Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Arminovski

#2576 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Arminovski »

Dozer wrote: 18/05/2026 07:32 OK. Pitanje ostaje.
Po cemu je Tyson relevantniji od Kakua, ili bilo kojeg astrofizicara s misljenjem i zakljuccima poput Kakuovih?

Da li su snimci potvrde NLO fenomena dovoljno jasni da se moze konstatovati da ti objekti nisu nas proizvod?
1. Koji su tvoji kriteriji relevantnosti? Ja ih nemam. Meni je važno šta kaže i kako rezonira. Što se tiče njihovog rada kao naučnika ne znam da su išta uradili od mog djetinjstva. Kakua ne pratim već desetak godina nikako jer ništa novo rekao nije, priča mu je ista otkako sam saznao za njega. U čitavoj ovoj priči oko nlo i pentagona mi izgleda kao da nije ni razmišljao prije nego išta rekao iz samo njemu znanih razloga. Kao javne osobe su mi isti samo što je Tyson popularniji a Kaku davno ispuhao.

2. Ne, nisu na što bi te sada zamolio da mi odgovoriš na moje ranije postavljeno pitanje. Iz kojeg razloga odbacuješ objašnjenja koja su više "pri zemlji"? Konkretno i video koji si postavio ima jednostavnije objašnjenje kojemu ne treba nikakva napredna tehnologija.
Dozer

#2577 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Koja su objasnjenja "prizemnija" za letecu kuglu, po izgledu, boji i presijavanju vjerovatno od nekog metala, pri cemu nema vidljivog pogona i ne proizvodi nikakav zvuk, a sto su cesto karakteristike mnogih prijavljenih i snimljenih NLO-a, uz "uobicajene" ogrimne brzine kretanja i ostrog manevrisanja...?

Prihvaticu ja bez problema prizemnija i logicna objasnjenja, ali nikako ne mogu prihvatiti da ne vjerujem svojim ocima.
Nekad 2010 sam postavljao NLO iznad Sarajeva, nazalost slikan iz velike daljine i mobitelom S9, ali ne i snimljen kao video.
Ali, znam sta sam gledao i kako se to ponasalo. A, s obzirom na visedecenijsko iskustvo u procjenama daljine i dimenzija, bez problema mogu reci da je bilo velicine manje kuce, cca. 3-4m siroko i 5-6m visoko.

Naravno, i uobicajeno, ovdje je isla serija hihi-haha i kojekakvih nebuloznih upadica.
Arminovski

#2578 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Arminovski »

Dozer wrote: 19/05/2026 16:35 Koja su objasnjenja "prizemnija" za letecu kuglu, po izgledu, boji i presijavanju vjerovatno od nekog metala, pri cemu nema vidljivog pogona i ne proizvodi nikakav zvuk, a sto su cesto karakteristike mnogih prijavljenih i snimljenih NLO-a, uz "uobicajene" ogrimne brzine kretanja i ostrog manevrisanja...?
Pa, sama činjenica da pitaš trebala bi biti neka naznaka da možda i nisi pročešljao sve opcije ili da si odabrao jednu koja paše tvom narativu. Pričam o videu, o tome šta si ti lično doživio nemam šta reći.
Prihvaticu ja bez problema prizemnija i logicna objasnjenja, ali nikako ne mogu prihvatiti da ne vjerujem svojim ocima.
Tako je govorio i hazreti Smrčak 1-15 😁
Šalu na stranu, oči tj mozak znaju i prevariti, pogotovo ako između sebe i objekta u pitanju imaš minimalno 3-4 interfejsa. Na slici imaš samo dva, ili recimo tri: tvoj ekran, tvoje oči i tvoj mozak. Svaki od tih interfejsa mogu da uvedu novu informaciju koja ustvari ne postoji.

Image
Naravno, i uobicajeno, ovdje je isla serija hihi-haha i kojekakvih nebuloznih upadica.
Kriv sam.
Vidio sam i ja par puta u životu stvari koje nisam mogao objasniti od koje se jedna podudarala kretnjom sa ovim videima ali mi nikad nije palo na pamet da proglasim da sam vidio E.T-a ili bilo šta blisko tome.
RtrnOfSalisbury

#2579 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by RtrnOfSalisbury »

glede ovog malteskog aviona 370, raspolazem povjerljivim i tajnim podacima, koji se cak nebi smjeli ovako javno pisat. pratio sam doktora njestorovica i njestorovic doktor je reko da je avion sleceo tam na neko ostrvo, da je prefarbat i da vec odavno leti u normalnom saobracaju ako dosad nije oso u pemziju. neki putnici su zadrzati a neki puscani uz prijetnju da ce him otic gloova i porodice ako pisnu. ocekujem da ce doktor njestorovic licno krenut da ntervjuise bar jednog putnika, ono maskirat u doktora ujedinjenije nacija i doktori bez veze i granica :zoka:
Post Reply