Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
aldinjo

#2526 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

manuchao91 wrote: 28/04/2020 16:05
aldinjo wrote: 28/04/2020 15:57
manuchao91 wrote: 28/04/2020 14:51 nadam se da kafići neće raditi do sredine juna a iako se tada otvore nadam se da ce epid.sluzba uz saradnju sa policijom i komunalnom provjeravati te iste lokale da li drze stolove na distanci te takodje da li svi noske maske i rukavice..
Koncerti su svakako otkazani ovo ljeto sto je za svaku pohvalu..ugostitelji smiju raditi samo da je basta otvorena uz obavezno distanciranje...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
svejedno je ramazan ljudi ne cugaju tako da bi kafici dzaba i radili.
Bolje jos ramazan presjedit
ha ya lakse je kad znas da je ramazan i da se ne cuga i da niko ne izlazi
:lol: :lol: :lol: :run:
aldinjo

#2527 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

manuchao91 wrote: 28/04/2020 16:11
dječak sa šibicama wrote: 28/04/2020 16:08 Sve sto krsi mjere distance nece u skorije vrijeme biti pusteno u rad, kafici mogu samo na terasama i to sa pleksiglas pregradama, u Hrvatskoj su mnogi odbili otvaranje jer im je ulaganje preveliko, pleksiglas skup.

Mozda moze sa nekim bijelim obicnim pregradama, pretpostavljam.

Ko se nada dernecima i slicno prije ljeta, mozhe samo mimo zakona i zdravog razuma.
tako je !!!
Neki ljudi se ne mogu pomiriti s tim da kafici nece jos normalno radit kao prije do sredine ljeta a vjerovatno i duze.I onda nazivaju ove ostale koji se ne slazu snjima noliferima.Nevjerovatno licemjerstvo..
Druze zabij se u kucu i pij ako ti toliko fali.
Diskoteke i masovna okupljanja mozes precrtat ovo ljeto
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2528 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Domaci izdajnik »

Ma sve je ovo medijsko silovanje mozga :izet: Kažu uvode korona pasoše u EU :? pa govedo jedno kako ćeš ga i na osnovu čega izdati nekome kada testovi nisu sigurni? Uradiš ovaj serološki test rezultati za par dana negativni, a ti se do tad tri puta možeš zaraziti :-) Vakcina (ako je i bude) nema ni na mapi bar dvije godine, a požurivanje i korištenje netestiranog lijeka može napraviti fatalne posljedice na zdravlje ljudi 100x gore od virusa svih uzrasta, što je do sad praksa i pokazala....

Do sada sam upozoravao ovdje da je većina informacija medijski naduvana i da ima dosta nelogičnosti i uglavnom sam bio u pravu. Ovo će sve do sredine ljeta nestati kao ružan san jer već ljudi uveliko shvataju da je ovo jedna velika podvala, pa čak i oni koji su do juče vjerovali u sve i zagovarali ostajanje kod kuće (koji se mozak toga sjetio jebem ga u pamet :angry: )
aldinjo

#2529 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Lincoln-Burrows wrote: 28/04/2020 17:15
Lajavikrelac wrote: 28/04/2020 17:06
I to su nebuloze i to će se brzo odbaciti, kakve pregrade, pleksiglasi i slično :-) tu ti neće niko doći, uzeće piće i na klupu kraj rijeke. Ključ u bravu je rezultat. Jedino što je dobra stvar je dezinfekcija i čišćenje apartmana :mrgreen: pošto većina dolje u Dalmaciji samo malo pomete i napravi promaju u apartmanu i to je to što se spremanja tiče :mrgreen: Mada nije mi žao što će im pući sezona sekunde jedne koliko su bili pohlepni i bahati :oops:
Ja ne vjerujem u turizam sa pleksiglasima, ne vjerujem u turizam sa 20% popunjenosti soba u Hotelu, ne vjerujem u skupo piće sa prozorčića
od kafića jer isto imaš u granap, dezinfekciju prostora vrše specijalne službe a ne spremačice sa deterđentom i to košta, sve to skupa znači da
od turizma nema vajde. Kažu bit će domaći turisti, pa dobro nek budu to je ni 10%. Ključ u bravu to sve vodi to je jasno, neće u vodu sve
pasti jer o tome ne odlučujem ja ni ti ni vlasnici kafića, apartmana, taksisti,avio i auto prijevoznici, doći će novi novci kroz druge vrste
zarade.

p.s.
Možda dođe neki novi gazda pa kaže nije ovo ništa ali ga za sada nema.
Pa oni su bez ljetnog turizma u katastrofalnoj poziciji.
sadie_forever

#2530 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

Lajavikrelac wrote: 28/04/2020 17:27 Ma sve je ovo medijsko silovanje mozga :izet: Kažu uvode korona pasoše u EU :? pa govedo jedno kako ćeš ga i na osnovu čega izdati nekome kada testovi nisu sigurni? Uradiš ovaj serološki test rezultati za par dana negativni, a ti se do tad tri puta možeš zaraziti :-) Vakcina (ako je i bude) nema ni na mapi bar dvije godine, a požurivanje i korištenje netestiranog lijeka može napraviti fatalne posljedice na zdravlje ljudi 100x gore od virusa svih uzrasta, što je do sad praksa i pokazala....

Do sada sam upozoravao ovdje da je većina informacija medijski naduvana i da ima dosta nelogičnosti i uglavnom sam bio u pravu. Ovo će sve do sredine ljeta nestati kao ružan san jer već ljudi uveliko shvataju da je ovo jedna velika podvala, pa čak i oni koji su do juče vjerovali u sve i zagovarali ostajanje kod kuće (koji se mozak toga sjetio jebem ga u pamet :angry: )
To ti krivi sto van EU zabranila ulazak u EU? Sto znaci nema jadrana :D
Domaci izdajnik

#2531 Re: Koliko mjere mogu trajati?

sadie_forever wrote: 28/04/2020 17:31 To ti krivi sto van EU zabranila ulazak u EU? Sto znaci nema jadrana
Za Jadran me živo zabole i ne mislim tamo ići sve da me zovu ima alternativa. Mene zanima posao koji će krahirati i ostaviti masu ljudi na ulici gladne. A na Jadranu će praviti Bosance od blata pošto neće biti Švaba i Čeha :evil:
laik1981

#2532 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by laik1981 »

sadie_forever wrote: 28/04/2020 17:31
Lajavikrelac wrote: 28/04/2020 17:27 Ma sve je ovo medijsko silovanje mozga :izet: Kažu uvode korona pasoše u EU :? pa govedo jedno kako ćeš ga i na osnovu čega izdati nekome kada testovi nisu sigurni? Uradiš ovaj serološki test rezultati za par dana negativni, a ti se do tad tri puta možeš zaraziti :-) Vakcina (ako je i bude) nema ni na mapi bar dvije godine, a požurivanje i korištenje netestiranog lijeka može napraviti fatalne posljedice na zdravlje ljudi 100x gore od virusa svih uzrasta, što je do sad praksa i pokazala....

I CG ima Jadransku obalu, a i Albanija.. Ovi cro pohlepnici su i zasluzili krizu u turizmu.. Molice oni nas da im uriniramo u more :D
Lincoln-Burrows

#2533 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Lincoln-Burrows »

aldinjo wrote: 28/04/2020 17:30
24% BDP-a turizam, takvu grešku nema nitko u EU, loše, morat ća aktivirati poljoprivredu i stočarstvo da ne bude većih sranja.

Nema više objesi Zimmer frei lezi pod palmu i uživaj.
Lincoln-Burrows

#2534 Re: Koliko mjere mogu trajati?

laik1981 wrote: 28/04/2020 17:36

I CG ima Jadransku obalu, a i Albanija.. Ovi cro pohlepnici su i zasluzili krizu u turizmu.. Molice oni nas da im uriniramo u more :D
A kod njih će turizam da procvjeta, još im na snazi policijski sat :D
laik1981

#2535 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by laik1981 »

Lincoln-Burrows wrote: 28/04/2020 17:38
laik1981 wrote: 28/04/2020 17:36

A kod njih će turizam da procvjeta, još im na snazi policijski sat :D
Nece cvjetati nigdje, bar ne ove godine, ali negdje su manje, a negdje vise ovisni o turizmu..
Domaci izdajnik

#2536 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Sad čitam pokreće se inicajativa da poslovni ljudi mogu ulaziti u RS bez karantina :shock: :? Znači virus ne ide na ljude sa Boss odijelom? Poslovni ljudi će moći izlaziti i u restorane i kafane po svemu sudeći, a mi sirotinja ćemo biti potrpani u čadore i zaključani u četiri zida :roll: Jel sad ikome jasnije da nas prcaju u mozak??
studiorum_tuzlaensis

#2537 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Covid-19 = kolektivna histerija vlasti, a i dobrog dijela stanovništva...

Sjetit ćete je se često u budućnosti... A sigurno će donijeti trajne promjene, samo što će one biti vjerovatno na uštrb slobodnog kretanja i kontrole privatnosti individue pod krinkom javnog zdravstva. Ja mislim da je preko 75% stanovništva spremno za novi način života manje više dovijeka. Gledam mlade i stare ljude oko sebe, boje se ko da četnik sa kamom vreba iza haustora, a ne virus koji nosi 0.1% smrtnosti. Možda bude obavezna vakcina, ali neće se pravila napustiti ni nakon toga.

Da se razumijemo, od ove bolesti umre i poneki mladi čovjek, ali umiru mladi ljudi i od raznih drugih bolesti, pa niko ne broji mrtve po portalima. Jednostavno odbijam da budem dio masovne histerije i tako se i ponašam, prvenstveno u glavi, a onda i na ulici.
dječak sa šibicama

#2538 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by dječak sa šibicama »

Dok ne dodje vakcina, maske, distanca, karantin ovog ili onog tipa, pa kome pravo kome krivo.
Domaci izdajnik

#2539 Re: Koliko mjere mogu trajati?

dječak sa šibicama wrote: 28/04/2020 17:45 Dok ne dodje vakcina, maske, distanca, karantin ovog ili onog tipa, pa kome pravo kome krivo.
Dok ne popuca gladni narod...a vi paničari idite u podrume kao što sam rekao fajtajte se dezinfekcionim rastvorima i dišite na slamku. Kad ljudi odbiju da stoje u redovima za sve, budu ograničeni za sve, nestane para za osnovne potrebe pitaću vas jel vam pravo ili krivo ;-)
dječak sa šibicama

#2540 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by dječak sa šibicama »

Ko nece da stoji u redu, nece da nosi masku, nece da postuje pravila, ima i kazna.

Opaliti po djepu pa ce sljedeci put maska biti na licu.
avijon

#2541 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by avijon »

studiorum_tuzlaensis wrote: 28/04/2020 17:42 Covid-19 = kolektivna histerija vlasti, a i dobrog dijela stanovništva...

Sjetit ćete je se često u budućnosti... A sigurno će donijeti trajne promjene, samo što će one biti vjerovatno na uštrb slobodnog kretanja i kontrole privatnosti individue pod krinkom javnog zdravstva. Ja mislim da je preko 75% stanovništva spremno za novi način života manje više dovijeka. Gledam mlade i stare ljude oko sebe, boje se ko da četnik sa kamom vreba iza haustora, a ne virus koji nosi 0.1% smrtnosti. Možda bude obavezna vakcina, ali neće se pravila napustiti ni nakon toga.

Da se razumijemo, od ove bolesti umre i poneki mladi čovjek, ali umiru mladi ljudi i od raznih drugih bolesti, pa niko ne broji mrtve po portalima. Jednostavno odbijam da budem dio masovne histerije i tako se i ponašam, prvenstveno u glavi, a onda i na ulici.
Da ako ova sloboda kretanja i slicne stvari budu nova normala... :shock: distance ove itd. Strasno za pomisliti.

Da cijeli svijet bude kao ovaj sa sibicama :-) :-) jadni mi
aldinjo

#2542 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Lincoln-Burrows wrote: 28/04/2020 17:37
24% BDP-a turizam, takvu grešku nema nitko u EU, loše, morat ća aktivirati poljoprivredu i stočarstvo da ne bude većih sranja.

Baš će aktivirati stočarstvo i poljoprivredu. :roll:
Lincoln-Burrows

#2543 Re: Koliko mjere mogu trajati?

aldinjo wrote: 28/04/2020 17:58
Lincoln-Burrows wrote: 28/04/2020 17:37

Baš će aktivirati stočarstvo i poljoprivredu. :roll:
Pa imaju poprilično ravnice u Slavoniji samo neće nitko u seljake.
laik1981

#2544 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by laik1981 »

Nije nece niko, nego je Slavonija pusta.. Raselili se ljudi pocitavoj evropi.. Nema ko raditi..
neko_sa_strane

#2545 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

Lincoln-Burrows wrote: 28/04/2020 16:26
neko_sa_strane wrote: 28/04/2020 16:12
Ne znam. Čitao sam jučer na sajtu nekog britanskog lista da EU neće dozvoliti putovanja za stanovnike u kojima je broj zaraženih visok. Danas sam opet dobio informaciju da BiH 5.maja otvara aerodrome, samo ne znam koje.
U HR se otvara samo linije unutar države, sve ostalo ne, ne znam koje linije misli BiH uspostaviti a i ne može o tome sama odlučiti.
Poznanica kaže da leti uskoro za Švedsku. Navodno Wizzair leti iz Tuzle.
Lincoln-Burrows

#2546 Re: Koliko mjere mogu trajati?

laik1981 wrote: 28/04/2020 18:08 Nije nece niko, nego je Slavonija pusta.. Raselili se ljudi pocitavoj evropi.. Nema ko raditi..
Zar nisi čuo da ih se puno vratilo, sve konobari i kuhari po Austriji i Njemačkoj, ostali bez posla i ajde kući,
možda se šta aktivira kad si bez novaca i posla.
elcaliente

#2547 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by elcaliente »

Vi stvarno ovdje razglabate o Hr koja ce dobiti milione Eura iz Korona fonda i jos milione Eura iz kohezijskog fonda.

Njih EU nece pustiti da padnu kao ni Italiju, Spaniju i Grcku a mi cemo dobiti jednog dobrog qurku da nam Fikro uzme jos respiratora ako necemo maline da jedemo.
Last edited by elcaliente on 28/04/2020 18:22, edited 1 time in total.
elcaliente

#2548 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by elcaliente »

neko_sa_strane wrote: 28/04/2020 18:10
neko_sa_strane wrote: 28/04/2020 16:12
Ne znam. Čitao sam jučer na sajtu nekog britanskog lista da EU neće dozvoliti putovanja za stanovnike u kojima je broj zaraženih visok. Danas sam opet dobio informaciju da BiH 5.maja otvara aerodrome, samo ne znam koje.
U HR se otvara samo linije unutar države, sve ostalo ne, ne znam koje linije misli BiH uspostaviti a i ne može o tome sama odlučiti.
Definisi uskoro.
neko_sa_strane

#2549 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by neko_sa_strane »

elcaliente wrote: 28/04/2020 18:14

Definisi uskoro.
Mogu je pitati ovih dana.
Lincoln-Burrows

#2550 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Evo ukucao rezervaciju i ima 10. jun u 12 i 20

https://wizzair.com/bs-latn-ba#/booking ... 0/0/0/null
Locked