Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Locked
tempuser

#276 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by tempuser »

catelyn2 wrote: 26/05/2020 11:43
tempuser wrote: 26/05/2020 11:38
Bakir državnik? To mora da se šališ???? Taj nije u životu stvorio ništa, ćaća mu je ostavio sve, stranku, državu, razrađen biznis, tj kriminal...
već sam napisao nije tebi ili meni državnik jeste ostalima, shvataš.

mada je činjenica da jeste državnik, samo što čovjek nastupa tromo, pičkasto i bezveze ali je državnik, iza njega stoji zastava.
Koja i čija zastava iza njega stoji??????
Za svakoga ko ima mozak razvijeniji od plivadona on nije državnik, za nega su ona dvojica glavonja nažalost izmislili svijet!
Last edited by tempuser on 26/05/2020 12:08, edited 1 time in total.
Dozer

#277 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by Dozer »

high_volume wrote: 26/05/2020 11:17 Očito je da Bakiru Izetbegoviću treba dodijeliti "Zlatni ljiljan"

Bakir diverzant, išao iza neprijateljskih linija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne "na linije", nego iza njih, u dubinu. Zaboravio je samo reci sta je radio tamo...
dr_Evil

#278 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by dr_Evil »

tempuser wrote: 26/05/2020 11:58
catelyn2 wrote: 26/05/2020 11:43
tempuser wrote: 26/05/2020 11:38
Bakir državnik? To mora da se šališ???? Taj nije u životu stvorio ništa, ćaća mu je ostavio sve, stranku, državu, razrađen biznis, tj kriminal...
već sam napisao nije tebi ili meni državnik jeste ostalima, shvataš.

mada je činjenica da jeste državnik, samo što čovjek nastupa tromo, pičkasto i bezveze ali je državnik, iza njega stoji zastava.
Koja i čina zastava iza njega stoji??????
Za svakoga ko ima mozak razvijeniji od plivadona on nije državnik, za nega su ona dvojica glavonja nažalost izmislili svijet!

Ja sam godinama smatrao da su ona dvojica za njega einstaini, ali onda sam se jedno jutro probudio i shvatio (da malo sam zaostao pa mi je trebalo da uhvatim), da ne postoje dvojica ni trojica, sve je to jedan UZP. Isti onaj koji jase vec stotinama godina na brdovitom balkanu, za koje nasi zivoti nista ne znace. Tito je kao u game of thrones slomio to kolo porodica koje se smjenjuju dok nas jebu i jos usi zavrcu, da bi odma poslije njegove smrti nastavili gdje su stali.

Pitao sam se cesto da li je Alija namjesten od Srbije kao glupan i naivac, pa shvatis da je i sam bio dio UZPa. Sincina je samo nastavila.
tempuser

#279 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by tempuser »

dr_Evil wrote: 26/05/2020 12:02 Ja sam godinama smatrao da su ona dvojica za njega einstaini, ali onda sam se jedno jutro probudio i shvatio (da malo sam zaostao pa mi je trebalo da uhvatim), da ne postoje dvojica ni trojica, sve je to jedan UZP. Isti onaj koji jase vec stotinama godina na brdovitom balkanu, za koje nasi zivoti nista ne znace. Tito je kao u game of thrones slomio to kolo porodica koje se smjenjuju dok nas jebu i jos usi zavrcu, da bi odma poslije njegove smrti nastavili gdje su stali.

Pitao sam se cesto da li je Alija namjesten od Srbije kao glupan i naivac, pa shvatis da je i sam bio dio UZPa. Sincina je samo nastavila.
Naravno da je to jedan UZP tronožac u koji bez jedne noge pada, ali u tom tronošcu se vide razlike. Onaj balvan otvoreno kaže ja sam glavi Baja, prisluškujem vam telefone, boli me qurac, šta mi možete, a ovaj riđobradi klitoris ko seoska varalica izjavama vrijeđa inteligenciju, dok mu žena upravlja i životom i državom!
Last edited by tempuser on 26/05/2020 12:15, edited 1 time in total.
tempuser

#280 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by tempuser »

Dozer wrote: 26/05/2020 12:00
high_volume wrote: 26/05/2020 11:17 Očito je da Bakiru Izetbegoviću treba dodijeliti "Zlatni ljiljan"

Bakir diverzant, išao iza neprijateljskih linija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne "na linije", nego iza njih, u dubinu. Zaboravio je samo reci sta je radio tamo...
Možda je pod dubina neprijateljske pozadine mislio na putovanja via Zagreb i Split dok se rokalo sa HVO-om???? :D
pirpa

#281 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by pirpa »

Davno napisah... samo Bakiru ide na ruku priča da je bio u trezoru, jer, bolje i da narod priča da je bio u trezoru nego da priča da je bio ne zvanično ministar unutarnjih poslova a da je delimustafić imao samo ulogu gromobrana..

A što se tiče izleta u dubinu terena, pa to makar nije nikakva tajna, makar za one koji znaju čitati između redova i koji su slušali prisluškivani snimak između rah, Alije I jednog našeg generala
dr_Evil

#282 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by dr_Evil »

tempuser wrote: 26/05/2020 12:14
Dozer wrote: 26/05/2020 12:00

Možda je pod dubina neprijateljske pozadine mislio na putovanja via Zagreb i Split dok se rokalo sa HVO-om???? :D
Mislis ono kad je poslije Vranice HVO okruzio bosnjake a mostarska Armija postavila liniju odbrane na bulevaru i santicevoj, a u centru Mostara (naselju DUM, Armija BiH istovara sleper sa oruzjem i dijeli HVO-u? Mogu povjerovati da je bio tu, odgovara razmaku.

Dobro ovo je sve demagogija, ali UZP(od gore navedene trojke) protiv institucija i naroda BiH je cinjenica
sumirprimus

#283 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by sumirprimus »

pirpa wrote: 26/05/2020 12:39 Davno napisah... samo Bakiru ide na ruku priča da je bio u trezoru, jer, bolje i da narod priča da je bio u trezoru nego da priča da je bio ne zvanično ministar unutarnjih poslova a da je delimustafić imao samo ulogu gromobrana..

A što se tiče izleta u dubinu terena, pa to makar nije nikakva tajna, makar za one koji znaju čitati između redova i koji su slušali prisluškivani snimak između rah, Alije I jednog našeg generala
ovo je zanimljivo, na sto tacno mislis? koji dogadjaj i koji razgovor?
dječak sa šibicama

#284 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by dječak sa šibicama »

Stvarno ne bi bilo lose da se kaze precizno gdje je ta dubina od 3-4 kilometra.

Split nije jer je on malo dalje, nije ni Zagreb, a od predsjednistva je otprilike Vogosca ili Grbavica na toj udaljenosti. Dobro, Grbavica je oko dva, onda je mozda Lukavica u pitanju.
tempuser

#285 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by tempuser »

Plavi put, aerodrom... :D
Gdje god da je bio to za njega nije bila dubina "neprijateljske" nego "prijateljske" teritorije jer sigurno nije išao da oslobađa nego da sa "mrskim neprijateljem" trguje i da se rastaljuje! :izet:
sumirprimus

#286 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by sumirprimus »

vala kako je on to reko, ja mislim na dubinu neprijateljske teoritorije, njima iza ledja na jedno 3 4 kilometra. nista nedvosmisleno :D
i koji bi to dogadjaj mogo bit? a da je bake ucestvovo?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#287 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by pici »

bio je medju prvima kad je trebao razarati fabrike kao ona u celicu... jebote arkanovci su dozivljeli najtezi poraz i gubitke u tom herojskom mjestu al zato su babo nacije i njegov sin ga unistili do balcaka...

Kako su Ćelo, Šaja i Naser Orić postali uzdanice velikog bošnjačkog biznisa u Čeliću?!

Bošnjački vrh je 1997. godine najavio preporod fabrike „Frigos“ i „herojskog“ Čelića. A onda je započet beskrajni niz nezakonitih radnji čiji je ishod nestanak silnog državnog novca i stečaj u fabrici. Sarajevske moćnike naslijedilo je općinsko rukovodstvo koje, uz podršku TK-a, dokrajčuje fabriku i budućnost cijelog kraja... Slijedi prvi nastavak feljtona o planskom uništavanju velike privredne nade BiH koja je postala obrazac za organizovano čerupanje domaćih privrednih potencijala

Image
POČETAK KRAJA: Senad Šahinpašić Šaja i Edhem Bičakčić otvaraju novi pogon Frigosa 1997. godine; jedna od rijetkih preživjelih fotografija iz vremena koje je Čelićanima obećavalo prosperitet i nova radna mjesta, objavljena u nekadašnjim Danima

Međutim, veoma kratko se uspravljala, pa se „domaće“, nakon početnog kraćeg bljeska, sve teže moglo naći. Patriotska kulisa, kao u mnogo čemu drugome, i ovdje je bila sjajna prilika za lov u mutnom. Pogotovo kad lovci imaju snažnu podršku političko-nacionalnog vodstva. A ovdje je pokroviteljstvo stizalo s vrha svih vrhova:

„Pozvao me Mirsad Delimustafić iz Cenexa da odemo u Goražde. Ranije je bilo priče da na tamošnjim brdima šljiva nije crvljiva i da je dobra za preradu, pa sam mislio da je to razlog. Ali u Ustikolini odjednom skrećemo prema specijalno zaštićenom komleksu nekog dvorca na Drini. Kapija se otvara i sačekuju nas Senad Šahinpašić Šaja i Bakir Izetbegović. Tada mi je postalo jasno da sam došao na čuvene Šajone. Vidim tu i Rijada Raščića, guvernera Kantona Goražde, zatim Safeta Oručevića, gradonačelnika Mostara, a onda na stolici, u sjeni, i predsjednika Aliju Izetbegovića. Pospano je priupitao Delimustafića: 'Jesi li to ti Mirso?'. Nije tu bilo nikakve posebne priče, nego onako, o običnim stvarima, ali otkud ja u tom društvu?“, pitao se svojevremeno prvi direktor Fruteksa Sulejman Šadić.

Poslije će Šadiću postati jasno da je ovo ukazanje Oca nacije smišljena demonstracija političke moći vlasnika zamka na Drini, Senada Šahinpašića Šaje; zapravo, samo lice onog naličja sa demonstracijom sile u vidu Ćelinih i Naserovih „gardista“.

i onda ovaj lazljivi govnar se usudi pricati o nekom svom erojstvu i odbrani a krao sa kriminalcima i u crno zavio familije tamo gdje cetnicka noga nije krocila... maa mrrrrrsshhhhhh govno lazljivo pogano kriminalno.

Prije 20 godina napadom na Čelić Arkan doživio najveći vojni poraz

Arkan je, mjesec prije nego što će organizirati ubistvo Riste Đoge u Zvorniku u avgustu 1994., gostovao u Đoginoj TV emisiji “Moj gost, njegova istina” na paljanskom “Kanalu S” i priznao: “Imali smo dosta teških bitaka, ali najteže nam je bilo na Čeliću, tamo smo imali velike gubitke”.

Bio sam u Čeliću. Iako male čaršije nemaju velikih tajni, preživjeli učesnici odbrane Čelića, mali obični ljudi, nekako stidljivo pričaju o svom ratnom herojstvu. Ipak, fotografije iz tih preteških dana nose duboko zaključane u albumima srca. Sačuvati ovo malo podmajevičko mjesto, koje se našlo kao prepreka srpskom koridoru Lopare – Brčko, nije bilo nimalo lako.

Vojska RS držala je Čelić tokom cijelog perioda agresije u potkovici s tri strane, i to iz pravca Lopara, Mirosavaca i Brčkog. Postojao je samo jedan izlaz, preko Vražića i Brnjika prema slobodnom brčanskom teritoriju.

Ovdje nije bilo ograničeno sposobnih. U odbrani je bilo 50 djevojaka, toliko i maloljetnika. Četvorica, petorica, šestorica braće pod oružjem u Čeliću je bila normalna stvar. Veliko herojstvo u odbrani ovoga grada iskazali su i izbjegli Bošnjaci iz Koraja. U Čeliću je veoma malo ljudi otišlo s kućnog praga, civili su živjeli na prvoj liniji, udaljeni svega nekoliko stotina metara od srpskih položaja. Agresor je poduzimao više bezuspješnih ofanziva praćenih hiljadama granata, ali jedna će i herojima Čelića i agresoru ostati u neizbrisivom pamćenju.
Tempo
ZeModerator

#288 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by Tempo »

pirpa wrote: 26/05/2020 12:39 Davno napisah... samo Bakiru ide na ruku priča da je bio u trezoru, jer, bolje i da narod priča da je bio u trezoru nego da priča da je bio ne zvanično ministar unutarnjih poslova a da je delimustafić imao samo ulogu gromobrana..

jel ti mozda radis u avazu? imas njihove gramaticke greske i fahrine stilske konstrukcije.
pirpa

#289 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by pirpa »

Tempo wrote: 27/05/2020 12:10

jel ti mozda radis u avazu? imas njihove gramaticke greske i fahrine stilske konstrukcije.
Ne, ne radim lektore, čak i ne čitam Avaz za razliku od tebe koji si upućen u stilske konstrukcije avazovih novinara :mrgreen:
Tempo
ZeModerator

#290 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by Tempo »

pirpa wrote: 27/05/2020 12:24
Tempo wrote: 27/05/2020 12:10

Ne, ne radim lektore, čak i ne čitam Avaz za razliku od tebe koji si upućen u stilske konstrukcije avazovih novinara :mrgreen:
pa kako si onda nadosao na to, uloga gromobrana? sta to tacno znaci?
CikCikCikPogodi

#291 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by CikCikCikPogodi »

Bakir je bio u talu u nekoj stampariji tokom rata ili dio vremena. Tu se uvalio kod jednog nekadasnjeg poznanika od mog starog. I ovaj mu poznanik jednom rece da uzmu puske u ruke, a Bake mu odgovori "Nemoj, sad se gine."
Ovo nije sala sto je najtuznije.
TheMule

#292 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by TheMule »

Bake nakon borbi na Zuci

Image

Image

Ne vidi se najbolje na ovim slikama, ali Stari Grad je skroz lijevo
DEMONIKA

#293 Re: Je li se Bakir tokom rata krio u trezoru?

Post by DEMONIKA »

"Imamo budalu na mjestu predsjednika. On nije samo neko ko dijeli ljude. On je razarač. Njegova prisutnost vas ubija. Pojest će vas živoga za svoje interese. Zgrožen sam što imamo predsjednika koji nije u stanju reći 'crni životi su bitni'. On se skriva u podrumu Bijele kuće. On je kukavica koji zakuha problem i onda bježi kao školarac. Najbolje ga je ignorisati. On ionako ništa ne može napraviti da popravi ovu situaciju jer je poremećeni idiot", poručio je Popovich koji je dodao kako protesti moraju biti bolje organizovani.
eto, nije da se samo Bake skriva po podrumima i trezorima :mrgreen:
Locked