U onoj drzavi bi SIV vec zasjedao o situaciji u Zenici. Sarajevo tuki zaboli sto se 3-4 grad po velicini u drzavi smrzava.nadžak wrote:Jadan onaj tvoj mačor sa tobompici wrote:samo kreka banovići, ja lego go i gledam DUSK... milina![]()
Jal je isti ti jal planira izvršit harakiri uskoro!![]()
Evo gledam Bogami situacija u Zenici nije baš za ignorisat. Prastari sistem grijanja je crkao, zvanično kažu da se neće popravljati do sutra ujutro. Dakle, cijele noći nema grijanja. Da stvar bude gora mnogi dijelovi grada ostali bez struje zbog preopterečenosti mreže. Ljudi popalili grijalice i sad dodatni problem.
Sjećam se zime 1999 na 2000 kad sam u vojsci bio u Sarajevu, kad je onaj veliki snijeg bio. I tad je bio ovakav minus. Nalopato sam se uzduž i poprijeko po Sarajevu, sva vojska dignuta i hajmo opleti. Najgore kad te treća smjena potrefi od 23 do 7 ujutro i rokaj po minusu sa drugaricom lopaticom.![]()
![]()
Nije mi bilo ni do Ruskinja ni do Hercegovki, a pogotovo Sarajki moj pici.
minusi
-
jefferson
#276 Re: minusi
- MOSALJOZE
#277 Re: minusi
Jel ovo Sarajevo krivo za to što Zenica nema ni struje ni grijanja

- drndalo
#278 Re: minusi
Ona drzava je bila tamnica Naroda...
Zenicaci, znam da vam od mog glasa nece biti toplije, ali izdrzite.
Zenicaci, znam da vam od mog glasa nece biti toplije, ali izdrzite.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#279 Re: minusi
Jel labud prezivio jos jednu noc
Izdrzi, labude, od srijede temperature idu debelo nagore
Izdrzi, labude, od srijede temperature idu debelo nagore
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#280 Re: minusi
da
gadno
ilidza -21
centar -16
gadno
ilidza -21
centar -16
- stakasa
#281 Re: minusi
Sve po tebiBlack swan wrote:da
gadno
ilidza -21
centar -16
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#282 Re: minusi
Labude, jesi razmotrio ideju one kade na Ilidzi? Jbg, topla je voda, bolje i to nego se mrznuti, a grijanje pojede lovu
Kapu na glavu i cekaj proljece
Kapu na glavu i cekaj proljece
-
condy
#283 Re: minusi
Dok otopli doce nam u Zenici grijanje...Tako vazda bude, kad je toplo ima ga, kad je ledeno nema ga.
Sinoc nije bilo struje šest sati. Šest sati im je trebalo da dođu iz elektra i za par minuta zamjene dva visokonaponska osigurača u zgradi...kad ih nazoveš u elektro i dobiješ nakon pola sata zivkanja kažu ti, imamo samo osam ljudi koji to rade, a pola zgrada u gradu nema struje
...dispečer reče dolazila nam je policija ni oni nas nisu mogli dobiti
Neće da se javljaju nikome ....kad je nestala struja pregorila pumpa od grijanja u zgradi, cijela zgrada na paljevinu se čula, ljudi se unervozili...havarija, što bi robijaši nekad rekli uzavreli grad
dobro je nek se ne puca... sve im plaćaš, a šta dobiješ, krkanluk *ebu narod samo tako.
Sinoc nije bilo struje šest sati. Šest sati im je trebalo da dođu iz elektra i za par minuta zamjene dva visokonaponska osigurača u zgradi...kad ih nazoveš u elektro i dobiješ nakon pola sata zivkanja kažu ti, imamo samo osam ljudi koji to rade, a pola zgrada u gradu nema struje
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#284 Re: minusi
svaka ekstremna situacija potvrdi koliko smo neorganizovana drzava
lijepo ljeto, a ko voli snijeg dabogda mu iz tavana padao
- jao_situacije
#285 Re: minusi
kakve veze ima sarajevo, to je u nadležnosti kantonajefferson wrote:U onoj drzavi bi SIV vec zasjedao o situaciji u Zenici. Sarajevo tuki zaboli sto se 3-4 grad po velicini u drzavi smrzava.nadžak wrote:Jadan onaj tvoj mačor sa tobompici wrote:samo kreka banovići, ja lego go i gledam DUSK... milina![]()
Jal je isti ti jal planira izvršit harakiri uskoro!![]()
Evo gledam Bogami situacija u Zenici nije baš za ignorisat. Prastari sistem grijanja je crkao, zvanično kažu da se neće popravljati do sutra ujutro. Dakle, cijele noći nema grijanja. Da stvar bude gora mnogi dijelovi grada ostali bez struje zbog preopterečenosti mreže. Ljudi popalili grijalice i sad dodatni problem.
Sjećam se zime 1999 na 2000 kad sam u vojsci bio u Sarajevu, kad je onaj veliki snijeg bio. I tad je bio ovakav minus. Nalopato sam se uzduž i poprijeko po Sarajevu, sva vojska dignuta i hajmo opleti. Najgore kad te treća smjena potrefi od 23 do 7 ujutro i rokaj po minusu sa drugaricom lopaticom.![]()
![]()
Nije mi bilo ni do Ruskinja ni do Hercegovki, a pogotovo Sarajki moj pici.
- jao_situacije
#286 Re: minusi
veze vi nemateDonnie Smith wrote:Ja vazda kažem, ko tvrdi da se na plin može ugrijati, debelo laže. A i ti si neka teška depresija. Samo kukašBlack swan wrote:volim imati u gepeku jer stoje tri vrece na vikendici ali zaboravio jos prije snijega
dobro je pa sam lopatu donio prije snijega...cijeli hausor je koristi![]()
malko me sve ovo sjebalo...definitvno ove plinske peci ne mogu da se bore
na granici su...
odron
grijem se na plin, beton.
ugriješ se za sekundu
-
condy
#287 Re: minusi
Upravo tako, u svakoj vanrednoj situaciji, niko ništa vanredno ne poduzima. Ovakvih neradnika i nesposobnih bijednika, koji su se preko štele zaposlili u ta javna preduzeća nigdje nema.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#288 Re: minusi
Kaze, ljepse, lakse disati bla bla....a narod se smrze, ne moze upaliti (iako ja mogu), led, cisti, struzi....bjeziplain vanilla wrote:svaka ekstremna situacija potvrdi koliko smo neorganizovana drzava![]()
-
frngla
#289 Re: minusi
Hahaha pa ovo nisu istineMOSALJOZE wrote:Jel ovo Sarajevo krivo za to što Zenica nema ni struje ni grijanja![]()
![]()
- shalla
#290 Re: minusi
Evo osma godina kako se grijem na plin, 62 m2, termostat NIKAD ne pojačavam iznad 21-22 stepena, kad krenem spavati smanjujem na 18...Donnie Smith wrote:Ja vazda kažem, ko tvrdi da se na plin može ugrijati, debelo laže.Black swan wrote:volim imati u gepeku jer stoje tri vrece na vikendici ali zaboravio jos prije snijega
dobro je pa sam lopatu donio prije snijega...cijeli hausor je koristi![]()
malko me sve ovo sjebalo...definitvno ove plinske peci ne mogu da se bore
na granici su...
odron
Kući hodam u majici kratkih rukava a spavam u kratkoj pidžami (šorc varijanta) tako da mislim da se ne može generalizovati
-
frngla
#291 Re: minusi
Sa tim postavkama, teško ćeš se ugrijati. Možeš ti u šorcu i kratkih rukava, ali jedino da trčiš u krug po kući k'o atletičar.shalla wrote:Evo osma godina kako se grijem na plin, 62 m2, termostat NIKAD ne pojačavam iznad 21-22 stepena, kad krenem spavati smanjujem na 18...
Kući hodam u majici kratkih rukava a spavam u kratkoj pidžami (šorc varijanta) tako da mislim da se ne može generalizovati
- Truba
#292 Re: minusi
kako se grijete na plin?
jesu li provedeni radijatori pa imate bojler
je li plinska fasadna peć?
je li plinska peć na dimnjak sa solunarom?
morate dati specifikacije
možemo se i mi ugrijati da dođe račun kao komšijama 620 maraka za 67 kvadrata jedan mjesec
to nije ekonomski isplativo niti je normalno
možemo se i mi ugrijati da dođe račun kao komšijama 620 maraka za 67 kvadrata jedan mjesec
- Truba
#293 Re: minusi
mnogo ti "prcaš"stakasa wrote:Sve po tebiBlack swan wrote:da
gadno
ilidza -21
centar -16
ako nastaviš ideš na ignore
forum je mnogo ljepše mjesto kako sam blokirao nekoliko provokatora
- Logovan
#294 Re: minusi
Pa vidiš da se može ugrijati, tako reče.frngla wrote:Sa tim postavkama, teško ćeš se ugrijati. Možeš ti u šorcu i kratkih rukava, ali jedino da trčiš u krug po kući k'o atletičar.shalla wrote:Evo osma godina kako se grijem na plin, 62 m2, termostat NIKAD ne pojačavam iznad 21-22 stepena, kad krenem spavati smanjujem na 18...
- shalla
#295 Re: minusi
Bujrum na kafu kadgod zaželiš, nemam razloga da lažemfrngla wrote:Sa tim postavkama, teško ćeš se ugrijati. Možeš ti u šorcu i kratkih rukava, ali jedino da trčiš u krug po kući k'o atletičar.shalla wrote:Evo osma godina kako se grijem na plin, 62 m2, termostat NIKAD ne pojačavam iznad 21-22 stepena, kad krenem spavati smanjujem na 18...
Zaboravio sam napomenuti da sam stavljao na svaki zid fasadni stiropor od 10 cm, možda to pospješuje zadržavanje toplote... Imam malca od dvije godine, ne bih njega smrzavao trudeći se da nešto štedim
-
jefferson
#296 Re: minusi
kakve veze ima sarajevo, to je u nadležnosti kantona
Kada bilo koji grad u bilo kojoj drzavi nema grijanje+struju tada nije bitna "nadleznost."
Inace, EP nije u nadleznosti kantona.
Nije ni cudo sto se ovo desava kada je prvo pitanje nadleznost.
Ja govorim o Sarajevu kao glavnom gradu, sjedistu drzavne i federalne vlade.
- jao_situacije
#297 Re: minusi
ma samo ćumur i to onaj otpadni i motorno ulje
jebo empirijske podatke bošnjo ba zna, šćumurom samo
kalorična vrijednost metana 50 MJ/kg, a najkvalitetniji ćumur 32,5 MJ/kg (čisto informativno ovakav ćumur i ne postoji na tržištu kod nas)
jebo empirijske podatke bošnjo ba zna, šćumurom samo
kalorična vrijednost metana 50 MJ/kg, a najkvalitetniji ćumur 32,5 MJ/kg (čisto informativno ovakav ćumur i ne postoji na tržištu kod nas)
- shalla
#298 Re: minusi
Da, ukupno 60 rebara radijatora raspoređenih po sobama i u wc-u, plinski Vaillant fasadni bojler. Zadnji račun (Novembar) iznosio 112 KM. Inače, dohakao sam velikim računima za plin na način da tokom cijele godine uplaćujem 50-60 KM (ljeti mi dođe 15-20 KM račun, topla voda) i onda pred zimu napravim pretplatu pa onda samo nastavim plaćati istih tih 50-60 KM i tokom zimskih mjeseci... Ko god mi ne vjeruje evo otvoreno ga pozivam da dođe na kafu, nek pogleda termostat i nek vidi u čemu sjedimo u kući...Black swan wrote:kako se grijete na plin?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#299 Re: minusi
Jel Sarajevo krivo i za dotrajalost i zaledjenu elektroniku?jefferson wrote:kakve veze ima sarajevo, to je u nadležnosti kantona![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kada bilo koji grad u bilo kojoj drzavi nema grijanje+struju tada nije bitna "nadleznost."
Inace, EP nije u nadleznosti kantona.
Nije ni cudo sto se ovo desava kada je prvo pitanje nadleznost.
Ja govorim o Sarajevu kao glavnom gradu, sjedistu drzavne i federalne vlade.
Je li krivo sto je doslo i do kolapsa elektricne mreze?
Ima, bolan, i Sarajevo svojih problema, pa ne adresira ni na jedan drugi grad.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#300 Re: minusi
Uz dobru izolaciju, ovo je moguce.shalla wrote: Da, ukupno 60 rebara radijatora raspoređenih po sobama i u wc-u, plinski Vaillant fasadni bojler. Zadnji račun (Novembar) iznosio 112 KM. Inače, dohakao sam velikim računima za plin na način da tokom cijele godine uplaćujem 50-60 KM (ljeti mi dođe 15-20 KM račun, topla voda) i onda pred zimu napravim pretplatu pa onda samo nastavim plaćati istih tih 50-60 KM i tokom zimskih mjeseci... Ko god mi ne vjeruje evo otvoreno ga pozivam da dođe na kafu, nek pogleda termostat i nek vidi u čemu sjedimo u kući...
Sad, sto je kod vecine ko da si pod mostom, pa puse sa svih strana, logicno da em se ne ugrijes, em dodje veliki racun.