Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
SaraFina

#2526 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by SaraFina »

Rampage wrote:
edo_79 wrote: Da jesam i uvijek ću žaliti za Jugoslavijom, jer sam najljepše dane svoga djetinjstva proživio u istoj, i da postoji kakav vremeplov sad bih se vratio nazad, da živim i da porodicu podižem u onoj predratnoj Jugi ..... Nešto nije jasno?
I onda eksplodira bošnjački nacionalizam, u svom najopasnijem obliku i uništi ti djetinjstvo?

To je znači uzrok tvoje mržnje. Uredu je onda, nema ti se šta zamjeriti :thumbup:

Ne možeš ti objasniti pojedincima da je Srboslavija služila Srbima da nakon 2 svjetskog rata pregrupišu se, uspostave svoje vojne i političke kadrove kao dominantne i udare devedesetih ponovo.

To je šizifov posao.

Zato neka uživaju pošteno
cyprus

#2527 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by cyprus »

Moj Šizife, šta nam ovo rade 8-)
Bloo
Globalna šefica

#2528 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

SaraFina wrote:
Bloo wrote:
SaraFina wrote:Стокхолмски синдром.

Sve jasno Edine :D
Da li ti zivis u Bosni?

Ne živim ni u Siriji, USA i mnogim drugim državama. Što? Je li to glavna referenca da bi mogla dati svoje mišljenje na ovoj temi ili bilo kojoj drugoj?

Maloprije su tebe bona šikanirali da nisi za ove teme uvodeći kao argument glupe reference. I sad ti ponavljaš tudju grešku. :D
Ah prejudiciramo, prejudiciramo..idemo u ofanzivu odmah..a sve na osnovu kratkog pitanja. Ne radi pocetnicke greske. :mrgreen: sjeti se studentskih dana.
Ako zivis u BiH, smatram da bi trebala aktivno da se ukljucis u politicki zivot. Kroz neku stranku ako postoji neka koja je tebi prihvatljiva.
Vjerujem da bi unijela osvjezenje i uzburkala politicku zabokrecinu sa svojim stavovima i visprenoscu, te nadasve znanjem i ubjedenjima.
edo_79

#2529 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:Ne možeš ti objasniti pojedincima da je Srboslavija služila Srbima da nakon 2 svjetskog rata pregrupišu se, uspostave svoje vojne i političke kadrove kao dominantne i udare devedesetih ponovo.

To je šizifov posao.

E moj Šizife ......
SaraFina

#2530 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
SaraFina wrote:

Ne živim ni u Siriji, USA i mnogim drugim državama. Što? Je li to glavna referenca da bi mogla dati svoje mišljenje na ovoj temi ili bilo kojoj drugoj?

Maloprije su tebe bona šikanirali da nisi za ove teme uvodeći kao argument glupe reference. I sad ti ponavljaš tudju grešku. :D
Ah prejudiciramo, prejudiciramo..idemo u ofanzivu odmah..a sve na osnovu kratkog pitanja. Ne radi pocetnicke greske. :mrgreen: sjeti se studentskih dana.
Ako zivis u BiH, smatram da bi trebala aktivno da se ukljucis u politicki zivot. Kroz neku stranku ako postoji neka koja je tebi prihvatljiva.
Vjerujem da bi unijela osvjezenje i uzburkala politicku zabokrecinu sa svojim stavovima i visprenoscu, te nadasve znanjem i ubjedenjima.

Hvala na naputcima draga :D

Ja nisam pokvarena osoba, ne bih vjerovatno mogla nikakvu uspješnu političku opciju zastupati :D

A sve prosječno, ne odgovara mom egu :D
umjerenaNaoblaka

#2531 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by umjerenaNaoblaka »

Ja kada sve ovako, hot-dog, remiziram - dodjem do zakljucka da je Šizif tito! :thumbup:
edo_79

#2532 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

umjerenaNaoblaka wrote:Ja kada sve ovako, hot-dog, remiziram - dodjem do zakljucka da je Šizif tito! :thumbup:
I ja to nešto kontam :hm:
Rampage

#2533 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

edo_79 wrote:
Rampage wrote:
edo_79 wrote: Da jesam i uvijek ću žaliti za Jugoslavijom, jer sam najljepše dane svoga djetinjstva proživio u istoj, i da postoji kakav vremeplov sad bih se vratio nazad, da živim i da porodicu podižem u onoj predratnoj Jugi ..... Nešto nije jasno?
I onda eksplodira bošnjački nacionalizam, u svom najopasnijem obliku i uništi ti djetinjstvo?

To je znači uzrok tvoje mržnje. Uredu je onda, nema ti se šta zamjeriti :thumbup:
Nisam ja to rekao druže moj, to je tvoj stav ..... ja sam barem imao djetinjstvo, koliko toliko ..... ja samo ne volim da me se trpa u neke grupe gdje ja to neću, moje je ljudsko pravo da se izjašnjavam kao Bosanac i Hercegovac, islamske vjeroispovjesti .... kakav Bošnjak kakvi bakrači ...... bez mene k'o domina ... Druge poštujem, kao i njihove izbore, ali kako ne želim nikome nametati nešto na silu, očekujem da isto ni meni ne rade ....
Pa ko te trpa? Ja koliko vidim ovdje Bošnjacima jedino smeta osporavanje njihovih OSNOVNIH prava.

Ne, ne poštuješ druge, tvoj svaki post prosto puca od pokušavanja ismijavanja Bošnjaka.

Ti si imao djetinjstvo ali nisam ni ja bio na Marsu tokom agresije na BiH, i meni su oteli one godine koje su vjerovatno najbitnije godine u životu svakog čovjeka.
SaraFina wrote:

Ne možeš ti objasniti pojedincima da je Srboslavija služila Srbima da nakon 2 svjetskog rata pregrupišu se, uspostave svoje vojne i političke kadrove kao dominantne i udare devedesetih ponovo.

To je šizifov posao.
Pojedinci su se nasadili na glavu da promaknu ideju da smo svi isti, svi radili iste zločine '90-ih i da svi isto ne volimo BiH. Više ni ne umotavaju ideju da bi svi Bošnjaci trebali u Anadoliju, obzirom da više vole Tursku od BiH :-)
BHCluster

#2534 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by BHCluster »

edo_79 wrote:
Nisam ja to rekao druže moj, to je tvoj stav ..... ja sam barem imao djetinjstvo, koliko toliko ..... ja samo ne volim da me se trpa u neke grupe gdje ja to neću, moje je ljudsko pravo da se izjašnjavam kao Bosanac i Hercegovac, islamske vjeroispovjesti .... kakav Bošnjak kakvi bakrači ...... bez mene k'o domina ... Druge poštujem, kao i njihove izbore, ali kako ne želim nikome nametati nešto na silu, očekujem da isto ni meni ne rade ....
A ko te trpa?
edo_79

#2535 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

A koja su to osnovna prava Bošnjaka?

Čuj ne poštujem druge .... doduše mene su zvali Kustom, Šešeljevim učenikom, Srbinom itd itd jelda?

A šta to hoćeš da kažeš da sam ja na Marsu bio, pajdo moj od prvog do zadnjeg dana rata u Maglaju .... mako nikud nisam ....
ušće

#2536 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

edo_79 wrote:A koja su to osnovna prava Bošnjaka?

Čuj ne poštujem druge .... doduše mene su zvali Kustom, Šešeljevim učenikom, Srbinom itd itd jelda?

A šta to hoćeš da kažeš da sam ja na Marsu bio, pajdo moj od prvog do zadnjeg dana rata u Maglaju .... mako nikud nisam ....
Dđevdo druže stari ...što ne kažeš namah da si to ti ...auuuuu
edo_79

#2537 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

ušće wrote:
edo_79 wrote:A koja su to osnovna prava Bošnjaka?

Dđevdo druže stari ...što ne kažeš namah da si to ti ...auuuuu
Žao mi je ... nije Đevdo :lol: :lol: :lol: :lol:
Mohamad Sissoko

#2538 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Mohamad Sissoko »

Nije Dževad al je dževadov učenik.Srbin u duši.
madner

#2539 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

SaraFina wrote:
Rampage wrote:

To je šizifov posao.

Ovo je vec vrhunska politicko historijska nepismenost.
edo_79

#2540 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

Mohamad Sissoko wrote:Nije Dževad al je dževadov učenik.Srbin u duši.
Nit imam niti želim da imam bilo šta sa tim, kako se on voli nazvati, ekspert za antiterorizam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SaraFina

#2541 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by SaraFina »

Negiraju te činjenice i tok rata devedesetih na EX YU prostorima madnerčiću :D

Do koske!
Point.

#2542 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

edo_79 wrote:
Point. wrote:
edo_79 wrote:
Nego šta je ako nije to to?? Prosvijetli me o prosvjetitelju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Postoji strucno ime za slucajeve kada neko odbjegne od svoga jata pa to isto jato hrace kako zna. Ne znam ime, ali proguglaj, i Kusta boluje od slicne tegobe.
Ako ti svojim jatom zoveš Bošnjake, pošteno to je tvoje opredjeljenje, ali mene nemoj trpat u skupine kojima ne pripadam, ok?

A to što ti mene porediš sa Kustom je još jedan od pokazatelja koliko me ustvari ne poznaješ, tako da ....

Hvala na razumijevanju.
Pripadas, samo nisi jos svjestan toga. Zbunjenost moze potrajati, znas.
madner

#2543 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

Nista mene ne negira. Nepismeni me samo nerviraju.
edo_79

#2544 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

Point. wrote:Pripadas, samo nisi jos svjestan toga. Zbunjenost moze potrajati, znas.
Tješi se, ja kad doživim taj trenutak da ljude počnem gledati ne kao ljude, već kao srbe, hrvate, jevreje, ove one .... konopac i prvo krivo drvo .... Ništa se ti ne brini za mene ....
SaraFina

#2545 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by SaraFina »

madner wrote:Nista mene ne negira. Nepismeni me samo nerviraju.

I mene nojevski pristup, dociranje s visoka i kurčenje bez osnove i pokrića Itd Itd :D
edo_79

#2546 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:
madner wrote:Nista mene ne negira. Nepismeni me samo nerviraju.

I mene nojevski pristup, dociranje s visoka i kurčenje bez osnove i pokrića Itd Itd :D
Uzmi pilule za lilule .... nemo se nerviraš bwe :mrgreen:
Mohamad Sissoko

#2547 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

SaraFina wrote:Ne možeš ti objasniti pojedincima da je Srboslavija služila Srbima da nakon 2 svjetskog rata pregrupišu se, uspostave svoje vojne i političke kadrove kao dominantne i udare devedesetih ponovo.

To je šizifov posao.

Primjer iz prakse :mrgreen:
#Partizani sa kokardom.
"Mi smo partija dugog trajanja. Svi koji su voleli Tita, Slobu i koji sada vole mene 4. marta neka glasaju za Aleksandra Antića. Ja sam garancija za siguran i jasan put kojim će se voditi Beograd ali i država", rekao je Dačić.
edo_79

#2548 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

Mohamad Sissoko wrote:

To je šizifov posao.

#Partizani sa kokardom.
"Mi smo partija dugog trajanja. Svi koji su voleli Tita, Slobu i koji sada vole mene 4. marta neka glasaju za Aleksandra Antića. Ja sam garancija za siguran i jasan put kojim će se voditi Beograd ali i država", rekao je Dačić.
Tito je baška .... a svi ovi ostali neuspjeli pokušaji Tite su baška..... niti su mu bili niti će mu kad do tabana biti a da ne govorimo dalje .... tako da to što Dačić šupljira to je jeftina izborna šuplja ....
Mohamad Sissoko

#2549 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

edo_79 wrote:
Mohamad Sissoko wrote:

To je šizifov posao.

#Partizani sa kokardom.
Tito je baška .... a svi ovi ostali neuspjeli pokušaji Tite su baška..... niti su mu bili niti će mu kad do tabana biti a da ne govorimo dalje .... tako da to što Dačić šupljira to je jeftina izborna šuplja ....
Tako je bre.Živeo drug Tito
Image
edo_79

#2550 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by edo_79 »

Mohamad Sissoko wrote:Tako je bre.Živeo drug Tito
Image
Niđe veze ti je poređenje ....
Locked