Prekucao je
Cova je genijalan
Moderator: O'zone
Izgleda da Kad panicis onda si podlozan i alergijama na yt kanalekonektovan wrote: ↑25/08/2020 23:31Ja tebe opet pitam, kakve veze ima doktor sa youtube kanalom?? Nije ga taj kanal snimao i intervjuisao, samo su prenijeli intervju, kao i još neki kanali....Mogy87 wrote: ↑25/08/2020 23:26Yotube kanal s kojeg je ovaj video (a forumas ga stalno postavlja) promovise razne detoxe i buckurise ukljucujuci i taj nesretni CD protokol. Oni savjetuju roditelje da djecu s autizmom "lijece" na taj nacin.konektovan wrote: ↑25/08/2020 23:23 Kakve veze ima ovaj Španski doktor sa zlostavljanjem djece???
Ne razumijem te fakat @Mogy87, je li on zlostavljac ili neko ko je postavio video klip????
Kosa mi se na glavi digne kad neko postavi bilo sta s tog kanala.
To što ti imsš averziju prema nekom youtube kanalu, je totslno drugi par opanaka,....a s druge strane, ignorises sadrzaj samog videa...
Uhh sto mogY kanalisekonektovan wrote: ↑25/08/2020 23:39Ko brani kanal, dozovi se malo, doktor je u pitanju i ono sto on prica, na njemu je fokus.![]()
Zenu??omar little wrote: ↑26/08/2020 03:41 nazvati zenu radovanom karadzicem za pisanje na temi o virusu? wow.
Josh jedan spinKokonektovan wrote: ↑26/08/2020 08:53Ko ovdje propagira nepoštivanje mjera, ko ugrozava zivote???shbc wrote: ↑26/08/2020 08:29 Razumijem ljudsku potrebu za trazenjem nekog uzroka svega sto se desava, da se prepozna "pattern". Na kraju krajeva, ta sposobnost naseg mozga nam je i omogucila da se odvojimo od ostatka zivotinjskog svijeta, razvijemo civilizaciju i evoluiramo u ovo sto smo danas. Pogotovo to razumijem u momentima kao sto su ovi, gdje vlada veliki strah.
Medjutim ono sto ne razumijem je iskljucivanje logicnog razmisljanja. Za neku zavjeru ovog nivoa bi trebale biti potplacene desetine miliona ljudi (doktora, medicinskih sestara, labaratorista, mikrobiologa, farmaceuta itd.) sirom svijeta. Da ne spominjemo jos i ovo neko davanje novca bolnicama i klinickim centrima za svakog ko je prijavljen da je umro od COVID-a. Za to bi bilo potrebno stotine milijardi, ako ne i bilioni dolara. Kome se to isplati? Ko ce od toga "zaraditi"?
Vjerujte u sta hocete, ako vam to donosi neki smiraj u dusi i sa tim lakse podnosite ova vremena. Ali prestanite vise sa tom nekom propagandom odbijanja postivanja mjera, ugrozavate zivote. Jeste li normalni?
Kondom se odbraniti od smrti totalno si u pravuskafiskafsnjak wrote: ↑26/08/2020 12:01ne ulaziti u trudnocelaik1981 wrote: ↑26/08/2020 12:00 Da je od korone 200 stranica bi ispisali.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200826056
Najbolje ne ulaziti u trudnoce, ne sjedati u vozila i maksimalno izbjegavati sve rizike koje mogu uzrokovati teske zdravstvene probleme i smrt.![]()
![]()
Kao po obicajumuhafuca wrote: ↑26/08/2020 12:10aha znaci nije ono sto si orginalno tvrdio
vec tvoja pausalna interpretacija.
ok hvala
I meni baca na „odlucni“ sebija Stylelast mohicans wrote: ↑26/08/2020 19:32Haha, znas da sam iznio pretpostavku da se Erna Suljic ili neko iz ekipe, nisi mi tad nista replicirala na to.Mogy87 wrote: ↑26/08/2020 19:28Kako nisi upratio, a forumasi toliko vremena ulozili da me analiziraju. Ja sam dokona domacica koja paralelno radi u kabinetu Seke Izetbegovic, a imam karakterne osobina Radovana Karadzicalast mohicans wrote: ↑26/08/2020 18:11 Joj mogi neumorna, svakom stigne replicirati.Haj nesta lijepo skuhaj, ako vec nisi. Fakat, ne znam kako ti se više da i kako ti privatne obaveze dozvoljavaju ovoliki angazman na covid temama.
Ima li neka nagrada najaktivniji forumaš, tako slično da ti dodjelimo.
![]()
Kako ti vise ne dojadi visiti na ovoj temi, ja dodjem svakih par dana uvijek isti likovi istu pricu prosipaju. I onda jos nazove druge agendasima nekakvim...pa ako iko ovde ima agendu to si ti. Propagiranje da je Korona bezazlena jer su Zeljini igraci bez simptoma je ludost covjece.laik1981 wrote: ↑26/08/2020 23:03 Jos cetvorica igraca Zelje pozitivna i jedan pomocni trener. Da ne bi puta u Izrael ne bi ni znali da su pozitivni. Svi bili u punom treningu dok su bili Sarajevu. Regularno odigrali utakmicu u petak, izlazili po kafanama.. Da nema testiranja ovo kino bi vec bilo zaboravljeno.. Da testiramo 10k dnevno imali bi preko 3000 zarazenih. U Zelji postigli kolektivni imunitet![]()
Ne znam. Satirično poređenje saobracaja bi bilo smjesnije da nemamo vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, ograničenja brzine, polaganje testova, pojaseve, vazdušne jastuke, automatsko kočenje i alarme za skretanje iz linije, saobraćajnu policiju te niz mjera i regulativa da se smanji broj smrtnosti u saobraćaju.
Poenta u ovom slucaju nije bila koliko je korona opasna. Podatak je da je 10 igraca i jedan clan strucnog staba pozitivno, a da ne bi ni znali da su pozitivni da nisu putovali u Izrael. Ovdje su se ponasali i obavljali svakodnevne obaveze normalno. Trenirali, pili kafe po kaficima, jeli po restoranima, itd., bez ikakvog posebnog opreza. To bi i nastavili raditi da nisu morali na testiranje zbog putovanja. Dakle, samo u jednoj fudbalskoj ekipi 10 pozitivnih. Koliko je onda pozitivnih ukupno u drzavi kada uzmemo u obzir da 90% ljudi i ne zna da je zarazeno ako se ne testira?Hendrix wrote: ↑27/08/2020 00:29Kako ti vise ne dojadi visiti na ovoj temi, ja dodjem svakih par dana uvijek isti likovi istu pricu prosipaju. I onda jos nazove druge agendasima nekakvim...pa ako iko ovde ima agendu to si ti. Propagiranje da je Korona bezazlena jer su Zeljini igraci bez simptoma je ludost covjece.laik1981 wrote: ↑26/08/2020 23:03 Jos cetvorica igraca Zelje pozitivna i jedan pomocni trener. Da ne bi puta u Izrael ne bi ni znali da su pozitivni. Svi bili u punom treningu dok su bili Sarajevu. Regularno odigrali utakmicu u petak, izlazili po kafanama.. Da nema testiranja ovo kino bi vec bilo zaboravljeno.. Da testiramo 10k dnevno imali bi preko 3000 zarazenih. U Zelji postigli kolektivni imunitet![]()
Da nema testiranja ne bi bilo ni zarazenih, genijalno, nek ide sve svojim tokom pa ja, ko umre takav mu vakat doso. Ipak je prioritet kafana i suplja nego zdravlje komsija i vlastite familije.
KCUS bilježi skok broja pozitivnih: Preminuo pacijent iz Sarajeva, 71 osoba zaražena Covidom-19
Pa testiraju samo one ocigledne sa svim mogucim simptomima
Sve ostalo je pro forme..Na bolničkom liječenju u izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima nalaze se 44 bolesnika
Dovoljno je i da je jedan od njih negdje ovo slucajno pokupio i zarazio ostale, a u ekipnom sportu provode dosta vremena zajedno. Vecina se uglavnom hrani u istom restoranu, dijele svlacionice, zajedno borave u teretanama, zajedno putuju u istom prevoznom sredstvu. Dakle nema sanse da se moglo izbjeci taman i da su odgovorni do maksimuma, a ne bolikurci.. U PL BiH je jedini protokol mjerenje temperature pred utakmicu i to sa onim toplomjerima koji mjere 31,5 i slicne vrijednosti. Eto ova petorica od juce prije dva dana bili negativni, a kad su dosli u Izrael pozitivni, sto dovodi u pitanje svrhu i pouzdanost testiranja. Vjerovatno ce ih danas-sutra biti jos petorica ako bude dodatnih testiranja. Bez testiranja u ovom konkretnom slucaju ne bi nista bilo. Da nije bilo puta u Izrael korona u Zelji ne bi postojala i samo zbog tog putovanja je ovo otkriveno. Slozices se da je to malo paradoksalno..Mogy87 wrote: ↑27/08/2020 09:09 @laik1981 Kako bolan nema nacina za sprjecavanje sirenja?
Upravo si opisao da su se profesionalni sportisti pred jako vaznu utakmicu ponasali upravo suprotno od onoga kako treba.
Na stranu sto su neodgovorni bolikurci, ali znali su da ce biti testirani i da se ovo moze desiti i nastavili su s takvim ponasanjem. Ti kad imas sastanak na poslu s Upravom na primjer ti noc prije odes spavati ili osvanes u kafani? Sad ispade testiranje krivo sto su se oni neodgovorno ponasali.
Nama to veze sa Izraelom. Sestorica su i ovdje, prije puta, bila pozitivna, ali se to saznalo samo iz razloga sto su morali biti testirani prije puta. Da nije bilo puta ne bi bilo ni testiranja, a samim tim ni korone medju njima. To je meni paradoks. Vjerovatno se u ovom konkretnom slucaju nisu slucajno zarazili ali u praksi je moguce i to. Moguce je pokupiti slucajno i da se pridrzavas svih mjera i u kolektivu to rasiriti nehoticno, pa taman da su i bili u karantenu deset dana prije utakmice to im ne bi garantovalo da se nece zaraziti. Najiskrenije meni sve ove mjere i "strategije" djeluju uzaludno..Mogy87 wrote: ↑27/08/2020 09:31 @laik1981 Ali nije jedan slucajno pokupio usput vec su se setali okolo. Karantin je nesto poznato u sportu od pamtivijeka. Potice od gladijatorskih igara gdje su vlasnici gladijatora tako cuvali svoju "imovinu". Javna je tajna da se sumnjalo da su pojedinci pozitivni. Ne kazem da to ne rade i drugi klubovi, u nasoj ligi je tesko finansirati redovna testiranja, o duzini klupe da ne pricam.
Ali ne mozes krivicu svaliti sto drugi rade vise. Ptice na grani su znale da je Izrael vrlo strog po pitanju korone. Ja najiskrenije zelim da se utakmica odgodi jer podrzavam sve BH klubove u Evropi, ali da je ovakvo ponasanje neprofesionalno je fakt.
Bilo je obavezno testiranje prije pocetka sezone. Nije obaveza pred utakmice kod nas. Jedini protokol prije utakmice je mjerenje temperature i da igraci i clanovi tima putuju u istom autobusu.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:40 a kako ne bi bilo? zar nije obaveza testiranje zarad domace lige?
drugi par opanaka sto se suti na rezultate
Dakle SuperBolebole i panikbotovi dobili regrese. Fino Boga mi i neka su. Pišaj po sirotinji koja ih plaća i onda neko kaže treba paziti da se ne prebukira zdravstveni sistem, pokaži razumjevanje prema medicinskim sestrama, aplaudiraj im sa balkona i sl.laik1981 wrote: ↑26/08/2020 23:25 https://www.klix.ba/vijesti/bih/budzets ... /200826171
Svi bi oni da je sve online. I posao i skola. A usput pozatvarati sitne biznise jer su rizicni..
ApsolutnoTESLA_EDISON wrote: ↑27/08/2020 09:44 Zaslužili smo mi i gore i svaka njima čast. Samo nek nastave kad mogu, nek uživaju kada smo mi ostali obične ovce.
a sto se onda testiraju i sute s rezultatima?laik1981 wrote: ↑27/08/2020 09:44Bilo je obavezno testiranje prije pocetka sezone. Nije obaveza pred utakmice kod nas. Jedini protokol prije utakmice je mjerenje temperature i da igraci i clanovi tima putuju u istom autobusu.sumirprimus wrote: ↑27/08/2020 09:40 a kako ne bi bilo? zar nije obaveza testiranje zarad domace lige?
drugi par opanaka sto se suti na rezultate
Kako je moguće ako je potreban blizak kontakt duži vremenski period? Kako je moguće pokupiti "usput" ako si u karantinu 10 dana? Znači imaš kontakt samo s članovima kluba? Naravno igrače koji dolaze iz drugih klubova za koje sumnjaš da su zaraženi testiraš i izoluješ. Ništa u životu nije garantovano, ali se rizik značajno smanjuje.laik1981 wrote: ↑27/08/2020 09:38Nama to veze sa Izraelom. Sestorica su i ovdje, prije puta, bila pozitivna, ali se to saznalo samo iz razloga sto su morali biti testirani prije puta. Da nije bilo puta ne bi bilo ni testiranja, a samim tim ni korone medju njima. To je meni paradoks. Vjerovatno se u ovom konkretnom slucaju nisu slucajno zarazili ali u praksi je moguce i to. Moguce je pokupiti slucajno i da se pridrzavas svih mjera i u kolektivu to rasiriti nehoticno, pa taman da su i bili u karantenu deset dana prije utakmice to im ne bi garantovalo da se nece zaraziti. Najiskrenije meni sve ove mjere i "strategije" djeluju uzaludno..Mogy87 wrote: ↑27/08/2020 09:31 @laik1981 Ali nije jedan slucajno pokupio usput vec su se setali okolo. Karantin je nesto poznato u sportu od pamtivijeka. Potice od gladijatorskih igara gdje su vlasnici gladijatora tako cuvali svoju "imovinu". Javna je tajna da se sumnjalo da su pojedinci pozitivni. Ne kazem da to ne rade i drugi klubovi, u nasoj ligi je tesko finansirati redovna testiranja, o duzini klupe da ne pricam.
Ali ne mozes krivicu svaliti sto drugi rade vise. Ptice na grani su znale da je Izrael vrlo strog po pitanju korone. Ja najiskrenije zelim da se utakmica odgodi jer podrzavam sve BH klubove u Evropi, ali da je ovakvo ponasanje neprofesionalno je fakt.