Zasto ste napustili BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Danguba

#26 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Danguba »

ovo_malo_duse wrote:, planiram se cak i vratiti.
+1

i to vrlo brzo... :D

siroko vam polje. :ginisovac:
muha_sa

#27 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by muha_sa »

detroit-mercy wrote:
muha_sa wrote:Još jedna tema da bi pojedinci hraknuli na BiH :-) :-)
Sto bi se hraknulo, meni bilo dopizidilo, vidim odose svi, ma reko odoh i ja :mrgreen: .
Zašto da ne :thumbup: ko god ima priliku da ode u bolje nek ide :)
samo kad ode nek ne pljuje na vlastitu domovinu--o tome govorim.
Prati temu pa ceš vidjet pljuvacine-a vec je krenula :-)
vivaldi

#28 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by vivaldi »

ExNihilo wrote:Gdje će nam dale...
ne znam, nije napisao vec je imao neko obracanje pedji na onoj temi o nasoj stranci pa otvorio dushu
Niemand

#29 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Niemand »

Dale, djes ti :cekam:
vivaldi

#30 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by vivaldi »

vivaldi wrote:
ne znam, nije napisao vec je imao neko obracanje pedji na onoj temi o nasoj stranci pa otvorio dushu
edit: moja greska. nije dale vec @franjo kluz

http://forum.klix.ba/nasa-stranka-sve-s ... 24075.html
detroit-mercy

#31 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by detroit-mercy »

muha_sa wrote:
detroit-mercy wrote:
muha_sa wrote:Još jedna tema da bi pojedinci hraknuli na BiH :-) :-)
Sto bi se hraknulo, meni bilo dopizidilo, vidim odose svi, ma reko odoh i ja :mrgreen: .
Zašto da ne :thumbup: ko god ima priliku da ode u bolje nek ide :)
samo kad ode nek ne pljuje na vlastitu domovinu--o tome govorim.
Prati temu pa ceš vidjet pljuvacine-a vec je krenula :-)
Moras isto tako razdvojiti pljuvacinu od realne kritike jer ako neko kaze, otisao sam jer nisam imao perspektivu, otisao sam jer me ubi ovaj sistem; jebi ga, nije pljuvacina nego legitimni razlozi zbog kojih ljudi odlaze.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote:
vivaldi wrote:
edit: moja greska. nije dale vec @franjo kluz

http://forum.klix.ba/nasa-stranka-sve-s ... 24075.html
Prepade me dzaba :oops:

Ali i ja se pridruzujem tvom pitanju jer imam istu dilemu. U zadnjih godinu dana sam cuo za vise odlazaka vani, nego brat bratu za proteklih 5 ili 6 godina.
firebird

#33 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by firebird »

KB9 wrote:
prezimenko wrote:
KB9 wrote:drzavu napustaju samo kukavice :izet:
il ostaje ko ne moze vani :P pitati ce te starost gdje ti je bila mladost i penzija
sta si otvorio temu da opravdas svoj kukavicluk :izet:

opstaju samo najjaci, u svojoj drzavi naravno :bih:
Budala živi tamo gdje je rođen, pametan tamo gdje mu je dobro.
dezurni_ucenik

#34 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by dezurni_ucenik »

Ko god moze nek bjezi iz ove prokletinje, svakako ce ovdje na kraju ostati samo SDA/HDZ/SNSD glasaci.
ovo_malo_duse

#35 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by ovo_malo_duse »

Danguba wrote:
ovo_malo_duse wrote:, planiram se cak i vratiti.
+1

i to vrlo brzo... :D

siroko vam polje. :ginisovac:
Naravno drug moj, naravno... Ni od koga nisam trazio dopustenje kad sam odlazio prije nekih 15 godina, ne treba mi ni kad se budem vracao.
Uzivam u zivotu i produktima svog rada i pameti, ni od koga nista ne trazim, zemlju za koju sam krvi dao volim bezuvjetno ko mater, od nje nista ne trazim a pomoci cu joj koliko budem mogao.
Ko hoce da razumije bujrum ko nece siroko mu polje..
Zoya

#36 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Zoya »

Znam barem desetak slučajeva gdje je priča bila da se vrate. Niko se nikada nije vratio, čak iako su u penziji ti ljudi. Zašto? Zato što su im ovdje djeca, unučad, i koji će vrag u BiH kada je sve ono što vole tu?! Ja ne mislim ni da želim da me kopaju dolje. Ovako će mi ovdje barem djeca nekad mezar obići. Nekad sam i razmišljalja o povratku, sada mi to ni ne pada na pamet. Da ovo ovdje Ostavim zbog nekog društva i ispijanje kafa i nerviranja.. Jašta.
Danguba

#37 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Danguba »

ovo_malo_duse wrote: Naravno drug moj, naravno... Ni od koga nisam trazio dopustenje kad sam odlazio prije nekih 15 godina, ne treba mi ni kad se budem vracao.
Uzivam u zivotu i produktima svog rada i pameti, ni od koga nista ne trazim, zemlju za koju sam krvi dao volim bezuvjetno ko mater, od nje nista ne trazim a pomoci cu joj koliko budem mogao.
Ko hoce da razumije bujrum ko nece siroko mu polje..
mi pisemo istu pricu. :D
jao_situacije

#38 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jao_situacije »

:meza1:
detroit-mercy

#39 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by detroit-mercy »

Zoya wrote:Znam barem desetak slučajeva gdje je priča bila da se vrate. Niko se nikada nije vratio, čak iako su u penziji ti ljudi. Zašto? Zato što su im ovdje djeca, unučad, i koji će vrag u BiH kada je sve ono što vole tu?! Ja ne mislim ni da želim da me kopaju dolje. Ovako će mi ovdje barem djeca nekad mezar obići. Nekad sam i razmišljalja o povratku, sada mi to ni ne pada na pamet. Da ovo ovdje Ostavim zbog nekog društva i ispijanje kafa i nerviranja.. Jašta.
Ma obicno to raja prica prvih godina, dok se ne navikne :-)
jao_situacije

#40 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jao_situacije »

detroit-mercy wrote:
Zoya wrote:Znam barem desetak slučajeva gdje je priča bila da se vrate. Niko se nikada nije vratio, čak iako su u penziji ti ljudi. Zašto? Zato što su im ovdje djeca, unučad, i koji će vrag u BiH kada je sve ono što vole tu?! Ja ne mislim ni da želim da me kopaju dolje. Ovako će mi ovdje barem djeca nekad mezar obići. Nekad sam i razmišljalja o povratku, sada mi to ni ne pada na pamet. Da ovo ovdje Ostavim zbog nekog društva i ispijanje kafa i nerviranja.. Jašta.
Ma obicno to raja prica prvih godina, dok se ne navikne :-)
isto kao i ovi što se nadaju da će otići
Danguba

#41 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Danguba »

...ni ja se ne bi vratio kada bih morao u neku vukojebinu.

Da bi se neko vratio treba da ima zelju za tim, odredjene uslove i plan za ostatak zivota.
Kada sam odlazio sam sebi sam rekao ''kad tad cu se vratiti odakle sam posao''. Izuzev ako me smrt ne iznenadi. Svi moji razlozi zbog kojih sam otisao su ispunjeni. Sve rupe u zivotu pokrpane...i sada ja treba da camim negdje tamo zato sto je SDA, HDZ i neke tamo budale na vlasti. Ne pada mi na pamet. Ja zbog takvih i otisao. Sada se vracam da im se smijem u face i radim sve kako ih skinuti sa vlasti...a ostaviti kosti tamo negdje, nikada i nikome ne bih halalio.

Hoci da budem grumen zemlje bosanske.
Zoya

#42 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Zoya »

Sretno ti valahi bilo.

Ja politiku pominjala nisam ali jesam djecu. Treba da živim 3000 km od njih da bi bila grumen zemlje svoje. Jašta radi.Taman i da me čeka plata od pet milja i posao snova ja se ne bih vratila. Dosta mi je Bosne i na ovom forumu, pogotovo kada pročitam teme o čemu se razglaba i Čime je sve narod opterećen. Mislim, svaka tebi čast.
KB9

#43 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by KB9 »

firebird wrote:Budala živi tamo gdje je rođen, pametan tamo gdje mu je dobro.
to neka izreka iz dijaspore?
cenecimoveocino

#44 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by cenecimoveocino »

Zoya wrote:Sretno ti valahi bilo.

Ja politiku pominjala nisam ali jesam djecu. Treba da živim 3000 km od njih da bi bila grumen zemlje svoje. Jašta radi.Taman i da me čeka plata od pet milja i posao snova ja se ne bih vratila. Dosta mi je Bosne i na ovom forumu, pogotovo kada pročitam teme o čemu se razglaba i Čime je sve narod opterećen. Mislim, svaka tebi čast.
I ovo je glavni razlog zašto bih otišao.Evo krenut ću od svog praga,roditelji komentarišu odlazak Izetbegovića na svadbu u Tursku,zašto BiH ima mali budžet za Eurosong,Dodik će pasti,šta je to rekao Enis Bešlagić i Semir Cerić Koke :-) :-) :-) :-) :-) :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#45 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

A si stalno na ovom forumu. Sto li
jao_situacije

#46 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jao_situacije »

cenecimoveocino wrote:

I ovo je glavni razlog zašto bih otišao.Evo krenut ću od svog praga,roditelji komentarišu odlazak Izetbegovića na svadbu u Tursku,zašto BiH ima mali budžet za Eurosong,Dodik će pasti,šta je to rekao Enis Bešlagić i Semir Cerić Koke :-) :-) :-) :-) :-) :run:
zato na zapadu pričaju o teoriji struna :lol:

svugdje je običan puk isti, u eu padaju u nesvijest šta je rekla neka njihova zvijezda ko se s kim jebe, u americi kardašijan kurci palci kod nas koke i bešlagić
mi o baketu trunimo dan i noć, američani o trampu i kako je kul obama, eu o muslimanu gradonačelniku londona itd.
Bodkin

#47 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Bodkin »

Jebo me svak ako su ljudi normalni. Postoje tijeke statistika o tome gdje je Bih, a gdje su druge zemlje zapada. I onda kad dodjes i kazes hoces na zapad jer je u Bih kurac u odredjenim oblastima, kazu ti kako pljujes po zemlji :-) jebo logiku
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#48 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:Jebo me svak ako su ljudi normalni. Postoje tijeke statistika o tome gdje je Bih, a gdje su druge zemlje zapada. I onda kad dodjes i kazes hoces na zapad jer je u Bih kurac u odredjenim oblastima, kazu ti kako pljujes po zemlji :-) jebo logiku
Pa da ljudi tako argumentuju svoj odlazak, ne bi bilo problema. Ali ako u komentaru (ne)suptilno porucujes ljudima da su budale sto zive u BiH, hm jbga nemoj ocekivati tapsanje po ramenu. Ne odnosi se na tebe.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#49 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by heat »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bodkin

#50 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:Jebo me svak ako su ljudi normalni. Postoje tijeke statistika o tome gdje je Bih, a gdje su druge zemlje zapada. I onda kad dodjes i kazes hoces na zapad jer je u Bih kurac u odredjenim oblastima, kazu ti kako pljujes po zemlji :-) jebo logiku
Pa da ljudi tako argumentuju svoj odlazak, ne bi bilo problema. Ali ako u komentaru (ne)suptilno porucujes ljudima da su budale sto zive u BiH, hm jbga nemoj ocekivati tapsanje po ramenu. Ne odnosi se na tebe.
Ima razlog zasto je bosna tu gdje jeste. Ogroman faktor su ljudi. Vecina nasih vani glasa za socijaliste i liberale, stranke koje daju prava pederima i maksimalne slobode moguce svima. Jebiga guzici se trese da ih neki plavokosi ne nabije nogom kuci.
A u bosni svi odreda za nacionaliste. Opet, jebo logiku..
Post Reply