BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

noiserr

#3226 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

BHF_Manijak wrote:
noiserr wrote: Nije to neka taktička pobjeda bila. Igrati na kontru nije ništa specijalno, i totalno je za očekivati protiv naše reprezentacije, to svi pokušavaju protiv nas. Nije taktika razlog za onako slabo dodavanje nasih centralnih igrača koji su trebali dominirati. Slovaci nebi trebali do lopte doći u sredini, možda u svojoj odbrani ali ne u sredini.

Zna Pape šta radi. Ne paniči. Sad je najlakše zakomplikovati i krenuti nešto što nisi uigro. Ako si se ikad bavio bilo kakvim sportom znaš da je uigrana/vježbana pogrešna taktika opet bolja od one neuigrane.

Cinjenica da nemjenja ništa drastično me ohrabljuje. Zna Pape šta radi.
Varasa se. Nije takticka postavka reci igacim "igrajte na kontre" i to je to. Kompleksna je to materija. ovo ne govorim da se nesto pravim pametan, ali ne mozes tek tako izbanalizovati to i reci "ma ubili nas na kontre, nije to nikakva takticka pobjeda".
Pisao sam odmah poslije tekme o tome, mrsko mi je ponavljati, ali ako ti se da pogledaj ponovo utakmicu i obrati malo vise paznju na kretanje igraca slovacke selekcije u prvom i u drugom poluvremenu.
Obrati paznju na pressing u dva poluvremena, koristenje nase igre bez zadnjeg veznog, koristenje praznog prostora na Avdijnoj strani i na kraju krajeva koristenje beskorisnog Avdije. Pogledaj postavljanja njihovih igraca na nase centarsuteve, pogledaj kretanja kada nasi veznjaci upute duboke lopte sa nase polovine, posebno u drugom poluvremenu itd...
Vjeruj mi, ovo je cista 10-ka za Kozaka! :wink: Safet - Kozak 0:1, tako bih ja to opisao. Nadam se da ce biti obrnuto u Zilini.
Ono što su Slovaci radili ništa nije specijalno drugačije od onoga što je Latvija pokušala. I Latvija je vršila sličan pressing i probala kontru. Dovoljno je samo vidjeti prvih 30 minuta utakmice da znaš da su greške u tih 30 minuta promjenuli čitav tok utakmice. A greške sam naveo i nemaju veze sa taktikom.

Poenta Safetove taktike je pošto smo tehnički jači i sa toliko veznih igrača da imamo 70%+ posjed lopte. Ta desna strana za koju svi krive Avdiju nije problem več simptom drugog problema. Problem je taj što su Salihovič, Pjanič i Miske igrali ispod svakog svog nivoa. A kad se lopta izgubila 6-7 puta, i poslije trke da se vrati lopta svi su ispuhali da bi se išta napravilo.
korisnik101

#3227 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by korisnik101 »

noiserr wrote:
korisnik101 wrote:
BHF_Manijak wrote:Jako je neozbiljno ako se ne uzme prva utakmica u analizu i to detaljnu analizu!!! Pa jebote tito ljudi nam odrzali lekciju iz "taktike", a selektor spominje nekakve srece, nesrece, pizde materne... Umjesto da sjednu, pa k'o Mourinho 7 puta pregledaju mec, on izjavi kako nece gledati, jer smo nesretno izgubili!

Ako je nesretno izgubiti to da ti ljudi pored postignutog gola imaju jos 4 100%-tne sanse, onda OK! Mi imali jedan sut u okvir gola, toliko o "nesreci".

MOmak,, ne razumijem te.. ?
Nije taktika razlog za onakvo slabo dodavanje nasih centralnih igraca ?
Alooo..
Pa kako ce se dodavati kada oko sebe uvijek imaju dvojicu njihovih. A sta je razlog time, osim u taktici ??
Koje iza sebe imao dvojicu njihovih?, ja sam gledo Salihovica kako izgubi jedno 4-5 duela u prvom poluvremeny 1 na 1, Pjanic kako direktno dodaje protivnićkom timu. I svaki put kad izgube loptu, haj trči nazad. Što izmara i ubija svu drugu kombinatoriku.

Ako mi sa onoliko veznih igrača nemozemo sredinu osvojiti, nema onda te taktike koja bi nas izvadila. Svaka druga taktika znači da su nam napadači jos više odsječeni. A da igramo mi na kontru, baš igra u ruku Slovacima.

Susić nije mogao bojlu taktiku napraviti kad su u pitanju igrači na raspolaganju. A to što je tim bio nervozan i grješio to je druga stvar.
Ne znam ja koju si ti utakmicu gledao, ali sam siguran da ne pricas o onoj u Zenici sa Slovackom.
Pjanic je prolazio kroz trojicu kada je gubio lopte.
Salihovic najmanje dvojicu imao na ledjima.

Oni su nas ubili - prvo) takticki,,, tek onda , fizicki i igrom.
burek_in_space

#3228 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by burek_in_space »

A da se okrenemo ovoj utakmici koja slijedi, i probamo uchiniti temu malo zanimljivijom na nachin da prognoziramo rezultat revansha u utorak?
Ja cu pocheti, a kome bude po volji i ne bude mrsko, neka da svoju prognozu i ukratko elaborira, ako zheli, zashto bash taj rezultat.

Moje mishljenje je da gore od ovoga ne mozhemo odigrati, i da cemo nekim chudom uspjeti 3 boda izvuci u Zhilini, i to rezultatom 1:3. Kako, zashto, ne pitajte me, ali sam nekako uvjeren u to :mrgreen:
korisnik101

#3229 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by korisnik101 »

.
Last edited by korisnik101 on 08/09/2013 22:07, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#3230 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Pitarrr82 »

burek_in_space wrote:A da se okrenemo ovoj utakmici koja slijedi, i probamo uchiniti temu malo zanimljivijom na nachin da prognoziramo rezultat revansha u utorak?
Ja cu pocheti, a kome bude po volji i ne bude mrsko, neka da svoju prognozu i ukratko elaborira, ako zheli, zashto bash taj rezultat.

Moje mishljenje je da gore od ovoga ne mozhemo odigrati, i da cemo nekim chudom uspjeti 3 boda izvuci u Zhilini, i to rezultatom 1:3. Kako, zashto, ne pitajte me, ali sam nekako uvjeren u to :mrgreen:

Ne, dobice nas oni i mi cemo dobiti dvije do kraja. Grci ce nas preci sad u utorak ali ce zijaniti kuci od Slovacke, tako da cemo na kraju mi biti prvi, slovaci drugi u baraz... :mrgreen: ;-)
kandelabar

#3231 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by kandelabar »

noiserr wrote:Najgore navijanje koje sam dosad ćuo od naših navijača. Umijesto da ulijeva samopouzdanje, ono jos više nervozu diže.
prije utakmice gledam reportaze na tv-u skoro na svakoj kad se prognozira rezultat pola od tih ispitanika po onom naglasku je dijaspora,nemam nista protiv njih ali nemoguce je ocekivati da takvi ljudi navijaju kada su dosli tu da se opuste zabave i pokazu svoj patriotizam,ne govorim o navijackim grupama tipa fanatikos legion i slicno,a ona raja domaca koja je navijala prije 2-3g vise nema para da dođe na utakmice i to je to..pravi se teatar
Hodidid

#3232 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Hodidid »

Ja mislim takodjer da cemo ih uzeti 0-2. Psiholoski pritisak ce biti na obadvije ekipe ali imam feeling da ce se nasi bolji znati nositi s tim pritiskom. Imali su vec takvih tekmi sepet. Ako im utrpamo prvi gol mislim da su donji. Ispuhace poput balona.
burek_in_space

#3233 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by burek_in_space »

Pitarrr82 wrote:
Ne, dobice nas oni i mi cemo dobiti dvije do kraja. Grci ce nas preci sad u utorak ali ce zijaniti kuci od Slovacke, tako da cemo na kraju mi biti prvi, slovaci drugi u baraz... :mrgreen: ;-)
Fak ju ba :mrgreen: , hitna bi jedina profitirala od toga, a nikako kafane. :|
korisnik101

#3234 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by korisnik101 »

burek_in_space wrote:A da se okrenemo ovoj utakmici koja slijedi, i probamo uchiniti temu malo zanimljivijom na nachin da prognoziramo rezultat revansha u utorak?

Ne znamo kakvu ce postavu izvesti Susic u Utorak.
Ako bude ista kao u Petak, prognoziram 1:1 ili 2:0 za Slovacku.

Ako startuje Pjanic i udje Misimovic i Hajrovic u drugom poluvremenu, sa Mujdzom i nekim zadnjim veznim, onda prognoziram 2:0 ili 2:1 za nas.
Last edited by korisnik101 on 08/09/2013 22:13, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#3235 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Dead Man Walking »

Uopste nije nerealna ova pitarova prognoza, cak i ja tako nekako mislim.
nKrkan

#3236 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Sheriff wrote:Meni ne izlazi ona situacija iz glave negdje oko 90minute kad je bio neki faul. I onaj nas igrad umjesto da sto brze izvede ili da loptu slovacima da izvedu ( ne mogu se sjetiti za koga je faul bio ) on uzeo loptu u ruke i nesta maše sudiji, pa majka mu stara ne vodimo 1-0 :oops:
Bičakčić pokazuje sudiji da nije ruka i maše prema njemu 91 minuta
_mufljuz_

#3237 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by _mufljuz_ »

odo vidjet kvote na kladi pa reknem :mrgreen:
noiserr

#3238 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Kad odčepi biče bruka golova. 2:5 :bih:
MOSALJOZE

#3239 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MOSALJOZE »

noiserr wrote:Kad odčepi biče bruka golova. 2:5 :bih:
Ali ta dva za Slovake u 90 i 92 nemoj Bogati da mi nešto moramo stizati,ili da bude 1:2 :srce:
scooby_dooby_doo

#3240 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by scooby_dooby_doo »

wannabe_ultra wrote:Al' najbolji su mi zvizduci na kraju utakmice nasim igracima, to je nevjerovatno.Nema gorih od nas
to dijaspora da nisu dzaba dosli kad nisu vidjeli pobjedu :mrgreen:
BHF_Manijak

#3241 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by BHF_Manijak »

noiserr wrote: Ono što su Slovaci radili ništa nije specijalno drugačije od onoga što je Latvija pokušala. I Latvija je vršila sličan pressing i probala kontru. Dovoljno je samo vidjeti prvih 30 minuta utakmice da znaš da su greške u tih 30 minuta promjenuli čitav tok utakmice. A greške sam naveo i nemaju veze sa taktikom.

Poenta Safetove taktike je pošto smo tehnički jači i sa toliko veznih igrača da imamo 70%+ posjed lopte. Ta desna strana za koju svi krive Avdiju nije problem več simptom drugog problema. Problem je taj što su Salihovič, Pjanič i Miske igrali ispod svakog svog nivoa. A kad se lopta izgubila 6-7 puta, i poslije trke da se vrati lopta svi su ispuhali da bi se išta napravilo.
Ja u klic, ti u plocu. Jok, nije Safet zajeb'o sa svojom postavkom, nego eto nismo imali srece. A to sto je begovic spasio 2 gola, sto je Hamsik negdje po dijagonali kren'o, ma jebo to ba...

Salihovic se vise ni sam ne sjeca kad je odigrao tekmu za nas da valja. Protiv Latvije u gostima isto tako odron. Frajer iz 800 pokusaja ne zna lopte ubaciti kako treba, nazalost.
Miske i Pjanic nisu odigrali ispod nivoa jer su bili indisponirani, vec jer su ih Slovaci zatvorili. Al' nije to taktika, isto k'o sto protiv Portugala u onom prvom barazu nije bila taktika da Pepe odigra kao zadnji vezni flaster na Misketa, jok ba, to je sve onako zajebancija.
wannabe_ultra wrote:Jel' to nikad u zivotu niste pali na kvoti 1.50 ?
:lol: :lol:
Dok sam ganj'o kladaru, najcesce sam pad'o na ovim 1,5! Navuce te! :lol: :mrgreen:
north

#3242 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by north »

Nakon ovih kratkih izjava Džeke kod Sanele Prašović, još mi je veća sumnja da je neko njesra bilo pred tekmu i da je to njesra kumovalo lošoj igri....Šta je razlog, ja ne znam, Hajrović ili nešto deseto, ali iz izjava i samih pogleda Džeke gdje izgleda onako neraspoložen i nasilu se smije, nisam psiholog :D , mi nekako smrdi da nešto ne štima...Pa naravno da će Edin sve demantovati i reći da ništa nema loše, jok eto reći će sve od a do ž....šta je bilo, ko je krivac, pojma nemam, ali ako ima 10% grama istine u tome što se nagađa, to qrcu ne valja, i nekom mora snositi odgovornost za to, pogotovo ako ne daj bože sve uprskamo i ne odemo u Brazil....toga bi trebalo javno objesiti, bio to Edin, Safet, Emir, Izet...zaboli me....nadati se samo da su se strasti smirile i koliko-toliko digla atmosfera i da će igrači dati sve od sebe da dobiju u utorak...
ZAUHAR

#3243 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ZAUHAR »

Hajde ne kukajte, bice to sve u utorak dobro.
moa

#3244 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by moa »

Mene brine izjava susica kao da ce igrati isto kao i u nicaZe.
noiserr

#3245 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

BHF_Manijak wrote:
noiserr wrote: Ono što su Slovaci radili ništa nije specijalno drugačije od onoga što je Latvija pokušala. I Latvija je vršila sličan pressing i probala kontru. Dovoljno je samo vidjeti prvih 30 minuta utakmice da znaš da su greške u tih 30 minuta promjenuli čitav tok utakmice. A greške sam naveo i nemaju veze sa taktikom.

Ja u klic, ti u plocu. Jok, nije Safet zajeb'o sa svojom postavkom, nego eto nismo imali srece. A to sto je begovic spasio 2 gola, sto je Hamsik negdje po dijagonali kren'o, ma jebo to ba...

Salihovic se vise ni sam ne sjeca kad je odigrao tekmu za nas da valja. Protiv Latvije u gostima isto tako odron. Frajer iz 800 pokusaja ne zna lopte ubaciti kako treba, nazalost.
Miske i Pjanic nisu odigrali ispod nivoa jer su bili indisponirani, vec jer su ih Slovaci zatvorili. Al' nije to taktika, isto k'o sto protiv Portugala u onom prvom barazu nije bila taktika da Pepe odigra kao zadnji vezni flaster na Misketa, jok ba, to je sve onako zajebancija.
wannabe_ultra wrote:Jel' to nikad u zivotu niste pali na kvoti 1.50 ?
:lol: :lol:
Dok sam ganj'o kladaru, najcesce sam pad'o na ovim 1,5! Navuce te! :lol: :mrgreen:
Jaranu ja sam ti rekao ti navodiš simptome problema ali ne i problem. Ali živjeli bili pa vidjeli, istom taktikom mi njih i ostala 2 tima uzimamo.
Koshpa

#3246 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Koshpa »

Ja sam uvjeren u prolaz i pobjedu u Slovackoj, negdje smo morali kiksat nazalost to je bilo u petak, ali ne zaboravite i grci su kiksali a i slovaci. Tako da ove teorije zavjere padaju u vodu po meni, samo los dan njihov dobar i to je to. Iskren da budem imao sam osjecaj da cemo kiksat i igrao sam 2 na kladari :D
Mataruga

#3247 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mataruga »

Nesto 'ne stima' jos od prijateljske sa USA koja je sa svojim 'B' timom zabila 4 gola nasem 'A' timu. To je bilo ruzno i sjebalo igracima psihu, eto kako smo 'tanki' mentalno. Trebalo je ici na sigurnu pobjedu samo radi naseg mentaliteta. U sve kvalifikacijske i prijateljske do tada ulazilo se maximalno ozbiljno i na pobjedu. Zadnje dvije previse bezidejno i neozbiljno.

E da ne bih ja svoju psihu poremetio vise nego poslije Drugog Portugalskog Rata, ja sam se otkacio i odbacio sve nade. Nema insan vise zivaca, prezivio rat, dva baraza. Povlacim se kukavicki a vracam se kad cujem da smo se ili plasirali ili kad pocnu kvalifikacije za Europsko. Tad ce ici prva dva is svake grupe pa se nadam ko budala..
dinty2

#3248 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by dinty2 »

nevjerovatno kakvu atmosferu prave novinari
oni nas ukopavajuju i ukopaće nas do kraja
debili poput onog sa tv1 ( ne znam kako se zove..denis,,,onaj plavi cvikeraš) i mnogi drugi
ovo što rade sada...kao da ih neko plaća da destabilizuju atmosferu u repki
jebo vam izet i dzeko majku
ostavite mi dzeksona na miru,,ostavite ljude na miru
ova nacija izgleda nije ni zaslužila bilo kakav uspjeh.
naprijed pape,,dzekson,,spaha legendo,,i ostali...idemo pobjediti u žilinu
Last edited by dinty2 on 08/09/2013 23:08, edited 1 time in total.
korisnik101

#3249 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by korisnik101 »

Mataruga wrote:Nesto 'ne stima' jos od prijateljske sa USA koja je sa svojim 'B' timom zabila 4 gola nasem 'A' timu. To je bilo ruzno i sjebalo igracima psihu, eto kako smo 'tanki' mentalno. Trebalo je ici na sigurnu pobjedu samo radi naseg mentaliteta. U sve kvalifikacijske i prijateljske do tada ulazilo se maximalno ozbiljno i na pobjedu. Zadnje dvije previse bezidejno i neozbiljno.

E da ne bih ja svoju psihu poremetio vise nego poslije Drugog Portugalskog Rata, ja sam se otkacio i odbacio sve nade. Nema insan vise zivaca, prezivio rat, dva baraza. Povlacim se kukavicki a vracam se kad cujem da smo se ili plasirali ili kad pocnu kvalifikacije za Europsko. Tad ce ici prva dva is svake grupe pa se nadam ko budala..

Sve me vise vuce da uradim isto.
Jednostavno se bojim da cu zavrsiti u hitnoj.
luckylaka

#3250 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by luckylaka »

Mataruga wrote:Nesto 'ne stima' jos od prijateljske sa USA koja je sa svojim 'B' timom zabila 4 gola nasem 'A' timu. To je bilo ruzno i sjebalo igracima psihu, eto kako smo 'tanki' mentalno. Trebalo je ici na sigurnu pobjedu samo radi naseg mentaliteta. U sve kvalifikacijske i prijateljske do tada ulazilo se maximalno ozbiljno i na pobjedu. Zadnje dvije previse bezidejno i neozbiljno.

Sta si ti gledao protiv Usa Bog dragi znaA tim Usa je zabio C timu BiH 4 komada ali ne bitno.I nema povlacenja.I ja sam to rekao neki dan pa me jedan upozori kaze ,,Lucky jeli se to predajes,sta bi rekao ovaj na avataru,,Covjek mi jednostavno otvori oci.Nema povlacenja,nema predaje dok god ima nade.Ko se povuce nemoj u slucaju uspjeha da se javi poslije utorka. :bih: :bih: :bih: :bih:P.S.Zaboravio sam ko mi je ovo napisao neka se javi u Brazilu ga vodam i castim cijeli dan i noc :-D
Locked