Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Styling

#23851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mishic wrote: 11/11/2022 15:41
Styling wrote: 11/11/2022 15:38

Neka pere ko je pio.
Reci šefu, ja nisam ni bio ni pio... ni sa njima odluke donosio a on jest!
Kojem, bolan, šefu. Čovjeka srela u životu nisam.
Mislim da je Sebija oprala sve šoljice.
guruguru95

#23852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

https://avaz.ba/vijesti/bih/785919/kona ... cije-nip-a

- Nikad nisam rekao da ne želim Demokratsku frontu u bilo kakvoj koaliciji, ali ih jesam izazivao da bi dokazao da oni to neće - rekao je Konaković.

:gunjastajl:
guruguru95

#23853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

mishic wrote: 11/11/2022 15:13 Ljudi koji prate forum dobro znaju ko je ko. Ali evo i za tvoju informaciju, ja nikada ni sekunda nisam bio ni u jednoj stranci a i moj stav da je među svima njima mala razlika jer funkcioniraju po istom pricipu, dobro je poznata.

A tvoja zadnja rečenica rekla je sve i o tebi i o onima koje ti braniš. Amnestirati četnike i njihovu krivicu i zlodjela preadresirati na bilo koga drugog je vrhunac veleizdaje i samosvstavanja među četnike.

A ovi što presvlaće stranačke dresove u interesu ostajanja na vlasti samim tim sve su rekli o sebi i svojoj principijelnosti.
:thumbup:
A_A_AKCIJA

#23854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

mishic wrote: 11/11/2022 15:33
Styling wrote: 11/11/2022 15:23 Sa SDA ni na kafu.
Sačekaj makar dok se operu šoljice koje je u SDA ispio Konaković a mene što se tiče ni sa NiPom ni sa SDA!!!
Jel to jedini argument?

Bio u SDA?

Pa SDA je toliko u vlasti, da je skoro nemoguće imati karijeru u politici mimo njih.
Pod karijerom mislim imati neku ulogu u procesu, a ne sa kauča komentirati ja bih to ovako.

NiP je na vlasti u KS od 2018. Ta faza dokazivanja je prošla i to jako uspješno. Sarajlije su rekle da vide napredak.

Zašto bi bilo drugačije na ostalim nivoima?
Hajmo gledati rezultat, a ne priču.
A tu NiP i Trojka rasturaju.
Spit_fire

#23855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Prpa.ba wrote: 11/11/2022 07:17 Ambasadi je ostao jos jedan trik u rukavu, a to je da se SDA proglasi odgovornom za pobunu i terorizam tzv. HVO-a i agresiju RH na RBiH, da su se desavale stvari koje nisu bile fer pa je HDZ morao reagovati kako je reagovao.

Posto trojkasi ne smiju HDZ prozvati ni za sta, promjena narativa im je izgledan sljedeci zadatak ako se misle uhljebiti.
Ne bih se iznenadio da u slucaju blokade il nekog otpora ne posegnu i za odlukama poput Pedijevih...pa cak i scenario iz slucaja Jelavic..

Ironije radi HDZ sve ove godine radi jos gore stvari pa umjesto da ih se kazni oni ih nagradjuju

Pri tom ne mislim samo na SDA nego bilo koga ko bi se drznuo usprorivit
mishic

#23856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

A_A_AKCIJA wrote: 11/11/2022 18:26
Sačekaj makar dok se operu šoljice koje je u SDA ispio Konaković a mene što se tiče ni sa NiPom ni sa SDA!!!
Jel to jedini argument?

Bio u SDA?

Pa SDA je toliko u vlasti, da je skoro nemoguće imati karijeru u politici mimo njih.
Pod karijerom mislim imati neku ulogu u procesu, a ne sa kauča komentirati ja bih to ovako.

NiP je na vlasti u KS od 2018. Ta faza dokazivanja je prošla i to jako uspješno. Sarajlije su rekle da vide napredak.

Zašto bi bilo drugačije na ostalim nivoima?
Hajmo gledati rezultat, a ne priču.
A tu NiP i Trojka rasturaju.
Vrijeđanja i sukobi koje neki proizvode su to što jesu a ne nikakv napredak. A taj napredak vide samo "zaljubljeni" ili zaduženi NiPovci.
Antagonizmi koji se proizvode unutar jednog naroda koji se rastura uz saradnju sa rušiteljima BiH za neke je veliki uspjeh i napredak.
Dodikov stil vladavine nekima postaje uzor i takav "napredak" dobronamjerni u ovoj zemlji ne žele.
Ja ponovo govorim kako na politiku gledaju ljudi koji misle na opšti interes naroda i zemlje a ne gledaju kroz stranačke naočale ni jedne partije.
mishic

#23857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Styling wrote: 11/11/2022 15:48 Kojem, bolan, šefu. Čovjeka srela u životu nisam.
Pa u nas je jako puno Sebija i to i jeste ono o čemu ja govorim.
Vi što gledate kroz partijske cvike pa vam se sve čini drugačijim nego što jeste i jeste problem ovoga društva i držve.
Vaše međusobno otimanje za vlast i međusobni sukobi, uvrede, animoziteti, frustracije... upropastiše društvo i državu i to je ono što ja godinama ponavljam svi ste vi iz tih kuloara u 5 dkg. Vaši interesi su lični i stranački a narod i država su roba kojom trgujete, svi sve i jedna partija.
mishic

#23858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Pljuj, vrijeđaj, omalovažavaj, zavađaj... jer kao i Dodiku to je jedino što preostaje kada nemaš ništa svoje pa ni dostojanstvo čime se možeš pohvaliti i što bi narod prepoznao kao vrijednost.
Partije u BiH funkcioniraju po principu mafijaških udruženja a botovi su im plaćena rulja koji za sitan lični interes onemogućavaju građane da ukažu na nedosljednost, propuste, greške i mahane
Ja iskreno volim kada botovi ovako zvrište jer to je pokazatelj da sam barnuo tamo gdje boli i žulja aNiP-u je najpribližnije ogledalo Dodik i SNSD.
I to po mnogo čemu...
Styling

#23859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mishic wrote: 11/11/2022 20:05
Styling wrote: 11/11/2022 15:48 Kojem, bolan, šefu. Čovjeka srela u životu nisam.
Pa u nas je jako puno Sebija i to i jeste ono o čemu ja govorim.
Vi što gledate kroz partijske cvike pa vam se sve čini drugačijim nego što jeste i jeste problem ovoga društva i držve.
Vaše međusobno otimanje za vlast i međusobni sukobi, uvrede, animoziteti, frustracije... upropastiše društvo i državu i to je ono što ja godinama ponavljam svi ste vi iz tih kuloara u 5 dkg. Vaši interesi su lični i stranački a narod i država su roba kojom trgujete, svi sve i jedna partija.
Fol je u tome što meni lični ništa ne treba. Nikakva funkcija ni uhljebljenje. Ja nisam stranački čovjek niti imam namjeru biti. Meni je u životu odlično, elhamdulillah 😀
mishic

#23860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Hvala Bogu da je tako! Ali ni meni takođe. Ja sam penziju dočekao, istina zdravlje u rovovima i tranšeama ostavio ali mi je stalo da se čuva i sačuva ono za što sam se borio.

Moj pogled na ovu zemlju i društvo nije reduciran ni jednim stranačkim interesom i moj jedini motiv je da se narod ne sluđuje. Bio bih sretan da smo demokratsko društvo, da se partije natjeću programima i rezultatima i da ma ko od njih bio na vlasti koračamo naprijed.

Umjesto svega toga pozitivog mi slušamo njihovo međusobno napadanje, sporenje, pljuvanje i podjelu naroda. Narod se konfrontira i zavađa, narod se dijeli a taj stil vladavine i ponašanja, drsko, bezobrazno Dodikovanje upropasti ovu zemlju i otjera mlade iz nje.

Evo da budem i ličan, ja se jesam borio za ovu zemlju ali moja djeca ne žive u njoj a unučad su Nijemci. Ne zbog toga što sam ja to želio nego zbog toga što imamo ovakvu vlast kakvu ja prezirem, napadam i kritikujem. Moj problem nije lični, djeca su studirala i doktorirala van BiH jer ja ovdje ni sa visokom stručnom spremom i svojom i supruginom nisam mogao da ih školujem jer nisam htio i nikada blizak bio ni jednoj partiji...

Sada slušam ove balave koji tvrde da rata ni vidio nisam, da sam ja balav i da nas čeka med i mlijeko koje će nam donijeti ovi što umjesto da rade pljuju jedni po drugima, svađaju se, šuruju sa rasturaćima ove zemlje...
A_A_AKCIJA

#23861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

mishic wrote: 11/11/2022 21:04 . Bio bih sretan da smo demokratsko društvo, da se partije natjeću programima i rezultatima i da ma ko od njih bio na vlasti koračamo naprijed.

Umjesto svega toga pozitivog mi slušamo njihovo međusobno napadanje, sporenje, pljuvanje i podjelu naroda. Narod se konfrontira i zavađa, narod se dijeli a taj stil vladavine i ponašanja, drsko, bezobrazno Dodikovanje upropasti ovu zemlju i otjera mlade iz nje.

Šta znaš o vlasti Trojke u Sarajevu?

Iskreno.

Cijenim neizmjerno svakoga ko se borio za državu i za vas imam živaca da vam ako treba sto puta objasnim..

NiP i SDA nisu ni blizu isto. U Sarajevu je konačno krenulo naprijed na dosta frontova.

Svaka porodilja ima 1000 KM mjesečno, bila zaposlena ili ne, godinu dana. Dakle 12 hiljada godišnje.

Uveli smo naknade za porodice sa troje i više djece.

Besplatne udžbenike od prvog do osmog razreda.

Nikad se više nije radilo u gradu nego proteklih godina.

Imaš temu o Vladi KS, pa malo pogledaj.

Kada govoriš o programima, ovo je prva programska koalicija u BiH. U Sarajevu se potpisao program sa 300 mjera i 29 principa, koji se provodi svaki dan. Nema šuplje, sve ima crno na bijelo.
Odakle novac u Sarajevu za sve to?
Jer se više ne krade i može doteći. Nema više kioska od frtalj miliona.

Tako da to nije ni blizu međubošnjački sukob.

SDA su kriminalci koji pokradoše resurse koji trebaju da jačaju ovu državu i narod. I zato ih prozivamo. Mora svako znati ko je ukrao i koliko. Mora se znati da klinički centar vodi žena bez diplome. Da obavještajnu službu vodi čovjek bez diplome.
Mora se znati da su nas izdali za reviziju presude o agresiji Srbije.

To su užasno bitne stvari, po kojima se od SDA razlikujemo ko nebo i zemlja.
tramvajtrojka

#23862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

A_A_AKCIJA wrote: 11/11/2022 21:44
mishic wrote: 11/11/2022 21:04 . Bio bih sretan da smo demokratsko društvo, da se partije natjeću programima i rezultatima i da ma ko od njih bio na vlasti koračamo naprijed.

Šta znaš o vlasti Trojke u Sarajevu?

Iskreno.

Cijenim neizmjerno svakoga ko se borio za državu i za vas imam živaca da vam ako treba sto puta objasnim..

NiP i SDA nisu ni blizu isto. U Sarajevu je konačno krenulo naprijed na dosta frontova.

Svaka porodilja ima 1000 KM mjesečno, bila zaposlena ili ne, godinu dana. Dakle 12 hiljada godišnje.

Uveli smo naknade za porodice sa troje i više djece.

Besplatne udžbenike od prvog do osmog razreda.

Nikad se više nije radilo u gradu nego proteklih godina.

Imaš temu o Vladi KS, pa malo pogledaj.

Kada govoriš o programima, ovo je prva programska koalicija u BiH. U Sarajevu se potpisao program sa 300 mjera i 29 principa, koji se provodi svaki dan. Nema šuplje, sve ima crno na bijelo.
Odakle novac u Sarajevu za sve to?
Jer se više ne krade i može doteći. Nema više kioska od frtalj miliona.

Tako da to nije ni blizu međubošnjački sukob.

SDA su kriminalci koji pokradoše resurse koji trebaju da jačaju ovu državu i narod. I zato ih prozivamo. Mora svako znati ko je ukrao i koliko. Mora se znati da klinički centar vodi žena bez diplome. Da obavještajnu službu vodi čovjek bez diplome.
Mora se znati da su nas izdali za reviziju presude o agresiji Srbije.

To su užasno bitne stvari, po kojima se od SDA razlikujemo ko nebo i zemlja.
zna da je Forto prodavao vunene carape na licitaciji :lol: :lol: :lol: , a ono bila UIO :mrgreen:
mishic

#23863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Ni sa tobom ni sa bilo kim ko gleda kroz stranačku prizmu ne želim polemisati.
Živim u Sarajevu, major sam Armije Republike Bosne i Hercegovine, kao profesor zaradio penziju i ne namjeravam ti ni o trojci ni petorci ni osmorci reći ništa više sem da bi me radovalo da doživim da počne funkcionisati pravna država i graditi se građansko društvo.

Mnoge u vlasti pa i Konakovića lično poznajem i baš to narušava moj optimizam i nadu. Društvo u kome "treba sve srediti i našteliti" da bi se u njemu živjelo nije ono koje ja želim i o kome sanjam.
A_A_AKCIJA

#23864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

mishic wrote: 11/11/2022 22:01 Ni sa tobom ni sa bilo kim ko gleda kroz stranačku prizmu ne želim polemisati.
Živim u Sarajevu, major sam Armije Republike Bosne i Hercegovine, kao profesor zaradio penziju i ne namjeravam ti ni o trojci ni petorci ni osmorci reći ništa više sem da bi me radovalo da doživim da počne funkcionisati pravna država i graditi se građansko društvo.

Mnoge u vlasti pa i Konakovića lično poznajem i baš to narušava moj optimizam i nadu. Društvo u kome "treba sve srediti i našteliti" da bi se u njemu živjelo nije ono koje ja želim i o kome sanjam.
Ako živiš u Sarajevu, pitaj koji je ministar dodijelio najviše stanova boračkoj populaciji. Omer Osmanović iz NiP. Riješio sve zahtjeve.

Ko je konačno napravio bazu nezaposlenih članova šehidskih porodica, da bi se zaposlili, nego ova Vlada.

Nije lijepo da se žmiri na postignuto. Reče da hoćeš rezultat, eto ga.

Moraš gledati kroz političku prizmu jer politika upravlja državom, a stranke se bore za vlast.

Kada se stave stvari na papir, razlika između SDA i Trojke je nevjerojatno velika. Ni blizu nisu isti.

A to za štelu kod Konakovića si slagao ko pas. Da si tri puta general major. Bez uvrede.

Slobodno mi pošalji pp ako nećeš ovdje javno, a ja se zauzvrat javno odreknem NiP ako si upravu. Jel pošteno?
mishic

#23865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

tramvajtrojka wrote: 11/11/2022 21:58 zna da je Forto prodavao vunene carape na licitaciji , a ono bila UIO
ali zna i kada se čovjek sousti na nivo ovih priglupih pa oni ne razumiju o čemu se radi onda ovako glupo zaključuju
naravno takvi vjerovati ne bi mogli da razgovaraju sa nekim ko je nakon tri godine rada u UIO upravo zbog lopovluka i bezakonja napustio UIO i vratio se svom starom poslu jer mu karakter i odgoj ne dopuštaju da gleda bezakonje a ne reaguje
gidra

#23866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by gidra »

A_A_AKCIJA wrote: 11/11/2022 22:18
mishic wrote: 11/11/2022 22:01 Ni sa tobom ni sa bilo kim ko gleda kroz stranačku prizmu ne želim polemisati.

Ako živiš u Sarajevu, pitaj koji je ministar dodijelio najviše stanova boračkoj populaciji. Omer Osmanović iz NiP. Riješio sve zahtjeve.

Ko je konačno napravio bazu nezaposlenih članova šehidskih porodica, da bi se zaposlili, nego ova Vlada.

Nije lijepo da se žmiri na postignuto. Reče da hoćeš rezultat, eto ga.

Moraš gledati kroz političku prizmu jer politika upravlja državom, a stranke se bore za vlast.

Kada se stave stvari na papir, razlika između SDA i Trojke je nevjerojatno velika. Ni blizu nisu isti.

A to za štelu kod Konakovića si slagao ko pas. Da si tri puta general major. Bez uvrede.

Slobodno mi pošalji pp ako nećeš ovdje javno, a ja se zauzvrat javno odreknem NiP ako si upravu. Jel pošteno?
Kako mozes tvrditi nesto za Konakovića (pa za člana porodice ne možeš tvrditi nešto sa stopostotnošću, a ne za političara koji je potekao iz SDA) i optuživati nekoga da laže, osim ako nisi Kifla osobno?
Dino, Dino...
mishic

#23867 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

gidra wrote: 11/11/2022 22:42 Kako mozes tvrditi nesto za Konakovića (pa za člana porodice ne možeš tvrditi nešto sa stopostotnošću, a ne za političara koji je potekao iz SDA) i optuživati nekoga da laže, osim ako nisi Kifla osobno?
Šta sam ja to rekao (tvrdio) za Konakovića?
gidra

#23868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by gidra »

mishic wrote: 11/11/2022 22:55
gidra wrote: 11/11/2022 22:42 Kako mozes tvrditi nesto za Konakovića (pa za člana porodice ne možeš tvrditi nešto sa stopostotnošću, a ne za političara koji je potekao iz SDA) i optuživati nekoga da laže, osim ako nisi Kifla osobno?
Šta sam ja to rekao (tvrdio) za Konakovića?
Nije se post na tebe odnosio
mishic

#23869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Nismo sami i jedini na portalu i nas dvoje troje koji smo se upustili u polemiku na ovu temu ali sada već vidim da ipak stranačka prizma činjenice iskrivljuje. Optužuje me se za ono što ja nisam napisao i pripisuje mi se ono što ne postoji u mojim rečenicama.

Za nastavak razgovora valja se vratiti par postova nazad pa vidjeti šta sam ja to za koga rekao a šta ne, nego mi je samo pripisano, i potpuno neutemeljeno me se optužuje...
Bloo
Globalna šefica

#23870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Post je izbrisan jer mi je dodijalo da citam vase sablaznjavanje.
Posta nema stoga molim uznemirene i zabrinute da popiju apaurincek, cmoknu Bakirovu slikicu i odu pajkiti.
guruguru95

#23871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by guruguru95 »

Bloo wrote: 12/11/2022 00:20 Post je izbrisan jer mi je dodijalo da citam vase sablaznjavanje.
Posta nema stoga molim uznemirene i zabrinute da popiju apaurincek, cmoknu Bakirovu slikicu i odu pajkiti.
I ja tebe molim da budeš objektivna i nepristrasna :thumbup:
Registarska tablica

#23872 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska tablica »

Samo sda, samo bosna.

A djeca i sva bliza familija pobjegla u njemacku :lol: :lol: :lol:

I onda nama ovde drzi pridike o tome kako ko zivi i kako se ko bori da prezivi u ovoj patnji koju je sda proizvela.
Al vi ne zivite lose zbog sda nego zbog konakovoca, koji jos nije oprao svoje soljice kafe, koji je sve dao hdz-u, bla bla bla :lol: :lol:
agent_zero

#23873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

Strašno kako obrću teze, nije sda kriva nego četnici i ustaše, pa ko koalira s njima od 90te pa naovamo i sve im najbitinije državne funkcije servira na tacni da bi žena bila direktorica kcusa, fadil krao na respiratorima, a sin varao žrtve genocida o reviziji tužbe.

Da bošnjački narod ima imalo pametni, ne bi trebale nikakve trojke niti osmorke, davno bi vas sami povješali po ulicama i selima.

Vi ste jedan obični udruženi zločinački poduhvat, SNSD četnici, HDZ ustaše i SDA balije, troglava aždaja zla, korupcije, kriminala, nepotizma, pljačke, uništene ekonomije, poltronstva, beznađa, besperspektivnosti...

A uz sve to za vlastiti narod ste gori nego što su HDZ i SNSD za hrvatski, odnosno srpski narod. Tu se itekako razlikujete od druge dvije aždajine glave.

I gdje god se može, pa makar to bila mjesna zajednica, treba vas nogom nabiti iz bilo kakvih poluga vlasti i odlučivanja, sve dok vam stranka ne doživi potpunu katarzu i odmak od veleizdajničke i minder politike Kakira Izmeta i ljudi oko njega.
Prpa.ba

#23874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

De nam nesto neutralno, objektivno i sustinsko sa poskoka ili prometeja, da presijecemo negativu.. :mrgreen:
drug_profi

#23875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Styling wrote: 11/11/2022 15:23 Sa SDA ni na kafu.
E pa onda mijenjaj pasoš jer Bošnjaci glasaju za desnicu u više od 50% slučajeva.
Post Reply