Naša stranka

Post Reply
Ken_M

#2376 Re: Naša stranka

Post by Ken_M »

Hakiz wrote: 14/12/2024 11:07
Better Man wrote: 14/12/2024 00:46
Ken_M wrote: 13/12/2024 21:08 Njihov "liberalizam" se svakako ogleda u zabranama.
Te zabranit će saobraćaj kroz Radićevu, te cenzurisat će upise na društvenim mrežama, a evo sad imaju i instrukcije za medije kako će pisati o njihovim članovima koje su uhvatili sa rukom u tegli meda.
Bojan Bošnnjak da ima iole morala i časti sam bi podnio ostavku. Ovo je sramota za Našu stranku i premijera Uka. On je morao smijeniti Bojana Bošnjaka. Nikonko je pod istragom ilinoptužnicom, a pogotovo u zatvoru ne može biti na javnoj funkciji.
Smijene ga, sud ga oslobodi.

Šta onda?
Ništa. Smjena nije zakonska obaveza, već političko-moralni potez da pokažu da "nisu isti" kao i trenutna opozicija koja brani svoje i optužene i osuđene članove.
Hakiz

#2377 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Ken_M wrote: 14/12/2024 11:11
Hakiz wrote: 14/12/2024 11:07
Better Man wrote: 14/12/2024 00:46

Bojan Bošnnjak da ima iole morala i časti sam bi podnio ostavku. Ovo je sramota za Našu stranku i premijera Uka. On je morao smijeniti Bojana Bošnjaka. Nikonko je pod istragom ilinoptužnicom, a pogotovo u zatvoru ne može biti na javnoj funkciji.
Smijene ga, sud ga oslobodi.

Šta onda?
Ništa. Smjena nije zakonska obaveza, već političko-moralni potez da pokažu da "nisu isti" kao i trenutna opozicija koja brani svoje i optužene i osuđene članove.
Dakle, razlika između zelenih i njih je u tome što ovi smjenjuju osobe koje nisu krive?

:thumbup:
Ken_M

#2378 Re: Naša stranka

Post by Ken_M »

Hakiz wrote: 14/12/2024 11:12 Dakle, razlika između zelenih i njih je u tome što ovi smjenjuju osobe koje nisu krive?

Nije moralno niti ok da osoba za koju postoji osnovana sumnja da je počinila krivično djelo upravo na funkciji koju trenutno obavlja, da joj se dozvoli obavljanje te funkcije sve dok sumnja postoji.
Zato je i sud odredio pritvor.

A ovi ga brane, možda ih je strah da ukoliko ga puste niz vodu, da može "propjevati"?
insaneinthebrain

#2379 Re: Naša stranka

Post by insaneinthebrain »

udario murTI po klixu. nema milosti :lol: :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-u ... /241214032
zigson

#2380 Re: Naša stranka

Post by zigson »

ReymondReddington wrote: 14/12/2024 10:52 Ali stvarno sta su oni mislili da ce ovo proizvesti. Kome li je jedno jutro palo napamet hajmo pisati medijima kako da pisu o slucaju?
Ovo nije ni sda palo na pamet :lol:
Ken_M

#2381 Re: Naša stranka

Post by Ken_M »

insaneinthebrain wrote: 14/12/2024 11:58 udario murTI po klixu. nema milosti :lol: :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-u ... /241214032
Njima uglavnom, kao "liberalima" ne odgovara postojanje bilo kakvog medija na kojem postoji mogućnost da njihov mulj ispliva na površinu.
Zabrani društvene mreže, zabrani portale, sve zabrani... Liberalno, nema šta.
geoxx

#2382 Re: Naša stranka

Post by geoxx »

Slazem se sa Timurom. Najprecijenjeniji portal u regiji i sire.
Zombi_Rex

#2383 Re: Naša stranka

Post by Zombi_Rex »

Našizam počeo da izvire, nisu navikli na kritiku nego da oni samo kritikuju
Hakiz

#2384 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Ken_M wrote: 14/12/2024 11:40
Hakiz wrote: 14/12/2024 11:12 Dakle, razlika između zelenih i njih je u tome što ovi smjenjuju osobe koje nisu krive?

Nije moralno niti ok da osoba za koju postoji osnovana sumnja da je počinila krivično djelo upravo na funkciji koju trenutno obavlja, da joj se dozvoli obavljanje te funkcije sve dok sumnja postoji.

A ovi ga brane, možda ih je strah da ukoliko ga puste niz vodu, da može "propjevati"?
Čak i kada se potvrdi optužnica, nije sigurno da je optuženi počinilac.

Tek kada je osuđen, pravosnažno, može se biti siguran.

Ne može se samo sumnjom ljudima uništiti, ili barem značajno izmijeniti, život. To bi, zapravo, bila zloupotreba pravosuđa.

A ako smo kod morala: Novinari objave da je neko osumnjičen. Pa da je optužen. Stvori se klima prema toj osobi, protivnici potenciraju krivicu kao da je osuđen. Sud ga oslobodi. Iako su novinari uradili ono šta im zakon dozvoljava, imaju li oni moralnu odgovornost što su stavili metu na leđa toj osobi u javnosti. imali su izbor da puste da se proces odvije van očiju javnosti, pa ako bude osuđen da objeve da je oduđen. Izabrali su reagovati već kod sumnje. Nije ni njihovo maslo za ramazan, sve za klik, nema veze za posljedice.

Tako da kada krenrmo priču o moralu, svašta se tu da udrobiti.

Pa ako novinari kažu zakon nam dozvoljava, ako je zakon glavni, onda tek kada neko bude po zakonu osuđen, tek tada je kriv. I tek tada može izgubiti podao, funkciju, primanja od te funkcije.

Pa da se odlučimo, zakon ili (više manje subjektivan) moral, šta da nas vodi?

Opet pitam, dokaže se da smijenjeni nije kriv, ili barem se ne dokaže da jeste. Ko će odgovarati što je nedužna osoba izgubila primanja, ugled itd? Ima li neko pravo tužiti one koji su mu bez razloga upropastili život?

Ne govorim ovo konkretno zbog Bošnjaka, to je generalno problem "emotivne reakcije".
apsidejzi

#2385 Re: Naša stranka

Post by apsidejzi »

Ovi iz nase stranke ne kontaju da su oni sada vlast i da ne mogu koristiti istu mantru kao ranije. Diriguju medijima sta da pisu. Ljudi zive u oblacima.
Haris.ba

#2386 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 14/12/2024 12:09 Opet pitam, dokaže se da smijenjeni nije kriv, ili barem se ne dokaže da jeste. Ko će odgovarati što je nedužna osoba izgubila primanja, ugled itd? Ima li neko pravo tužiti one koji su mu bez razloga upropastili život?

Ne govorim ovo konkretno zbog Bošnjaka, to je generalno problem "emotivne reakcije".
Tuzis drzavu i drzava ti isplati naknadu.

I zahtjevas od medija da to isto objave.

To je tako na politickoj funkciji. Pored velike moci dolazi i velika odgovornost. Zato i imaju poveliku platu.

Sjeca li se neko pokojnog Tihica? Kako je politicki bilo korisno njegovo pravilo potvrdjena optuznica - ostavka. Uz to da dodam da nije normalno da uhapseni ministar ostaje ministar. Hapsenje ne znaci da je ministar kriv, ali u nasem pravosudnom sistemu vise od 90% hapsenja zavrsi presudom.
Last edited by Haris.ba on 14/12/2024 12:19, edited 1 time in total.
Messier

#2387 Re: Naša stranka

Post by Messier »

Reklama za klix, ah nezavisni medij kojem lgb+++++ zajednica ne da da zadrzi toliko radnih mjesta u socijalno ugrozenoj drzavi.

Simbioza pipaka sa svojim mozgom.
Hobotnica sa svojih 8 mozgova u krakovima.
Svi zadovoljni, radnicka klasa izludjena, potplacena i prinudjena da cita pamflete vladajucih.
Ken_M

#2388 Re: Naša stranka

Post by Ken_M »

Hakiz wrote: 14/12/2024 12:09
Ken_M wrote: 14/12/2024 11:40

Čak i kada se potvrdi optužnica, nije sigurno da je optuženi počinilac.

Tek kada je osuđen, pravosnažno, može se biti siguran.

Ne može se samo sumnjom ljudima uništiti, ili barem značajno izmijeniti, život. To bi, zapravo, bila zloupotreba pravosuđa.

A ako smo kod morala: Novinari objave da je neko osumnjičen. Pa da je optužen. Stvori se klima prema toj osobi, protivnici potenciraju krivicu kao da je osuđen. Sud ga oslobodi. Iako su novinari uradili ono šta im zakon dozvoljava, imaju li oni moralnu odgovornost što su stavili metu na leđa toj osobi u javnosti. imali su izbor da puste da se proces odvije van očiju javnosti, pa ako bude osuđen da objeve da je oduđen. Izabrali su reagovati već kod sumnje. Nije ni njihovo maslo za ramazan, sve za klik, nema veze za posljedice.

Tako da kada krenrmo priču o moralu, svašta se tu da udrobiti.

Pa ako novinari kažu zakon nam dozvoljava, ako je zakon glavni, onda tek kada neko bude po zakonu osuđen, tek tada je kriv. I tek tada može izgubiti podao, funkciju, primanja od te funkcije.

Pa da se odlučimo, zakon ili (više manje subjektivan) moral, šta da nas vodi?

Opet pitam, dokaže se da smijenjeni nije kriv, ili barem se ne dokaže da jeste. Ko će odgovarati što je nedužna osoba izgubila primanja, ugled itd? Ima li neko pravo tužiti one koji su mu bez razloga upropastili život?

Za stranku bi im bilo bolje da ga sklone i puste vodu.
Ovako, svađajući se sa medijima i braneći ga, samo pokazuju modus operandi SDA.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2389 Re: Naša stranka

Post by Chmoljo »

Genealni problem u svijetu je postala cinjenica da nema odgovornosti za ono izgovoreno.

Ovo se odnosi i na novinare i na politicare.

Neki dan je klix objavio clanak koji je bio apsolutna neistina, cak ne i iz zle namjere, nego iz cistog nepoznavanja onoga sto je napisano.

Skontali su u neka doba pa su uklonili, ispravili i nikom nista. Izvinjenja ni na mapi.

Politicari su posebna prica, pogotovo njihovi profili na drustvenim mrezama. Kakve poluistine, lazi, potvare, ljaganja se tu naalze, to je mali uzas.

Al to nije ni nesto sto je specificno samo za nas. Najveca svjetska sila je podlegla tim uzusima i tek ostaje da se vidi hoce li izdobriti ovolika mogucnost da se sire kretenske informacije i misljenja sa prosjecnom inteligencijom recipijenta koji ce djelovati u skladu sa tim.

Ne vidim kako se navedeno moze sprijeciti.
escobar__

#2390 Re: Naša stranka

Post by escobar__ »

geoxx wrote: 14/12/2024 12:05 Slazem se sa Timurom. Najprecijenjeniji portal u regiji i sire.
Zanima me bi li se složio s istom izjavom u istom kontekstu, a da dolazi od nekog iz SDA? 😄
Chmoljo

#2391 Re: Naša stranka

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 14/12/2024 12:15To je tako na politickoj funkciji. Pored velike moci dolazi i velika odgovornost. Zato i imaju poveliku platu.
Da im je plata bas i velika i nije u odnosu kako moze biti zajebano i odgovorna ta pozicija.

Ja ne bih da mi neko ponudi. Nema sanse.
Haris.ba

#2392 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 14/12/2024 12:19 Ne vidim kako se navedeno moze sprijeciti.
Postoji zakon o medijima KS iz mislim 1999. koji je valjda jos na snazi (kad sam trazio da mi neko objasni je li jos na snazi, niko ne zna), Postoji u procedura u skupstini da se stavi van snage, ali mislim da nije izglasana.
Eh, taj ti je zakon ko da ga je Vucic pisao.
Znaci, ima rjesenja. :D
Chmoljo wrote: 14/12/2024 12:22
Haris.ba wrote: 14/12/2024 12:15To je tako na politickoj funkciji. Pored velike moci dolazi i velika odgovornost. Zato i imaju poveliku platu.
Da im je plata bas i velika i nije u odnosu kako moze biti zajebano i odgovorna ta pozicija.

Ja ne bih da mi neko ponudi. Nema sanse.
U odnosu na visinu primanja svih u drzavi, jeste. Nije mozda ako se usporedi sa nekim drugim zanimanjima. Ali, u vecini slucajeva ti ljudi koji dodju do pozicije ministra i nisu imali vecu platu u zivotu.
Plus, neke druge stvari kroz umrezavanje se mogu zavrsiti.
Last edited by Haris.ba on 14/12/2024 12:25, edited 1 time in total.
Ken_M

#2393 Re: Naša stranka

Post by Ken_M »

Nije sve u plati, nešto je i u "primanjima". Koverta ovdje, koverta tamo, malo potpišeš koji papirić...
Chmoljo

#2394 Re: Naša stranka

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 14/12/2024 12:23
Chmoljo wrote: 14/12/2024 12:19 Ne vidim kako se navedeno moze sprijeciti.
Postoji zakon o medijima KS iz mislim 1999. koji je valjda jos na snazi (kad sam trazio da mi neko objasni je li jos na snazi, niko ne zna), Postoji u procedura u skupstini da se stavi van snage, ali mislim da nije izglasana.
Eh, taj ti je zakon ko da ga je Vucic pisao.
Znaci, ima rjesenja. :D
Ima, al nema onda puta ka eu :mrgreen: nema nafake u zabranama. Samo u edukaciji i opismenjavanju konzumenata.

Dugotrajno je i trazi mnogo rada i truda. Al dan danas masa ljudi, pogotvo buemra, fejzbuku vjeruju ko vijestima. Da je sve sto se tamo nalazi istina. Misle da postoje neki filteri prije nego neka vijest postane viralna.
Chmoljo

#2395 Re: Naša stranka

Post by Chmoljo »

Ken_M wrote: 14/12/2024 12:24 Nije sve u plati, nešto je i u "primanjima". Koverta ovdje, koverta tamo, malo potpišeš koji papirić...
Pa malo istrazni...
Ken_M

#2396 Re: Naša stranka

Post by Ken_M »

Chmoljo wrote: 14/12/2024 12:26
Ken_M wrote: 14/12/2024 12:24 Nije sve u plati, nešto je i u "primanjima". Koverta ovdje, koverta tamo, malo potpišeš koji papirić...
Pa malo istrazni...
APP - mašala. ANP - jebigha.
Haris.ba

#2397 Re: Naša stranka

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 14/12/2024 12:26
Pa malo istrazni...
Pa vjerovatno bi i proslo da se Becarevic nije naklatio na kosti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2398 Re: Naša stranka

Post by sime_cipol »

Duboko su me razocarali :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2399 Re: Naša stranka

Post by PreWiBa »

Chmoljo wrote: 14/12/2024 12:19 Genealni problem u svijetu je postala cinjenica da nema odgovornosti za ono izgovoreno.

Ovo se odnosi i na novinare i na politicare.

Neki dan je klix objavio clanak koji je bio apsolutna neistina, cak ne i iz zle namjere, nego iz cistog nepoznavanja onoga sto je napisano.

Skontali su u neka doba pa su uklonili, ispravili i nikom nista. Izvinjenja ni na mapi.

Politicari su posebna prica, pogotovo njihovi profili na drustvenim mrezama. Kakve poluistine, lazi, potvare, ljaganja se tu naalze, to je mali uzas.

Al to nije ni nesto sto je specificno samo za nas. Najveca svjetska sila je podlegla tim uzusima i tek ostaje da se vidi hoce li izdobriti ovolika mogucnost da se sire kretenske informacije i misljenja sa prosjecnom inteligencijom recipijenta koji ce djelovati u skladu sa tim.

Ne vidim kako se navedeno moze sprijeciti.
Hahahahaha
I ovo pokušavate opravdati.

Pa dobro ba, jeli vas imalo stid?
Ma.Le.Na

#2400 Re: Naša stranka

Post by Ma.Le.Na »

Da mi je samo znati cija sjajna ideja je bilo slanje dopisa
Post Reply