edo_79 wrote:Rampage wrote:edo_79 wrote:
Da jesam i uvijek ću žaliti za Jugoslavijom, jer sam najljepše dane svoga djetinjstva proživio u istoj, i da postoji kakav vremeplov sad bih se vratio nazad, da živim i da porodicu podižem u onoj predratnoj Jugi ..... Nešto nije jasno?
I onda eksplodira bošnjački nacionalizam, u svom najopasnijem obliku i uništi ti djetinjstvo?
To je znači uzrok tvoje mržnje. Uredu je onda, nema ti se šta zamjeriti

Nisam ja to rekao druže moj, to je tvoj stav ..... ja sam barem imao djetinjstvo, koliko toliko ..... ja samo ne volim da me se trpa u neke grupe gdje ja to neću, moje je ljudsko pravo da se izjašnjavam kao Bosanac i Hercegovac, islamske vjeroispovjesti .... kakav Bošnjak kakvi bakrači ...... bez mene k'o domina ... Druge poštujem, kao i njihove izbore, ali kako ne želim nikome nametati nešto na silu, očekujem da isto ni meni ne rade ....
Pa ko te trpa? Ja koliko vidim ovdje Bošnjacima jedino smeta osporavanje njihovih OSNOVNIH prava.
Ne, ne poštuješ druge, tvoj svaki post prosto puca od pokušavanja ismijavanja Bošnjaka.
Ti si imao djetinjstvo ali nisam ni ja bio na Marsu tokom agresije na BiH, i meni su oteli one godine koje su vjerovatno najbitnije godine u životu svakog čovjeka.
SaraFina wrote:
Ne možeš ti objasniti pojedincima da je Srboslavija služila Srbima da nakon 2 svjetskog rata pregrupišu se, uspostave svoje vojne i političke kadrove kao dominantne i udare devedesetih ponovo.
To je šizifov posao.
Pojedinci su se nasadili na glavu da promaknu ideju da smo svi isti, svi radili iste zločine '90-ih i da svi isto ne volimo BiH. Više ni ne umotavaju ideju da bi svi Bošnjaci trebali u Anadoliju, obzirom da više vole Tursku od BiH