Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Adriatic

#23826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Adriatic »

Jordan1961 wrote: 09/11/2022 16:13
Adriatic wrote: 09/11/2022 14:06 Nakon Željane evo i Sitarski pohvalio Konakovića. :-)
Dino sad ili nikad.
Kad Riđobradi nije imao muda, ti ćeš to završiti.
Nama fildžan, njima treći. 8)
Ne moze to Dino odraditi za sljedbenike UZP-a, ma koliko ga Shitarski hvalio.
Jednostavno nema dovoljno ruku u parlamentima. Ni on ni oni sa njim svi skupa jer se treba i Ustav BiH mijenjati.
I cisto sumnjam da bi ga i svi ovi koji su sada formalno uz njega u tome podrzali, sve i da proba napraviti tako nesto.
Da rezimiramo. Za fildžan su: Izetbegović, Konaković, Radončić, islamska zajednica ....dakle svi oni koji rečenicu počinju sa "Nije pošteno da Bošnjaci ...."
Kao i oni koji na pomen Komšića dobiju momentalni osip.
Jordan1961

#23827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

Login77777 wrote: 09/11/2022 16:21
Jednostavno nema dovoljno ruku u parlamentima. Ni on ni oni sa njim svi skupa jer se treba i Ustav BiH mijenjati.
I cisto sumnjam da bi ga i svi ovi koji su sada formalno uz njega u tome podrzali, sve i da proba napraviti tako nesto.
Pa treba strasiti narod kako je jedino spas za BiH SDA i DF. :thumbup:
Ma kakvi. SDA najveca nesreca za BiH i Bosnjake od 90. kad su osnovani. Vec sam par puta ponovio.
Ovdje se radi o tome da ja vjerujem da medju parlamentarcima iz bosanskih stranaka ima dovoljno ruku (ovdje racunam i na pojedince iz SDA) da se sprijeci neki takav pokusaj u parlamentu da se promijeni Ustav BiH po diktatu HDZ-a. Moze Dino, Bakir i ko god vec dogovarati sa Cirilom sta god hoce ali nece to moci progurati u parlamentu.
palermo

#23828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Ova relaksacija bosnjacko-hrvatskih odnosa je zaista melem na ranu u ovom podijeljenom drustvu.

Ima.li kakvih informac8ja kada ce se ove porodiljske naknade uveiti I u ZHK.....?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Drzava je ugrozena
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

A vi o porodiljskim naknadama :oops:
mirza_15

#23832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Adriatic wrote: 09/11/2022 16:22
Da rezimiramo. Za fildžan su: Izetbegović, Konaković, Radončić, islamska zajednica ....dakle svi oni koji rečenicu počinju sa "Nije pošteno da Bošnjaci ...."
Željko Komšić - Za građansku državu - DF
Ko je popušio ovu priču kao i ranije "100% BiH", "BiH bez entiteta" bi treba podhitno da uradi test inteligencije. Stranka bez programa, bez ekonomskih mjera koja egzistira isključivo na populizmu i sukobu Komšić - Čović od kojeg obojica profitiraju. Onda kada Komšić nije mogao gurnu je anonimusa za člana iz reda hrvatskog naroda, a iz reda bošnjačkog Suljagića što je bila jasna poruka. Nakon dogovora u Širokom prepustio mjesto Čoviću. Recimo revizija presude mu nije bila važnija od njegove lične sujete i straha da bi mu neko mogao biti konkurencija. Ali puši narod populizam žestoko, a najlakši je. Pored toga možeš sa strane da radiš šta hoćeš jer tvojim biračima to nije važno i oprostiće ti. Samo treba da zagalamiš kako ćeš nekoga po prstima.
sajber87

#23833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

mirza_15 wrote: 09/11/2022 21:16
Adriatic wrote: 09/11/2022 16:22
Željko Komšić - Za građansku državu - DF
Ko je popušio ovu priču kao i ranije "100% BiH", "BiH bez entiteta" bi treba podhitno da uradi test inteligencije. Stranka bez programa, bez ekonomskih mjera koja egzistira isključivo na populizmu i sukobu Komšić - Čović od kojeg obojica profitiraju. Onda kada Komšić nije mogao gurnu je anonimusa za člana iz reda hrvatskog naroda, a iz reda bošnjačkog Suljagića što je bila jasna poruka. Nakon dogovora u Širokom prepustio mjesto Čoviću. Recimo revizija presude mu nije bila važnija od njegove lične sujete i straha da bi mu neko mogao biti konkurencija. Ali puši narod populizam žestoko, a najlakši je. Pored toga možeš sa strane da radiš šta hoćeš jer tvojim biračima to nije važno i oprostiće ti. Samo treba da zagalamiš kako ćeš nekoga po prstima.
Potpuno ispravno razmisljanje i istina :thumbup:
ortodont

#23834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ortodont »

Termiti na aparatima. Jos im ostaje samo ova botovska prica oko tzv. izdaje. :lol: :lol:
PM72

#23835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Dinče baš misli da je Čovićev zagrljaj sa Miletom tako slab da će naguzit starog jarana za ublehaške folove propalih SDA-aovaca...
Prpa.ba

#23836 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Ambasadi je ostao jos jedan trik u rukavu, a to je da se SDA proglasi odgovornom za pobunu i terorizam tzv. HVO-a i agresiju RH na RBiH, da su se desavale stvari koje nisu bile fer pa je HDZ morao reagovati kako je reagovao.

Posto trojkasi ne smiju HDZ prozvati ni za sta, promjena narativa im je izgledan sljedeci zadatak ako se misle uhljebiti.
PM72

#23837 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Previše je jaka i unosna veza među SDA-HDZ-SNSD da bi to olako razjebali za ono ublehaša iz "osmorke" koji će se ionako raspast čim se funkcije i mjesta počnu štimat...šta će tu biti preletača i nezavisnih...
Hakiz

#23838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 11/11/2022 07:17 Ambasadi je ostao jos jedan trik u rukavu, a to je da se SDA proglasi odgovornom za pobunu i terorizam tzv. HVO-a i agresiju RH na RBiH, da su se desavale stvari koje nisu bile fer pa je HDZ morao reagovati kako je reagovao.

Posto trojkasi ne smiju HDZ prozvati ni za sta, promjena narativa im je izgledan sljedeci zadatak ako se misle uhljebiti.
To je sljedeće šta će se uraditi da bi se sa nezaobilaznim faktorom ušlo u vlast u kojoj će se raditi na uklanjanju preostale dvije noge iz tronošca iz kojeg je jedna već (eventualno, vidjećemo još) uspješno uklonjena.
tony stark

#23839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tony stark »

Uklanjanje preostale dvije noge tronosca :lol:
Montypythonovski.
mishic

#23840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Konaković: Odluka Schmidta samo je pogodovala SDA-u, po starom modelu stvari bi već bile gotove
Konakoviću bilo bi dobro da lični interes, strahove i animozitete koje imaš pri sebi podrediš interesima države i ciljevima probosanskih snaga.
Ovako si postao ofiran jer animoziteti koje ti projiciraš ne koriste nikome a pogotovo ne probosanskim snagama i intersima BiH.
Styling

#23841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mishic wrote: 11/11/2022 14:39 Konaković: Odluka Schmidta samo je pogodovala SDA-u, po starom modelu stvari bi već bile gotove
Konakoviću bilo bi dobro da lični interes, strahove i animozitete koje imaš pri sebi podrediš interesima države i ciljevima probosanskih snaga.
Ovako si postao ofiran jer animoziteti koje ti projiciraš ne koriste nikome a pogotovo ne probosanskim snagama i intersima BiH.
Dobro je, patriote, gdje ste vi do sada politiku vodili? Kakvih probih snaga? Koje su to snage? SDA koja nas je zbog Sebije rasprodala? Željko zbog kojeg Hrvati vrište o ugroženosti? Je li se tako brani država? Ili se u svijet pošalju kvalitetni ljudi koji će lobirati za državu i raditi na tome da ne odlučuje hrvatski lobi o našoj budućnosti. Gdje su te probih znage bile zadnjih 30 godina? Koga više folirate i pokušavate napraviti budalama.
mishic

#23842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Styling wrote: 11/11/2022 14:46
mishic wrote: 11/11/2022 14:39 Konaković: Odluka Schmidta samo je pogodovala SDA-u, po starom modelu stvari bi već bile gotove
Dobro je, patriote, gdje ste vi do sada politiku vodili? Kakvih probih snaga? Koje su to snage? SDA koja nas je zbog Sebije rasprodala? Željko zbog kojeg Hrvati vrište o ugroženosti? Je li se tako brani država? Ili se u svijet pošalju kvalitetni ljudi koji će lobirati za državu i raditi na tome da ne odlučuje hrvatski lobi o našoj budućnosti. Gdje su te probih znage bile zadnjih 30 godina? Koga više folirate i pokušavate napraviti budalama.
Ovo je samo jedan od zornih primjera "projiciranja mržnje, razdora i sukoba" među snagama koje bi trebale biti probosanske.
Moja zabluda je, znaći, u tome što je NiP jedna jedina takva stranka.

A moj "patriotizam" je završio onoga dana kada sam demobilisan i kada je krenula priča "da oni koji su vodili rat ne mogu graditi državu u miru"!
Kada su došli mirotvorci kojima je vrhovni cilj domoći se vlasti a ne graditi i spašavati državu. A Konaković ti je uz mijenjanje dresa među takvima.
Nadam se da sam sada jasniji!
Registarska tablica

#23843 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska tablica »

mishic wrote: 11/11/2022 15:00

Ovo je samo jedan od zornih primjera "projiciranja mržnje, razdora i sukoba" među snagama koje bi trebale biti probosanske.

A moj "patriotizam" je završio onoga dana kada sam demobilisan i kada je krenula priča "da oni koji su vodili rat ne mogu graditi državu u miru"!
Kada su došli mirotvorci kojima je vrhovni cilj domoći se vlasti a ne graditi i spašavati državu. A Konaković ti je uz mijenjanje dresa među takvima.
Ti si jedan obicni sda pijun. Gurnut da pricas gluposti i da pokusas da iskrivis cinjenice i istinu, prodavajuci ovde price da je neko drugi prodao drzavu a ne onajk koji je 30 godina na vlasti koji je 30 godina imao vremena da jaca institucije a ne stranku. i ti sada dodjes ovde i pricas te gluposti... Smjesan si.
SDA je vece zlo u miru nego sto su to cetnici bili u ratu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#23844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

kemal ademović nije odustao od mandata u skupštini kantona sarajevo? pa nipovci su pričali da je on na listi samo kako bi ojačao listu glasovima i kako bi "povukao" listu, a onda se povlači jer mu je sin na poziciji.

:lol: :lol: :lol: :lol:
mishic

#23845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Ljudi koji prate forum dobro znaju ko je ko. Ali evo i za tvoju informaciju, ja nikada ni sekunda nisam bio ni u jednoj stranci a i moj stav da je među svima njima mala razlika jer funkcioniraju po istom pricipu, dobro je poznata.

A tvoja zadnja rečenica rekla je sve i o tebi i o onima koje ti braniš. Amnestirati četnike i njihovu krivicu i zlodjela preadresirati na bilo koga drugog je vrhunac veleizdaje i samosvstavanja među četnike.

A ovi što presvlaće stranačke dresove u interesu ostajanja na vlasti samim tim sve su rekli o sebi i svojoj principijelnosti.
Styling

#23846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mishic wrote: 11/11/2022 15:00

Nemaš ti potrebe objašnjavati. Sve je meni jasno. Ušla voda u uši pa hajmo Fatati na patriotizam. Eto četnika niz Vraca.
Moj stav je jasan. Sa SDA ni na kafu.
mishic

#23847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Styling wrote: 11/11/2022 15:23 Sa SDA ni na kafu.
Sačekaj makar dok se operu šoljice koje je u SDA ispio Konaković a mene što se tiče ni sa NiPom ni sa SDA!!!
Styling

#23848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mishic wrote: 11/11/2022 15:33
Styling wrote: 11/11/2022 15:23 Sa SDA ni na kafu.
Sačekaj makar dok se operu šoljice koje je u SDA ispio Konaković a mene što se tiče ni sa NiPom ni sa SDA!!!
Neka pere ko je pio.
mishic

#23849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

Styling wrote: 11/11/2022 15:38
mishic wrote: 11/11/2022 15:33
Neka pere ko je pio.
Reci šefu, ja nisam ni bio ni pio... ni sa njima odluke donosio a on jest!
Registarska tablica

#23850 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska tablica »

Ovi botovi Konakovicasanjaju, al bukvalno :lol: :lol: :lol:

Odmah znas da je na dobrom putu, cim je sendvicarima Konakovic u svakoj recenici :lol: :lol:
Post Reply