minusi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

#276 Re: minusi

Post by jefferson »

nadžak wrote:
pici wrote:samo kreka banovići, ja lego go i gledam DUSK... milina :thumbup:
Jadan onaj tvoj mačor sa tobom :-)

Jal je isti ti jal planira izvršit harakiri uskoro! :lol:

Evo gledam Bogami situacija u Zenici nije baš za ignorisat. Prastari sistem grijanja je crkao, zvanično kažu da se neće popravljati do sutra ujutro. Dakle, cijele noći nema grijanja. Da stvar bude gora mnogi dijelovi grada ostali bez struje zbog preopterečenosti mreže. Ljudi popalili grijalice i sad dodatni problem.

Sjećam se zime 1999 na 2000 kad sam u vojsci bio u Sarajevu, kad je onaj veliki snijeg bio. I tad je bio ovakav minus. Nalopato sam se uzduž i poprijeko po Sarajevu, sva vojska dignuta i hajmo opleti. Najgore kad te treća smjena potrefi od 23 do 7 ujutro i rokaj po minusu sa drugaricom lopaticom. :lol: :D

Nije mi bilo ni do Ruskinja ni do Hercegovki, a pogotovo Sarajki moj pici. :lol:
U onoj drzavi bi SIV vec zasjedao o situaciji u Zenici. Sarajevo tuki zaboli sto se 3-4 grad po velicini u drzavi smrzava.
MOSALJOZE

#277 Re: minusi

Post by MOSALJOZE »

Jel ovo Sarajevo krivo za to što Zenica nema ni struje ni grijanja :lol: :lol: :lol:
drndalo

#278 Re: minusi

Post by drndalo »

Ona drzava je bila tamnica Naroda... :-)

Zenicaci, znam da vam od mog glasa nece biti toplije, ali izdrzite.
Tomahawk11
Globalni moderator

#279 Re: minusi

Post by Tomahawk11 »

Jel labud prezivio jos jednu noc :?
Izdrzi, labude, od srijede temperature idu debelo nagore :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#280 Re: minusi

Post by Truba »

da

gadno

ilidza -21
centar -16
stakasa

#281 Re: minusi

Post by stakasa »

Black swan wrote:da

gadno

ilidza -21
centar -16
Sve po tebi
Tomahawk11
Globalni moderator

#282 Re: minusi

Post by Tomahawk11 »

Labude, jesi razmotrio ideju one kade na Ilidzi? Jbg, topla je voda, bolje i to nego se mrznuti, a grijanje pojede lovu :mrgreen:
Kapu na glavu i cekaj proljece 8-)
condy

#283 Re: minusi

Post by condy »

Dok otopli doce nam u Zenici grijanje...Tako vazda bude, kad je toplo ima ga, kad je ledeno nema ga.

Sinoc nije bilo struje šest sati. Šest sati im je trebalo da dođu iz elektra i za par minuta zamjene dva visokonaponska osigurača u zgradi...kad ih nazoveš u elektro i dobiješ nakon pola sata zivkanja kažu ti, imamo samo osam ljudi koji to rade, a pola zgrada u gradu nema struje :roll:...dispečer reče dolazila nam je policija ni oni nas nisu mogli dobiti :-) Neće da se javljaju nikome ....kad je nestala struja pregorila pumpa od grijanja u zgradi, cijela zgrada na paljevinu se čula, ljudi se unervozili...havarija, što bi robijaši nekad rekli uzavreli grad :-) dobro je nek se ne puca... sve im plaćaš, a šta dobiješ, krkanluk *ebu narod samo tako.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#284 Re: minusi

Post by plain vanilla »

svaka ekstremna situacija potvrdi koliko smo neorganizovana drzava :roll:

lijepo ljeto, a ko voli snijeg dabogda mu iz tavana padao :evil:
jao_situacije

#285 Re: minusi

Post by jao_situacije »

jefferson wrote:
nadžak wrote:
pici wrote:samo kreka banovići, ja lego go i gledam DUSK... milina :thumbup:
Jadan onaj tvoj mačor sa tobom :-)

Jal je isti ti jal planira izvršit harakiri uskoro! :lol:

Evo gledam Bogami situacija u Zenici nije baš za ignorisat. Prastari sistem grijanja je crkao, zvanično kažu da se neće popravljati do sutra ujutro. Dakle, cijele noći nema grijanja. Da stvar bude gora mnogi dijelovi grada ostali bez struje zbog preopterečenosti mreže. Ljudi popalili grijalice i sad dodatni problem.

Sjećam se zime 1999 na 2000 kad sam u vojsci bio u Sarajevu, kad je onaj veliki snijeg bio. I tad je bio ovakav minus. Nalopato sam se uzduž i poprijeko po Sarajevu, sva vojska dignuta i hajmo opleti. Najgore kad te treća smjena potrefi od 23 do 7 ujutro i rokaj po minusu sa drugaricom lopaticom. :lol: :D

Nije mi bilo ni do Ruskinja ni do Hercegovki, a pogotovo Sarajki moj pici. :lol:
U onoj drzavi bi SIV vec zasjedao o situaciji u Zenici. Sarajevo tuki zaboli sto se 3-4 grad po velicini u drzavi smrzava.
kakve veze ima sarajevo, to je u nadležnosti kantona
jao_situacije

#286 Re: minusi

Post by jao_situacije »

Donnie Smith wrote:
Black swan wrote:volim imati u gepeku jer stoje tri vrece na vikendici ali zaboravio jos prije snijega
dobro je pa sam lopatu donio prije snijega...cijeli hausor je koristi :roll:

malko me sve ovo sjebalo...definitvno ove plinske peci ne mogu da se bore
na granici su...
odron
Ja vazda kažem, ko tvrdi da se na plin može ugrijati, debelo laže. A i ti si neka teška depresija. Samo kukaš :lol:
veze vi nemate
grijem se na plin, beton.
ugriješ se za sekundu
condy

#287 Re: minusi

Post by condy »

Upravo tako, u svakoj vanrednoj situaciji, niko ništa vanredno ne poduzima. Ovakvih neradnika i nesposobnih bijednika, koji su se preko štele zaposlili u ta javna preduzeća nigdje nema.
Tomahawk11
Globalni moderator

#288 Re: minusi

Post by Tomahawk11 »

plain vanilla wrote:svaka ekstremna situacija potvrdi koliko smo neorganizovana drzava :roll:

lijepo ljeto, a ko voli snijeg dabogda mu iz tavana padao :evil:
Kaze, ljepse, lakse disati bla bla....a narod se smrze, ne moze upaliti (iako ja mogu), led, cisti, struzi....bjezi :run:
frngla

#289 Re: minusi

Post by frngla »

MOSALJOZE wrote:Jel ovo Sarajevo krivo za to što Zenica nema ni struje ni grijanja :lol: :lol: :lol:
Hahaha pa ovo nisu istine :lol: :lol: :lol:
shalla

#290 Re: minusi

Post by shalla »

Donnie Smith wrote:
Black swan wrote:volim imati u gepeku jer stoje tri vrece na vikendici ali zaboravio jos prije snijega
dobro je pa sam lopatu donio prije snijega...cijeli hausor je koristi :roll:

malko me sve ovo sjebalo...definitvno ove plinske peci ne mogu da se bore
na granici su...
odron
Ja vazda kažem, ko tvrdi da se na plin može ugrijati, debelo laže.
Evo osma godina kako se grijem na plin, 62 m2, termostat NIKAD ne pojačavam iznad 21-22 stepena, kad krenem spavati smanjujem na 18...
Kući hodam u majici kratkih rukava a spavam u kratkoj pidžami (šorc varijanta) tako da mislim da se ne može generalizovati ;-)
frngla

#291 Re: minusi

Post by frngla »

shalla wrote:Evo osma godina kako se grijem na plin, 62 m2, termostat NIKAD ne pojačavam iznad 21-22 stepena, kad krenem spavati smanjujem na 18...
Kući hodam u majici kratkih rukava a spavam u kratkoj pidžami (šorc varijanta) tako da mislim da se ne može generalizovati ;-)
Sa tim postavkama, teško ćeš se ugrijati. Možeš ti u šorcu i kratkih rukava, ali jedino da trčiš u krug po kući k'o atletičar.
Truba

#292 Re: minusi

Post by Truba »

kako se grijete na plin?
jesu li provedeni radijatori pa imate bojler
je li plinska fasadna peć?
je li plinska peć na dimnjak sa solunarom?
morate dati specifikacije

možemo se i mi ugrijati da dođe račun kao komšijama 620 maraka za 67 kvadrata jedan mjesec

to nije ekonomski isplativo niti je normalno
Truba

#293 Re: minusi

Post by Truba »

stakasa wrote:
Black swan wrote:da

gadno

ilidza -21
centar -16
Sve po tebi
mnogo ti "prcaš"
ako nastaviš ideš na ignore

forum je mnogo ljepše mjesto kako sam blokirao nekoliko provokatora
Logovan

#294 Re: minusi

Post by Logovan »

frngla wrote:
shalla wrote:Evo osma godina kako se grijem na plin, 62 m2, termostat NIKAD ne pojačavam iznad 21-22 stepena, kad krenem spavati smanjujem na 18...
Sa tim postavkama, teško ćeš se ugrijati. Možeš ti u šorcu i kratkih rukava, ali jedino da trčiš u krug po kući k'o atletičar.
Pa vidiš da se može ugrijati, tako reče. :D
shalla

#295 Re: minusi

Post by shalla »

frngla wrote:
Bujrum na kafu kadgod zaželiš, nemam razloga da lažem ;-)
Zaboravio sam napomenuti da sam stavljao na svaki zid fasadni stiropor od 10 cm, možda to pospješuje zadržavanje toplote... Imam malca od dvije godine, ne bih njega smrzavao trudeći se da nešto štedim ;-)
jefferson

#296 Re: minusi

Post by jefferson »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kada bilo koji grad u bilo kojoj drzavi nema grijanje+struju tada nije bitna "nadleznost."
Inace, EP nije u nadleznosti kantona.
Nije ni cudo sto se ovo desava kada je prvo pitanje nadleznost.
Ja govorim o Sarajevu kao glavnom gradu, sjedistu drzavne i federalne vlade.
jao_situacije

#297 Re: minusi

Post by jao_situacije »

ma samo ćumur i to onaj otpadni i motorno ulje
jebo empirijske podatke bošnjo ba zna, šćumurom samo

kalorična vrijednost metana 50 MJ/kg, a najkvalitetniji ćumur 32,5 MJ/kg (čisto informativno ovakav ćumur i ne postoji na tržištu kod nas)
shalla

#298 Re: minusi

Post by shalla »

Black swan wrote:kako se grijete na plin?
jesu li provedeni radijatori pa imate bojler
je li plinska fasadna peć?
je li plinska peć na dimnjak sa solunarom?
morate dati specifikacije

možemo se i mi ugrijati da dođe račun kao komšijama 620 maraka za 67 kvadrata jedan mjesec

to nije ekonomski isplativo niti je normalno
Da, ukupno 60 rebara radijatora raspoređenih po sobama i u wc-u, plinski Vaillant fasadni bojler. Zadnji račun (Novembar) iznosio 112 KM. Inače, dohakao sam velikim računima za plin na način da tokom cijele godine uplaćujem 50-60 KM (ljeti mi dođe 15-20 KM račun, topla voda) i onda pred zimu napravim pretplatu pa onda samo nastavim plaćati istih tih 50-60 KM i tokom zimskih mjeseci... Ko god mi ne vjeruje evo otvoreno ga pozivam da dođe na kafu, nek pogleda termostat i nek vidi u čemu sjedimo u kući...
Tomahawk11
Globalni moderator

#299 Re: minusi

Post by Tomahawk11 »

jefferson wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kada bilo koji grad u bilo kojoj drzavi nema grijanje+struju tada nije bitna "nadleznost."
Inace, EP nije u nadleznosti kantona.
Nije ni cudo sto se ovo desava kada je prvo pitanje nadleznost.
Ja govorim o Sarajevu kao glavnom gradu, sjedistu drzavne i federalne vlade.
Jel Sarajevo krivo i za dotrajalost i zaledjenu elektroniku?
Je li krivo sto je doslo i do kolapsa elektricne mreze?
Ima, bolan, i Sarajevo svojih problema, pa ne adresira ni na jedan drugi grad.
Tomahawk11
Globalni moderator

#300 Re: minusi

Post by Tomahawk11 »

shalla wrote: Da, ukupno 60 rebara radijatora raspoređenih po sobama i u wc-u, plinski Vaillant fasadni bojler. Zadnji račun (Novembar) iznosio 112 KM. Inače, dohakao sam velikim računima za plin na način da tokom cijele godine uplaćujem 50-60 KM (ljeti mi dođe 15-20 KM račun, topla voda) i onda pred zimu napravim pretplatu pa onda samo nastavim plaćati istih tih 50-60 KM i tokom zimskih mjeseci... Ko god mi ne vjeruje evo otvoreno ga pozivam da dođe na kafu, nek pogleda termostat i nek vidi u čemu sjedimo u kući...
Uz dobru izolaciju, ovo je moguce.
Sad, sto je kod vecine ko da si pod mostom, pa puse sa svih strana, logicno da em se ne ugrijes, em dodje veliki racun.
Post Reply