Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Previše nas mediji bombarduju i plaše najavama Sibirske zime i velikih hladnoća. Kao da prije rata to nikad nije bilo, a bilo je i to svake godine, pa i većih hladnoća nego sad.
Better Man wrote:Previše nas mediji bombarduju i plaše najavama Sibirske zime i velikih hladnoća. Kao da prije rata to nikad nije bilo, a bilo je i to svake godine, pa i većih hladnoća nego sad.
jbg sad vecina dizeli pa prpa.. prije rata sve go benzin...
Nece..ne boj se..
samo sto smo se mi odviknuli hladnoca..
kad sam bio mali, bilo je normala -15..
a odjeca katastrofa..bili naviknuti..nisam ni kapu imao..
Better Man wrote:Previše nas mediji bombarduju i plaše najavama Sibirske zime i velikih hladnoća. Kao da prije rata to nikad nije bilo, a bilo je i to svake godine, pa i većih hladnoća nego sad.
Nije to do medija, nego do zime. Ne možeš vani biti duže od pet minuta, ja odmah cvokoćem
A i razmaženi smo vala
Dajte ljudih rekoh prije rata osamdesetih i ranijih godina ovi minusi i snježne oluje su bile normalna pojava. Nije bilo zime bez velikog snijega i debelih minusa. Danas se ponašamo kao da nikad ovih minusa prije nije bilo, niti velikih snjegova.
izolacija kita
pec na maksimumu drzi na 18
znaci da padne ispod 30 u pingvina bi sw pretvorio
ne moze ovo osvojit
ajd u pm bas je lijepo krenula zima i sad ovo
putin poslao ledeni talas prema evropi .......kod mene -15 trenutno .....sjecam se jedne godine u 90-tim je bilo -20i nesto ....sva vrata se zaledila , nemozes izaci iz zgrade , probamo kroz garazu ono garazna vrata nemogu se otvoriti........nazovem seficu u firmu da joj kazem sta se desava kod mene ...... kaze ona sjedi u autu pred firmom i ceka na neku firmu da otvori vrata od firme....nazvala me nakon sat vremena, kaze dovod struje je bio prekinut u noci , i tako nije grijanje cijelu noc radilo.......kaze mi da je u njenom frizideru kod kuce ugodnije nego kod nas u firmi .......dala mi je slobodno, samo su tehnicari radili da pokrenu grijanje i provjere masine itd, mi smo slijedeci dan poceli raditi .........
2012. u februaru kad je pao onaj snijeg bilo je -20, pa dvije godine ranije taman pred Bozic katolicki, sjecam se isao na autobusku stanicu u 8 ujutro smrzo se ko govno, -20 bilo... za dva tri dana otoplilo ko proljece.