas kruske i jabuke, nauka se ne bavi vanmaterijalnim stvarima i ontologijom, od svih ateistickih argumenata nauka je najslabiji objektivno jer to joj nije ni poso, inace sam ubijedjen da nijedna osoba nije 100tni ateistaa, evo dozer vjeruje u vanzemaljce, drugi vjerovatno agnosticiraju ili zamisljaju autoritet mimo zvanicnih religjja, dakle vrlo rijetka skupima ljudi koji bastine tu apsurdnu logiku da je iz nicega kreirana svrha, smisao i razlog, te da se isto pretvara u nista. Dosad su religije ipak najrazumnije objasnjenje ponudile.
Jbg, postoji more dokaza o njima. Otvoreni dosjei Rozvela su najbolji dokaz, kao i svjedoci koji su sada progovorili.
Drugi par rukava je sto vjernici, a i mnogi ljudi generalno, ne zele da vjeruju u to i pored svih dokaza u vidu video snimaka i svjedocenja.
Ovo samo pokazuje koliko je ljudska psiha selektivna i bazirana na licnim preferencama.
I dok se ti vodis vjerovanjem da postoji bog, za cije postojanje nema apsolutno nijednog stvarnog dokaza, istovremeno odbijas da povjerujes u ocite dokaze o vanzemaljcima. Malo paradoksalno, ali to smo mi, ljudi.