manuchao91 wrote: ↑28/04/2020 16:05svejedno je ramazan ljudi ne cugaju tako da bi kafici dzaba i radili.aldinjo wrote: ↑28/04/2020 15:57manuchao91 wrote: ↑28/04/2020 14:51 nadam se da kafići neće raditi do sredine juna a iako se tada otvore nadam se da ce epid.sluzba uz saradnju sa policijom i komunalnom provjeravati te iste lokale da li drze stolove na distanci te takodje da li svi noske maske i rukavice..
Koncerti su svakako otkazani ovo ljeto sto je za svaku pohvalu..ugostitelji smiju raditi samo da je basta otvorena uz obavezno distanciranje...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bolje jos ramazan presjedit
ha ya lakse je kad znas da je ramazan i da se ne cuga i da niko ne izlazi
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
-
aldinjo
#2526 Re: Koliko mjere mogu trajati?
-
aldinjo
#2527 Re: Koliko mjere mogu trajati?
manuchao91 wrote: ↑28/04/2020 16:11tako je !!!dječak sa šibicama wrote: ↑28/04/2020 16:08 Sve sto krsi mjere distance nece u skorije vrijeme biti pusteno u rad, kafici mogu samo na terasama i to sa pleksiglas pregradama, u Hrvatskoj su mnogi odbili otvaranje jer im je ulaganje preveliko, pleksiglas skup.
Mozda moze sa nekim bijelim obicnim pregradama, pretpostavljam.
Ko se nada dernecima i slicno prije ljeta, mozhe samo mimo zakona i zdravog razuma.
Neki ljudi se ne mogu pomiriti s tim da kafici nece jos normalno radit kao prije do sredine ljeta a vjerovatno i duze.I onda nazivaju ove ostale koji se ne slazu snjima noliferima.Nevjerovatno licemjerstvo..
Druze zabij se u kucu i pij ako ti toliko fali.
Diskoteke i masovna okupljanja mozes precrtat ovo ljeto
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2528 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ma sve je ovo medijsko silovanje mozga
Kažu uvode korona pasoše u EU
pa govedo jedno kako ćeš ga i na osnovu čega izdati nekome kada testovi nisu sigurni? Uradiš ovaj serološki test rezultati za par dana negativni, a ti se do tad tri puta možeš zaraziti
Vakcina (ako je i bude) nema ni na mapi bar dvije godine, a požurivanje i korištenje netestiranog lijeka može napraviti fatalne posljedice na zdravlje ljudi 100x gore od virusa svih uzrasta, što je do sad praksa i pokazala....
Do sada sam upozoravao ovdje da je većina informacija medijski naduvana i da ima dosta nelogičnosti i uglavnom sam bio u pravu. Ovo će sve do sredine ljeta nestati kao ružan san jer već ljudi uveliko shvataju da je ovo jedna velika podvala, pa čak i oni koji su do juče vjerovali u sve i zagovarali ostajanje kod kuće (koji se mozak toga sjetio jebem ga u pamet
)
Do sada sam upozoravao ovdje da je većina informacija medijski naduvana i da ima dosta nelogičnosti i uglavnom sam bio u pravu. Ovo će sve do sredine ljeta nestati kao ružan san jer već ljudi uveliko shvataju da je ovo jedna velika podvala, pa čak i oni koji su do juče vjerovali u sve i zagovarali ostajanje kod kuće (koji se mozak toga sjetio jebem ga u pamet
-
aldinjo
#2529 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa oni su bez ljetnog turizma u katastrofalnoj poziciji.Lincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 17:15Ja ne vjerujem u turizam sa pleksiglasima, ne vjerujem u turizam sa 20% popunjenosti soba u Hotelu, ne vjerujem u skupo piće sa prozorčićaLajavikrelac wrote: ↑28/04/2020 17:06
I to su nebuloze i to će se brzo odbaciti, kakve pregrade, pleksiglasi i sličnotu ti neće niko doći, uzeće piće i na klupu kraj rijeke. Ključ u bravu je rezultat. Jedino što je dobra stvar je dezinfekcija i čišćenje apartmana
pošto većina dolje u Dalmaciji samo malo pomete i napravi promaju u apartmanu i to je to što se spremanja tiče
Mada nije mi žao što će im pući sezona sekunde jedne koliko su bili pohlepni i bahati
![]()
od kafića jer isto imaš u granap, dezinfekciju prostora vrše specijalne službe a ne spremačice sa deterđentom i to košta, sve to skupa znači da
od turizma nema vajde. Kažu bit će domaći turisti, pa dobro nek budu to je ni 10%. Ključ u bravu to sve vodi to je jasno, neće u vodu sve
pasti jer o tome ne odlučujem ja ni ti ni vlasnici kafića, apartmana, taksisti,avio i auto prijevoznici, doći će novi novci kroz druge vrste
zarade.
p.s.
Možda dođe neki novi gazda pa kaže nije ovo ništa ali ga za sada nema.
- sadie_forever
#2530 Re: Koliko mjere mogu trajati?
To ti krivi sto van EU zabranila ulazak u EU? Sto znaci nema jadranaLajavikrelac wrote: ↑28/04/2020 17:27 Ma sve je ovo medijsko silovanje mozgaKažu uvode korona pasoše u EU
pa govedo jedno kako ćeš ga i na osnovu čega izdati nekome kada testovi nisu sigurni? Uradiš ovaj serološki test rezultati za par dana negativni, a ti se do tad tri puta možeš zaraziti
Vakcina (ako je i bude) nema ni na mapi bar dvije godine, a požurivanje i korištenje netestiranog lijeka može napraviti fatalne posljedice na zdravlje ljudi 100x gore od virusa svih uzrasta, što je do sad praksa i pokazala....
Do sada sam upozoravao ovdje da je većina informacija medijski naduvana i da ima dosta nelogičnosti i uglavnom sam bio u pravu. Ovo će sve do sredine ljeta nestati kao ružan san jer već ljudi uveliko shvataju da je ovo jedna velika podvala, pa čak i oni koji su do juče vjerovali u sve i zagovarali ostajanje kod kuće (koji se mozak toga sjetio jebem ga u pamet)
- Domaci izdajnik
#2531 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Za Jadran me živo zabole i ne mislim tamo ići sve da me zovu ima alternativa. Mene zanima posao koji će krahirati i ostaviti masu ljudi na ulici gladne. A na Jadranu će praviti Bosance od blata pošto neće biti Švaba i Čehasadie_forever wrote: ↑28/04/2020 17:31 To ti krivi sto van EU zabranila ulazak u EU? Sto znaci nema jadrana
-
laik1981
#2532 Re: Koliko mjere mogu trajati?
I CG ima Jadransku obalu, a i Albanija.. Ovi cro pohlepnici su i zasluzili krizu u turizmu.. Molice oni nas da im uriniramo u moresadie_forever wrote: ↑28/04/2020 17:31To ti krivi sto van EU zabranila ulazak u EU? Sto znaci nema jadranaLajavikrelac wrote: ↑28/04/2020 17:27 Ma sve je ovo medijsko silovanje mozgaKažu uvode korona pasoše u EU
Do sada sam upozoravao ovdje da je većina informacija medijski naduvana i da ima dosta nelogičnosti i uglavnom sam bio u pravu. Ovo će sve do sredine ljeta nestati kao ružan san jer već ljudi uveliko shvataju da je ovo jedna velika podvala, pa čak i oni koji su do juče vjerovali u sve i zagovarali ostajanje kod kuće (koji se mozak toga sjetio jebem ga u pamet)
![]()
- Lincoln-Burrows
- Lincoln-Burrows
#2534 Re: Koliko mjere mogu trajati?
A kod njih će turizam da procvjeta, još im na snazi policijski satlaik1981 wrote: ↑28/04/2020 17:36I CG ima Jadransku obalu, a i Albanija.. Ovi cro pohlepnici su i zasluzili krizu u turizmu.. Molice oni nas da im uriniramo u moresadie_forever wrote: ↑28/04/2020 17:31To ti krivi sto van EU zabranila ulazak u EU? Sto znaci nema jadranaLajavikrelac wrote: ↑28/04/2020 17:27 Ma sve je ovo medijsko silovanje mozgaKažu uvode korona pasoše u EU
![]()
![]()
-
laik1981
#2535 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nece cvjetati nigdje, bar ne ove godine, ali negdje su manje, a negdje vise ovisni o turizmu..Lincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 17:38A kod njih će turizam da procvjeta, još im na snazi policijski satlaik1981 wrote: ↑28/04/2020 17:36I CG ima Jadransku obalu, a i Albanija.. Ovi cro pohlepnici su i zasluzili krizu u turizmu.. Molice oni nas da im uriniramo u moresadie_forever wrote: ↑28/04/2020 17:31
To ti krivi sto van EU zabranila ulazak u EU? Sto znaci nema jadrana![]()
![]()
![]()
- Domaci izdajnik
#2536 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sad čitam pokreće se inicajativa da poslovni ljudi mogu ulaziti u RS bez karantina
Znači virus ne ide na ljude sa Boss odijelom? Poslovni ljudi će moći izlaziti i u restorane i kafane po svemu sudeći, a mi sirotinja ćemo biti potrpani u čadore i zaključani u četiri zida
Jel sad ikome jasnije da nas prcaju u mozak??
- studiorum_tuzlaensis
#2537 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Covid-19 = kolektivna histerija vlasti, a i dobrog dijela stanovništva...
Sjetit ćete je se često u budućnosti... A sigurno će donijeti trajne promjene, samo što će one biti vjerovatno na uštrb slobodnog kretanja i kontrole privatnosti individue pod krinkom javnog zdravstva. Ja mislim da je preko 75% stanovništva spremno za novi način života manje više dovijeka. Gledam mlade i stare ljude oko sebe, boje se ko da četnik sa kamom vreba iza haustora, a ne virus koji nosi 0.1% smrtnosti. Možda bude obavezna vakcina, ali neće se pravila napustiti ni nakon toga.
Da se razumijemo, od ove bolesti umre i poneki mladi čovjek, ali umiru mladi ljudi i od raznih drugih bolesti, pa niko ne broji mrtve po portalima. Jednostavno odbijam da budem dio masovne histerije i tako se i ponašam, prvenstveno u glavi, a onda i na ulici.
Sjetit ćete je se često u budućnosti... A sigurno će donijeti trajne promjene, samo što će one biti vjerovatno na uštrb slobodnog kretanja i kontrole privatnosti individue pod krinkom javnog zdravstva. Ja mislim da je preko 75% stanovništva spremno za novi način života manje više dovijeka. Gledam mlade i stare ljude oko sebe, boje se ko da četnik sa kamom vreba iza haustora, a ne virus koji nosi 0.1% smrtnosti. Možda bude obavezna vakcina, ali neće se pravila napustiti ni nakon toga.
Da se razumijemo, od ove bolesti umre i poneki mladi čovjek, ali umiru mladi ljudi i od raznih drugih bolesti, pa niko ne broji mrtve po portalima. Jednostavno odbijam da budem dio masovne histerije i tako se i ponašam, prvenstveno u glavi, a onda i na ulici.
- dječak sa šibicama
#2538 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Dok ne dodje vakcina, maske, distanca, karantin ovog ili onog tipa, pa kome pravo kome krivo.
- Domaci izdajnik
#2539 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Dok ne popuca gladni narod...a vi paničari idite u podrume kao što sam rekao fajtajte se dezinfekcionim rastvorima i dišite na slamku. Kad ljudi odbiju da stoje u redovima za sve, budu ograničeni za sve, nestane para za osnovne potrebe pitaću vas jel vam pravo ili krivodječak sa šibicama wrote: ↑28/04/2020 17:45 Dok ne dodje vakcina, maske, distanca, karantin ovog ili onog tipa, pa kome pravo kome krivo.
- dječak sa šibicama
#2540 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ko nece da stoji u redu, nece da nosi masku, nece da postuje pravila, ima i kazna.
Opaliti po djepu pa ce sljedeci put maska biti na licu.
Opaliti po djepu pa ce sljedeci put maska biti na licu.
-
avijon
#2541 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Da ako ova sloboda kretanja i slicne stvari budu nova normala...studiorum_tuzlaensis wrote: ↑28/04/2020 17:42 Covid-19 = kolektivna histerija vlasti, a i dobrog dijela stanovništva...
Da cijeli svijet bude kao ovaj sa sibicama
-
aldinjo
#2542 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Baš će aktivirati stočarstvo i poljoprivredu.Lincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 17:3724% BDP-a turizam, takvu grešku nema nitko u EU, loše, morat ća aktivirati poljoprivredu i stočarstvo da ne bude većih sranja.
Nema više objesi Zimmer frei lezi pod palmu i uživaj.
- Lincoln-Burrows
#2543 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa imaju poprilično ravnice u Slavoniji samo neće nitko u seljake.aldinjo wrote: ↑28/04/2020 17:58Baš će aktivirati stočarstvo i poljoprivredu.Lincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 17:3724% BDP-a turizam, takvu grešku nema nitko u EU, loše, morat ća aktivirati poljoprivredu i stočarstvo da ne bude većih sranja.
Nema više objesi Zimmer frei lezi pod palmu i uživaj.![]()
-
laik1981
#2544 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nije nece niko, nego je Slavonija pusta.. Raselili se ljudi pocitavoj evropi.. Nema ko raditi..
-
neko_sa_strane
#2545 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Poznanica kaže da leti uskoro za Švedsku. Navodno Wizzair leti iz Tuzle.Lincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 16:26U HR se otvara samo linije unutar države, sve ostalo ne, ne znam koje linije misli BiH uspostaviti a i ne može o tome sama odlučiti.neko_sa_strane wrote: ↑28/04/2020 16:12
Ne znam. Čitao sam jučer na sajtu nekog britanskog lista da EU neće dozvoliti putovanja za stanovnike u kojima je broj zaraženih visok. Danas sam opet dobio informaciju da BiH 5.maja otvara aerodrome, samo ne znam koje.
- Lincoln-Burrows
-
elcaliente
#2547 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Vi stvarno ovdje razglabate o Hr koja ce dobiti milione Eura iz Korona fonda i jos milione Eura iz kohezijskog fonda.
Njih EU nece pustiti da padnu kao ni Italiju, Spaniju i Grcku a mi cemo dobiti jednog dobrog qurku da nam Fikro uzme jos respiratora ako necemo maline da jedemo.
Njih EU nece pustiti da padnu kao ni Italiju, Spaniju i Grcku a mi cemo dobiti jednog dobrog qurku da nam Fikro uzme jos respiratora ako necemo maline da jedemo.
Last edited by elcaliente on 28/04/2020 18:22, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#2548 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Definisi uskoro.neko_sa_strane wrote: ↑28/04/2020 18:10Poznanica kaže da leti uskoro za Švedsku. Navodno Wizzair leti iz Tuzle.Lincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 16:26U HR se otvara samo linije unutar države, sve ostalo ne, ne znam koje linije misli BiH uspostaviti a i ne može o tome sama odlučiti.neko_sa_strane wrote: ↑28/04/2020 16:12
Ne znam. Čitao sam jučer na sajtu nekog britanskog lista da EU neće dozvoliti putovanja za stanovnike u kojima je broj zaraženih visok. Danas sam opet dobio informaciju da BiH 5.maja otvara aerodrome, samo ne znam koje.
-
neko_sa_strane
#2549 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Mogu je pitati ovih dana.elcaliente wrote: ↑28/04/2020 18:14Definisi uskoro.neko_sa_strane wrote: ↑28/04/2020 18:10Poznanica kaže da leti uskoro za Švedsku. Navodno Wizzair leti iz Tuzle.Lincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 16:26
U HR se otvara samo linije unutar države, sve ostalo ne, ne znam koje linije misli BiH uspostaviti a i ne može o tome sama odlučiti.
- Lincoln-Burrows
#2550 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Evo ukucao rezervaciju i ima 10. jun u 12 i 20neko_sa_strane wrote: ↑28/04/2020 18:10
Poznanica kaže da leti uskoro za Švedsku. Navodno Wizzair leti iz Tuzle.
https://wizzair.com/bs-latn-ba#/booking ... 0/0/0/null