Cizme... Hitno

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

cute poison

#26 Re: Cizme... Hitno

Post by cute poison »

neko iz mase wrote:
cute poison wrote:Image
ove sad imam, ODLICNE! :)

ove sam imao prije
Image
u njima je bukvalno nemoguce nogu iskrenuti :)
imam ovakve ali plitke i mogu vam reci da nisam u zivotu nista udobnije i lakse nosio
Koje imas? Ove s gornje ili donje slike?

Ja jedva cekam da zima dodje i da ih nosim :D
Better Man

#27 Re: Cizme... Hitno

Post by Better Man »

nives_ wrote:
Better Man wrote:Pao prvi snijeg i čizme su se izvadile iz kutije. Čizme koje su prošle godine viđene ovdje na forumu su Camper i ja sam ih postavio i evo ih opet. Postavio sam ih nedavno i na jednoj drugoj temi. Jutros sam ih obukao na posao i pravo su lagane i udobne i naravno nepropustaju. Duboke čizme kao ove na slici, a da su vrhunskog kvaliteta teško čete nači za 200 KM. Ove su bile 220 Eura, ali vrijede svakog novčića datog za njih.
Pismene i lijepe, dobar izbor!
Hvala na komplimentu!
black

#28 Re: Cizme... Hitno

Post by black »

mozda nesto ovako :mrgreen:

Image
Image

ili Timberland

Image

a imas martinke i bez 'kugle' naprijed kao npr ove dvoje

Image

Image
Irm@

#29 Re: Cizme... Hitno

Post by Irm@ »

Better Man wrote:Pao prvi snijeg i čizme su se izvadile iz kutije. Čizme koje su prošle godine viđene ovdje na forumu su Camper i ja sam ih postavio i evo ih opet. Postavio sam ih nedavno i na jednoj drugoj temi. Jutros sam ih obukao na posao i pravo su lagane i udobne i naravno nepropustaju. Duboke čizme kao ove na slici, a da su vrhunskog kvaliteta teško čete nači za 200 KM. Ove su bile 220 Eura, ali vrijede svakog novčića datog za njih.

Image

Image
imas dobar ukus :-D :D odlicne :thumbup:
Better Man

#30 Re: Cizme... Hitno

Post by Better Man »

Irm@ wrote:
imas dobar ukus :-D :D odlicne :thumbup:
Hvala!
ado-šampion

#31 Re: Cizme... Hitno

Post by ado-šampion »

ove sam imao prije
Image
Ja sam danas gledao u Planiki, tražim elegantne cipele/čizme za biznis stil, ali da su tople i da ne propuštaju. Vidio sam ove s prve slike (ili slične, nebitno) i još dva modela (ne Ecco nego neki Talijan, ime i prezime :-) ) što su mi se svidjela.

Jesi li ti zapravo nosio te cipele/čizme zimi, il si ih tek sad kupio? Ako si nosio, reci mi jesu li tople i propuštaju li? Kad mislim na propuštanje, ne mislim da se u njima gazi u pola metra snijeg, naravno, jer za to nisu ni predvizđene (takve čizme imam), nego kod hodanja po sarajevskim ulicama sa malim snijegom, utabanim npr., ili po lokvama, jer sam imao iskustava sa zimskim cipelama koje propuste vodu i po lokv(ic)ama, stalno mi noge mokre. Isto tako, onako naizgled čini mi se da će mi u njima biti hladno jer im je đon tanak a nisu nešto posebno ni futrovane.

Ovim talijanskim je đon još tanji, i isto bih zamolio ako neko ima iskustva s tim cipelema da podijeli ovdje, to su cipele s nekim talijanskim imenom i prezimenom, kao što rekoh, izgledaju kao obične cipele, samo su do iznad članka i imaju rajferšlus sa strane, ovako nešto:

http://www.ecco.com/int/en/collection/m ... /detail.do

Znam još da koštaju oko 230 KM.
cute poison

#32 Re: Cizme... Hitno

Post by cute poison »

ado-šampion wrote:

ove sam imao prije
Image
Ja sam danas gledao u Planiki, tražim elegantne cipele/čizme za biznis stil, ali da su tople i da ne propuštaju. Vidio sam ove s prve slike (ili slične, nebitno) i još dva modela (ne Ecco nego neki Talijan, ime i prezime :-) ) što su mi se svidjela.

Jesi li ti zapravo nosio te cipele/čizme zimi, il si ih tek sad kupio? Ako si nosio, reci mi jesu li tople i propuštaju li? Kad mislim na propuštanje, ne mislim da se u njima gazi u pola metra snijeg, naravno, jer za to nisu ni predvizđene (takve čizme imam), nego kod hodanja po sarajevskim ulicama sa malim snijegom, utabanim npr., ili po lokvama, jer sam imao iskustava sa zimskim cipelama koje propuste vodu i po lokv(ic)ama, stalno mi noge mokre. Isto tako, onako naizgled čini mi se da će mi u njima biti hladno jer im je đon tanak a nisu nešto posebno ni futrovane.

Ovim talijanskim je đon još tanji, i isto bih zamolio ako neko ima iskustva s tim cipelema da podijeli ovdje, to su cipele s nekim talijanskim imenom i prezimenom, kao što rekoh, izgledaju kao obične cipele, samo su do iznad članka i imaju rajferšlus sa strane, ovako nešto:

http://www.ecco.com/int/en/collection/m ... /detail.do

Znam još da koštaju oko 230 KM.
Eh ovako, s obzirom da koristim Ecco obucu od malih nogu definitivno se neces pokajati!
Ove prve na slici sam kupio prije 2-3 godine i bile su tad oko 350KM, znaci savrsenstvo na nogama! Nema sanse da propuste vodu, ja nema gdje nisam u njima gazio i po snijegu i po vodi nikad ni kap vode nisu propustile. Sto se tice toplote isto odlicne, udobnost za 10! Inace Ecco obuca nije futrovana, al' ima neki materijal koji bas "grije" unutra :D
A ove druge na slici imam osjecam k'o da sam stavio gumu 14-ku na noge :D odlicna stabilnost :D
nova_korisnica

#33 Re: Cizme... Hitno

Post by nova_korisnica »

da ne otvaram novu temu jer se ionako radi o cizmama :)
naime, kupila sam smedje duboke cizme...bile su ono bas wow...i nosala ih jednom kad je pao onaj snijeg...kako su posipali so po tom snijegu meni se na cizmama stvorila ona bijela ciza...nize te cize, boja cizama je blago posvijetlila...ocistila sam ih poslije vlaznom krpom, mazala, sprejala nema sta nisam radila i ono nikako da ode :( izgledaju tako ofucano stim, a nove su...samo sam ih dva puta obukla...
u pitanju su smedje cizme, kozne...ne znam sta da radim...ima li ko kakav prijedlog...ne bih da ih nosim obucaru, jer ce mi ih sigurno prefarbati...a ne bih volila...ima li neko neko iskustvo sa ovim kucnim varijantama...(u najgorem slucaju, odnijecu ih obucaru :( )
Better Man

#34 Re: Cizme... Hitno

Post by Better Man »

nova_korisnica wrote:da ne otvaram novu temu jer se ionako radi o cizmama :)
naime, kupila sam smedje duboke cizme...bile su ono bas wow...i nosala ih jednom kad je pao onaj snijeg...kako su posipali so po tom snijegu meni se na cizmama stvorila ona bijela ciza...nize te cize, boja cizama je blago posvijetlila...ocistila sam ih poslije vlaznom krpom, mazala, sprejala nema sta nisam radila i ono nikako da ode :( izgledaju tako ofucano stim, a nove su...samo sam ih dva puta obukla...
u pitanju su smedje cizme, kozne...ne znam sta da radim...ima li ko kakav prijedlog...ne bih da ih nosim obucaru, jer ce mi ih sigurno prefarbati...a ne bih volila...ima li neko neko iskustvo sa ovim kucnim varijantama...(u najgorem slucaju, odnijecu ih obucaru :( )

Nema kožne čizme a da se zimi od snijega i kiše i sl. ne pojavi bijela čiza (jedino da se niose gumene čizme). Lijek protiv bijele čize je dobro izbrisati čizme i namazati. A ima se kupiti bezbojni sprej koji služi kao zaštita od fleka i svega ostalg što se pojavljuje zimi na čizmama od snijega itd.
Post Reply