USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
domi

#2801 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

DEMONIKA wrote: 28/08/2020 04:36
Joe Biden: "Good afternoon everyone. Welcome to the Kingswood community center. Actually, that's the one down where I used to work. That's a joke. I didn't know where we were."
hebate ko vedri i oblači :run:
osobe 70+ nisu ni za mice u penzionerskom domu
a ispadoše jedini izbor velike sile :run:
zašto onda postoji starosna dob kada osobe moraju ići u penziju, dok se ovi metuzalemi kandiduju za predsjednika
Jedno je sigurno, debate, ako dem establisment dopusti bidenu, ce biti legendarne.

al eno ona vjestica pelosi vec nagovjestava da biden mozda nece ucestvovati...
domi

#2802 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

jeza u ledja wrote: 28/08/2020 04:22

bolje ti je Idi slusaj predsjednikov govor...
DEMONIKA

#2803 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by DEMONIKA »

ma nigdje u svijetu nitko 65+ ne bi smio učestvovat u kandidaturi
deba, ako nisu sposoban radno, nisi ni sposoban za kandidaturu
horor
muhafuca

#2804 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

ultima_palabra wrote: 28/08/2020 01:06
muhafuca wrote: 27/08/2020 22:06
dale cooper wrote: 27/08/2020 22:01

Govorim o političkom opredjeljenu i svjetonazaru demokratske stranke. O lijevim, liberalno demokratskim vrijednostima koje su i meni
bliske. Iako lično mislim da američkim demokratama fali socijalno osjetljiva komponenta koje imaju neke evropske države. Bernie Sanders
je jedan od američkih demokrata koji baštini tu vrstu politike, ali sa obzirom da je dva puta gubio nominaciju, to očigledno nije ono što trenutno
želi većina američkog naroda.

Što se tiče lažljivih licemjera i prevaranata tu ne trebaš ići dalje od trenutnog američkog predsjednika. Te riječi ga opisuju u bobu.
lijevim?

Demokratska stranka je vec dugo strana centra, s tendencijom kaskanja prema desnom centru

a ako si pratio im konvenciju barem i pausalno jasno ti je da su stranka desnog centra vec sada.

trump tu nije upitan - svi znamo ko je i sta je - nema se tu sta raspravljat - on je otvoreno to sta je
Idol ti tvrdi da su demokrati radikalni ljevicari. Kome da vjerujemo?
moj idol? ne znam na koga mislis, al preporuka je da vjerujes svom mozgu svojim ocima i usima

pod uvjetom da ti sve fercera kako treba
muhafuca

#2805 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

Point. wrote: 28/08/2020 01:08
muhafuca wrote: 28/08/2020 01:01
Point. wrote: 28/08/2020 00:39
Hoćeš li priznati da lažeš kad nazivaš Bidena pedofilom?
ofucano ti je to ponavljanje

isti odgovor ces uvijek dobiti

"pedofil 1/1 ako ti tu sta treba dokazivati pored silnih slika i videa gdje capka djecu nemas sta trazit na ovoj temi."
Ofucan ti je taj ofucani pokušaj odgovora. Je li igdje optužen i osuđen kao pedofil i u tom slučaju kako je moguće da pedofil nije u ćuzi nego se štaviše kandiduje za predsjednika države?

Nemoj se izmotavati, samo konkretne dokaze molim lijepo. Lažeš, i sam znaš da lažeš, je li to lijepo i u duhu morala jednog insana?
ma mozes ti molit do sabaha i bacati gluposti tipa Da Li jE zAkOnSkI dOkaZaNo dA jE ....

znas i sam da ga ne bi pustio na na 5 metera blizu bilo kojeg djeteta ti u familiji i tu sva prica oko toga dalje nema smisla

"Biden pedofil 1/1 ako ti tu sta treba dokazivati pored silnih slika i videa gdje capka djecu nemas sta trazit na ovoj temi."
Point.

#2806 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

domi wrote: 28/08/2020 02:28
Point. wrote: 28/08/2020 01:01 Ne da nisu istine, nego 'rpa gluposti i besmislica. Lik koji je naslijedio novac od svog oca i čitav život kusa supu iz zlatne kašike i obitava u društvu bogataša je kao predstavnik običnog naroda. :-)

Kao što rekoh, posvađan sa logikom. Go Team Orange!
:-D

znaci ti vise gotivis obamu, koji je u bijelu kucu doselio iz kuce koja vrijedi cca 200K, za 8 godina se enormno obogatio sa ledja obicnih radnika i iz bijele kuce uselio u vlastiti dvorac od 11 miliona, nego trumpa koji je dosao kao bogatas i nece uzeti ni centa plate od obicnog radnika i koji ce se vratiti ponovo u svoj dvorac koji je vec imao.
negotivis ga znaci samo zato sto je trumpov otac njemu ostavio bogatstvo i svilene odore?

mislim, sto bi bosnjo reko: dje tu logika, jaro?
Sunce ti poljubim, are you for real? Tvoj narandžasti idol nema nikakav dodir sa običnim građaninom jer on nikad nije bio običan građanin, nego bogataš koji se čitav život vrzma u društvu bogataša sa privilegijama i koji čak nije ni stvorio svoje bogatstvo from the scratch nego je naslijedio od babuke. Na koji način on može da predstavlja kokuza poput tebe ili random građanina?

Jest se teško odreći plate od 400.000 dolara godišnje kad si multi milioner u pm. Na takve fore padaju samo rednecki.

Za razliku od Obame, koji je sve ostvario sam iz početka. American dream.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2807 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by _BataZiv_0809 »

Jasta je. Nije ni Obama crnac iz Harlema ne boj se.
geralt

#2808 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by geralt »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2020 10:26 Jasta je. Nije ni Obama crnac iz Harlema ne boj se.
Da je crnac iz Harlema, plafon bi mu bio da bude kongresmen koji predstavlja Harlem.
Point.

#2809 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

muhafuca wrote: 28/08/2020 09:28
muhafuca wrote: 28/08/2020 01:01

ofucano ti je to ponavljanje

isti odgovor ces uvijek dobiti

"pedofil 1/1 ako ti tu sta treba dokazivati pored silnih slika i videa gdje capka djecu nemas sta trazit na ovoj temi."
Ofucan ti je taj ofucani pokušaj odgovora. Je li igdje optužen i osuđen kao pedofil i u tom slučaju kako je moguće da pedofil nije u ćuzi nego se štaviše kandiduje za predsjednika države?

Nemoj se izmotavati, samo konkretne dokaze molim lijepo. Lažeš, i sam znaš da lažeš, je li to lijepo i u duhu morala jednog insana?
ma mozes ti molit do sabaha i bacati gluposti tipa Da Li jE zAkOnSkI dOkaZaNo dA jE ....

znas i sam da ga ne bi pustio na na 5 metera blizu bilo kojeg djeteta ti u familiji i tu sva prica oko toga dalje nema smisla

"Biden pedofil 1/1 ako ti tu sta treba dokazivati pored silnih slika i videa gdje capka djecu nemas sta trazit na ovoj temi."
Znači ćorak. Tipični Trumpovac. Kad treba priložiti bilo kakav vid dokaza svojim suludim tvrdnjama, nema, pojela maca jezik. S obzirom na količinu laži koje tvoj narandžasti idol izgovori na dnevnoj bazi, nije ni čudo što ti je jedini domet lagati na forumu bez ikakvog pokrića.

Nije ni čudo što se vojvode i četalji lože na Trumpa, kad im je laž i laganje dobra poveznica.
Point.

#2810 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2020 10:26 Jasta je. Nije ni Obama crnac iz Harlema ne boj se.
Zašto bi baš Harlem bio reprezent crnca?
Maxxtro

#2811 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

Point. wrote: 28/08/2020 10:37

Znači ćorak. Tipični Trumpovac. Kad treba priložiti bilo kakav vid dokaza svojim suludim tvrdnjama, nema, pojela maca jezik. S obzirom na količinu laži koje tvoj narandžasti idol izgovori na dnevnoj bazi, nije ni čudo što ti je jedini domet lagati na forumu bez ikakvog pokrića.

Nije ni čudo što se vojvode i četalji lože na Trumpa, kad im je laž i laganje dobra poveznica.
Pa ako treba dokaz, ima onaj jedan put kad je Biden vidio djevojcicu od mozda nekih desetak godina i rekao pred kamerom "‘I am going to be klix her in 10 years. Can you believe it?"

Ah ne, pardon, zbunio sam se. To je bio Trump: https://www.theguardian.com/us-news/vid ... girl-video
Point.

#2812 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

Maxxtro wrote: 28/08/2020 10:55

Pa ako treba dokaz, ima onaj jedan put kad je Biden vidio djevojcicu od mozda nekih desetak godina i rekao pred kamerom "‘I am going to be klix her in 10 years. Can you believe it?"

Ah ne, pardon, zbunio sam se. To je bio Trump: https://www.theguardian.com/us-news/vid ... girl-video
Sad će oni reći da je to fake news, montirano u bazi demonkrata.
Maxxtro

#2813 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

madner wrote: 27/08/2020 13:52 De koristi nasu rijec jedinice umjesto to trupe, brkanje 3 jezika kvari dojam. Ta pitanja nisu crno bijela, ako ja bacim molotov koktel na federalnu zgradu i odes dvije ulice dalje, da li me jos uvijek smiju uhapsiti i-ili legitimisati kako bi mogli napraviti krivicnu prijavu? Po meni smiju, ali neka ljudi tuze pa da vidimo.
Tako da je stvarno i zaista do demokratskih gradonacelnika koji su odlucili da puste proteste i da se solidarisu.
Slazem se da nisu crno-bijela, pa zato kazem da sacekamo presude da vidimo da li je bilo krsenja ustava ili ne. Ako bi se utvrdilo da jeste, bilo bi interesantno vidjeti sta ce reci ovi sto se zaklinju u americki ustav. Ako je jedna stvar sigurna, to je da nista nece poljuljati vjeru u vodju njihovog retardiranog kulta i da ce se prije popisati po ustavu nego po svom dragom vodji (a cuo sam da voli to). Inace, za tvoju informaciju, gradonacelnici se solidarisu sa idejom, niko ziv ne opravdava pljacku i nasilje. Ako neko nije u stavnju razgraniciti to dvoje, to je onda njihov problem.

madner wrote: 27/08/2020 13:52 Itekako su to uradili. Zasto bi iko razuman vjerovao da ce demokrate stititi red i mir gradjana USA ako to nisu u stanju uraditi u gradovima, ili cak dopustaju nerede? Boli vecinu neka stvar da li Trump pravi dealove sa X ili Y, kada znaju da Biden nije bolji.
To je jednostavno laz. Kao i oni kretenski argumenti da svi politicari lazu. Primjetio sam tu jedan trend, sve poricati i braniti Trumpa do trenutka dok njegovo bezocno laganje, nekompetentnost i otvorena korupcija postanu toliko ociti da je prosto nemoguce vise nastaviti, a onda dolazi slag na kraju u vidu "pa svi politicari lazu", ili "svi su korumpitrani". Ili iznesi konkretne dokaze il ziv bio nemoj pricat ovakve gluposti.
madner wrote: 27/08/2020 13:52 Samo ih itekako tangira ako ubista u komsiliku narastu za 100%, ako se pale zgrade i automobili i ako im je ugrozena imovina. Sve to da se izbjegne reci da nisu 100% u skladu sa BLM.
Ovo mogu i donekle razumjeti. Znaci, ti njegovi korumpirani dilovi, krsenje ustava, kradja dobrotvornih sredstava nije toliko bitno kad su zivoti ugrozeni. Samo stvar u vezi toga je, ovaj moron je takav kolosalni fuck-up, da ovakvi argumenti jednostavno ne stoje kod ljudi koji, kao sto rekoh nisu idioti, ignoranti ili fanatici. Jer, da je nekome uistinu stalo do zivota i ugrozenosti istih, mozda bi pozivali na odgovornost debila koji je pretvorio nosenje maske u politicki nabijeno pitanje, cime je zasigurno kostao zivota hiljade ljudi. Ako postoje razumni ljudi koji su jos "on the fence" u vezi njega jer su zabrinuti za svoju sigurnost, zasto nisu zabrinuti za tu istu sigurnost kad vide kakav bolid ih vodi kroz pandemiju koja je bespotrebno odnijela 180 000 zivota?
madner

#2814 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by madner »

Zato sto svako moze za sebe odluciti da li ce nositi masku ili ne, sa ili bez predsjednika. Inace je nosenje maske vani kontraproduktivno a protesti i nemiri su uradili vise za sirenje pandemije od Trumpovih poteza.
Maxxtro

#2815 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Maxxtro »

madner wrote: 28/08/2020 11:34 Zato sto svako moze za sebe odluciti da li ce nositi masku ili ne, sa ili bez predsjednika. Inace je nosenje maske vani kontraproduktivno a protesti i nemiri su uradili vise za sirenje pandemije od Trumpovih poteza.
Malo se pravimo ludi, jel? Zasto je nosenje maski podijeljeno po politickim linijama? Da, na kraju dana je odgovornost na ljudima da sebe zastite, ali sta mislis koliko bi zivota bilo spaseno da je on od pocetka vodio primjerom, nosio masku i govorio ljudima da slusaju eksperte? Drugim rijecima, da je radio ono sto je njegova odgovornost? Ali njemu je bio bitniji njegov imidz.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2816 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 28/08/2020 10:42
Nisi shvatio poentu. Nije da je bas Obama krenuo od dna.
muhafuca

#2817 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

Point. wrote: 28/08/2020 11:03

ko su ti oni?

ponovo

evo ti ono sto se moze na brzinu naci bez mnogo zahmeta

Image

Cak ga je i John Stewart prozivao da treba malo pripazit ruke oko zena i djece

naravno veoma ublazeno jer je i sam demokrata ali relativno je fer bio

dok je vodio The Daily Show

muhafuca

#2818 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by muhafuca »

za ljubitelje predikcija, narocito ovih sto su im predikcije jako bitne kad Biden vodi

btw - Ja licno i dalje tvrdim da ankete predikcije i sve drugo

u ovo vrijeme pa cak i do par dana pred izbore ne znace apsolutno nista

i totalno su nepouzdane - ukljucujuci i ovu

Image

Code: Select all

https://au.news.yahoo.com/donald-trump-landslide-victory-predicted-political-scientist-065156705.html
ultima_palabra

#2819 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

muhafuca wrote: 28/08/2020 09:23
ultima_palabra wrote: 28/08/2020 01:06

Idol ti tvrdi da su demokrati radikalni ljevicari. Kome da vjerujemo?
moj idol? ne znam na koga mislis, al preporuka je da vjerujes svom mozgu svojim ocima i usima

pod uvjetom da ti sve fercera kako treba
Ok, favorit... ako laze o tako necemu krupnom, sta jos moze slagati? Jesu li radikalni ljevicari ili desni centar?
ultima_palabra

#2820 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Ovaj analiticar dao New York Trumpu :lol: Kad je bal, nek i hala gori.
domi

#2821 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

Point. wrote: 28/08/2020 10:21
Sunce ti poljubim, are you for real? Tvoj narandžasti idol nema nikakav dodir sa običnim građaninom jer on nikad nije bio običan građanin, nego bogataš koji se čitav život vrzma u društvu bogataša sa privilegijama i koji čak nije ni stvorio svoje bogatstvo from the scratch nego je naslijedio od babuke. Na koji način on može da predstavlja kokuza poput tebe ili random građanina?

Jest se teško odreći plate od 400.000 dolara godišnje kad si multi milioner u pm. Na takve fore padaju samo rednecki.

:lol: :lol:
hos da znas kako izgleda bosnjo ispranog mozga, kojem su mediji, cnn prvobitno, namtenuli kako da razmislja - idi pogledaj se u ogledalo.

ne bih dugo, jer vidim ne prolazi...ali, znaci vodeci se tvojom logikom..ako je neko bio niko, pa usao u politiku i postao multimilioner sisajuci drzavne jasle, odnosno narod 20-30 godina, on je za tebe sposoban covjek. :-) , ali, samo ako je iz tvoje stranke :D

jbt, znaci mi u bosni imamo na hiljade sposobnih politicara, a ne lopova koji se obogatise sa grbace obicnih radnika.

vodeci se tvojim rezonovanjem nije ni cudo sto nam sda vedri i oblaci vec 30 godina...
oni nisu lopovi, oni zive american dream :D :D

moronluk na kvadrat jaro, na kvadrat......

na kraju krajeva, ako je neko proveo 30 godina medju politickom elitom najjace drzave na svijetu, on je i sam elita i tesko da ima nekakav dodir sa obicnim smrtnikom.

ali, da ja na brzaka srusim tu tezu o trumpu kao sinu bogatasa i eliti, naspram obame i teze da on dolazi iz siromastva i bijede i da vas uputim na cinjenicu da je barak u elitnom drustvu od samog dolaska u ameriku, odnosno od kad mu se mati udala za lolu...

vas omiljeni predsjednik, barak obama, nije dosao iz kokuz familije, cak naprotiv....njegov ocuh je bio vrlo bogat i imao je tijesne veze sa mocnim ljudima amerike.....spomenucu jednog od njih....dzordz bus 41....

tako da je vas omiljeni preCednik, barak obama, zahvaljujuci njemu isao u PRIVATNU, odnosno ELITNU osnovnu skolu, te se druzio sa djecom elite od ranog djetinjstva. danasnja godisnja skolarina u toj skoli na havajima se krece u iznosu od oko 25 0000$.....da, da .... dobro ste procitali....slovima dvadeset pet TISUCA....

znaci, i obama, poput trampa, dolazi iz mocne, elitne, odnosno povezane familije,

siromasan.....my a$$....
predstavnik obicnih ljudi....my a$$$ again....
Point.

#2822 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 28/08/2020 11:49
Point. wrote: 28/08/2020 10:42
Nisi shvatio poentu. Nije da je bas Obama krenuo od dna.
Nije ni baš rođen sa zlatnom kašikom u zubalu.
Point.

#2823 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

domi wrote: 28/08/2020 14:22
Point. wrote: 28/08/2020 10:21

:lol: :lol:
hos da znas kako izgleda bosnjo ispranog mozga, kojem su mediji, cnn prvobitno, namtenuli kako da razmislja - idi pogledaj se u ogledalo.

ne bih dugo, jer vidim ne prolazi...ali, znaci vodeci se tvojom logikom..ako je neko bio niko, pa usao u politiku i postao multimilioner sisajuci drzavne jasle, odnosno narod 20-30 godina, on je za tebe sposoban covjek. :-) , ali, samo ako je iz tvoje stranke :D

jbt, znaci mi u bosni imamo na hiljade sposobnih politicara, a ne lopova koji se obogatise sa grbace obicnih radnika.

vodeci se tvojim rezonovanjem nije ni cudo sto nam sda vedri i oblaci vec 30 godina...
oni nisu lopovi, oni zive american dream :D :D

moronluk na kvadrat jaro, na kvadrat......

na kraju krajeva, ako je neko proveo 30 godina medju politickom elitom najjace drzave na svijetu, on je i sam elita i tesko da ima nekakav dodir sa obicnim smrtnikom.

ali, da ja na brzaka srusim tu tezu o trumpu kao sinu bogatasa i eliti, naspram obame i teze da on dolazi iz siromastva i bijede i da vas uputim na cinjenicu da je barak u elitnom drustvu od samog dolaska u ameriku, odnosno od kad mu se mati udala za lolu...

vas omiljeni predsjednik, barak obama, nije dosao iz kokuz familije, cak naprotiv....njegov ocuh je bio vrlo bogat i imao je tijesne veze sa mocnim ljudima amerike.....spomenucu jednog od njih....dzordz bus 41....

tako da je vas omiljeni preCednik, barak obama, zahvaljujuci njemu isao u PRIVATNU, odnosno ELITNU osnovnu skolu, te se druzio sa djecom elite od ranog djetinjstva. danasnja godisnja skolarina u toj skoli na havajima se krece u iznosu od oko 25 0000$.....da, da .... dobro ste procitali....slovima dvadeset pet TISUCA....

znaci, i obama, poput trampa, dolazi iz mocne, elitne, odnosno povezane familije,

siromasan.....my a$$....
predstavnik obicnih ljudi....my a$$$ again....
Image
Point.

#2824 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

muhafuca wrote: 28/08/2020 11:56
Point. wrote: 28/08/2020 11:03

ko su ti oni?

ponovo

evo ti ono sto se moze na brzinu naci bez mnogo zahmeta

Image

Cak ga je i John Stewart prozivao da treba malo pripazit ruke oko zena i djece

naravno veoma ublazeno jer je i sam demokrata ali relativno je fer bio

dok je vodio The Daily Show

Grdne rane, ovo ti dokazi :lol:
Smiješi ti se karijera špijuna nema šta.
CikCikCikPogodi

#2825 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by CikCikCikPogodi »

muhafuca wrote: 28/08/2020 12:04 za ljubitelje predikcija, narocito ovih sto su im predikcije jako bitne kad Biden vodi

btw - Ja licno i dalje tvrdim da ankete predikcije i sve drugo

u ovo vrijeme pa cak i do par dana pred izbore ne znace apsolutno nista

i totalno su nepouzdane - ukljucujuci i ovu

Image

Code: Select all

https://au.news.yahoo.com/donald-trump-landslide-victory-predicted-political-scientist-065156705.html
Koji si ti panj, cuj New York crven, idi umij se, hajde da si postavio Kaliforniju ili Washington, za očekivati je, a ti New York postavio kao crvenu. :lol:
Post Reply