Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
alica.k wrote:
krasnodar pobijedio golom Golisheva u zadnjoj minuti
Pobjeda Krasnodara pod upitnikom (?) - Muslin uveo Igora Lambarskog umjesto Samsonova u 79. minuti. Kako je Lambarski Moldavac, to znači da su do kraja utakmice za Krasnodar igrala sedmorica stranaca, što nije dozvoljeno.
Međutim, kako navode iz Krasnodara, Lambarski ima državljanstvo Ruske Federacije, samo je to pogrešno naznačeno na web stranici Saveza, što je i izazvalo ovaj nesporazum.
Transparent kola je poruka navijača Dinama Guusu Hiddinku na njegovoj prvoj utakmici na klupi Anžija:
Dva objašnjenja: nu ti popal otprilike znači - uvalio si se, nastradao si (je li tako, spreča - ne znam ove fraze baš najbolje), a zašto Guusa zovu Gus Ahmedič? Dok je bio trener reprezentacije, zvali su ga Gusom Ivaničem - kad je došao u Anži, odmah je skovana fraza "Nekad je bio Gus Ivanič, sad je Gus Ahmedič".
nellington wrote:Transparent kola je poruka navijača Dinama Guusu Hiddinku na njegovoj prvoj utakmici na klupi Anžija:
Dva objašnjenja: nu ti popal otprilike znači - uvalio si se, nastradao si (je li tako, spreča - ne znam ove fraze baš najbolje), a zašto Guusa zovu Gus Ahmedič? Dok je bio trener reprezentacije, zvali su ga Gusom Ivaničem - kad je došao u Anži, odmah je skovana fraza "Nekad je bio Gus Ivanič, sad je Gus Ahmedič".
Ova fraza ..."nu ti popal"se odnosi na ...."gotov si" ili bolje receno "najebosi" ovo Ahmedic ni meni nije jasno zasto Ahmedic? Vjerovatno neko ko ga je doveo ili neko iz uticajnih se zove Ahmed....sto je za Gusa avtomatski otchestvo .....rusi a i kavkazci (kao i nasi shiptari)imaju taj dodatak svom imenu i prezimenu a toje ime oca...npr. Mehic Muhamed(sin Ahmeda)....taj ce covjek imati u sluzbenim dokumentima napisano....Mehic Muhamed Ahmedovic ..... atakvog covjeka oslovljavas Muhamed Ahmedovich
Boga mi, teško. Njima se za vikend nastavlja prvenstvo i Torpedo igra grupu za promociju, ali su tu fenjeraši sa 60 bodova, koliko ima i Ural i Dinamo Brjansk. Ispred je Sibir sa 61, Nižnji Novgorod sa 68, Šinik sa 69, Mordovija i Alanija sa po 73. Nekako imam osjećaj da će ova četiri kluba sa 68+ bodova voditi glavnu riječ i proći u viši rang (i/ili u razigravanje za promociju).
Kad smo kod transparenata - evo jedan dvojezični navijača CSKA sa utakmice protiv Zenita
Dio na našem ne treba prevoditi (Hvala, Miloš!), a dio na ruskom je naše poznato "nije sve u novcima (novac ne rješava sve)". Na taj način su se navijači CSKA zahvalili Milošu Krasiću što nije došao na pozajmicu u Zenit.
Nego Nellingtone, pošto nisam odavno pratio Rusku ligu znaš li možda kako se Irkutsk drži??
2. divizion Treći rang fudbala, ne vrijedi to ni pratiti Zbog potpunosti, recimo i to: irkutski Radian-Bajkal - četvrti su u zoni "Istok", bez realnih šansi za plasman u viši rang, jer u zoni dominira MetKuz iz Novokuznjecka.
znaći Rubin ima sada i šanse za LP jer CSKA nešto i neigra dobro pa je zaostatak samo 4 boda i može se to dostići, a sa druge strane Terek još uvijek je nesiguran...
El_comadante wrote:znaći Rubin ima sada i šanse za LP jer CSKA nešto i neigra dobro pa je zaostatak samo 4 boda i može se to dostići, a sa druge strane Terek još uvijek je nesiguran...
Rubin sa onom igrom kao protiv Spartaka može nešto postići, sve dok igra na onom stadionu (teren je strašan!). CSKA mora pobijediti nekoga da pročepi. Sljedeće kolo CSKA dolazi Spartaku, valjda neće tad pročepiti Rubin ima lijep raspored u sljedeće dvije utakmice - Kuban i Lokomotiv, to se može dobiti.
Što se Tereka tiče, neće skliznuti među ona dva koja direktno ispadaju, ali do kraja neće biti sigurni hoće li morati igrati razigravanje za opstanak, dosta je izjednačena borba. Ipak mislim da će se naći negdje oko 10-12. mjesta i mirno ući u sljedeću sezonu.
Nego Nellingtone, pošto nisam odavno pratio Rusku ligu znaš li možda kako se Irkutsk drži??
2. divizion Treći rang fudbala, ne vrijedi to ni pratiti Zbog potpunosti, recimo i to: irkutski Radian-Bajkal - četvrti su u zoni "Istok", bez realnih šansi za plasman u viši rang, jer u zoni dominira MetKuz iz Novokuznjecka.
Zar nije bila nekakva Zvezda Irkutsk?
Pelak otiš'o, klub se ugasio, Zvijezda padalica Šta se može - sad je tu Radian-Bajkal, klub koji je nastao poslije disolucije Zvezde.