Odakle ti ovaj zakljucakmirza_15 wrote: ↑27/04/2022 08:03Onda svejedno kako će se upravljati našim novcem? Svejedno je ako to uzmu sebi na trafikama od 250.000 KM i ako daju mladim bračnim parovima koji rješavaju stambeno pitanje i dobijaju djecu? Tu je to negdje je l' da? Svi su isti?kakotakonikako wrote: ↑27/04/2022 07:06 Ne braneci niti napadajuci nikoga, ovdje se zaboravlja ono najbitnije, a to je da su ove pare koje pojedini daju NASE pare i po onoj narodnoj " lako je trnje mlatiti tudjim ku.rc....". Ili se zaduzuju kreditima koje ce i nasi unuci vracati.
Kada neko od njih ( BILO KO) dadne svoje pare za nesto, tada zasluzuje od mene pohvale. Kada se odreknu dijela svojih primanja i smanje prevelike namete na privredu tada se moze pohvaliti.
Nisam ni za jednu stranku, kao sto pojedini iz tog ugla komentarisu, nego sam za Drzavu Bosnu i Hercegovinu, kao sto sam bio i u periodu agresije na nju i borio se za nju. Za to nisam nista ni dobio niti sam sta ocekivao.
![]()
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- kakotakonikako
#2376 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- kakotakonikako
#2377 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Otidji slobodno, ako mislis da treba. Ja ne. Pare jesu svih nas i hvaliti se njihovom trossnjom, po meni, nije pohvalno. A za osudu je svaka kradja naseg novca.Chmoljo wrote: ↑27/04/2022 08:08u pravu si. ja da sam na tvom mjestu, fino bih otišao do trezora i uzeo te pare sebi. svakako su to naše pare.kakotakonikako wrote: ↑27/04/2022 07:06 Ne braneci niti napadajuci nikoga, ovdje se zaboravlja ono najbitnije, a to je da su ove pare koje pojedini daju NASE pare i po onoj narodnoj " lako je trnje mlatiti tudjim ku.rc....". Ili se zaduzuju kreditima koje ce i nasi unuci vracati.
Kada neko od njih ( BILO KO) dadne svoje pare za nesto, tada zasluzuje od mene pohvale. Kada se odreknu dijela svojih primanja i smanje prevelike namete na privredu tada se moze pohvaliti.
Nisam ni za jednu stranku, kao sto pojedini iz tog ugla komentarisu, nego sam za Drzavu Bosnu i Hercegovinu, kao sto sam bio i u periodu agresije na nju i borio se za nju. Za to nisam nista ni dobio niti sam sta ocekivao.
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2378 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
da preskočimo sarkazam - izuzetno glupa priča... jednostavno promašeno.kakotakonikako wrote: ↑27/04/2022 08:17Otidji slobodno, ako mislis da treba. Ja ne. Pare jesu svih nas i hvaliti se njihovom trossnjom, po meni, nije pohvalno. A za osudu je svaka kradja naseg novca.
![]()
pa nije Šteta uletio u Inomu i nakupovo parfema i naočala, pa da kažeš vidi ga što se hvali potrošenim novcem.
nije Šteta sebi kupio tramvaj, da se on sam voza.
ni trolu.
ni prugu renoviro da se ne trucka na njoj.
pa nisu pare proćerdane na reprezentacije, nego uložene u infrastrukturu.
ja stvarno ne mogu sebi doći kako se tupavi argumenti potežu.
daj da vidim ko je igdje ikad kupio 15 tramvaja iz svog džepa. mislim čuj da daju od sebe
najbolje je ništa ne raditi. preležiš cijeli mandat i nemaju te za šta kritikovati...
-
PM72
#2379 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Prvo,kontroliši se malo i pazi šta pišeš i govoriš.Mogu i ja pružit jezik.mirza_15 wrote: ↑27/04/2022 08:00Hajde što laže, ali što mu je 22k za mladi bračni par koji je kupio stan i dobio dijete malo???!!!! Njemu malo 22k? Pa još jedno dijete 34k? Pa treće 46k i plus onda na to 700 KM po djetetu godišnje sve dok se školuju! Malo? Jao hadžije, nisam ga prepoznao. Šta bi meni značilo 22k u tom periodu. Priznajem, nisam hadžija kao @PM72!
Zakon za Srebrenicu je strateški zakon samo veliki patriota @PM72 to ne vidi. Ne konta da će na ovaj način ljudi iz Srebrenice biti prijavljeni u Srebrenici, tamo glasati, a ostvarivati sva prava u KS. U prevodu, ne moraš imati ličnu kartu u KS da bi ostvario prava što automatski znači više glasova u RS. Treba li podjestiti koliko su stranke sa sjedištem u FBiH imale poslanika nakon rata u RS-u, a koliko imaju sada? Ali njegovim zelenim su svakako ti glasovi bitniji u KS nego u RS-u. A njemu? njemu je "gjde je meni" iako je hadžija kome je 22k KM beznačajno, sitno....
Kao drugo,jedini slučaj za koji znam da je neko dobio pare za stan je jedan pobjegulja koja je studirao u Sarajevu,rodom iz nekakve vukojebine oko Busovače,i sa prvi pucnjem zdušio u Njemačku.
Donio izbjegličke papire,na kućnu listu privalio pola sela i podmitio koga treba jer su mu njegovi papci utabali put.Dobio "borački" stan u Rosuljama koja je složio za dvije godine za keš.Otplatio kredit i ostala mu fina suma.Pošto je našao trebu preko interneta i oženio je,a kurava iz Sarajeva,rodila mu dvoje djece i ovo mlađe su prijavili ovdje kod dede i nane.Žive u Njemačkoj,uzeli pare za stan i sad još beru i porodiljsku naknadu.Papak se snašo? E jebem ja i ovu zemlju i sistem i vlast.Borac ne može ni plastenik dobit bez dobre veze,kakav stan jadan nebio.
Što se tiče Srebrenice,preko glave mi je Munire,grofa srebrne maline,donacija i pranja novca preko mrtvih.Bio sam patriota ali mi je pun kofer šuplje o patriotama i ako nekom ulažeš na nepravilnosti odmah si "zeleni" jebali vas oni.
-
mirza_15
#2380 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa biraš vlast po tome kako se odnosi prema javnom novcu i kako sa njim upravlja. Da li ga troši na ispravan način i koliko nama vraća od toga. Po tvojoj izjavi da su to naše pare i da ih oni samo troše, da je
, da treba da daju svoje pare, nameće se zaključak da niko od njih ne radi ništa važno i dobro, te da ne zaslužuje pohvalu ili kritiku za ono što radi. Ne biraš vlast da bi oni davali svoje pare nego da bi na najbolji mogući način raspolagali javnim novcem. Razlika od 20+k KM za mladi bračni par je razlika kao nebo i zemlja za ljude koji tek zasnivaju porodicu i rješavaju stambeno pitanje. Razlika između toga i uzimanja u svoj džep tih para je ogromna. Ali ti tu vidiš zaduživanje, trošenje... Ne vidiš ništa dobro."lako je trnje mlatiti tudjim ku.rc...."
- Chmoljo
#2381 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
kako si predstavio ko da ti treba štela da se dobije porodiljska naknadaPM72 wrote: ↑27/04/2022 08:25Prvo,kontroliši se malo i pazi šta pišeš i govoriš.Mogu i ja pružit jezik.mirza_15 wrote: ↑27/04/2022 08:00
Hajde što laže, ali što mu je 22k za mladi bračni par koji je kupio stan i dobio dijete malo???!!!! Njemu malo 22k? Pa još jedno dijete 34k? Pa treće 46k i plus onda na to 700 KM po djetetu godišnje sve dok se školuju! Malo? Jao hadžije, nisam ga prepoznao. Šta bi meni značilo 22k u tom periodu. Priznajem, nisam hadžija kao @PM72!
Zakon za Srebrenicu je strateški zakon samo veliki patriota @PM72 to ne vidi. Ne konta da će na ovaj način ljudi iz Srebrenice biti prijavljeni u Srebrenici, tamo glasati, a ostvarivati sva prava u KS. U prevodu, ne moraš imati ličnu kartu u KS da bi ostvario prava što automatski znači više glasova u RS. Treba li podjestiti koliko su stranke sa sjedištem u FBiH imale poslanika nakon rata u RS-u, a koliko imaju sada? Ali njegovim zelenim su svakako ti glasovi bitniji u KS nego u RS-u. A njemu? njemu je "gjde je meni" iako je hadžija kome je 22k KM beznačajno, sitno....
Kao drugo,jedini slučaj za koji znam da je neko dobio pare za stan je jedan pobjegulja koja je studirao u Sarajevu,rodom iz nekakve vukojebine oko Busovače,i sa prvi pucnjem zdušio u Njemačku.
Donio izbjegličke papire,na kućnu listu privalio pola sela i podmitio koga treba jer su mu njegovi papci utabali put.Dobio "borački" stan u Rosuljama koja je složio za dvije godine za keš.Otplatio kredit i ostala mu fina suma.Pošto je našao trebu preko interneta i oženio je,a kurava iz Sarajeva,rodila mu dvoje djece i ovo mlađe su prijavili ovdje kod dede i nane.Žive u Njemačkoj,uzeli pare za stan i sad još beru i porodiljsku naknadu.Papak se snašo? E jebem ja i ovu zemlju i sistem i vlast.Borac ne može ni plastenik dobit bez dobre veze,kakav stan jadan nebio.
Što se tiče Srebrenice,preko glave mi je Munire,grofa srebrne maline,donacija i pranja novca preko mrtvih.Bio sam patriota ali mi je pun kofer šuplje o patriotama i ako nekom ulažeš na nepravilnosti odmah si "zeleni" jebali vas oni.
mislim, šta sada? zato što je neko zloupotrijebio treba svima uzeti? ne trebaju nam tramvaji jer će ih neko išarati, jel to?
-
PM72
#2382 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Štela treba za stan,plastenik...ne karikiraj jer si mi drag
- Ateista
#2383 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Tacno je da ovo sto se radi ne bi trebalo da bude za pohvalu vec nesto normalno i sto se podrazumijeva da se radi sa nasim novcem - da se ulaze da dobrobit svih gradjana. Sa druge strane, toliko smo navikli da se skoro nista ne radi i da se pare kradu, to nam je postalo normalno pa nam je ovo sto je u svijetu inace normalno sada nama nesto za pohvalu.kakotakonikako wrote: ↑27/04/2022 08:17Otidji slobodno, ako mislis da treba. Ja ne. Pare jesu svih nas i hvaliti se njihovom trossnjom, po meni, nije pohvalno. A za osudu je svaka kradja naseg novca.
![]()
Znamo kome zahvaliti za to.
-
mirza_15
#2384 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Dakle beznačajno je 10k KM svima koji su kupili prvu nekretninu (rješavaju stambeno pitanje), a mlađi su od 35 godina?PM72 wrote: ↑27/04/2022 05:59Sve to što su napisao je tako beznačajno...sve nešto pokrenuli a realizacija nula bodova,da bi išta dobio trebaš uzet mjesec dva dana pa ganjat papire- bar tri fascikle...mirza_15 wrote: ↑26/04/2022 23:28
Dali su 22k KM mladom bračnom paru koji je kupio stan i dobio dijete. Je li malo?
Daju mjesečno po djetetu 57,70 KM za sve porodice koje imaju troje i više djece sve dok se djeca školuju. To je skoro 2100 KM godišnje za porodicu sa troje djece, oko 2800 KM za porodicu sa četvero djece itd. Je li malo?
Daju 200 KM subvencije i za one koji nemaju mjesta u državnim vrtićima. Je li malo?
Ministarstvo privrede bezbroj nekih programa za subvenciju privrede i ublažavanje posljedica pandemije, subvencije za poljuprivredu i otkup viškova od poljuprivrednika, privatizacija hotela Igman, EXPO, ukidanje parafisikalnih nameta (šume i vode), konačno značajna sredstva odvojena za regulaciju riječnih korita kako bi se spriječile poplave, peletara... Je li malo?
Rekonstrukcija pruge - pokrenuto, pruga do Hrasnice - čeka se odabir izvođača, trolejbusi već dolaze, tramvaji naručeni... je li malo?
Najveći broj stanova dodjeljenih boračkoj populaciji, a ove godine namjenjeno konačno rješavanje tog pitanja. Je li malo?
Na sljedećoj sjednici zakon o Srebrenici kojom će se odvojiti značajna sredstva. Tačnije, omogućit će se besplatno liječenje, školovanje i sl. ljudima koji žive u Srebrenici, odnosno bit će tretirani kao građani KS. Je li malo?
I ovo sve za godinu i po'. Šta bi bilo da su imali čitav mandat. A sada uporedi sa čitavim mandatom bilo koje druge vlade i skupštinske većine
.....
Malo je po 1k KM mjesećno, 12 mjeseci za porodilje?
Malo je 700 KM godišnje po djetetu za porodice 3+ sve dok se ta djeca školuju?
Ti si napisao da je sve ovo gore "tako beznačajno". Ja ne znam kako, samo ove tri stavke, mogu biti beznačajne? Meni su recimo ogromna promjena. Ako nisi pun kao brod kako ti je onda malo sve ovo? Da se razumijemo, ja nisam dobio ništa od ovoga. Bio sam mlađi od 35 godina kada sam kupovao stan i dobio dijete. Nisam dobio ništa od toga. Nemam 3+ djece. Mene neće ništa od toga kačiti, ali se radujem zbog drugih i smatram to velikom promjenom. Znam koliko bi meni značilo 22k u ono vrijeme kada sam nekako sastavljao kraj s krajem. Izjaviti da je to beznačajno je niđe veze.
- kakotakonikako
#2385 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Fulis poentu.Chmoljo wrote: ↑27/04/2022 08:25da preskočimo sarkazam - izuzetno glupa priča... jednostavno promašeno.kakotakonikako wrote: ↑27/04/2022 08:17
Otidji slobodno, ako mislis da treba. Ja ne. Pare jesu svih nas i hvaliti se njihovom trossnjom, po meni, nije pohvalno. A za osudu je svaka kradja naseg novca.
![]()
pa nije Šteta uletio u Inomu i nakupovo parfema i naočala, pa da kažeš vidi ga što se hvali potrošenim novcem.
nije Šteta sebi kupio tramvaj, da se on sam voza.
ni trolu.
ni prugu renoviro da se ne trucka na njoj.
pa nisu pare proćerdane na reprezentacije, nego uložene u infrastrukturu.
ja stvarno ne mogu sebi doći kako se tupavi argumenti potežu.
daj da vidim ko je igdje ikad kupio 15 tramvaja iz svog džepa. mislim čuj da daju od sebehljebe...
najbolje je ništa ne raditi. preležiš cijeli mandat i nemaju te za šta kritikovati...
Za nesto sto je normalno, pisu se slavopejke, vecina gleda iz stranackog ugla i prema tome idu kritike i hvaljenja.
Lopove treba osuditi i kazniti, za to sam prvi.
Kada neko licno iz svojih para pomogne zajednicu prvi cu to pohvaliti. Kada neko normalno radi svoj posao, pa bio on rudar, policajac, ucitelj, funkcioner, to bi trebalo biti nesto normalno.
Inace lako je vidjeti ko i koga napada i ko i koga hvali.
- kakotakonikako
#2386 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Izvini, ali ti sve zakljucujes pogresno.mirza_15 wrote: ↑27/04/2022 08:32Pa biraš vlast po tome kako se odnosi prema javnom novcu i kako sa njim upravlja. Da li ga troši na ispravan način i koliko nama vraća od toga. Po tvojoj izjavi da su to naše pare i da ih oni samo troše, da je, da treba da daju svoje pare, nameće se zaključak da niko od njih ne radi ništa važno i dobro, te da ne zaslužuje pohvalu ili kritiku za ono što radi. Ne biraš vlast da bi oni davali svoje pare nego da bi na najbolji mogući način raspolagali javnim novcem. Razlika od 20+k KM za mladi bračni par je razlika kao nebo i zemlja za ljude koji tek zasnivaju porodicu i rješavaju stambeno pitanje. Razlika između toga i uzimanja u svoj džep tih para je ogromna. Ali ti tu vidiš zaduživanje, trošenje... Ne vidiš ništa dobro."lako je trnje mlatiti tudjim ku.rc...."
Za nesto sto je normalno, mi iz ko zna kojih razloga to dizemo na pijedestal.
Last edited by kakotakonikako on 27/04/2022 09:00, edited 1 time in total.
-
PM72
#2387 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Paša moj,mirza_15 wrote: ↑27/04/2022 08:51Dakle beznačajno je 10k KM svima koji su kupili prvu nekretninu (rješavaju stambeno pitanje), a mlađi su od 35 godina?
Ti si napisao da je sve ovo gore "tako beznačajno". Ja ne znam kako, samo ove tri stavke, mogu biti beznačajne? Meni su recimo ogromna promjena. Ako nisi pun kao brod kako ti je onda malo sve ovo? Da se razumijemo, ja nisam dobio ništa od ovoga. Bio sam mlađi od 35 godina kada sam kupovao stan i dobio dijete. Nisam dobio ništa od toga. Nemam 3+ djece. Mene neće ništa od toga kačiti, ali se radujem zbog drugih i smatram to velikom promjenom. Znam koliko bi meni značilo 22k u ono vrijeme kada sam nekako sastavljao kraj s krajem. Izjaviti da je to beznačajno je niđe veze.
Dobit šta od kantona i vlasti je pravi poduhvat.Mislim regularno...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2388 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
na temi o rekonstrukciji pruge koja je bila nasušna potreba nakon 60 godina
pričamo gluposti
točno da nam se ubije ovo malo volje i sreće što smo dobili infrastrukturalnim projektima
pričamo gluposti
točno da nam se ubije ovo malo volje i sreće što smo dobili infrastrukturalnim projektima
- tramvajtrojka
#2389 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
i kakve veze porodiljne naknade imaju sa rekonstrukcijom pruge
imamo i drugih tema za to jes da botovi pokusavaju na sve strane razvodniti pricu i praviti kvazi afere al ne moramo i mi jos dodatno siriti ih
- kakotakonikako
#2390 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
PM72 wrote: ↑27/04/2022 08:25Prvo,kontroliši se malo i pazi šta pišeš i govoriš.Mogu i ja pružit jezik.mirza_15 wrote: ↑27/04/2022 08:00
Hajde što laže, ali što mu je 22k za mladi bračni par koji je kupio stan i dobio dijete malo???!!!! Njemu malo 22k? Pa još jedno dijete 34k? Pa treće 46k i plus onda na to 700 KM po djetetu godišnje sve dok se školuju! Malo? Jao hadžije, nisam ga prepoznao. Šta bi meni značilo 22k u tom periodu. Priznajem, nisam hadžija kao @PM72!
- Chmoljo
#2391 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pa jes, normalno je da niko ne renovira prugu 50 godina, i da se novo vozilo ne nabavi skoro 40, i kada neko to uradi, to je ono, nešto sasvim normalno...kakotakonikako wrote: ↑27/04/2022 08:56 Fulis poentu.
Za nesto sto je normalno, pisu se slavopejke, vecina gleda iz stranackog ugla i prema tome idu kritike i hvaljenja.
Lopove treba osuditi i kazniti, za to sam prvi.
Kada neko licno iz svojih para pomogne zajednicu prvi cu to pohvaliti. Kada neko normalno radi svoj posao, pa bio on rudar, policajac, ucitelj, funkcioner, to bi trebalo biti nesto normalno.
Inace lako je vidjeti ko i koga napada i ko i koga hvali.
![]()
ne, nije normalno. takvi zahvati nisu svakodnevni, a kao što vidimo, trpe se i nenormalni pritisci zbog toga što se radi ono što je neophodno.
naravno da treba pisati hvalospjevke, jer alternativa ne bi ništa uradila narednih 50 godina. ili bi radila, ali bi radila trostruko duže minimalno i ukrala boga oca.
- Chmoljo
#2392 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
nije. dovoljno je samo papire prikupiti. bar za te stvari koje si spominjao.PM72 wrote: ↑27/04/2022 09:00Paša moj,mirza_15 wrote: ↑27/04/2022 08:51
Dakle beznačajno je 10k KM svima koji su kupili prvu nekretninu (rješavaju stambeno pitanje), a mlađi su od 35 godina?
Dobit šta od kantona i vlasti je pravi poduhvat.Mislim regularno...
to niej stvar štele, nego ispunjavanja uslova. de nam bogati daj primjer odbijenih za porodiljsku iako su ispunjavali uvjete...
- Ateista
#2393 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vec sam objasnio, navikli smo da je obrnuto normalno pa zato. Ako ovi ovako nastave i to nam postane novo normalno, nece se ni to vise uzdizati toliko, ali sad je pozitivni sok i nevjerica nakon toliko godina nerada.kakotakonikako wrote: ↑27/04/2022 09:00Izvini, ali ti sve zakljucujes pogresno.mirza_15 wrote: ↑27/04/2022 08:32
Pa biraš vlast po tome kako se odnosi prema javnom novcu i kako sa njim upravlja. Da li ga troši na ispravan način i koliko nama vraća od toga. Po tvojoj izjavi da su to naše pare i da ih oni samo troše, da je , da treba da daju svoje pare, nameće se zaključak da niko od njih ne radi ništa važno i dobro, te da ne zaslužuje pohvalu ili kritiku za ono što radi. Ne biraš vlast da bi oni davali svoje pare nego da bi na najbolji mogući način raspolagali javnim novcem. Razlika od 20+k KM za mladi bračni par je razlika kao nebo i zemlja za ljude koji tek zasnivaju porodicu i rješavaju stambeno pitanje. Razlika između toga i uzimanja u svoj džep tih para je ogromna. Ali ti tu vidiš zaduživanje, trošenje... Ne vidiš ništa dobro.
Za nesto sto je normalno, mi iz ko zna kojih razloga to dizemo na pijedestal.
- Ateista
#2394 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve i da jeste komplikovano, bolje i da je tako pa da dobijes nesto nego da nemas nikakvu mogucnost.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2395 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
bolan samo psihopatama ne može biti drago kad vidiš izranja beton
fina mu boja... nije se štedilo na omjeru 1 lopata cementa 9 šljunka
pa oni betonski odvodi što slažu pa valjak što duže radi bolja je podloga pa prvi sloj betona pa drugi
armatura nije zahrđala niti tanka
pa štite beton od sunca
ma lejpota sve po pravilima
fina mu boja... nije se štedilo na omjeru 1 lopata cementa 9 šljunka
pa oni betonski odvodi što slažu pa valjak što duže radi bolja je podloga pa prvi sloj betona pa drugi
armatura nije zahrđala niti tanka
pa štite beton od sunca
ma lejpota sve po pravilima
- _Reds_
#2396 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
62-3 miliona KM, dužina trase koliko 9-10 km.
dakle cca 6,5 miliona po kilometru, i šta treba da fušere ? Ima ovdje još dosta posla. Nadam se sa neće biti previše gužve kad se budu radili pružni prelazi, jer ne vjerujem da se jedna može uraditi ispod 5-6 dana bar, možda i više, prije 10.
Btw neko ko je stučan da objasni što je ona folija na jednoj strani, a na drugoj samo ono platno ?
I još nešto pojedine stanice su uništene, znači li ovo da će se i one raditi odmah?
dakle cca 6,5 miliona po kilometru, i šta treba da fušere ? Ima ovdje još dosta posla. Nadam se sa neće biti previše gužve kad se budu radili pružni prelazi, jer ne vjerujem da se jedna može uraditi ispod 5-6 dana bar, možda i više, prije 10.
Btw neko ko je stučan da objasni što je ona folija na jednoj strani, a na drugoj samo ono platno ?
I još nešto pojedine stanice su uništene, znači li ovo da će se i one raditi odmah?
- tramvajtrojka
#2397 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
kome sta nije jasno moze fino prošetati uz glavnu cestu na a fazi pa vidjeti obim posla koji se radi

i ovo ljudina smeta

i ovo ljudina smeta
- Dr. Kuca
#2398 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Napreduje pruga i izgleda prelijepo.
- tramvajtrojka
#2399 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
eno kod penzionerskog doma na stupu su odradili vec pola raskrsnice a da niko nije skontao tako ce i ostale zavrsiti_Reds_ wrote: ↑27/04/2022 09:17 62-3 miliona KM, dužina trase koliko 9-10 km.
a folija i platno prvo ide sloj sljunka početni pa se radi odvodnja sa strane pa se prostre bijelo platno pa jos nekoliko slojeva sljunka pa ide crna folija i na kraju zavrsni ravnajuci sloj prije betona

evo zbog cega idu te geotekstilne folije
a sto ovo sve mora ici jer mi u suštini radimo prugu nanovo jer neko 50 godina nije prstom mrdnuo pa se sve raspalo od prije zato si umjesto kompaktnih slojeva imao slojeve blata u koje su šine upadale
Last edited by tramvajtrojka on 27/04/2022 09:33, edited 1 time in total.
-
made_in_sarajevo
#2400 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
na facebook stranici kantona uzivo press sa Stetom oko pruge
https://fb.watch/cEPvgt88de/
i mi hocemo napredak, mi hocemo nesto, a press tek pocela i komentar mi izlazi

vriste SDA botovi po komentarima. lazima, prevarama, botovima je draze da propadamo nego da bilo kakav napredak imamo. i onda mi kazu kako mogu SDA nazivati fasistima.
odakle vam 1. jebeni maj samo da mi je znati vise. ko je izvalio tu glupost
https://fb.watch/cEPvgt88de/
i mi hocemo napredak, mi hocemo nesto, a press tek pocela i komentar mi izlazi
Viktor Slezak
Daj dosta suplje pređi na stvar konjino
Nedim Nedo
Moj STETA ljudi za 2 god peljeski most digose ti ne mozes tram prugu da zavrsis..dabogda je nikad nezavrsili
Izet Loncaric
vema je loš kvalitet radova,neće pruga izdržat ni dvije godine
Odgovor1 min
Ajka Tabakovic
Puste zelje sanjajte ai necete dosanjati aBda
Pogledajte razgovor1 min
Adis Šahmanija
1. Maj je za 4 dana, hoće li biti pruga završena do tad, kako si i obećao?
vriste SDA botovi po komentarima. lazima, prevarama, botovima je draze da propadamo nego da bilo kakav napredak imamo. i onda mi kazu kako mogu SDA nazivati fasistima.
odakle vam 1. jebeni maj samo da mi je znati vise. ko je izvalio tu glupost
Last edited by made_in_sarajevo on 27/04/2022 12:07, edited 4 times in total.