Eto... nije im se gadilo

gavrilo

Post by gavrilo »

hary68 wrote:Ali ima jos levata sto ih brane i podrzavaju,ali sto se kaze dok je ovaca bice i vune

ma dzaba ti... ne razumije te on :D
hary68

Post by hary68 »

gavrilo wrote:
hary68 wrote:Ali ima jos levata sto ih brane i podrzavaju,ali sto se kaze dok je ovaca bice i vune

ma dzaba ti... ne razumije te on :D

Ma nema veze razumjece kad dodje u neke zrele godine ako ikad dodje pa ce se pitat u sta mu prodje zivot :?
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:44, edited 1 time in total.
reaktor

Post by reaktor »

Minnela wrote: Nije dzaba ona izreka "nekom rat, nekom brat".. nasim lopovima itekako rat dobrodosao..
cuj minele i koristenja sintagme "nasi lopovi"
minelice, minelice, koji su to "nasi lopovi"... ja nemam svojih lopova
povrh svega cini mi se da si napisala ovaj post tek da bi prosula tu frazu... razmisljas li ti ikada ili tek pricas da se samo nesto kaze...

danasnja omladina. huh :-x
Prenj

Post by Prenj »

UBL wrote: Ne, naprotiv!!! Mislim da im se ima dosta toga zamjeriti!! Ali znam iz licnog iskustva da ima par jako dobrih ljudi iz SDA koji se takodjer blate, a koji to itekako nisu zasluzili. Senad ne trazi cvrste dokaze prije nego li nekoga optuzi, nego laje gluposti na sve strane nebi li nesto i pogodio. Naravno da pogodi nesto s vremena na vrijeme, ali zato napravi jos vecu popratnu stetu.
"Make my day" i daj imena tih "jako dobrih ljudi"
hary68

Post by hary68 »

Mozda jednog dana neko napise dobru bajku "Bila jednom jedna stranka i imala je par dobrih ljudi"...... :lol:
reaktor

Post by reaktor »

Minnela wrote:
reaktor wrote:
Minnela wrote: Nije dzaba ona izreka "nekom rat, nekom brat".. nasim lopovima itekako rat dobrodosao..
cuj minele i koristenja sintagme "nasi lopovi"
povrh svega cini mi se da si napisala ovaj post tek da bi prosula tu frazu... razmisljas li ti ikada ili tek pricas da se samo nesto kaze...

Bravo!! Bitno je da ti razmisljas, a ja kad odrastem, imam vremena, ne brini za mene!!

Nasi lopovi = bosanski lopovi, lopovi koji vode ovu drzavu, a ti ako nisi bosanac, onda ne znam, blago tebi..
vidim po tvome nacinu (ne)razmisljanja da bosanstvo smatras kaznom...
glede "nasi lopovi"... drugarice minela... koji nasi lopovi????
IMENA
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:44, edited 1 time in total.
mr_orange

Post by mr_orange »

UBL wrote:
Prenj wrote:
UBL wrote: Ne, naprotiv!!! Mislim da im se ima dosta toga zamjeriti!! Ali znam iz licnog iskustva da ima par jako dobrih ljudi iz SDA koji se takodjer blate, a koji to itekako nisu zasluzili. Senad ne trazi cvrste dokaze prije nego li nekoga optuzi, nego laje gluposti na sve strane nebi li nesto i pogodio. Naravno da pogodi nesto s vremena na vrijeme, ali zato napravi jos vecu popratnu stetu.
"Make my day" i daj imena tih "jako dobrih ljudi"
Dobro...kad vec hoces!! Znam da mi necete vjerovati, jer ste navikli vjerovati debilima kao sto je Senad, ali licno znam Hasana Cengica i znam da je veoma dobar covjek i da kao takav nije sposoban uciniti sve ono za sto ga takvi psi osudjuju. Znam da sam si sad vjerovatno potpisao smrtnu presudu na ovoj temi, jer boze sacuvaj, pa to je Hasan Cengic!! Svi znamo kakvu propagandnu moc imaju mediji, kad citava Srbija zivi u zabludi da su oni zrtve rata i da se nikakav genocid u Srebrenici nije dogodio, a pola ih ne zna ni na mapi naci Srebrenicu!! Ali zivo mi se jebe sta vi mislite da znate o njemu i ne namjeravam vam se pravdati, ali definitivno imam vise prava da o njemu govorim nego vi koji ga niste ni vidjeli izbliza!! Eto, pa pocnite sa artiljerijskom paljbom!!!

Pa dzes' ba Hasane. :D
hary68

Post by hary68 »

reaktor wrote:
Minnela wrote:
reaktor wrote: cuj minele i koristenja sintagme "nasi lopovi"

Bravo!! Bitno je da ti razmisljas, a ja kad odrastem, imam vremena, ne brini za mene!!

Nasi lopovi = bosanski lopovi, lopovi koji vode ovu drzavu, a ti ako nisi bosanac, onda ne znam, blago tebi..
IMENA
Minela upravu si 100%,a ti reaktor ja ne znam na kojim si ti drogama ako ne znas koji su to nasi lopovi
Prenj

Post by Prenj »

UBL wrote: Dobro...kad vec hoces!! Znam da mi necete vjerovati, jer ste navikli vjerovati debilima kao sto je Senad, ali licno znam Hasana Cengica i znam da je veoma dobar covjek i da kao takav nije sposoban uciniti sve ono za sto ga takvi psi osudjuju. Znam da sam si sad vjerovatno potpisao smrtnu presudu na ovoj temi, jer boze sacuvaj, pa to je Hasan Cengic!! Svi znamo kakvu propagandnu moc imaju mediji, kad citava Srbija zivi u zabludi da su oni zrtve rata i da se nikakav genocid u Srebrenici nije dogodio, a pola ih ne zna ni na mapi naci Srebrenicu!! Ali zivo mi se jebe sta vi mislite da znate o njemu i ne namjeravam vam se pravdati, ali definitivno imam vise prava da o njemu govorim nego vi koji ga niste ni vidjeli izbliza!! Eto, pa pocnite sa artiljerijskom paljbom!!!
Dvije me stvari oko Hasana Cengica kopkaju:
Kako je zaradio svoj prvi milion?
Kako se on kao bosnjacki patriota mogao izljubiti sa Antom Jelavicem, prvakom hrvatske samouprave.
gacko

Post by gacko »

Ne znam bas da li je Senad Avdic prava osoba da pridikuje oko stanova.
Na osnovu cega je on dobio stan kod muzicke skole?
Da se nije pocelo cackati i oko toga pa dize hampu.
I kad tako moralisu, sto se ne sjeti nkada svoga sefa Zlaje, on je bar u tri puta upetljan u malverzacije sa stanovima.
I to nije lose znati pred izbore.
reaktor

Post by reaktor »

Minnela wrote:
reaktor wrote:
Minnela wrote: Bravo!! Bitno je da ti razmisljas, a ja kad odrastem, imam vremena, ne brini za mene!!

IMENA
Vidi se kako razmisljas reaktor, ako se neko ne slaze s tobom odmah napadas, je li to fino, je li ti to tvoja kultura??

I gdje ja pisem da bosanstvo smatram kaznom?? Citaj malo bolje, pa onda napadaj!! A IMENA, znas i ti vrlo dobro, samo da krenemo od SDA ,ima ih ne zna im se broj!!

Sve mi se cini da si ti omladina, a ne ja, jos nisi dovoljno zreo da bi se s tobom moglo pricati, tako da ne zelim da se spustam na tvoj nivo i da se ubjedjujem s nekim ko misli da sve zna!!

S postovanjem i ne zelim da mi se vise obracas!!
zalim, zelje ispunjavam samo cetvrtkom...

kao prvo, ne napadam, samo reagiram... ne kontam ovaj dio sa kulturom

napisala si: "..., a ti ako nisi bosanac, onda ne znam, blago tebi..." iz tvojih rijeci proizilazi da smatras blagom ne biti bosancem... ili ne kontam sta hoce reci vasa preuzvisenost

IMENA... da krenemo od sda, ima ih, ne zna im se broj... hajde dobro, vidim da ne baratas ni imenima ni brojevima... daj mi onda ime barem jednog politicara koji je vrijedan tvoga glasa (nije nikakva provokacija, a i ne moras se spustati na moj nivo)
glede spustanja na nivo... ascare mislis da si na visem nivou od mene, pa ne kontam zasto se ljutis... evo, ako ti je lakse, ja cu se popeti na tvoj nivo :-)
digger

Post by digger »

reaktor wrote: glede hastora... pa covjece taj covjek ima toliko love da moze kupiti i mikulica i cijelo mu bugojno sa njim, a siguran sam da je porodica mikulica kapitalizirala na tom stanu... kao i svi koji su satro izgubili nesto
dosta mi je ovih sranja vise... :x
Imas li bogati planinarsku knjizicu? Ako imas, posalji pa da ti udarim novi pecat jer si nam se svima popeo na vrh...
partybreaker

Post by partybreaker »

digger wrote:
reaktor wrote: glede hastora... pa covjece taj covjek ima toliko love da moze kupiti i mikulica i cijelo mu bugojno sa njim, a siguran sam da je porodica mikulica kapitalizirala na tom stanu... kao i svi koji su satro izgubili nesto
dosta mi je ovih sranja vise... :x
Imas li bogati planinarsku knjizicu? Ako imas, posalji pa da ti udarim novi pecat jer si nam se svima popeo na vrh...
I ti si izgleda upucen plaho u planinarenje, meni se cini da nisi produzio svoju planinarsku knjizicu, samo kod tebe ce se morarati izredati skupstina udruzenja.
Spika ti je bez veze i fali samo rupa......
digger

Post by digger »

UBL wrote: Dobro...kad vec hoces!! Znam da mi necete vjerovati, jer ste navikli vjerovati debilima kao sto je Senad, ali licno znam Hasana Cengica i znam da je veoma dobar covjek i da kao takav nije sposoban uciniti sve ono za sto ga takvi psi osudjuju. Znam da sam si sad vjerovatno potpisao smrtnu presudu na ovoj temi, jer boze sacuvaj, pa to je Hasan Cengic!! Svi znamo kakvu propagandnu moc imaju mediji, kad citava Srbija zivi u zabludi da su oni zrtve rata i da se nikakav genocid u Srebrenici nije dogodio, a pola ih ne zna ni na mapi naci Srebrenicu!! Ali zivo mi se jebe sta vi mislite da znate o njemu i ne namjeravam vam se pravdati, ali definitivno imam vise prava da o njemu govorim nego vi koji ga niste ni vidjeli izbliza!! Eto, pa pocnite sa artiljerijskom paljbom!!!
OK znas Cengica. Ja ga ne znam. Od kuda da mozes ruku u vatru za njega staviti? Pa svako ima stvarni i lazni zivot pa tako i tvoj prijatelj pa makar da ti je i rodjeni otac.
Nakon toga, od kuda ti ta ideja da vezes Srebrenicu za svoja misljenja o drugima!?! Kakve veze ima tvoje misljenje o tom covjeku i sam Cengic sa Srebrenicom?
Procitaj jos jednom sta si napisao ukljucujuci taj tvoj poziv da kao ocekujes od nas "artiljerijsku vatru." Ne panichi; za isto nema razloga.
No_Comment

Post by No_Comment »

Ovde svako brani svoje revolucionarne prvake...
jedni brane stanarska prava na komforne stanove partizanskih prvaka:Zimonjica, Kurtovica i inih partijskih apartcika proshloga rezima...a niko se ne pita cija je to imovina(stanovi) bila prije drugoga svjetskoga rata,i da li su doticni revolucionari poshtovali pravo na privatnu svojinu i ljudska prava bivshih vlasnika...
Posle ovoga zadnjega rata historija ( ,,hapi shto se moze jer ako ti necesh hoce drugi,,) se ponavlja samo jedino shto su se nosioci otimacine izmjenili uloge...a i ideologija je bogami drugacija ...no cilj je isti ...uzivaj u otetome...

!
mostarac

Post by mostarac »

Sarajevo, Mostar, Banjaluka su bili mali i nebitni gradovi u Kraljevini, a da ne govorim o Tuzli i Zenici koja je bila gotovo kao selo. Komunisti su ih ucinili pravim gradovima i veoma bitnim, ako nista za nas zivotni prostor i omogucili su im da se razviju i da ljudi u njima zive dobro. Ako su kao satisfakciju za to napravili 15 vila svojim funkcionerima neka su i halal im bilo. Bar su nase zivote ucinili zivotima dostojnim covjeka. To jos uvijek ne kosta ni stoti dio cijene Avazove grdosije izgradjene parama koje je taj sandazki mafijas ukrao od nas, a da ne govorim o ostalim vilama gradjenim takodje od nasih novaca ili o BOSMAL-u npr., sa jednom sitnom razlikom u odnosu na komunisticko vrijeme: Mi svaki dan imamo sve manje i svaki dan smo sve veca fukara, a i dalje nam otimaju i to malo sto imamo i svaki dan zivimo sve manje zivotom dostojnim covjeka, tacnije MI PREZIVLJAVAMO.

Eto pa sad vidite
Fair Life

Post by Fair Life »

mr_orange wrote:Pa dzes' ba Hasane. :D
Image
wels

Post by wels »

Zapitajte se da li i Vi mozete biti u ovakvoj situaciji.

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Za razliku od "na pocetku navedenih" ovaj covjek je posten i... vjerovatno nije ni u jednoj od stranaka trijumvirata.

On je zajednicka sramota "na pocetku navedenih", ali sit gladnom ne vjeruje.
wels

Post by wels »

Ne podrzavam nijednu stranku koja nije u stanju rijesiti problem siromastva u sto kracem roku.
Biraci moraju biti nemilosrdni prema svim partijama koje nisu u stanju ili ne zele da rijese ovakve probleme.
wels

Post by wels »

Stranke na vlasti su uistinu potrosile mnogo vremena i novca ne rijesivsi socijalne i goruce politicke probleme.
Osvjezenje za upravljackim kormilom BiH bi bilo neophodno.Koje stranke imaju takav potencijal,motiv i htijenje za odskok u razvoju drzave i njenom pronalazenju brzih i efikasnijih puteva ka evropskim integracijama????
Ne mislim da ima neko ko odskace za tri koplja od dosadasnjih lidera BiH politicke scene ali sam siguran da postoje zrelije snage koje posjeduju nove,svjeze ideje i nadasve zelju da uistinu zajednicki na citavom drzavnom prostoru trasiraju puteve ka boljoj nam buducnosti.
wels

Post by wels »

Siguran sam da u ovim jos uvjek postratnim vremenima postoji jedino dobro rijesenje za BiH,a to je bilo koja nenacionalna stranka uz vrlo jaku opoziciju koju bi cinile nacionalne.

Koja je to nenacionalna stranka koja bi uz korigovanje njene politike od strane jakih opzicionih nacionalnih partija, povela BiH ka Evropi ostaje odluka na samom narodu.
Fair Life

Post by Fair Life »

Ne mora wels povesti nikuda, ali samo neka vadi i narod i drzavu iz blata, nek se ne tone dublje... ako se jos uopste moze dublje.
Post Reply