sto je najgore igralo se protiv njih i sad su i druge klubove doveli u nezgodaciju
totalno nefer i nesporstki cin. prema drugima, a da ne kazem neljduski...
Moderator: O'zone
To većina klubova radi. Prijave ih kao povrijeđene, a ostali igraju.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:48 ma ovi iz zelje tajili garant.. znali da imaju pozitivnih i sutili..
sto je najgore igralo se protiv njih i sad su i druge klubove doveli u nezgodaciju![]()
Identična situacija kao u javnim preduzećima. Bolesni a dolaze na posao i od Sarajeva napravili najveći kalster na svijetu. Kao nagrada, isplaćen regres.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:48 ma ovi iz zelje tajili garant.. znali da imaju pozitivnih i sutili..
sto je najgore igralo se protiv njih i sad su i druge klubove doveli u nezgodaciju
i ti navijac zelje?TESLA_EDISON wrote: ↑27/08/2020 09:51Identična situacija kao u javnim preduzećima. Bolesni a dolaze na posao i od Sarajeva napravili najveći kalster na svijetu. Kao nagrada, isplaćen regres.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:48 ma ovi iz zelje tajili garant.. znali da imaju pozitivnih i sutili..
Da je normalna država, Željo bi automatski bio izbačen iz lige, uprava pohapšena a igrači u karantin 28 dana. Ali pošto nismo normalna država, dobro je, nek se ne puca.
Ja sam samo realan. Slijepo navijanje ne vodi nigdje. da bi krenuo gore, moraš dotaknuti dno. Pogledaj Čelik.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:52i ti navijac zelje?TESLA_EDISON wrote: ↑27/08/2020 09:51Identična situacija kao u javnim preduzećima. Bolesni a dolaze na posao i od Sarajeva napravili najveći kalster na svijetu. Kao nagrada, isplaćen regres.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:48 ma ovi iz zelje tajili garant.. znali da imaju pozitivnih i sutili..
Da je normalna država, Željo bi automatski bio izbačen iz lige, uprava pohapšena a igrači u karantin 28 dana. Ali pošto nismo normalna država, dobro je, nek se ne puca.![]()
![]()
![]()
Valjda prvo navijas za sport, pa onda za klub?
Ne znam testiraju li se privatno, ali testiranje nije dio nikakvog protokola vezanog za nasu ligu.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:45a sto se onda testiraju i sute s rezultatima?laik1981 wrote: ↑27/08/2020 09:44Bilo je obavezno testiranje prije pocetka sezone. Nije obaveza pred utakmice kod nas. Jedini protokol prije utakmice je mjerenje temperature i da igraci i clanovi tima putuju u istom autobusu.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:40 a kako ne bi bilo? zar nije obaveza testiranje zarad domace lige?
drugi par opanaka sto se suti na rezultate
Ma nije kriva uefa i Izrael. Ne govorim ja da je neko drugi kriv. Ne govorim uopste u tom kontekstu. Ja govorim u kontekstu korone i testiranja. Kazem samo da ovo ne bi bilo otkriveno da nisu putovali u Izrael, a zasto je bilo neophodno testiranje. Da nije bilo toga sve bi se odvijalo normalno i uobicajeno. Igrali su u petak utakmicu regularno. U danima iza toga trenirali. Korone nije bilo prije testiranja. I u karantinu mozes biti u kontaktu sa konobarom, zaraziti se slucajno. Ne kazem da su se oni zarazili slucajno, ali u praksi je to moguce. Moguce se zaraziti i na utakmici s obzirom da u fudbalu ima dosta kontakta i da sat i po dhcu jedan drugom za vrat. Primjera imas sirom regije, a i u mnogim evropskim ekipama.Mogy87 wrote: ↑27/08/2020 09:47Kako je moguće ako je potreban blizak kontakt duži vremenski period? Kako je moguće pokupiti "usput" ako si u karantinu 10 dana? Znači imaš kontakt samo s članovima kluba? Naravno igrače koji dolaze iz drugih klubova za koje sumnjaš da su zaraženi testiraš i izoluješ.laik1981 wrote: ↑27/08/2020 09:38Nama to veze sa Izraelom. Sestorica su i ovdje, prije puta, bila pozitivna, ali se to saznalo samo iz razloga sto su morali biti testirani prije puta. Da nije bilo puta ne bi bilo ni testiranja, a samim tim ni korone medju njima. To je meni paradoks. Vjerovatno se u ovom konkretnom slucaju nisu slucajno zarazili ali u praksi je moguce i to. Moguce je pokupiti slucajno i da se pridrzavas svih mjera i u kolektivu to rasiriti nehoticno, pa taman da su i bili u karantenu deset dana prije utakmice to im ne bi garantovalo da se nece zaraziti. Najiskrenije meni sve ove mjere i "strategije" djeluju uzaludno..Mogy87 wrote: ↑27/08/2020 09:31 @laik1981 Ali nije jedan slucajno pokupio usput vec su se setali okolo. Karantin je nesto poznato u sportu od pamtivijeka. Potice od gladijatorskih igara gdje su vlasnici gladijatora tako cuvali svoju "imovinu". Javna je tajna da se sumnjalo da su pojedinci pozitivni. Ne kazem da to ne rade i drugi klubovi, u nasoj ligi je tesko finansirati redovna testiranja, o duzini klupe da ne pricam.
Ali ne mozes krivicu svaliti sto drugi rade vise. Ptice na grani su znale da je Izrael vrlo strog po pitanju korone. Ja najiskrenije zelim da se utakmica odgodi jer podrzavam sve BH klubove u Evropi, ali da je ovakvo ponasanje neprofesionalno je fakt.
Izvini, ali ti si kralj prebacivanja odgovornosti na druge. Znali su važnost utakmice, ali je hodanje po gradu (što si ti naveo u svom prvom postu) bilo važnije.
Tvoja je logika: ako u PL niko ne radi ništa po pitanju korone, i u drugim klubovima se širi nemilice, zaraženi se prijavljuju kao povrijeđeni kriva je UEFA i Izrael što imaju stroža pravila po pitanju testiranja. Što bi se mi prilagodili drugima, neka se oni ponašaju kao naši u PL.
I ti s boldiranim nemaš nikakav problem? Jer kafići ne smiju da trpe kod profesionalnih sportista?laik1981 wrote: ↑27/08/2020 10:01Ne znam testiraju li se privatno, ali testiranje nije dio nikakvog protokola vezanog za nasu ligu.Ma nije kriva uefa i Izrael. Ne govorim ja da je neko drugi kriv. Ne govorim uopste u tom kontekstu. Ja govorim u kontekstu korone i testiranja. Kazem samo da ovo ne bi bilo otkriveno da nisu putovali u Izrael, a zasto je bilo neophodno testiranje. Da nije bilo toga sve bi se odvijalo normalno i uobicajeno. Igrali su u petak utakmicu regularno. U danima iza toga trenirali. Korone nije bilo prije testiranja. I u karantinu mozes biti u kontaktu sa konobarom, zaraziti se slucajno. Ne kazem da su se oni zarazili slucajno, ali u praksi je to moguce. Moguce se zaraziti i na utakmici s obzirom da u fudbalu ima dosta kontakta i da sat i po dhcu jedan drugom za vrat. Primjera imas sirom regije, a i u mnogim evropskim ekipama.Mogy87 wrote: ↑27/08/2020 09:47Kako je moguće ako je potreban blizak kontakt duži vremenski period? Kako je moguće pokupiti "usput" ako si u karantinu 10 dana? Znači imaš kontakt samo s članovima kluba? Naravno igrače koji dolaze iz drugih klubova za koje sumnjaš da su zaraženi testiraš i izoluješ.laik1981 wrote: ↑27/08/2020 09:38
Nama to veze sa Izraelom. Sestorica su i ovdje, prije puta, bila pozitivna, ali se to saznalo samo iz razloga sto su morali biti testirani prije puta. Da nije bilo puta ne bi bilo ni testiranja, a samim tim ni korone medju njima. To je meni paradoks. Vjerovatno se u ovom konkretnom slucaju nisu slucajno zarazili ali u praksi je moguce i to. Moguce je pokupiti slucajno i da se pridrzavas svih mjera i u kolektivu to rasiriti nehoticno, pa taman da su i bili u karantenu deset dana prije utakmice to im ne bi garantovalo da se nece zaraziti. Najiskrenije meni sve ove mjere i "strategije" djeluju uzaludno..
Izvini, ali ti si kralj prebacivanja odgovornosti na druge. Znali su važnost utakmice, ali je hodanje po gradu (što si ti naveo u svom prvom postu) bilo važnije.
Tvoja je logika: ako u PL niko ne radi ništa po pitanju korone, i u drugim klubovima se širi nemilice, zaraženi se prijavljuju kao povrijeđeni kriva je UEFA i Izrael što imaju stroža pravila po pitanju testiranja. Što bi se mi prilagodili drugima, neka se oni ponašaju kao naši u PL.
Jedino bitno sto ja zelim istaci je da se bez puta ne bi testirali i da ovoga svega ne bi bilo. Za vikend bi ovi pozitivni normalno istrcali na teren i igrali utakmicu domace lige.
Nije uopste bitno imam li ja problem sa tim ili nemam. Nije moje misljenje uopste bitno u cijeloj ovoj prici. Ja ti samo kazem kako je u praksi. I koliko je slicnih slucajeva samo mozemo nagadjati..
Znam ja da je tako u praksi. Jedna u nizu "rupa" u našem sistemu koja se nemilice koristi. Gdje javašluk i nepoštenje isplivaju na površinu.
Znam. Ali ne mogu vjerovati da je neko lično tako ograničen (da ne koristim drugi izraz) da ideš na utakmicu sezone (gdje se možeš pokazati u odličnom svjetlu skautima) u Izrael (jednu od država koja je bila najagilnija s mjerama), znaš koja su pravila i ti hodaš po gradu.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 10:09 u praksi osim u par vecih sredina u bosni, niko ne postuje mjere,,,
e sad ako su nasli 11 pozitivnih u ekipi zelje asimptomatskih vecinom, mozes si mislit kolik ih tek hoda svakodnevno![]()
Bez sporta, nema ni tvog kluba. Prioritete poredati, pa da svima bude dobro.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:59cuj to![]()
klub pa svi ostali , za klub i koronu ako treba fasovat ,![]()
dobro junajted ko mancester junajted jel?
71/81*100=87,6%https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... cus/387919
Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testiran je 81 uzorak na prisustvo novog soja koronavirusa.
Kako je jutros za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, na COVID-19 je pozitivna 71 osoba.
Od tog broja, najviše ih je u Sarajevu - pozitivno je 46 uzoraka, u Žepču je 12, u Visokom osam, u Tešnju i Kaknju po dvoje, te u Maglaju jedno.
"Na 81 uzorak je puno pozitivnih u Sarajevu i puno u Žepču", kaže direktorica Izetbegović, ističući da i u Visokom broj oboljelih raste.
tebi lakše metar u ..................
Puno vjerovatno, vjerovatno vise nego sto oni testiraju dnevno. I vidi cuda, ne padaju ljudi mrtvi po ulicama, na podhrastovima 40 ljudi...sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 10:09 u praksi osim u par vecih sredina u bosni, niko ne postuje mjere,,,
e sad ako su nasli 11 pozitivnih u ekipi zelje asimptomatskih vecinom, mozes si mislit kolik ih tek hoda svakodnevno![]()
Ko sije strah?hladan.preminger wrote: ↑27/08/2020 10:15tebi lakše metar u ..................
covjek pise o tome da ogromna većina, smatra se preko 90%, nema ama baš nikakvij simptoma a nalaz im pozitivan.
eto imaš profesionalne nogometaše koji pozitivni igraju tekme.
to znači da sve ove statistike oko broja pozitivnih u cijelom svijetu su apsolutno netačne, samo je bitan broj teško oboljelih jer se on najteže manipuliše i prilično je tačan.
malo nelogično da se sije ovoliki strah na osnoovu tih činjenica.
To sam mu i ja isto rekao, čovjek se zadnja 4 mjeseca samo koronom bavi, samo piše na temama o koroni i onda je normalno da će mu sve to izgledati prenapuhano i strašno.Hendrix wrote: ↑27/08/2020 00:29Kako ti vise ne dojadi visiti na ovoj temi, ja dodjem svakih par dana uvijek isti likovi istu pricu prosipaju. I onda jos nazove druge agendasima nekakvim...pa ako iko ovde ima agendu to si ti. Propagiranje da je Korona bezazlena jer su Zeljini igraci bez simptoma je ludost covjece.laik1981 wrote: ↑26/08/2020 23:03 Jos cetvorica igraca Zelje pozitivna i jedan pomocni trener. Da ne bi puta u Izrael ne bi ni znali da su pozitivni. Svi bili u punom treningu dok su bili Sarajevu. Regularno odigrali utakmicu u petak, izlazili po kafanama.. Da nema testiranja ovo kino bi vec bilo zaboravljeno.. Da testiramo 10k dnevno imali bi preko 3000 zarazenih. U Zelji postigli kolektivni imunitet![]()
Da nema testiranja ne bi bilo ni zarazenih, genijalno, nek ide sve svojim tokom pa ja, ko umre takav mu vakat doso. Ipak je prioritet kafana i suplja nego zdravlje komsija i vlastite familije.