A Kačavenda mi je sasvim u kontekstu ove slike sa teme Milorad Dodik ALL ABOUT:

Ne trpaj Aliju u koš u kojem mu nije mjesto. Da te podsjetim, to je prvi predsjednik nezavisne BiH.XXS wrote:Sto se zalite. Prihvatite realnost i ucutite.
Vec 20 godina se glasa za iste opcije i ocigledno je da vecina svjesno bira ovakvu situaciju.
Prema tome nema vise nikakvog govora o zavedenome i zasljepljenom narodu. Sve je ovo svjesno, bas kao sto ce im se svjesno i uz slavlje produziti mandat za jos 4 godine u oktobru.
Svima je jasno da je glas za Aliju bio i glas za Karadzica i Kecevandu. Svima je jasno da je glas za Karadzica bio i glas za Aliju i Cerica.
Vi glasate, oni se hadzijaju, a onda vam kasnije ko fol krivo i muka.
I treba da vas deru dok vam kozu s ledza ne oderu. Ovaj narod bolje ne zasluzuje.
Svima je jasno da je glas za Aliju bio i glas za Karadzica i Kecevandu. Svima je jasno da je glas za Karadzica bio i glas za Aliju i Cerica.
theTruePath wrote:jeste,ali jedino u tvom snu!!!!!!Svima je jasno da je glas za Aliju bio i glas za Karadzica i Kecevandu. Svima je jasno da je glas za Karadzica bio i glas za Aliju i Cerica.

a djeca u vrtiću i školi se izjasne da žele?Rimad wrote:Hem,.....
Nedavno bio u Njemačkoj. Odsjeo u hotelu. U hotelskoj sobi vidio Bibilju. "Baš fino", pomislih, "Još neko misli na Boga". Šta to sad znači? Da i Njemačka nije sekularna država?
Američki predsjednik, kao i na američkim sudovima, zakletva se stavlja na Bibliju."In God We Trust" piše na dolaru. Je li to ni Amerika nije sekularna država?
Biće vjeronauke i u školama i u vrtićima i to je uredu, sve dok se ne počne nametati onima koji to ne žele. Je li bolje djecu učiti moralu ili ih na plesnim sekcijama učiti da se nepristojno oblače i mašu g......ma.
Ko da ih uci moralu???!!!!Rimad wrote:Hem,.....
Nedavno bio u Njemačkoj. Odsjeo u hotelu. U hotelskoj sobi vidio Bibilju. "Baš fino", pomislih, "Još neko misli na Boga". Šta to sad znači? Da i Njemačka nije sekularna država?
Američki predsjednik, kao i na američkim sudovima, zakletva se stavlja na Bibliju."In God We Trust" piše na dolaru. Je li to ni Amerika nije sekularna država?
Biće vjeronauke i u školama i u vrtićima i to je uredu, sve dok se ne počne nametati onima koji to ne žele. Je li bolje djecu učiti moralu ili ih na plesnim sekcijama učiti da se nepristojno oblače i mašu g......ma.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,58 ... 2-xml-mrssU bavarskim učionicama je pravilo da se postavljaju raspela, a svaki zaposleni kršćanin u Njemačkoj je obvezan plaćati i crkveni porez. Uski partnerski odnos crkve i države u Njemačkoj se ne može tako lako raskinuti.
Ma ja, a krsne slave entiteta i penzije vladikama smo usnilislucajno wrote:Ako se pogledaju najtiraznije novine u Federaciji ( Avaz) i RS (Nezavisne) ne moze se a ne uociti da je RS sekularni entitet za razliku od Federacije gdje se sve kupa u "religiji".
Ako se pogledaju tv informativne emisije na FTV i TVRS ne moze se a ne uociti da je RS sekularni entitet.
Uostalom, americki ambasador svjesno provodi politiku razlicitog tretmana religija, mnogo vise puta se sastao s Cericem nego li s pravoslavnim ili katolickim svecenicima.
KO i kada si zadnji put pogledao te prve safove?Adriatic wrote:Ovdje su mržnju proizveli vjernici a ne ateisti.
Zna se ko sjedi u prvim safovima vjerskih objekata.
I na koji nacin su proizveli tu mrznju koju osjecas prema njima. Pojasni.Adriatic wrote:Ovdje su mržnju proizveli vjernici a ne ateisti.
Jesi li ti prespavao zadnjih 20 godina?iceman2010 wrote:I na koji nacin su proizveli tu mrznju koju osjecas prema njima. Pojasni.Adriatic wrote:Ovdje su mržnju proizveli vjernici a ne ateisti.
racionalno razmišljanje je da ako nas vode političari koji su pametni,koji su dobri vjernici,da je logično da smo očekivali da će nam zemlja sa 6-7 milijardi donacija procvjetati?iceman2010 wrote:Ono sto sam ja shvatio iz komentara vecine koji komentarisu na ovoj temi jeste da ne znaju razliku izmedju sekularne i antivjerske ili ateisticke drzave. Sekularna drzava u najkracem znaci da vjerske zajednice nemaju drzavne mehanizme (nemaju ruke u parlamentu, nemaju policiju, sudstvo itd.) Ovde vise izbija mrznja prema vjeri opcenito. Mrznja od koje vecina vas ovdje ne moze racionalno da razmislja.
Ja sam cesto u Begovoj Dzamiji. Nekad u prvom, a nekad u nekim drugim safovima. Nisam tamo vidio ni jednog o kojima ti pricas. A i malo ljudi bude u tim safovima. Nemogu da vjerujem da vam ta UBJEDLJIVA manjina pravi neki veci problem.Adriatic wrote:Jesi li ti prespavao zadnjih 20 godina?iceman2010 wrote:I na koji nacin su proizveli tu mrznju koju osjecas prema njima. Pojasni.Adriatic wrote:Ovdje su mržnju proizveli vjernici a ne ateisti.
Ko je sjedio i dan danas sjedi u prvim safovima?
Kriminalci i ratni profiteri i zločinci kao i svi pripadnici ovih vladajućih a bogami i opozicionih nacionalističkih stranaka.
Ili da govorimo o blagosiljanju zločinaca prilikom njihovih odlazaka u ratne pohode?
Itd. i tome slično.
Gdje si procitao da su politicari dobri vjernici?and wrote:racionalno razmišljanje je da ako nas vode političari koji su pametni,koji su dobri vjernici,da je logično da smo očekivali da će nam zemlja sa 6-7 milijardi donacija procvjetati?iceman2010 wrote:Ono sto sam ja shvatio iz komentara vecine koji komentarisu na ovoj temi jeste da ne znaju razliku izmedju sekularne i antivjerske ili ateisticke drzave. Sekularna drzava u najkracem znaci da vjerske zajednice nemaju drzavne mehanizme (nemaju ruke u parlamentu, nemaju policiju, sudstvo itd.) Ovde vise izbija mrznja prema vjeri opcenito. Mrznja od koje vecina vas ovdje ne moze racionalno da razmislja.
tako nam se ( ih) predstavljajuiceman2010 wrote:Gdje si procitao da su politicari dobri vjernici?and wrote:racionalno razmišljanje je da ako nas vode političari koji su pametni,koji su dobri vjernici,da je logično da smo očekivali da će nam zemlja sa 6-7 milijardi donacija procvjetati?iceman2010 wrote:Ono sto sam ja shvatio iz komentara vecine koji komentarisu na ovoj temi jeste da ne znaju razliku izmedju sekularne i antivjerske ili ateisticke drzave. Sekularna drzava u najkracem znaci da vjerske zajednice nemaju drzavne mehanizme (nemaju ruke u parlamentu, nemaju policiju, sudstvo itd.) Ovde vise izbija mrznja prema vjeri opcenito. Mrznja od koje vecina vas ovdje ne moze racionalno da razmislja.
Aliju i Harisa jesam samo za bajram. Drugim danima jok. Za Aliju znam da je klanjao i pored toga samo ne u Begovoj. Za Harisa ne bih rekao da je taj tip. Ove ostale nisam. I?Adriatic wrote:@iceman2010
I nisi tamo nikad vidio Aliju, Harisa, Šaju, Hasana Čengića, Ćele 1,2,....i ostalu ekipu?
Evo sad će bajram pa gledaj.iceman2010 wrote:Aliju i Harisa jesam samo za bajram. Drugim danima jok. Za Aliju znam da je klanjao i pored toga samo ne u Begovoj. Za Harisa ne bih rekao da je taj tip. Ove ostale nisam. I?Adriatic wrote:@iceman2010
I nisi tamo nikad vidio Aliju, Harisa, Šaju, Hasana Čengića, Ćele 1,2,....i ostalu ekipu?
Ima ih. Samo sto ti nisu zanimljivi. Uostalom ne znam za vecinu njih uopste kako se deklarisu (mislim na privrednike). Ono sto je meni zanimljivo jeste implikacija da je svaki (sigurno da ih ima) privrednik kriminalac. Pri tome se izjasnjava kao vjernik, pa su apriori svi vjernici kriminalci.Adriatic wrote:Evo sad će bajram pa gledaj.iceman2010 wrote:Aliju i Harisa jesam samo za bajram. Drugim danima jok. Za Aliju znam da je klanjao i pored toga samo ne u Begovoj. Za Harisa ne bih rekao da je taj tip. Ove ostale nisam. I?Adriatic wrote:@iceman2010
I nađi mi jednog aktuelnog političara, "privrednika", koji drma zadnjih 15-20 godina koji će za sebe reći da je ateista tj. da nije vjernik.
Adriatic wrote:Evo sad će bajram pa gledaj.iceman2010 wrote:Aliju i Harisa jesam samo za bajram. Drugim danima jok. Za Aliju znam da je klanjao i pored toga samo ne u Begovoj. Za Harisa ne bih rekao da je taj tip. Ove ostale nisam. I?Adriatic wrote:@iceman2010
I nađi mi jednog aktuelnog političara, "privrednika", koji drma zadnjih 15-20 godina koji će za sebe reći da je ateista tj. da nije vjernik.