Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Bluemore

#28476 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

armin071 wrote: 25/08/2020 19:10 [yt][/yt]

Svaka podudarnost sa današnjom smrtonosnom pandemijom je slučajna...
Prekucao je 8-)

Cova je genijalan
Bluemore

#28477 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

konektovan wrote: 25/08/2020 23:31
Mogy87 wrote: 25/08/2020 23:26
konektovan wrote: 25/08/2020 23:23 Kakve veze ima ovaj Španski doktor sa zlostavljanjem djece???
Ne razumijem te fakat @Mogy87, je li on zlostavljac ili neko ko je postavio video klip????
Yotube kanal s kojeg je ovaj video (a forumas ga stalno postavlja) promovise razne detoxe i buckurise ukljucujuci i taj nesretni CD protokol. Oni savjetuju roditelje da djecu s autizmom "lijece" na taj nacin.
Kosa mi se na glavi digne kad neko postavi bilo sta s tog kanala.
Ja tebe opet pitam, kakve veze ima doktor sa youtube kanalom?? Nije ga taj kanal snimao i intervjuisao, samo su prenijeli intervju, kao i još neki kanali....
To što ti imsš averziju prema nekom youtube kanalu, je totslno drugi par opanaka,....a s druge strane, ignorises sadrzaj samog videa...
Izgleda da Kad panicis onda si podlozan i alergijama na yt kanale :roll:
Bluemore

#28478 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

konektovan wrote: 25/08/2020 23:39
Mogy87 wrote: 25/08/2020 23:37
konektovan wrote: 25/08/2020 23:34 Kakav si ti iskvaren mozak, za nepovjerovati..... :-) fuj...
Nisam ja. Vec ljudi koji vode taj kanal i vi koji ga promovisete i branite.
Ko brani kanal, dozovi se malo, doktor je u pitanju i ono sto on prica, na njemu je fokus. :-)
Uhh sto mogY kanalise :-)
Bluemore

#28479 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

omar little wrote: 26/08/2020 03:41 nazvati zenu radovanom karadzicem za pisanje na temi o virusu? wow.
Zenu??
Bluemore

#28480 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

konektovan wrote: 26/08/2020 08:53
shbc wrote: 26/08/2020 08:29 Razumijem ljudsku potrebu za trazenjem nekog uzroka svega sto se desava, da se prepozna "pattern". Na kraju krajeva, ta sposobnost naseg mozga nam je i omogucila da se odvojimo od ostatka zivotinjskog svijeta, razvijemo civilizaciju i evoluiramo u ovo sto smo danas. Pogotovo to razumijem u momentima kao sto su ovi, gdje vlada veliki strah.

Medjutim ono sto ne razumijem je iskljucivanje logicnog razmisljanja. Za neku zavjeru ovog nivoa bi trebale biti potplacene desetine miliona ljudi (doktora, medicinskih sestara, labaratorista, mikrobiologa, farmaceuta itd.) sirom svijeta. Da ne spominjemo jos i ovo neko davanje novca bolnicama i klinickim centrima za svakog ko je prijavljen da je umro od COVID-a. Za to bi bilo potrebno stotine milijardi, ako ne i bilioni dolara. Kome se to isplati? Ko ce od toga "zaraditi"?

Vjerujte u sta hocete, ako vam to donosi neki smiraj u dusi i sa tim lakse podnosite ova vremena. Ali prestanite vise sa tom nekom propagandom odbijanja postivanja mjera, ugrozavate zivote. Jeste li normalni?
Ko ovdje propagira nepoštivanje mjera, ko ugrozava zivote???
Josh jedan spinKo
Bluemore

#28481 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

skafiskafsnjak wrote: 26/08/2020 12:01
laik1981 wrote: 26/08/2020 12:00 Da je od korone 200 stranica bi ispisali.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200826056
Najbolje ne ulaziti u trudnoce, ne sjedati u vozila i maksimalno izbjegavati sve rizike koje mogu uzrokovati teske zdravstvene probleme i smrt.
ne ulaziti u trudnoce :lol: :lol:
Kondom se odbraniti od smrti totalno si u pravu
Bluemore

#28482 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

muhafuca wrote: 26/08/2020 12:10
Mogy87 wrote: 25/08/2020 23:03
muhafuca wrote: 25/08/2020 22:54

Mozes linkat taj video konkretno

Taj gdje se preporucuje klistiranje djece Domestosom?

Evo ja zrakam po naslovima i nemogu naci - ako je negdje u sadrzaju nekog videa to,

interesovalo bi me da pogledam te nebuloze.
Ne bi da promovisem takve aktivnosti jer mi se zeludac okrene svaki put kad pomislim na to.
Playlista se zove CD protokol. CD je skracenica za clorine dioxide sto je u stvari industrial bleach.
Po ovim idiotima lijeci sve od raka, malarije, pa do autizma.
aha znaci nije ono sto si orginalno tvrdio

vec tvoja pausalna interpretacija.

ok hvala
Kao po obicaju
Bluemore

#28483 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

last mohicans wrote: 26/08/2020 19:32
Mogy87 wrote: 26/08/2020 19:28
last mohicans wrote: 26/08/2020 18:11 Joj mogi neumorna, svakom stigne replicirati. :shock: Haj nesta lijepo skuhaj, ako vec nisi. Fakat, ne znam kako ti se više da i kako ti privatne obaveze dozvoljavaju ovoliki angazman na covid temama. :shock: Ima li neka nagrada najaktivniji forumaš, tako slično da ti dodjelimo.
Kako nisi upratio, a forumasi toliko vremena ulozili da me analiziraju. Ja sam dokona domacica koja paralelno radi u kabinetu Seke Izetbegovic, a imam karakterne osobina Radovana Karadzica :lol:
Haha, znas da sam iznio pretpostavku da se Erna Suljic ili neko iz ekipe, nisi mi tad nista replicirala na to.
I meni baca na „odlucni“ sebija Style
Hendrix

#28484 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

laik1981 wrote: 26/08/2020 23:03 Jos cetvorica igraca Zelje pozitivna i jedan pomocni trener. Da ne bi puta u Izrael ne bi ni znali da su pozitivni. Svi bili u punom treningu dok su bili Sarajevu. Regularno odigrali utakmicu u petak, izlazili po kafanama.. Da nema testiranja ovo kino bi vec bilo zaboravljeno.. Da testiramo 10k dnevno imali bi preko 3000 zarazenih. U Zelji postigli kolektivni imunitet :D
Kako ti vise ne dojadi visiti na ovoj temi, ja dodjem svakih par dana uvijek isti likovi istu pricu prosipaju. I onda jos nazove druge agendasima nekakvim...pa ako iko ovde ima agendu to si ti. Propagiranje da je Korona bezazlena jer su Zeljini igraci bez simptoma je ludost covjece.

Da nema testiranja ne bi bilo ni zarazenih, genijalno, nek ide sve svojim tokom pa ja, ko umre takav mu vakat doso. Ipak je prioritet kafana i suplja nego zdravlje komsija i vlastite familije.
breba

#28485 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Bluemore wrote: 26/08/2020 23:40
armin071 wrote: 25/08/2020 19:10 [yt][/yt]

Svaka podudarnost sa današnjom smrtonosnom pandemijom je slučajna...
Prekucao je 8-)

Cova je genijalan
Ne znam. Satirično poređenje saobracaja bi bilo smjesnije da nemamo vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, ograničenja brzine, polaganje testova, pojaseve, vazdušne jastuke, automatsko kočenje i alarme za skretanje iz linije, saobraćajnu policiju te niz mjera i regulativa da se smanji broj smrtnosti u saobraćaju.
laik1981

#28486 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Hendrix wrote: 27/08/2020 00:29
laik1981 wrote: 26/08/2020 23:03 Jos cetvorica igraca Zelje pozitivna i jedan pomocni trener. Da ne bi puta u Izrael ne bi ni znali da su pozitivni. Svi bili u punom treningu dok su bili Sarajevu. Regularno odigrali utakmicu u petak, izlazili po kafanama.. Da nema testiranja ovo kino bi vec bilo zaboravljeno.. Da testiramo 10k dnevno imali bi preko 3000 zarazenih. U Zelji postigli kolektivni imunitet :D
Kako ti vise ne dojadi visiti na ovoj temi, ja dodjem svakih par dana uvijek isti likovi istu pricu prosipaju. I onda jos nazove druge agendasima nekakvim...pa ako iko ovde ima agendu to si ti. Propagiranje da je Korona bezazlena jer su Zeljini igraci bez simptoma je ludost covjece.

Da nema testiranja ne bi bilo ni zarazenih, genijalno, nek ide sve svojim tokom pa ja, ko umre takav mu vakat doso. Ipak je prioritet kafana i suplja nego zdravlje komsija i vlastite familije.
Poenta u ovom slucaju nije bila koliko je korona opasna. Podatak je da je 10 igraca i jedan clan strucnog staba pozitivno, a da ne bi ni znali da su pozitivni da nisu putovali u Izrael. Ovdje su se ponasali i obavljali svakodnevne obaveze normalno. Trenirali, pili kafe po kaficima, jeli po restoranima, itd., bez ikakvog posebnog opreza. To bi i nastavili raditi da nisu morali na testiranje zbog putovanja. Dakle, samo u jednoj fudbalskoj ekipi 10 pozitivnih. Koliko je onda pozitivnih ukupno u drzavi kada uzmemo u obzir da 90% ljudi i ne zna da je zarazeno ako se ne testira?

Poenta je da nemamo pojma koliko je fakat zarazenih. Da svi pokazatelji koji se vrte uopste nisu mjerodavni za kreiranje bilo kakve realne slike i da u sustini nema adekvatnog nacina da se utice na sirenje ovog kina.
Last edited by laik1981 on 27/08/2020 09:01, edited 1 time in total.
winpin

#28487 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by winpin »

:-) :-) :roll: :roll:

Testiran 81 uzorak a pozitivan 71!
KCUS bilježi skok broja pozitivnih: Preminuo pacijent iz Sarajeva, 71 osoba zaražena Covidom-19
pepeljara

#28488 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

winpin wrote: 27/08/2020 08:59 :-) :-) :roll: :roll:

Testiran 81 uzorak a pozitivan 71!
KCUS bilježi skok broja pozitivnih: Preminuo pacijent iz Sarajeva, 71 osoba zaražena Covidom-19
Pa testiraju samo one ocigledne sa svim mogucim simptomima :)
Znamo vrlo dobro kako kroz price ljudi skidaju sa k.... nece da testiraju ako bas bas bas bas bas nisu sigurni da nemas :D pa te onda testiraju ... i naravno 10 ljudi ima obicnu gripu ovi ostali koronu :D
laik1981

#28489 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Ovo je jedino, koliko toliko, mjerodavno..
Na bolničkom liječenju u izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima nalaze se 44 bolesnika
Sve ostalo je pro forme..
Mogy87

#28490 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

@laik1981 Kako bolan nema nacina za sprjecavanje sirenja?
Upravo si opisao da su se profesionalni sportisti pred jako vaznu utakmicu ponasali upravo suprotno od onoga kako treba.
Na stranu sto su neodgovorni bolikurci, ali znali su da ce biti testirani i da se ovo moze desiti i nastavili su s takvim ponasanjem. Ti kad imas sastanak na poslu s Upravom na primjer ti noc prije odes spavati ili osvanes u kafani? Sad ispade testiranje krivo sto su se oni neodgovorno ponasali.
laik1981

#28491 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 27/08/2020 09:09 @laik1981 Kako bolan nema nacina za sprjecavanje sirenja?
Upravo si opisao da su se profesionalni sportisti pred jako vaznu utakmicu ponasali upravo suprotno od onoga kako treba.
Na stranu sto su neodgovorni bolikurci, ali znali su da ce biti testirani i da se ovo moze desiti i nastavili su s takvim ponasanjem. Ti kad imas sastanak na poslu s Upravom na primjer ti noc prije odes spavati ili osvanes u kafani? Sad ispade testiranje krivo sto su se oni neodgovorno ponasali.
Dovoljno je i da je jedan od njih negdje ovo slucajno pokupio i zarazio ostale, a u ekipnom sportu provode dosta vremena zajedno. Vecina se uglavnom hrani u istom restoranu, dijele svlacionice, zajedno borave u teretanama, zajedno putuju u istom prevoznom sredstvu. Dakle nema sanse da se moglo izbjeci taman i da su odgovorni do maksimuma, a ne bolikurci.. U PL BiH je jedini protokol mjerenje temperature pred utakmicu i to sa onim toplomjerima koji mjere 31,5 i slicne vrijednosti. Eto ova petorica od juce prije dva dana bili negativni, a kad su dosli u Izrael pozitivni, sto dovodi u pitanje svrhu i pouzdanost testiranja. Vjerovatno ce ih danas-sutra biti jos petorica ako bude dodatnih testiranja. Bez testiranja u ovom konkretnom slucaju ne bi nista bilo. Da nije bilo puta u Izrael korona u Zelji ne bi postojala i samo zbog tog putovanja je ovo otkriveno. Slozices se da je to malo paradoksalno..
Last edited by laik1981 on 27/08/2020 09:32, edited 1 time in total.
sinuhe

#28492 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sinuhe »

Kako se mladi ljudi zaraze koronom u sred ljeta mjesecima nakon izbijanja epidemije. :?
Mogy87

#28493 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

@laik1981 Ali nije jedan slucajno pokupio usput vec su se setali okolo. Karantin je poznat u sportu od pamtivijeka. Potice od gladijatorskih igara gdje su vlasnici gladijatora tako cuvali svoju "imovinu". Javna je tajna da se sumnjalo da su pojedinci pozitivni. Ne kazem da to ne rade i drugi klubovi, u nasoj ligi je tesko finansirati redovna testiranja, o duzini klupe da ne pricam.
Ali ne mozes krivicu svaliti na to sto drugi rade vise. Ptice na grani su znale da je Izrael vrlo strog po pitanju korone. Ja najiskrenije zelim da se utakmica odgodi jer podrzavam sve BH klubove u Evropi, ali da je ovakvo ponasanje neprofesionalno je fakt.
laik1981

#28494 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 27/08/2020 09:31 @laik1981 Ali nije jedan slucajno pokupio usput vec su se setali okolo. Karantin je nesto poznato u sportu od pamtivijeka. Potice od gladijatorskih igara gdje su vlasnici gladijatora tako cuvali svoju "imovinu". Javna je tajna da se sumnjalo da su pojedinci pozitivni. Ne kazem da to ne rade i drugi klubovi, u nasoj ligi je tesko finansirati redovna testiranja, o duzini klupe da ne pricam.
Ali ne mozes krivicu svaliti sto drugi rade vise. Ptice na grani su znale da je Izrael vrlo strog po pitanju korone. Ja najiskrenije zelim da se utakmica odgodi jer podrzavam sve BH klubove u Evropi, ali da je ovakvo ponasanje neprofesionalno je fakt.
Nama to veze sa Izraelom. Sestorica su i ovdje, prije puta, bila pozitivna, ali se to saznalo samo iz razloga sto su morali biti testirani prije puta. Da nije bilo puta ne bi bilo ni testiranja, a samim tim ni korone medju njima. To je meni paradoks. Vjerovatno se u ovom konkretnom slucaju nisu slucajno zarazili ali u praksi je moguce i to. Moguce je pokupiti slucajno i da se pridrzavas svih mjera i u kolektivu to rasiriti nehoticno, pa taman da su i bili u karantenu deset dana prije utakmice to im ne bi garantovalo da se nece zaraziti. Najiskrenije meni sve ove mjere i "strategije" djeluju uzaludno..
sumirprimus

#28495 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

a kako ne bi bilo? zar nije obaveza testiranje zarad domace lige?
drugi par opanaka sto se suti na rezultate
laik1981

#28496 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

sumirprimus wrote: 27/08/2020 09:40 a kako ne bi bilo? zar nije obaveza testiranje zarad domace lige?
Bilo je obavezno testiranje prije pocetka sezone. Nije obaveza pred utakmice kod nas. Jedini protokol prije utakmice je mjerenje temperature i da igraci i clanovi tima putuju u istom autobusu.
Tesla Edison

#28497 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 26/08/2020 23:25 https://www.klix.ba/vijesti/bih/budzets ... /200826171

Svi bi oni da je sve online. I posao i skola. A usput pozatvarati sitne biznise jer su rizicni..
Dakle SuperBolebole i panikbotovi dobili regrese. Fino Boga mi i neka su. Pišaj po sirotinji koja ih plaća i onda neko kaže treba paziti da se ne prebukira zdravstveni sistem, pokaži razumjevanje prema medicinskim sestrama, aplaudiraj im sa balkona i sl.

Pa za pare koje im svake godine izdvajam kroz doprinose i zdravstveno, treba da imam kraljevski tretman, da mi svaka ta medicinska sestra pleše trbušni ples ukoliko mi je to gušt, da mi doktori sviraju violinu dok ne zaspim.

Umjesto toga, plaćam isto a bolnice zabarikadirane, dvorišta minirana, u DZ nema pristupa pa eto ti telefon, zovi dok se neko ne javi niko se nikada ne javlja.

Zaslužili smo mi i gore i svaka njima čast. Samo nek nastave kad mogu, nek uživaju kada smo mi ostali obične ovce.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#28498 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Protokol im je supalj na sve strane. Dobro je da nema vise zarazenih :)
TESLA_EDISON wrote: 27/08/2020 09:44 Zaslužili smo mi i gore i svaka njima čast. Samo nek nastave kad mogu, nek uživaju kada smo mi ostali obične ovce.
Apsolutno :) Ni manje ni više, dobijemo ono što zaslužujemo.
Last edited by un1ted on 27/08/2020 09:46, edited 1 time in total.
sumirprimus

#28499 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

laik1981 wrote: 27/08/2020 09:44
sumirprimus wrote: 27/08/2020 09:40 a kako ne bi bilo? zar nije obaveza testiranje zarad domace lige?
Bilo je obavezno testiranje prije pocetka sezone. Nije obaveza pred utakmice kod nas. Jedini protokol prije utakmice je mjerenje temperature i da igraci i clanovi tima putuju u istom autobusu.
a sto se onda testiraju i sute s rezultatima?
Mogy87

#28500 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 27/08/2020 09:38
Mogy87 wrote: 27/08/2020 09:31 @laik1981 Ali nije jedan slucajno pokupio usput vec su se setali okolo. Karantin je nesto poznato u sportu od pamtivijeka. Potice od gladijatorskih igara gdje su vlasnici gladijatora tako cuvali svoju "imovinu". Javna je tajna da se sumnjalo da su pojedinci pozitivni. Ne kazem da to ne rade i drugi klubovi, u nasoj ligi je tesko finansirati redovna testiranja, o duzini klupe da ne pricam.
Ali ne mozes krivicu svaliti sto drugi rade vise. Ptice na grani su znale da je Izrael vrlo strog po pitanju korone. Ja najiskrenije zelim da se utakmica odgodi jer podrzavam sve BH klubove u Evropi, ali da je ovakvo ponasanje neprofesionalno je fakt.
Nama to veze sa Izraelom. Sestorica su i ovdje, prije puta, bila pozitivna, ali se to saznalo samo iz razloga sto su morali biti testirani prije puta. Da nije bilo puta ne bi bilo ni testiranja, a samim tim ni korone medju njima. To je meni paradoks. Vjerovatno se u ovom konkretnom slucaju nisu slucajno zarazili ali u praksi je moguce i to. Moguce je pokupiti slucajno i da se pridrzavas svih mjera i u kolektivu to rasiriti nehoticno, pa taman da su i bili u karantenu deset dana prije utakmice to im ne bi garantovalo da se nece zaraziti. Najiskrenije meni sve ove mjere i "strategije" djeluju uzaludno..
Kako je moguće ako je potreban blizak kontakt duži vremenski period? Kako je moguće pokupiti "usput" ako si u karantinu 10 dana? Znači imaš kontakt samo s članovima kluba? Naravno igrače koji dolaze iz drugih klubova za koje sumnjaš da su zaraženi testiraš i izoluješ. Ništa u životu nije garantovano, ali se rizik značajno smanjuje.
Izvini, ali ti si kralj prebacivanja odgovornosti na druge. Znali su važnost utakmice, ali je hodanje po gradu (što si ti naveo u svom prvom postu) bilo važnije.
Tvoja je logika: ako u PL niko ne radi ništa po pitanju korone, i u drugim klubovima se širi nemilice, zaraženi se prijavljuju kao povrijeđeni kriva je UEFA i Izrael što imaju stroža pravila po pitanju testiranja. Što bi se mi prilagodili drugima, neka se oni ponašaju kao naši u PL.
Last edited by Mogy87 on 27/08/2020 09:50, edited 2 times in total.
Locked