manuchao91 wrote: ↑28/04/2020 14:51 nadam se da kafići neće raditi do sredine juna a iako se tada otvore nadam se da ce epid.sluzba uz saradnju sa policijom i komunalnom provjeravati te iste lokale da li drze stolove na distanci te takodje da li svi noske maske i rukavice..
Koncerti su svakako otkazani ovo ljeto sto je za svaku pohvalu..ugostitelji smiju raditi samo da je basta otvorena uz obavezno distanciranje...
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
-
aldinjo
#2501 Re: Koliko mjere mogu trajati?
- manuchao91
#2502 Re: Koliko mjere mogu trajati?
svejedno je ramazan ljudi ne cugaju tako da bi kafici dzaba i radili.aldinjo wrote: ↑28/04/2020 15:57manuchao91 wrote: ↑28/04/2020 14:51 nadam se da kafići neće raditi do sredine juna a iako se tada otvore nadam se da ce epid.sluzba uz saradnju sa policijom i komunalnom provjeravati te iste lokale da li drze stolove na distanci te takodje da li svi noske maske i rukavice..
Koncerti su svakako otkazani ovo ljeto sto je za svaku pohvalu..ugostitelji smiju raditi samo da je basta otvorena uz obavezno distanciranje...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bolje jos ramazan presjedit
ha ya lakse je kad znas da je ramazan i da se ne cuga i da niko ne izlazi
-
kakavdanakneiskustvu
#2503 Re: Koliko mjere mogu trajati?
pa nije ramazan svakome u drzavi
- manuchao91
#2504 Re: Koliko mjere mogu trajati?
pa ja govorim za FBiH .Znam da ima tu i Hrvata al sta ces etoo...nek oni u svojim kantonimaukinu zabranu ugostiteljima ,svejedno od 4 maja pustaju frizere kozmeticare i malo obrte u Hercegovacko neretvanskom kantonu
- dječak sa šibicama
#2505 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sve sto krsi mjere distance nece u skorije vrijeme biti pusteno u rad, kafici mogu samo na terasama i to sa pleksiglas pregradama, u Hrvatskoj su mnogi odbili otvaranje jer im je ulaganje preveliko, pleksiglas skup.
Mozda moze sa nekim bijelim obicnim pregradama, pretpostavljam.
Ko se nada dernecima i slicno prije ljeta, mozhe samo mimo zakona i zdravog razuma.
Ko se nada dernecima i slicno prije ljeta, mozhe samo mimo zakona i zdravog razuma.
-
kakavdanakneiskustvu
#2506 Re: Koliko mjere mogu trajati?
a hrvati imaju svoje kantone,nisam znao za to
- manuchao91
#2507 Re: Koliko mjere mogu trajati?
tako je !!!dječak sa šibicama wrote: ↑28/04/2020 16:08 Sve sto krsi mjere distance nece u skorije vrijeme biti pusteno u rad, kafici mogu samo na terasama i to sa pleksiglas pregradama, u Hrvatskoj su mnogi odbili otvaranje jer im je ulaganje preveliko, pleksiglas skup.
Neki ljudi se ne mogu pomiriti s tim da kafici nece jos normalno radit kao prije do sredine ljeta a vjerovatno i duze.I onda nazivaju ove ostale koji se ne slazu snjima noliferima.Nevjerovatno licemjerstvo..
Druze zabij se u kucu i pij ako ti toliko fali.
Diskoteke i masovna okupljanja mozes precrtat ovo ljeto
-
neko_sa_strane
#2508 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ne znam. Čitao sam jučer na sajtu nekog britanskog lista da EU neće dozvoliti putovanja za stanovnike u kojima je broj zaraženih visok. Danas sam opet dobio informaciju da BiH 5.maja otvara aerodrome, samo ne znam koje.Lajavikrelac wrote: ↑27/04/2020 22:02Zar na koncu svega još neko vjeruje da je ovaj famozni virus smrtonosan i opasanneko_sa_strane wrote: ↑27/04/2020 20:29 U najboljem interesu nam je da se broj zaraženih smanji jer u suprotnom možemo slobodno zaboraviti na izlazak van BiH. Pitanje je da li ljudi to kapiraju. EU već uvodi dokument o putovanju između članica ali samo između članica u kojima zaraza nije izražena.Eeej pa ne radi se o eboli i kugi, svima je do sad postalo jasno da je ovo medijski preduvano
![]()
- manuchao91
#2509 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Tuzla i Sarajevo vjerovatno.neko_sa_strane wrote: ↑28/04/2020 16:12Ne znam. Čitao sam jučer na sajtu nekog britanskog lista da EU neće dozvoliti putovanja za stanovnike u kojima je broj zaraženih visok. Danas sam opet dobio informaciju da BiH 5.maja otvara aerodrome, samo ne znam koje.Lajavikrelac wrote: ↑27/04/2020 22:02Zar na koncu svega još neko vjeruje da je ovaj famozni virus smrtonosan i opasanneko_sa_strane wrote: ↑27/04/2020 20:29 U najboljem interesu nam je da se broj zaraženih smanji jer u suprotnom možemo slobodno zaboraviti na izlazak van BiH. Pitanje je da li ljudi to kapiraju. EU već uvodi dokument o putovanju između članica ali samo između članica u kojima zaraza nije izražena.Eeej pa ne radi se o eboli i kugi, svima je do sad postalo jasno da je ovo medijski preduvano
![]()
- escobar__
#2510 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nikad ne reci nikad... Do jučer su na sva zvona pričali o katastrofi i karantinu koji bi mogao potrajati i do dvije godine, a onda preko noći je krenulo o popuštanju mjera i ublažavanju. Vidi samo primjer susjedne srbije, bukvalno su preko noći od katastrofe i redovnih teatarskih nastupa njihovog predsjednika došli do toga da od 4. maja najavljuju povratak i javnog prijevoza.dječak sa šibicama wrote: ↑28/04/2020 16:08 Sve sto krsi mjere distance nece u skorije vrijeme biti pusteno u rad, kafici mogu samo na terasama i to sa pleksiglas pregradama, u Hrvatskoj su mnogi odbili otvaranje jer im je ulaganje preveliko, pleksiglas skup.
Sve su opcije ovdje otvorene, više nikom ništa i ne vjerujem po pitanju ovog SARS-a.
- Lincoln-Burrows
#2511 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Jedno su želje a drugo je stvarnost, nitko ne želi biti zatvoren to je bar jasno, ovo sa kafićima je sada tako da vjerojatno samo terase se isplate,
pri tome nije lako ni konobar biti u ovo vrijeme, trebat će dobrovoljaca. Eto u HR izgleda ni apartmane neće iznajmljivati jer će skuplje doći
svaka dezinfekcija apartmana nakon svakog gosta nego što će biti zarada od apartmana. Trebat će se naviknuti na novi život, nije više isto niti
će biti. Bilo je svakavih situacija kroz povijest čovječanstva pa je čovječanstvo ipak opstalo.
A opet možda se dogodi čudo i kapitalizam preživi u ovome obliku kao do sada.
pri tome nije lako ni konobar biti u ovo vrijeme, trebat će dobrovoljaca. Eto u HR izgleda ni apartmane neće iznajmljivati jer će skuplje doći
svaka dezinfekcija apartmana nakon svakog gosta nego što će biti zarada od apartmana. Trebat će se naviknuti na novi život, nije više isto niti
će biti. Bilo je svakavih situacija kroz povijest čovječanstva pa je čovječanstvo ipak opstalo.
A opet možda se dogodi čudo i kapitalizam preživi u ovome obliku kao do sada.
-
tap3ah75
#2512 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zašto je zaključana tema o direktoru CZ Fahrudinu Solaku?
Last edited by tap3ah75 on 28/04/2020 22:00, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#2513 Re: Koliko mjere mogu trajati?
U HR se otvara samo linije unutar države, sve ostalo ne, ne znam koje linije misli BiH uspostaviti a i ne može o tome sama odlučiti.neko_sa_strane wrote: ↑28/04/2020 16:12
Ne znam. Čitao sam jučer na sajtu nekog britanskog lista da EU neće dozvoliti putovanja za stanovnike u kojima je broj zaraženih visok. Danas sam opet dobio informaciju da BiH 5.maja otvara aerodrome, samo ne znam koje.
-
TomANDJerry
#2514 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Umjesto da svi priznamo da se radi o obicnoj gripi i da nastavimo dalje, ljudi i dalje odbijaju da prihvate da su u krivu : politicari, mediji, dosta stanovnistva ... ne razmisljajuci da time samo povecavaju problem i nastalu stetu. Zar je toliko vazno ne biti u krivu, da cijeli svijet treba da propadne umjesto da se prizna najveca prevara u modernoj historiji i kakve smo svi budale ispale.
- Lincoln-Burrows
#2515 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ima ona tema o teorijama zavjere ali nije na odmet razmisliti da svijetu možda treba reset, možda se svjesno hoće krenuti s nekim novim startomTomANDJerry wrote: ↑28/04/2020 16:27 Umjesto da svi priznamo da se radi o obicnoj gripi i da nastavimo dalje, ljudi i dalje odbijaju da prihvate da su u krivu : politicari, mediji, dosta stanovnistva ... ne razmisljajuci da time samo povecavaju problem i nastalu stetu. Zar je toliko vazno ne biti u krivu, da cijeli svijet treba da propadne umjesto da se prizna najveca prevara u modernoj historiji i kakve smo svi budale ispale.
gdje će neki uspjeti a neki ne, kako se ko snađe. Klima se promjenila u 30 dana, čist zrak, čisto more.
- sadie_forever
#2516 Re: Koliko mjere mogu trajati?
EU zabranjuje ulazak gradjanima Bih do 18 junamanuchao91 wrote: ↑28/04/2020 16:15Tuzla i Sarajevo vjerovatno.neko_sa_strane wrote: ↑28/04/2020 16:12Ne znam. Čitao sam jučer na sajtu nekog britanskog lista da EU neće dozvoliti putovanja za stanovnike u kojima je broj zaraženih visok. Danas sam opet dobio informaciju da BiH 5.maja otvara aerodrome, samo ne znam koje.Lajavikrelac wrote: ↑27/04/2020 22:02
Zar na koncu svega još neko vjeruje da je ovaj famozni virus smrtonosan i opasanEeej pa ne radi se o eboli i kugi, svima je do sad postalo jasno da je ovo medijski preduvano
![]()
-
TomANDJerry
#2517 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Vidis to je problem ... teorija zavjere jeste da su ovi na vlasti pogresno procijenili opasnost virusa. Ne - nije --- to nije teorija zavjere to je teorija gluposti i teorija mase ... gdje mediji krenu sa naslovima --- pa se kod naroda primi (obicno onih strasljivih i panicara) --- pa politicari djeluju iako ne znaju sta treba uraditi itd itd ... to nije teorija zavjere, teorija zavjere jeste da je Zemlja ravna ploca --- a da ovi na vlasti obicno nemaju pojma sta treba raditi i da brinu manje-vise samo o sebi (glasovima) je realnost.Lincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 16:35Ima ona tema o teorijama zavjere ali nije na odmet razmisliti da svijetu možda treba reset, možda se svjesno hoće krenuti s nekim novim startomTomANDJerry wrote: ↑28/04/2020 16:27 Umjesto da svi priznamo da se radi o obicnoj gripi i da nastavimo dalje, ljudi i dalje odbijaju da prihvate da su u krivu : politicari, mediji, dosta stanovnistva ... ne razmisljajuci da time samo povecavaju problem i nastalu stetu. Zar je toliko vazno ne biti u krivu, da cijeli svijet treba da propadne umjesto da se prizna najveca prevara u modernoj historiji i kakve smo svi budale ispale.
gdje će neki uspjeti a neki ne, kako se ko snađe. Klima se promjenila u 30 dana, čist zrak, čisto more.
A ovo oko restarta se slazem, valjda ce ovo dovesti do jacanja anti-globalistickih snaga. Dosad su to uglavnom bili rasisti, mrzitelji drugih itd itd koji su bili na toj strani, sada ce valjda veci broj srednje klase i normalnih ljudi lakse vidjeti probleme svijeta koji se stvorio zadnjih 30 godina.
-
last mohicans
#2518 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Do Nove godine, sto je sigurno sigurno. Jeste optimistični,nema sta.manuchao91 wrote: ↑28/04/2020 14:51 nadam se da kafići neće raditi do sredine juna a iako se tada otvore nadam se da ce epid.sluzba uz saradnju sa policijom i komunalnom provjeravati te iste lokale da li drze stolove na distanci te takodje da li svi noske maske i rukavice..
Koncerti su svakako otkazani ovo ljeto sto je za svaku pohvalu..ugostitelji smiju raditi samo da je basta otvorena uz obavezno distanciranje...
- bunk
#2519 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sad ce nas harmonizovat 
- P308
#2520 Re: Koliko mjere mogu trajati?
kako ti covjece ne dosadi vise ponavljati jedno te istomanuchao91 wrote: ↑28/04/2020 14:51 nadam se da kafići neće raditi do sredine juna a iako se tada otvore nadam se da ce epid.sluzba uz saradnju sa policijom i komunalnom provjeravati te iste lokale da li drze stolove na distanci te takodje da li svi noske maske i rukavice..
- Lincoln-Burrows
#2521 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Odgađa se izgleda Ultra Music Europe samo još ne znaju što sa prodanim kartama i uplaćenim predujmovima za smještaj i avionske karte.
- dječak sa šibicama
#2522 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Bil,o bi suludo u skorije vrijeme dopustiti vece okupljanje ljudi, virus je jos aktivan itekako.
Ekonomija zahtjeva svoje, radnje ce proraditi uskoro, ali puno je tu pravila koja se moraju ispostovati. Dezinfekcija, recimo prodavnica odjece, kako ce ljudi probavati majice ili djempere, moras ga preko glave.
Distanca u vozilima javnog prijevoza, u Zagrebu cu jucer krenuli neki autobusi, ljudi se ne guraju jer se plase. A kod nas se moras plasiti idiota koji se ne boje i nije ih briga ako ce zaraziti nekoga. Oni misle da su hrabri ako prkose virusu. A samo su budale.
Frizeraji i slicno, moraju raditi uskoro, vec znamo po kojim pravilima, distanca, dvoje u radnji, pregrade, dezinfekcija. Istinu govoreci, mnogi rade cijelo vrijeme karantina, iza zatvorenih vrata. Ljudi dodju na poziv, a ne mozes im suditi jer oni zive od toga. Niko ih i ne pita sta ce jesti u maju ako ne rade u aprilu.
Maosvna okupljanja tipa stadioni, dvorane, pozorista, kino sale, ja bi to zaboravio jos dva tri mjeseca. Osim ako virus ne nestane misterizono.
Ekonomija zahtjeva svoje, radnje ce proraditi uskoro, ali puno je tu pravila koja se moraju ispostovati. Dezinfekcija, recimo prodavnica odjece, kako ce ljudi probavati majice ili djempere, moras ga preko glave.
Distanca u vozilima javnog prijevoza, u Zagrebu cu jucer krenuli neki autobusi, ljudi se ne guraju jer se plase. A kod nas se moras plasiti idiota koji se ne boje i nije ih briga ako ce zaraziti nekoga. Oni misle da su hrabri ako prkose virusu. A samo su budale.
Frizeraji i slicno, moraju raditi uskoro, vec znamo po kojim pravilima, distanca, dvoje u radnji, pregrade, dezinfekcija. Istinu govoreci, mnogi rade cijelo vrijeme karantina, iza zatvorenih vrata. Ljudi dodju na poziv, a ne mozes im suditi jer oni zive od toga. Niko ih i ne pita sta ce jesti u maju ako ne rade u aprilu.
Maosvna okupljanja tipa stadioni, dvorane, pozorista, kino sale, ja bi to zaboravio jos dva tri mjeseca. Osim ako virus ne nestane misterizono.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2523 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Retardirano za medaljudječak sa šibicama wrote: ↑28/04/2020 16:52 Ekonomija zahtjeva svoje, radnje ce proraditi uskoro, ali puno je tu pravila koja se moraju ispostovati. Dezinfekcija, recimo prodavnica odjece, kako ce ljudi probavati majice ili djempere, moras ga preko glave.
Od toga nema ništa. Skuplja pita nego tepsija, pogotovo za ženske frizere. Radiće po kućama na poziv i sve će pare ostajati njima, a država će dobiti kurac jer je zatvorio radnju...dječak sa šibicama wrote: ↑28/04/2020 16:52 Frizeraji i slicno, moraju raditi uskoro, vec znamo po kojim pravilima, distanca, dvoje u radnji, pregrade, dezinfekcija. Istinu govoreci, mnogi rade cijelo vrijeme karantina, iza zatvorenih vrata. Ljudi dodju na poziv, a ne mozes im suditi jer oni zive od toga. Niko ih i ne pita sta ce jesti u maju ako ne rade u aprilu.
I to su nebuloze i to će se brzo odbaciti, kakve pregrade, pleksiglasi i sličnoLincoln-Burrows wrote: ↑28/04/2020 16:23 Jedno su želje a drugo je stvarnost, nitko ne želi biti zatvoren to je bar jasno, ovo sa kafićima je sada tako da vjerojatno samo terase se isplate,
A opet možda se dogodi čudo i kapitalizam preživi u ovome obliku kao do sad
-
Nivelacija
#2524 Re: Koliko mjere mogu trajati?
FBIH kasni sa otvaranjem..HNK je vec poceo, RS takodjer ..
Samo nije mi jasno TK kada je pokusao Solak ih ugasi, da li ce HNK cekati isto tako prvo Federaciju?
Samo nije mi jasno TK kada je pokusao Solak ih ugasi, da li ce HNK cekati isto tako prvo Federaciju?
- Lincoln-Burrows
#2525 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja ne vjerujem u turizam sa pleksiglasima, ne vjerujem u turizam sa 20% popunjenosti soba u Hotelu, ne vjerujem u skupo piće sa prozorčićaLajavikrelac wrote: ↑28/04/2020 17:06
I to su nebuloze i to će se brzo odbaciti, kakve pregrade, pleksiglasi i sličnotu ti neće niko doći, uzeće piće i na klupu kraj rijeke. Ključ u bravu je rezultat. Jedino što je dobra stvar je dezinfekcija i čišćenje apartmana
pošto većina dolje u Dalmaciji samo malo pomete i napravi promaju u apartmanu i to je to što se spremanja tiče
Mada nije mi žao što će im pući sezona sekunde jedne koliko su bili pohlepni i bahati
![]()
od kafića jer isto imaš u granap, dezinfekciju prostora vrše specijalne službe a ne spremačice sa deterđentom i to košta, sve to skupa znači da
od turizma nema vajde. Kažu bit će domaći turisti, pa dobro nek budu to je ni 10%. Ključ u bravu to sve vodi to je jasno, neće u vodu sve
pasti jer o tome ne odlučujem ja ni ti ni vlasnici kafića, apartmana, taksisti,avio i auto prijevoznici, doći će novi novci kroz druge vrste
zarade.
p.s.
Možda dođe neki novi gazda pa kaže nije ovo ništa ali ga za sada nema.