Ruska Premijer Liga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nellington

#301 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

alica.k wrote: krasnodar pobijedio golom Golisheva u zadnjoj minuti :)
Pobjeda Krasnodara pod upitnikom (?) - Muslin uveo Igora Lambarskog umjesto Samsonova u 79. minuti. Kako je Lambarski Moldavac, to znači da su do kraja utakmice za Krasnodar igrala sedmorica stranaca, što nije dozvoljeno.

Međutim, kako navode iz Krasnodara, Lambarski ima državljanstvo Ruske Federacije, samo je to pogrešno naznačeno na web stranici Saveza, što je i izazvalo ovaj nesporazum.
nellington

#302 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Transparent kola je poruka navijača Dinama Guusu Hiddinku na njegovoj prvoj utakmici na klupi Anžija:

Image

Dva objašnjenja: nu ti popal otprilike znači - uvalio si se, nastradao si (je li tako, spreča - ne znam ove fraze baš najbolje), a zašto Guusa zovu Gus Ahmedič? Dok je bio trener reprezentacije, zvali su ga Gusom Ivaničem - kad je došao u Anži, odmah je skovana fraza "Nekad je bio Gus Ivanič, sad je Gus Ahmedič".
spreca

#303 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

nellington wrote:Transparent kola je poruka navijača Dinama Guusu Hiddinku na njegovoj prvoj utakmici na klupi Anžija:

Image

Dva objašnjenja: nu ti popal otprilike znači - uvalio si se, nastradao si (je li tako, spreča - ne znam ove fraze baš najbolje), a zašto Guusa zovu Gus Ahmedič? Dok je bio trener reprezentacije, zvali su ga Gusom Ivaničem - kad je došao u Anži, odmah je skovana fraza "Nekad je bio Gus Ivanič, sad je Gus Ahmedič".
Ova fraza ..."nu ti popal"se odnosi na ...."gotov si" ili bolje receno "najebosi" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ovo Ahmedic ni meni nije jasno zasto Ahmedic? Vjerovatno neko ko ga je doveo ili neko iz uticajnih se zove Ahmed....sto je za Gusa avtomatski otchestvo :D .....rusi a i kavkazci (kao i nasi shiptari)imaju taj dodatak svom imenu i prezimenu a toje ime oca...npr. Mehic Muhamed(sin Ahmeda)....taj ce covjek imati u sluzbenim dokumentima napisano....Mehic Muhamed Ahmedovic :D..... atakvog covjeka oslovljavas Muhamed Ahmedovich :lol:
nellington

#304 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Ja probao biti pristojan :oops:

Što se imena Ahmed tiče, može biti i da je random izabrano, zvuči tipično dagestanski :D
Obuca9

#305 Re: Ruska Premijer Liga

Post by Obuca9 »

Nelli, dokle je Torpedo, mogu li kako u Prvu ligu?
nellington

#306 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Boga mi, teško. Njima se za vikend nastavlja prvenstvo i Torpedo igra grupu za promociju, ali su tu fenjeraši sa 60 bodova, koliko ima i Ural i Dinamo Brjansk. Ispred je Sibir sa 61, Nižnji Novgorod sa 68, Šinik sa 69, Mordovija i Alanija sa po 73. Nekako imam osjećaj da će ova četiri kluba sa 68+ bodova voditi glavnu riječ i proći u viši rang (i/ili u razigravanje za promociju).
spreca

#307 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

nellington wrote:Ja probao biti pristojan :oops:

Što se imena Ahmed tiče, može biti i da je random izabrano, zvuči tipično dagestanski :D
Mislim da ne....na kavkazu nista nebiva slucajno......neki Ahmed je vazna karika u svemu ovome.
nellington

#308 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

spreca wrote:
nellington wrote:Ja probao biti pristojan :oops:

Mislim da ne....na kavkazu nista nebiva slucajno......neki Ahmed je vazna karika u svemu ovome.
Kad se prvi put šuškalo o dolasku Hiddinka na klupu Anžija, bilo je pitanje - hoće li Gus Ivanovič postati Gus Magomedovič? http://www.newsland.ru/news/detail/id/826309/

Nakon toga, prozvali su ga Gusom Ibragimičem: http://fk-rostselmash.ru/istoriya-pro-t ... otchestvo/

Onda se sam Gus počeo dvoumiti između Sulejmanoviča (po Kerimovu) i Magomedoviča: http://mahachkala.bezformata.ru/listnew ... u/2983779/

A sad i Ahmedič... treba pitati Dagestance.
spreca

#309 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

Ovako su ga nazvali navijaci Dinama :lol: :lol: :lol: :lol:
http://fastworldnews.ru/gus-axmedych-nu ... -ture.html
nellington

#310 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Kad smo kod transparenata - evo jedan dvojezični navijača CSKA sa utakmice protiv Zenita :D

Image

Dio na našem ne treba prevoditi (Hvala, Miloš!), a dio na ruskom je naše poznato "nije sve u novcima (novac ne rješava sve)". Na taj način su se navijači CSKA zahvalili Milošu Krasiću što nije došao na pozajmicu u Zenit.
nellington

#311 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Što se utakmica tiče, danas CSKA - Dinamo.
nOrMaLaC

#312 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nOrMaLaC »

Lokalni derbi :D

Nego Nellingtone, pošto nisam odavno pratio Rusku ligu znaš li možda kako se Irkutsk drži?? :)
alica.k

#313 Re: Ruska Premijer Liga

Post by alica.k »

Image Image Image

prenos ima na sportklubu :D

misimovic klupa
nellington

#314 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

nOrMaLaC wrote:Lokalni derbi :D

Nego Nellingtone, pošto nisam odavno pratio Rusku ligu znaš li možda kako se Irkutsk drži?? :)
2. divizion :oops: Treći rang fudbala, ne vrijedi to ni pratiti :D Zbog potpunosti, recimo i to: irkutski Radian-Bajkal - četvrti su u zoni "Istok", bez realnih šansi za plasman u viši rang, jer u zoni dominira MetKuz iz Novokuznjecka.
spreca

#315 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

alica.k wrote:Image Image Image

prenos ima na sportklubu :D

misimovic klupa
Gledo sam, dobra utakmica bila,pogotovu drugo poluvrijeme :thumbup: a koji je go promasio onaj Musa :lol:
nellington

#316 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Neka ovih neriješenih rezultata :oops: Samo da oni moji to iskoriste kako :roll:
spreca

#317 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

nellington wrote:Neka ovih neriješenih rezultata :oops: Samo da oni moji to iskoriste kako :roll:
Tosic nokautiro Semisova iz slobodnog udarca...lopta ga pogodila u glavu i jadan je pao ko pokosen :-)
nellington

#318 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

spreca wrote:
nellington wrote:Neka ovih neriješenih rezultata :oops: Samo da oni moji to iskoriste kako :roll:
Tosic nokautiro Semisova iz slobodnog udarca...lopta ga pogodila u glavu i jadan je pao ko pokosen :-)
Nisam gledao pa lovim snimak :D Na sovsportu vele da je to Semšovu uradio Ignaševič, ali svejedno - udar je udar :-)
spreca

#319 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

nellington wrote:
spreca wrote:
Nisam gledao pa lovim snimak :D Na sovsportu vele da je to Semšovu uradio Ignaševič, ali svejedno - udar je udar :-)
Da u pravi si Ignasevic je...pobrko sam ih :lol: .......ako imas satelitsku ,imas sve ruske kanale tamo i svi su odkodirani osim NTV sporta
alica.k

#320 Re: Ruska Premijer Liga

Post by alica.k »

ovaj dinamo smajli bi se trebao samoubit.
ja mislim da su dobro i prosli s ovim remijem.

btw, kak ga je lopta opalila :-)
nellington

#321 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Ja na TV imam samo FTV i Hayat :D Ostalo ne tražim :lol: Sve što mi treba - pogledam na netu :)

Program kola, ako koga šta zanima:

Subota: Krasnodar - Terek
Nedjelja: Rubin - Lokomotiv, Zenit - Kuban, Rostov - Krilja Sovjetov.
Ponedjeljak: Anži - Spartak, Tom - Volga, Spartak Nalčik - Amkar.
El_comadante

#322 Re: Ruska Premijer Liga

Post by El_comadante »

znaći Rubin ima sada i šanse za LP jer CSKA nešto i neigra dobro pa je zaostatak samo 4 boda i može se to dostići, a sa druge strane Terek još uvijek je nesiguran...
nellington

#323 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

El_comadante wrote:znaći Rubin ima sada i šanse za LP jer CSKA nešto i neigra dobro pa je zaostatak samo 4 boda i može se to dostići, a sa druge strane Terek još uvijek je nesiguran...
Rubin sa onom igrom kao protiv Spartaka može nešto postići, sve dok igra na onom stadionu (teren je strašan!). CSKA mora pobijediti nekoga da pročepi. Sljedeće kolo CSKA dolazi Spartaku, valjda neće tad pročepiti :D Rubin ima lijep raspored u sljedeće dvije utakmice - Kuban i Lokomotiv, to se može dobiti.

Što se Tereka tiče, neće skliznuti među ona dva koja direktno ispadaju, ali do kraja neće biti sigurni hoće li morati igrati razigravanje za opstanak, dosta je izjednačena borba. Ipak mislim da će se naći negdje oko 10-12. mjesta i mirno ući u sljedeću sezonu.
cyprus

#324 Re: Ruska Premijer Liga

Post by cyprus »

nellington wrote:

2. divizion :oops: Treći rang fudbala, ne vrijedi to ni pratiti :D Zbog potpunosti, recimo i to: irkutski Radian-Bajkal - četvrti su u zoni "Istok", bez realnih šansi za plasman u viši rang, jer u zoni dominira MetKuz iz Novokuznjecka.
Zar nije bila nekakva Zvezda Irkutsk? :-D
nellington

#325 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

cyprus wrote:
nellington wrote:

Zar nije bila nekakva Zvezda Irkutsk? :-D
Pelak otiš'o, klub se ugasio, Zvijezda padalica :( Šta se može - sad je tu Radian-Bajkal, klub koji je nastao poslije disolucije Zvezde.
Post Reply