Ono što su Slovaci radili ništa nije specijalno drugačije od onoga što je Latvija pokušala. I Latvija je vršila sličan pressing i probala kontru. Dovoljno je samo vidjeti prvih 30 minuta utakmice da znaš da su greške u tih 30 minuta promjenuli čitav tok utakmice. A greške sam naveo i nemaju veze sa taktikom.BHF_Manijak wrote:Varasa se. Nije takticka postavka reci igacim "igrajte na kontre" i to je to. Kompleksna je to materija. ovo ne govorim da se nesto pravim pametan, ali ne mozes tek tako izbanalizovati to i reci "ma ubili nas na kontre, nije to nikakva takticka pobjeda".noiserr wrote: Nije to neka taktička pobjeda bila. Igrati na kontru nije ništa specijalno, i totalno je za očekivati protiv naše reprezentacije, to svi pokušavaju protiv nas. Nije taktika razlog za onako slabo dodavanje nasih centralnih igrača koji su trebali dominirati. Slovaci nebi trebali do lopte doći u sredini, možda u svojoj odbrani ali ne u sredini.
Zna Pape šta radi. Ne paniči. Sad je najlakše zakomplikovati i krenuti nešto što nisi uigro. Ako si se ikad bavio bilo kakvim sportom znaš da je uigrana/vježbana pogrešna taktika opet bolja od one neuigrane.
Cinjenica da nemjenja ništa drastično me ohrabljuje. Zna Pape šta radi.
Pisao sam odmah poslije tekme o tome, mrsko mi je ponavljati, ali ako ti se da pogledaj ponovo utakmicu i obrati malo vise paznju na kretanje igraca slovacke selekcije u prvom i u drugom poluvremenu.
Obrati paznju na pressing u dva poluvremena, koristenje nase igre bez zadnjeg veznog, koristenje praznog prostora na Avdijnoj strani i na kraju krajeva koristenje beskorisnog Avdije. Pogledaj postavljanja njihovih igraca na nase centarsuteve, pogledaj kretanja kada nasi veznjaci upute duboke lopte sa nase polovine, posebno u drugom poluvremenu itd...
Vjeruj mi, ovo je cista 10-ka za Kozaka!Safet - Kozak 0:1, tako bih ja to opisao. Nadam se da ce biti obrnuto u Zilini.
Poenta Safetove taktike je pošto smo tehnički jači i sa toliko veznih igrača da imamo 70%+ posjed lopte. Ta desna strana za koju svi krive Avdiju nije problem več simptom drugog problema. Problem je taj što su Salihovič, Pjanič i Miske igrali ispod svakog svog nivoa. A kad se lopta izgubila 6-7 puta, i poslije trke da se vrati lopta svi su ispuhali da bi se išta napravilo.