Naša stranka
- Ken_M
#2426 Re: Naša stranka
Načelno ono što je ovaj junoša napisao bi bilo očekivano da dolazi iz pera nekog SDA ili drugog konzervativno desničarskog glasila.
Međutim, ja ne mogu shvatiti da neko liberalnog opredjeljenja smatra da bi bilo dobro da nečega ili nekoga nema zato što mu se ne sviđa njegov stav ili pisanje.
Međutim, ja ne mogu shvatiti da neko liberalnog opredjeljenja smatra da bi bilo dobro da nečega ili nekoga nema zato što mu se ne sviđa njegov stav ili pisanje.
- Better Man
#2427 Re: Naša stranka
Majstore u svakoj demokratskoj zemlji se za najmanju sitnicu podnosi ostavka, a kamo li za stvar zbog koje si u zatvoru. I kod političara nema presumpcije nevinosti, već krivnje. Bojanje Bošnjak je morao podnijeti ostavku ili biti smijenjen. Osoba pod istragom inoptužbom i koja je još u zatvoru ne može biti ni na kakvoj javnoj političkoj funkciji.Hakiz wrote: ↑14/12/2024 11:07Smijene ga, sud ga oslobodi.Better Man wrote: ↑14/12/2024 00:46Bojan Bošnnjak da ima iole morala i časti sam bi podnio ostavku. Ovo je sramota za Našu stranku i premijera Uka. On je morao smijeniti Bojana Bošnjaka. Nikonko je pod istragom ilinoptužnicom, a pogotovo u zatvoru ne može biti na javnoj funkciji.
Šta onda?
Ona bi oni koji su ga nedužnog smijenili trebali dati ostavke ako imaju morala?
- Skijaš
#2428 Re: Naša stranka
Nego, ja sam kroz zadnje dvije godine kritikovao NS zbog tri, meni bitne stvari, jedna je odustajanje od multietnickog koncepta i hrvatske kvote u vlasti, drugi je kvislinska retorika po kojoj je kljucni problem u stvari bila SDA a da se sa Dodikom moze, i trece, nisam mogao svariti da zbog NS-a u vlasti, moram braniti ono sto ce joj raditi koalicioni partneri, Niksic i Konakovic.
To da ce i sama NS imati ovakve fule u odnosu prema medijima ili podignutim optuznicama, to mi nije ni padalo na pamet.
- cyprus
#2429 Re: Naša stranka
Klix je smeće od portala, uz evidentno pogoršanje kvalitete posljednjih godina i sve tendencioznije naslove, a sve u svrhu povećanja broja klikova... Jel stvarno treba žmirit pred tom činjenicom? OK, možda nije najpametnije da to javno izgovori ili napiše istaknuti član neke stranke, pogotovo vladajuće (postoje načini kako da se to umota u politički korektan vokabular), ali da nije tako, itekako jeste...
- Skijaš
#2430 Re: Naša stranka
Evidentno je da je Avaz list u sluzbi velikosrpstva te da vec duze od dvije decenije truje narod, siri medjuetnicke animozitete i razjeda jedinstvo politickog Sarajeva po bitnim pitanjima, promovise najgore vrijednosti i sa sve manjim uspjehom vrsi reketiranje. Klix bi se trebao doooooobro napatiti da stigne druge medije u BiH po pitanju stetnosti po drustvo i ovo selektivno stavljanje mete na Klix nema veze sa nekakvom zabrinutoscu za standarde u novinarstvu.
- cyprus
#2431 Re: Naša stranka
Avaz jeste bio opinionmaker dok su još papirne novine bile osnovni vid informisanja u postdejtonskoj BiH... Sa nadolaskom digitalne ere, u kojoj su, ne samo novine, nego i TV pali u drugi plan, polupismeni "novinari" sa klixa su novi glavni opinionmakeri... Tačno prema tome kako je oblikovan naslov lijepo možeš naslutiti kakvi će komentari dominirati ispod člankaSkijaš wrote: ↑14/12/2024 20:02Evidentno je da je Avaz list u sluzbi velikosrpstva te da vec duze od dvije decenije truje narod, siri medjuetnicke animozitete i razjeda jedinstvo politickog Sarajeva po bitnim pitanjima, promovise najgore vrijednosti i sa sve manjim uspjehom vrsi reketiranje. Klix bi se trebao doooooobro napatiti da stigne druge medije u BiH po pitanju stetnosti po drustvo i ovo selektivno stavljanje mete na Klix nema veze sa nekakvom zabrinutoscu za standarde u novinarstvu.
PS Prilično sam siguran da Avaz ne truje dvije, nego tri decenije...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2432 Re: Naša stranka
pa nije ni to baš skroz tačno...jel uvali Forto onog svog savjetnika iz Kiseljaka za direktora u Željeznicama?
doduše upo je tu momak slučajno, tek kad su se izofirali s onim krimosom iz Rada...al i to je napredak...revolucija takoretji
-
geoxx
#2433 Re: Naša stranka
Naravno. Ko god na bilo koji nacin, neovisno o kontekstu, pljune po ovom portalu, ja sam tu da ga podrzim.
Nije najgori definitivno, ali drugi portali ne padaju kad se desi nesto bitno u svijetu ili u drzavi. Pada klix zbog opterecenja jer ogromna masa prvo leti da vidi sta ce klix napisati sto znaci da imaju i vecu odgovornost od nekog znj portala.
A oni nesto kvalitetno mogu izbaciti kad prepisu. Ali treba znati i prepisati. I tu rijetko ubodu.
Ovi sto spominju avaz, ne znam jel ko primjetio da je vecina vijesti prepisana od klixa. Hajd ovi sa klixa se i potrude pa prevedu neku stranu vijest i interpretiraju dogadjaj. Ovi sa avaza rade copy paste od, valjda, konkurencije.
- escobar__
#2434 Re: Naša stranka
Ok, hvala ti što si odgovorio.geoxx wrote: ↑14/12/2024 20:51Naravno. Ko god na bilo koji nacin, neovisno o kontekstu, pljune po ovom portalu, ja sam tu da ga podrzim.
Nije najgori definitivno, ali drugi portali ne padaju kad se desi nesto bitno u svijetu ili u drzavi. Pada klix zbog opterecenja jer ogromna masa prvo leti da vidi sta ce klix napisati sto znaci da imaju i vecu odgovornost od nekog znj portala.
A oni nesto kvalitetno mogu izbaciti kad prepisu. Ali treba znati i prepisati. I tu rijetko ubodu.
Ovi sto spominju avaz, ne znam jel ko primjetio da je vecina vijesti prepisana od klixa. Hajd ovi sa klixa se i potrude pa prevedu neku stranu vijest i interpretiraju dogadjaj. Ovi sa avaza rade copy paste od, valjda, konkurencije.
Klix je produžena ruka velikosrpske politike kao i toaletni papir imena Avaz - tu i tamo promovišu lokalne kabadahije iz ove ili one političke opcije (zavisi ko više podmaže) ali je načelno trovačnica sadržajem iz Srbije i takozvane rs.
- admin-x
- Forum administrator
#2435 Re: Naša stranka
Mjesecescobar__ wrote: ↑14/12/2024 20:58Ok, hvala ti što si odgovorio.geoxx wrote: ↑14/12/2024 20:51Naravno. Ko god na bilo koji nacin, neovisno o kontekstu, pljune po ovom portalu, ja sam tu da ga podrzim.
Klix je produžena ruka velikosrpske politike kao i toaletni papir imena Avaz - tu i tamo promovišu lokalne kabadahije iz ove ili one političke opcije (zavisi ko više podmaže) ali je načelno trovačnica sadržajem iz Srbije i takozvane rs.
- Isner
#2436 Re: Naša stranka
Mailovi su poslali na pravu adresu ali izgleda da neko od urednika nije primio mail nego je otvorio neko od zaposlenih u desku..
Nije Klix ništa nagazio ni NS ni BB koliko je znao nagaziti neke druge stranke, za mnogo manje stvari...
Nije Klix ništa nagazio ni NS ni BB koliko je znao nagaziti neke druge stranke, za mnogo manje stvari...
- Skijaš
#2437 Re: Naša stranka
Trojkasko saopstenje od prije sest mjeseci a povodom gasenja signala FTV-a :
"Ipak, dugoročno rješenje je u imenovanju upravljačkih struktura u FTV-u čime ćemo ne zarobiti nego osloboditi FTV od nezakonitog poslovanja i upravljačkih struktura iz sjene koje su u službi politike"
Izgleda da se nisu zajebavali kad su rekli da nece biti upravljanja medijima preko struktura iz sjene, njihovi ce dopisi biti javni
"Ipak, dugoročno rješenje je u imenovanju upravljačkih struktura u FTV-u čime ćemo ne zarobiti nego osloboditi FTV od nezakonitog poslovanja i upravljačkih struktura iz sjene koje su u službi politike"
Izgleda da se nisu zajebavali kad su rekli da nece biti upravljanja medijima preko struktura iz sjene, njihovi ce dopisi biti javni
-
DebelinJoe
#2438 Re: Naša stranka
Ima pred kraj kad Damir Fortu pošalje u p.materinu...Kaže "Ma ko si..."
-
kakabanja213
#2439 Re: Naša stranka
Opet mu izgleda secer proradio, ali ovaj put sto se mene tice kasno. Sta ima "lijevi ekoloski liberalu", doslo iz guzice do glave?DebelinJoe wrote: ↑16/12/2024 22:27
Ima pred kraj kad Damir Fortu pošalje u p.materinu...Kaže "Ma ko si..."
-
DebelinJoe
#2440 Re: Naša stranka
https://crna-hronika.info/duska-jurisic ... nci/675842
Je li oni stvarno misle da su ljudi ovce?“Propust stranke u svakom slučaju i ne samo to onako kako je i protumačeno u medijima, a kao dugogodišnja novinarka to tako i mogu da protumačim to je pritisak, možda ne namjeren ali pritisak. Ono što je novo na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni, jeste da se predsjednik Naše stranke Edin Forto izvinio zbog tog pritiska i štete koja je počinjena medijima. Do sada to nismo imali i voljela bi da toga imamo više u budućnosti i sami ste svjesni kada je riječ o Televiziji Sarajevo eto skupa smo bili ovdje tri godine, skoro da nije bilo dana bez poziva, bez pritiska kako novinarima od političkih lidera, visokopozicioniranih zvaničnika”, kaže Jurišić.
Duška Jurišić ističe, da pismo odnosno Interni dopis nije pisao niko iz Naše stranke, niti niko blizak Našoj stranci, te da je to pitanje odbrane Bojana Bošnjaka, te da to treba prepustiti advokatskom timu.
-
zippoo87
#2441 Re: Naša stranka
Forto nije dorastao upravljanju strankom. On to usputno radi a sve sto se usputno radi,ne radi se dobro. Djeluje mi da ozbiljnije radi ministarski posao,od upravljanja strankom a to se vidi i na terenu.
Stranka je nekada imala evaluaciju uradjenog svako malo,izvjestavalo se clanstvo sta se radi,sta se planira raditi...visoki funkcioneri stranke su svakih 1-2 mjeseca isli po Odvorima stranke po cijeloj BiH i komunicirali.
Mislim da se vise nista od ovog ne radi .
Jednostavno,treba se unutar stranke pojacati ekipa i rasporediti zadaci,da se tacno zna ko sta da radi i da se to prati.
Ovo sada,ne znam iskreno ko vodi stranku.
Pedja se potpuno povukao,Forto se vise bavi ministarstvom a stranka ostala na vjetrometini.
Sabinu poslali u EU,Nasiha se isto vise nigdje i ne pojavljuje.
Zato se i desavaju ovi propusti u zadnje vrijeme.
Stranka je nekada imala evaluaciju uradjenog svako malo,izvjestavalo se clanstvo sta se radi,sta se planira raditi...visoki funkcioneri stranke su svakih 1-2 mjeseca isli po Odvorima stranke po cijeloj BiH i komunicirali.
Jednostavno,treba se unutar stranke pojacati ekipa i rasporediti zadaci,da se tacno zna ko sta da radi i da se to prati.
Pedja se potpuno povukao,Forto se vise bavi ministarstvom a stranka ostala na vjetrometini.
- Skijaš
#2442 Re: Naša stranka
Treba dodati i to da za trenutno iscrpljivanje NS-a nisu krivi ni SDA ni DF nego Konakovic, Dodik i Covic s kojima je stranka usla u zagrljaj. Nema izlaza iz tog blata.zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 19:53 Forto nije dorastao upravljanju strankom. On to usputno radi a sve sto se usputno radi,ne radi se dobro. Djeluje mi da ozbiljnije radi ministarski posao,od upravljanja strankom a to se vidi i na terenu.
- skupljac_zeljeza
#2443 Re: Naša stranka
Duška kada gostuje kod Zukića ili na TVSA postavlja više pitanja novinarima umjesto da daje odgovore. Profesionalna deformacija. Možda im je neko provalio kancelariju gdje drže muhur i papir sa memorandumom.DebelinJoe wrote: ↑17/12/2024 19:32 https://crna-hronika.info/duska-jurisic ... nci/675842
Je li oni stvarno misle da su ljudi ovce?
Duška Jurišić ističe, da pismo odnosno Interni dopis nije pisao niko iz Naše stranke, niti niko blizak Našoj stranci, te da je to pitanje odbrane Bojana Bošnjaka, te da to treba prepustiti advokatskom timu.
-
zippoo87
#2444 Re: Naša stranka
Ima izlaza naravno...vise rada i bolja unutarnja organizacija. Nova zaduzenja i sve se da odraditi,ako ima volje.Skijaš wrote: ↑17/12/2024 20:01Treba dodati i to da za trenutno iscrpljivanje NS-a nisu krivi ni SDA ni DF nego Konakovic, Dodik i Covic s kojima je stranka usla u zagrljaj. Nema izlaza iz tog blata.zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 19:53 Forto nije dorastao upravljanju strankom. On to usputno radi a sve sto se usputno radi,ne radi se dobro. Djeluje mi da ozbiljnije radi ministarski posao,od upravljanja strankom a to se vidi i na terenu.
Cinjenica je da vlast iscrpljuje i da trosi ljude ali onda ubacis nove friske ljude u stranku,to nije vlast,ne trebaju izbori.
Iako si ti "navijac" SDA...trebas i ti prihvatiti da na BH nebu nema gore stranke od SDA,ako gledamo sve lose sto su uradili dok su drzali vlast,od rata na ovamo.
- Skijaš
#2445 Re: Naša stranka
Ja sam glasao za Nasu stranku a pozivao i druge da tako glasaju. Imas zabiljezeno i na ovom forumu. SDA ne podrzavam, ali njih pored Dodika i Covica predstaviti za najgoru stranku u BiH je jako, jako pogresno.zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 20:10Ima izlaza naravno...vise rada i bolja unutarnja organizacija. Nova zaduzenja i sve se da odraditi,ako ima volje.Skijaš wrote: ↑17/12/2024 20:01Treba dodati i to da za trenutno iscrpljivanje NS-a nisu krivi ni SDA ni DF nego Konakovic, Dodik i Covic s kojima je stranka usla u zagrljaj. Nema izlaza iz tog blata.zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 19:53 Forto nije dorastao upravljanju strankom. On to usputno radi a sve sto se usputno radi,ne radi se dobro. Djeluje mi da ozbiljnije radi ministarski posao,od upravljanja strankom a to se vidi i na terenu.
Cinjenica je da vlast iscrpljuje i da trosi ljude ali onda ubacis nove friske ljude u stranku,to nije vlast,ne trebaju izbori.
Iako si ti "navijac" SDA...trebas i ti prihvatiti da na BH nebu nema gore stranke od SDA,ako gledamo sve lose sto su uradili dok su drzali vlast,od rata na ovamo.
-
zippoo87
#2446 Re: Naša stranka
To je tronozac...Svi zajedno a prividno "svi protiv svih" i tako su muzli 30 godina. Oni su najgora stranka u Bosnjackom/bosanskomm spektru,1/3 svog zla u BiH a 1/1 u FBiH.Skijaš wrote: ↑17/12/2024 20:14Ja sam glasao za Nasu stranku a pozivao i druge da tako glasaju. Imas zabiljezeno i na ovom forumu. SDA ne podrzavam, ali njih pored Dodika i Covica predstaviti za najgoru stranku u BiH je jako, jako pogresno.zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 20:10Ima izlaza naravno...vise rada i bolja unutarnja organizacija. Nova zaduzenja i sve se da odraditi,ako ima volje.
ALi ima i nesto pozitivno...eno danas je Evropsko vijece glasalo da buduce uredjenje BiH mora biti gradjansko a ne nacionalno...tako da uskoro nece biti potrebe za tronoscem i nece se tako vlast koncipirati,kao do sada.
- skupljac_zeljeza
-
zippoo87
#2448 Re: Naša stranka
Ma nije Hrvatska uopste uticajna u EU i nebitni su ali eto,opet su i takvi puno jaci od nase diplomatije.skupljac_zeljeza wrote: ↑17/12/2024 20:45Mislim da će Hrvatska još pokušati da izgura svoje i plaši me koliko bi ovo moglo biti uskoro. A ko ne bi normalan volio?
A nece to bas biti uskoro ali vrijeme igra u korist BiH svakako...Covke,Dodik i ostali su na zalasku karijere a mozda i priroda presudi i prije tako da oni vise nisu opasni. Mislim da ih zapad drzi kao korisne budale,posebno Dodika...on je uvijek bio njihov igrac i radio je kako zapad hoce,iako on laje ovamo u psuje i vrijedja ,to je samo za svoje krezube glasace u RSu,da pokazuje misice. Nije on nikada nista opsovao u 4 oka nikome od tih koje ovako napada na dnevnoj bazi. Nije on budala.
-
DebelinJoe
#2449 Re: Naša stranka
Forto je autoritaran čovjek, neko ko ne sluša nikoga. Mora biti kako on kaže i nikako drugačije. Ko se s njim slaže i razmišlja kao on, to je super, čim mu se neko suprotstavi, na bilo koji način, makar i banalan, on postaje agresivan i napadački nastrojen. Ako ti piješ Cocktu, a on Colu, on pobjesni, trese se od ljutnje, crven kao ris. Bukvalno.zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 19:53 Forto nije dorastao upravljanju strankom. On to usputno radi a sve sto se usputno radi,ne radi se dobro. Djeluje mi da ozbiljnije radi ministarski posao,od upravljanja strankom a to se vidi i na terenu.
Problem NS -a trenutno nisu ni Konaković, ni Dodik, ni Čović. Forto i njegov autoritarni pristup su problem.
"Otkud tebi pravo da razmišljaš kako ti hoćeš" - rekao je meni jednom.
Privatna firma se može voditi na takav način. Politička stranka, pogotovo ona koja sebe titulira kao liberalnu, ne može.
-
zippoo87
#2450 Re: Naša stranka
Uh kako bi mu se ja nagovorio,kada bi meni tako nesto rekao.DebelinJoe wrote: ↑17/12/2024 21:19Forto je autoritaran čovjek, neko ko ne sluša nikoga. Mora biti kako on kaže i nikako drugačije. Ko se s njim slaže i razmišlja kao on, to je super, čim mu se neko suprotstavi, na bilo koji način, makar i banalan, on postaje agresivan i napadački nastrojen. Ako ti piješ Cocktu, a on Colu, on pobjesni, trese se od ljutnje, crven kao ris. Bukvalno.zippoo87 wrote: ↑17/12/2024 19:53 Forto nije dorastao upravljanju strankom. On to usputno radi a sve sto se usputno radi,ne radi se dobro. Djeluje mi da ozbiljnije radi ministarski posao,od upravljanja strankom a to se vidi i na terenu.
Problem NS -a trenutno nisu ni Konaković, ni Dodik, ni Čović. Forto i njegov autoritarni pristup su problem.
"Otkud tebi pravo da razmišljaš kako ti hoćeš" - rekao je meni jednom.
Privatna firma se može voditi na takav način. Politička stranka, pogotovo ona koja sebe titulira kao liberalnu, ne može.
Ja Fortu znam unazad 10 godina,kada nije bio tako autoritaran i nastrojen. Iz tog vremena je vecinom bio sutljiv i povucen,jedva da progovori koju rijec. Sada promijenio pristup ali tako se ne moze raditi u dobrovoljnom kolektivu kao sto je stranka a vala ni za platu.
Ja najvise mrzim to kurcenje i izdrkavanje nekoga,meni odmah proradi zivac da odgovorim i prcnem,nebitno bio to direktor,predsjednik,kolega...ne mogu trpiti to da se neko tako obraca,jednostavno.