...a koja sekularna BiH da prostite???

Post Reply
seldzuk

#26 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by seldzuk »

Da počnemo od jedne od svetih tekovina zapadne civilizacije - zaštiti vlasništva. Nek država vrati vakufu što je vakufsko, a crkvi što je crkveno. U tom slučaju vjerske zajednice neće ni tražiti nikakve pare od države.
A Kačavenda mi je sasvim u kontekstu ove slike sa teme Milorad Dodik ALL ABOUT:
Image
seldzuk

#27 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by seldzuk »

XXS wrote:Sto se zalite. Prihvatite realnost i ucutite.
Vec 20 godina se glasa za iste opcije i ocigledno je da vecina svjesno bira ovakvu situaciju.
Prema tome nema vise nikakvog govora o zavedenome i zasljepljenom narodu. Sve je ovo svjesno, bas kao sto ce im se svjesno i uz slavlje produziti mandat za jos 4 godine u oktobru.
Svima je jasno da je glas za Aliju bio i glas za Karadzica i Kecevandu. Svima je jasno da je glas za Karadzica bio i glas za Aliju i Cerica.
Vi glasate, oni se hadzijaju, a onda vam kasnije ko fol krivo i muka.
I treba da vas deru dok vam kozu s ledza ne oderu. Ovaj narod bolje ne zasluzuje.
Ne trpaj Aliju u koš u kojem mu nije mjesto. Da te podsjetim, to je prvi predsjednik nezavisne BiH.
theTruePath

#28 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by theTruePath »

Svima je jasno da je glas za Aliju bio i glas za Karadzica i Kecevandu. Svima je jasno da je glas za Karadzica bio i glas za Aliju i Cerica.

jeste,ali jedino u tvom snu!!!!!!
Fair Life

#29 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Fair Life »

theTruePath wrote:
jeste,ali jedino u tvom snu!!!!!!
Image
Image
Chisum

#30 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Chisum »

Fair... dzaba ti sve... slijepac ne vidi. Pogotovo slijepac koji daje glas danasnjim klerofasistima i dzeparosima... Pogotovo kada taj glas dodje iz neke Svedske... taj niti vidi, niti cuje. Pa vjerski mu se poglavar kupa u kamilici i vozi najjace automobile, dakle SVE suprotno knjigama u koje vjeruje, u kojima se priziva samo skromnost, a on mu zanosi muda u okukama kada god zatreba.

Sto se tice Kacavende... Zar se neko cudi i misli da poglavari zlocinacke organizacije zvane SPC, dokazani fasisti, nakon svih klanja civila, svih zlocina koje su godinama, u svojim crkvama, prizivali, budili, pa onda i blagosiljali, mogu da prepoznaju i osjete neki moralni prag koji se ne bi trebao prelaziti - kada se radi o pisljivim parama???
Last edited by Chisum on 09/08/2010 16:16, edited 1 time in total.
Fair Life

#31 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Fair Life »

Kako god Chisum...

Evo im malo da obnove gradivo - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=46991
Rimad

#32 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Rimad »

Hem,.....

Nedavno bio u Njemačkoj. Odsjeo u hotelu. U hotelskoj sobi vidio Bibilju. "Baš fino", pomislih, "Još neko misli na Boga". Šta to sad znači? Da i Njemačka nije sekularna država?

Američki predsjednik, kao i na američkim sudovima, zakletva se stavlja na Bibliju."In God We Trust" piše na dolaru. Je li to ni Amerika nije sekularna država?

Biće vjeronauke i u školama i u vrtićima i to je uredu, sve dok se ne počne nametati onima koji to ne žele. Je li bolje djecu učiti moralu ili ih na plesnim sekcijama učiti da se nepristojno oblače i mašu g......ma.
and

#33 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by and »

Rimad wrote:Hem,.....

Nedavno bio u Njemačkoj. Odsjeo u hotelu. U hotelskoj sobi vidio Bibilju. "Baš fino", pomislih, "Još neko misli na Boga". Šta to sad znači? Da i Njemačka nije sekularna država?

Američki predsjednik, kao i na američkim sudovima, zakletva se stavlja na Bibliju."In God We Trust" piše na dolaru. Je li to ni Amerika nije sekularna država?

Biće vjeronauke i u školama i u vrtićima i to je uredu, sve dok se ne počne nametati onima koji to ne žele. Je li bolje djecu učiti moralu ili ih na plesnim sekcijama učiti da se nepristojno oblače i mašu g......ma.
a djeca u vrtiću i školi se izjasne da žele?
djeca se imaju čime baviti,igra,nauka,sport.....
i u beču u hotelu imaš krst na zidu,bibliju u sobi.da li je to stvar izbora?možda bi bolje bilo da stoji na recepciji,ako kome zatreba da zaduži?
Chisum

#34 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Chisum »

Rimad wrote:Hem,.....

Ko da ih uci moralu???!!!! :lol: :lol: :lol:

Reis, Kacavenda i Puljic??!!! Tri krmka, cije se bogatstvo danas moze mjeriti samo sa bogatstvom ostalih ratnih profitera-podrumasa s kojima se krecu i drze za ruke... Oni i njihove produzene ruke - Arzije - da mi dijete uce moralu??? :lol: :lol:

Cuj - Je li bolje djecu učiti moralu ili ih na plesnim sekcijama učiti da se nepristojno oblače i mašu g......ma.... :) Gdje ovo nadje.... U kojoj to skoli uce djecu da se nepristojno oblace i masu dupetom???

Nego, prije nego pocnes porediti neuporedivo, i pominjati Njemacku, jedno, vec DAVNO, izgradjeno gradjansko drustvo, o cijim vrijednostima, dometima i ostvarenjima i slobodama, mozemo, u ovoj zaostaloj klerofasistickoj rupi, samo da sanjamo, ne zaboravi da pitas prosjecnog Svabu - koliku ulogu u njegovom zivotu, u buducim planovima, ekonomiji, razvoju, nauci, igra neki od vjerskih poglavara, neka od crkava... Pa ce ti se covjek slatko nasmijati.
Mi jos ni iz feudalizma nismo uspjeli izaci, a ti bi da pravis paralele sa zapadnim drustvima cija se udaljenost od nas mjeri svjetlosnim godinama.
Evo samo da navedemo banalan primjer... Svijet koji je jos u 18 vijeku propagirao FKK, tj. Freikörperkultur, ili - javno mahanje dupetom - kako vi to vidite, a sve po zelji individue, te dobro zna sta znaci sloboda za svakoga, moze sebi priustiti i Bibiju u hotelu.... sa druge strane, klerofasizam koji ima tendenciju zabrane i nametanja dogme drugima - nema puno prava da priziva slobodu, koja mu je, sama po sebi - strana.
bicebolje

#35 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by bicebolje »

U bavarskim učionicama je pravilo da se postavljaju raspela, a svaki zaposleni kršćanin u Njemačkoj je obvezan plaćati i crkveni porez. Uski partnerski odnos crkve i države u Njemačkoj se ne može tako lako raskinuti.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,58 ... 2-xml-mrss
ultima_palabra

#36 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by ultima_palabra »

slucajno wrote:Ako se pogledaju najtiraznije novine u Federaciji ( Avaz) i RS (Nezavisne) ne moze se a ne uociti da je RS sekularni entitet za razliku od Federacije gdje se sve kupa u "religiji".
Ako se pogledaju tv informativne emisije na FTV i TVRS ne moze se a ne uociti da je RS sekularni entitet.
Uostalom, americki ambasador svjesno provodi politiku razlicitog tretmana religija, mnogo vise puta se sastao s Cericem nego li s pravoslavnim ili katolickim svecenicima.
Ma ja, a krsne slave entiteta i penzije vladikama smo usnili :-) Mogao si koji argument ubaciti u ovako smjelu tvrdnju...
iceman2010

#37 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by iceman2010 »

Ono sto sam ja shvatio iz komentara vecine koji komentarisu na ovoj temi jeste da ne znaju razliku izmedju sekularne i antivjerske ili ateisticke drzave. Sekularna drzava u najkracem znaci da vjerske zajednice nemaju drzavne mehanizme (nemaju ruke u parlamentu, nemaju policiju, sudstvo itd.) Ovde vise izbija mrznja prema vjeri opcenito. Mrznja od koje vecina vas ovdje ne moze racionalno da razmislja.
Adriatic

#38 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Adriatic »

Ovdje su mržnju proizveli vjernici a ne ateisti.
Zna se ko sjedi u prvim safovima vjerskih objekata.
iceman2010

#39 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by iceman2010 »

Adriatic wrote:Ovdje su mržnju proizveli vjernici a ne ateisti.
KO i kada si zadnji put pogledao te prve safove?
iceman2010

#40 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by iceman2010 »

I na koji nacin su proizveli tu mrznju koju osjecas prema njima. Pojasni.
Adriatic

#41 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Adriatic »

iceman2010 wrote:
Jesi li ti prespavao zadnjih 20 godina?

Ko je sjedio i dan danas sjedi u prvim safovima?

Kriminalci i ratni profiteri i zločinci kao i svi pripadnici ovih vladajućih a bogami i opozicionih nacionalističkih stranaka.

Ili da govorimo o blagosiljanju zločinaca prilikom njihovih odlazaka u ratne pohode?

Itd. i tome slično.
and

#42 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by and »

iceman2010 wrote:Ono sto sam ja shvatio iz komentara vecine koji komentarisu na ovoj temi jeste da ne znaju razliku izmedju sekularne i antivjerske ili ateisticke drzave. Sekularna drzava u najkracem znaci da vjerske zajednice nemaju drzavne mehanizme (nemaju ruke u parlamentu, nemaju policiju, sudstvo itd.) Ovde vise izbija mrznja prema vjeri opcenito. Mrznja od koje vecina vas ovdje ne moze racionalno da razmislja.
racionalno razmišljanje je da ako nas vode političari koji su pametni,koji su dobri vjernici,da je logično da smo očekivali da će nam zemlja sa 6-7 milijardi donacija procvjetati?
iceman2010

#43 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by iceman2010 »

Adriatic wrote:
iceman2010 wrote:
Jesi li ti prespavao zadnjih 20 godina?

Ko je sjedio i dan danas sjedi u prvim safovima?

Kriminalci i ratni profiteri i zločinci kao i svi pripadnici ovih vladajućih a bogami i opozicionih nacionalističkih stranaka.

Ili da govorimo o blagosiljanju zločinaca prilikom njihovih odlazaka u ratne pohode?

Itd. i tome slično.
Ja sam cesto u Begovoj Dzamiji. Nekad u prvom, a nekad u nekim drugim safovima. Nisam tamo vidio ni jednog o kojima ti pricas. A i malo ljudi bude u tim safovima. Nemogu da vjerujem da vam ta UBJEDLJIVA manjina pravi neki veci problem.

I ponovo: Uopste ne razumijete pojam sekularne drzave.
iceman2010

#44 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by iceman2010 »

and wrote:
iceman2010 wrote:Ono sto sam ja shvatio iz komentara vecine koji komentarisu na ovoj temi jeste da ne znaju razliku izmedju sekularne i antivjerske ili ateisticke drzave. Sekularna drzava u najkracem znaci da vjerske zajednice nemaju drzavne mehanizme (nemaju ruke u parlamentu, nemaju policiju, sudstvo itd.) Ovde vise izbija mrznja prema vjeri opcenito. Mrznja od koje vecina vas ovdje ne moze racionalno da razmislja.
racionalno razmišljanje je da ako nas vode političari koji su pametni,koji su dobri vjernici,da je logično da smo očekivali da će nam zemlja sa 6-7 milijardi donacija procvjetati?
Gdje si procitao da su politicari dobri vjernici?
and

#45 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by and »

iceman2010 wrote:
and wrote:
Gdje si procitao da su politicari dobri vjernici?
tako nam se ( ih) predstavljaju
Last edited by and on 10/08/2010 12:29, edited 1 time in total.
Adriatic

#46 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Adriatic »

@iceman2010

I nisi tamo nikad vidio Aliju, Harisa, Šaju, Hasana Čengića, Ćele 1,2,....i ostalu ekipu?
iceman2010

#47 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by iceman2010 »

Adriatic wrote:@iceman2010

I nisi tamo nikad vidio Aliju, Harisa, Šaju, Hasana Čengića, Ćele 1,2,....i ostalu ekipu?
Aliju i Harisa jesam samo za bajram. Drugim danima jok. Za Aliju znam da je klanjao i pored toga samo ne u Begovoj. Za Harisa ne bih rekao da je taj tip. Ove ostale nisam. I?
Adriatic

#48 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by Adriatic »

iceman2010 wrote:

Aliju i Harisa jesam samo za bajram. Drugim danima jok. Za Aliju znam da je klanjao i pored toga samo ne u Begovoj. Za Harisa ne bih rekao da je taj tip. Ove ostale nisam. I?
Evo sad će bajram pa gledaj.

I nađi mi jednog aktuelnog političara, "privrednika", koji drma zadnjih 15-20 godina koji će za sebe reći da je ateista tj. da nije vjernik.
iceman2010

#49 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by iceman2010 »

Adriatic wrote:
iceman2010 wrote:

I nađi mi jednog aktuelnog političara, "privrednika", koji drma zadnjih 15-20 godina koji će za sebe reći da je ateista tj. da nije vjernik.
Ima ih. Samo sto ti nisu zanimljivi. Uostalom ne znam za vecinu njih uopste kako se deklarisu (mislim na privrednike). Ono sto je meni zanimljivo jeste implikacija da je svaki (sigurno da ih ima) privrednik kriminalac. Pri tome se izjasnjava kao vjernik, pa su apriori svi vjernici kriminalci.

Za bajram ce vecina u dzamiju. Cak i oni koji u nju, kao recimo Haris dodju samo tada. Jesu li svi oni koji dodju na bajram namaz kriminalci?

Evo nek je sve tako kao sto si napisao. Ja te opet pitam sta to dokazuje?
iceman2010

#50 Re: ...a koja sekularna BiH da prostite???

Post by iceman2010 »

Adriatic wrote:
iceman2010 wrote:

I da, Vecina tih politicara i privrednika nisu na bajram namazu. Barem nisu u prvim safovima. Evo ja sam radio kod jednog koji nikada nije isao u dzamiju, a uspjesan je privrednik.
Post Reply