Kojem, bolan, šefu. Čovjeka srela u životu nisam.
Mislim da je Sebija oprala sve šoljice.
mishic wrote: ↑11/11/2022 15:13 Ljudi koji prate forum dobro znaju ko je ko. Ali evo i za tvoju informaciju, ja nikada ni sekunda nisam bio ni u jednoj stranci a i moj stav da je među svima njima mala razlika jer funkcioniraju po istom pricipu, dobro je poznata.
A tvoja zadnja rečenica rekla je sve i o tebi i o onima koje ti braniš. Amnestirati četnike i njihovu krivicu i zlodjela preadresirati na bilo koga drugog je vrhunac veleizdaje i samosvstavanja među četnike.
A ovi što presvlaće stranačke dresove u interesu ostajanja na vlasti samim tim sve su rekli o sebi i svojoj principijelnosti.
Jel to jedini argument?
Ne bih se iznenadio da u slucaju blokade il nekog otpora ne posegnu i za odlukama poput Pedijevih...pa cak i scenario iz slucaja Jelavic..Prpa.ba wrote: ↑11/11/2022 07:17 Ambasadi je ostao jos jedan trik u rukavu, a to je da se SDA proglasi odgovornom za pobunu i terorizam tzv. HVO-a i agresiju RH na RBiH, da su se desavale stvari koje nisu bile fer pa je HDZ morao reagovati kako je reagovao.
Posto trojkasi ne smiju HDZ prozvati ni za sta, promjena narativa im je izgledan sljedeci zadatak ako se misle uhljebiti.
Vrijeđanja i sukobi koje neki proizvode su to što jesu a ne nikakv napredak. A taj napredak vide samo "zaljubljeni" ili zaduženi NiPovci.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/11/2022 18:26Jel to jedini argument?
Bio u SDA?
Pa SDA je toliko u vlasti, da je skoro nemoguće imati karijeru u politici mimo njih.
Pod karijerom mislim imati neku ulogu u procesu, a ne sa kauča komentirati ja bih to ovako.
NiP je na vlasti u KS od 2018. Ta faza dokazivanja je prošla i to jako uspješno. Sarajlije su rekle da vide napredak.
Zašto bi bilo drugačije na ostalim nivoima?
Hajmo gledati rezultat, a ne priču.
A tu NiP i Trojka rasturaju.
Pa u nas je jako puno Sebija i to i jeste ono o čemu ja govorim.
Fol je u tome što meni lični ništa ne treba. Nikakva funkcija ni uhljebljenje. Ja nisam stranački čovjek niti imam namjeru biti. Meni je u životu odlično, elhamdulillahmishic wrote: ↑11/11/2022 20:05Pa u nas je jako puno Sebija i to i jeste ono o čemu ja govorim.
Vi što gledate kroz partijske cvike pa vam se sve čini drugačijim nego što jeste i jeste problem ovoga društva i držve.
Vaše međusobno otimanje za vlast i međusobni sukobi, uvrede, animoziteti, frustracije... upropastiše društvo i državu i to je ono što ja godinama ponavljam svi ste vi iz tih kuloara u 5 dkg. Vaši interesi su lični i stranački a narod i država su roba kojom trgujete, svi sve i jedna partija.
Šta znaš o vlasti Trojke u Sarajevu?mishic wrote: ↑11/11/2022 21:04 . Bio bih sretan da smo demokratsko društvo, da se partije natjeću programima i rezultatima i da ma ko od njih bio na vlasti koračamo naprijed.
Umjesto svega toga pozitivog mi slušamo njihovo međusobno napadanje, sporenje, pljuvanje i podjelu naroda. Narod se konfrontira i zavađa, narod se dijeli a taj stil vladavine i ponašanja, drsko, bezobrazno Dodikovanje upropasti ovu zemlju i otjera mlade iz nje.
zna da je Forto prodavao vunene carape na licitacijiA_A_AKCIJA wrote: ↑11/11/2022 21:44Šta znaš o vlasti Trojke u Sarajevu?mishic wrote: ↑11/11/2022 21:04 . Bio bih sretan da smo demokratsko društvo, da se partije natjeću programima i rezultatima i da ma ko od njih bio na vlasti koračamo naprijed.
Umjesto svega toga pozitivog mi slušamo njihovo međusobno napadanje, sporenje, pljuvanje i podjelu naroda. Narod se konfrontira i zavađa, narod se dijeli a taj stil vladavine i ponašanja, drsko, bezobrazno Dodikovanje upropasti ovu zemlju i otjera mlade iz nje.
Iskreno.
Cijenim neizmjerno svakoga ko se borio za državu i za vas imam živaca da vam ako treba sto puta objasnim..
NiP i SDA nisu ni blizu isto. U Sarajevu je konačno krenulo naprijed na dosta frontova.
Svaka porodilja ima 1000 KM mjesečno, bila zaposlena ili ne, godinu dana. Dakle 12 hiljada godišnje.
Uveli smo naknade za porodice sa troje i više djece.
Besplatne udžbenike od prvog do osmog razreda.
Nikad se više nije radilo u gradu nego proteklih godina.
Imaš temu o Vladi KS, pa malo pogledaj.
Kada govoriš o programima, ovo je prva programska koalicija u BiH. U Sarajevu se potpisao program sa 300 mjera i 29 principa, koji se provodi svaki dan. Nema šuplje, sve ima crno na bijelo.
Odakle novac u Sarajevu za sve to?
Jer se više ne krade i može doteći. Nema više kioska od frtalj miliona.
Tako da to nije ni blizu međubošnjački sukob.
SDA su kriminalci koji pokradoše resurse koji trebaju da jačaju ovu državu i narod. I zato ih prozivamo. Mora svako znati ko je ukrao i koliko. Mora se znati da klinički centar vodi žena bez diplome. Da obavještajnu službu vodi čovjek bez diplome.
Mora se znati da su nas izdali za reviziju presude o agresiji Srbije.
To su užasno bitne stvari, po kojima se od SDA razlikujemo ko nebo i zemlja.
Ako živiš u Sarajevu, pitaj koji je ministar dodijelio najviše stanova boračkoj populaciji. Omer Osmanović iz NiP. Riješio sve zahtjeve.mishic wrote: ↑11/11/2022 22:01 Ni sa tobom ni sa bilo kim ko gleda kroz stranačku prizmu ne želim polemisati.
Živim u Sarajevu, major sam Armije Republike Bosne i Hercegovine, kao profesor zaradio penziju i ne namjeravam ti ni o trojci ni petorci ni osmorci reći ništa više sem da bi me radovalo da doživim da počne funkcionisati pravna država i graditi se građansko društvo.
Mnoge u vlasti pa i Konakovića lično poznajem i baš to narušava moj optimizam i nadu. Društvo u kome "treba sve srediti i našteliti" da bi se u njemu živjelo nije ono koje ja želim i o kome sanjam.
ali zna i kada se čovjek sousti na nivo ovih priglupih pa oni ne razumiju o čemu se radi onda ovako glupo zaključujutramvajtrojka wrote: ↑11/11/2022 21:58 zna da je Forto prodavao vunene carape na licitaciji , a ono bila UIO
Kako mozes tvrditi nesto za Konakovića (pa za člana porodice ne možeš tvrditi nešto sa stopostotnošću, a ne za političara koji je potekao iz SDA) i optuživati nekoga da laže, osim ako nisi Kifla osobno?A_A_AKCIJA wrote: ↑11/11/2022 22:18Ako živiš u Sarajevu, pitaj koji je ministar dodijelio najviše stanova boračkoj populaciji. Omer Osmanović iz NiP. Riješio sve zahtjeve.mishic wrote: ↑11/11/2022 22:01 Ni sa tobom ni sa bilo kim ko gleda kroz stranačku prizmu ne želim polemisati.
Živim u Sarajevu, major sam Armije Republike Bosne i Hercegovine, kao profesor zaradio penziju i ne namjeravam ti ni o trojci ni petorci ni osmorci reći ništa više sem da bi me radovalo da doživim da počne funkcionisati pravna država i graditi se građansko društvo.
Mnoge u vlasti pa i Konakovića lično poznajem i baš to narušava moj optimizam i nadu. Društvo u kome "treba sve srediti i našteliti" da bi se u njemu živjelo nije ono koje ja želim i o kome sanjam.
Ko je konačno napravio bazu nezaposlenih članova šehidskih porodica, da bi se zaposlili, nego ova Vlada.
Nije lijepo da se žmiri na postignuto. Reče da hoćeš rezultat, eto ga.
Moraš gledati kroz političku prizmu jer politika upravlja državom, a stranke se bore za vlast.
Kada se stave stvari na papir, razlika između SDA i Trojke je nevjerojatno velika. Ni blizu nisu isti.
A to za štelu kod Konakovića si slagao ko pas. Da si tri puta general major. Bez uvrede.
Slobodno mi pošalji pp ako nećeš ovdje javno, a ja se zauzvrat javno odreknem NiP ako si upravu. Jel pošteno?