I ja sam mislio sa BIRN-ovci normalniji, ni sam ne znam šta su toliko napali ovaj, jedan od najplemenitijih projekata u Sarajevu.
Srećom u Sarajevu živi najveći dio građana FBiH, a i ostali često navraćuju ovamo i vide šta se dešava, vide kako se radi i svjesni su da SDA-ovska priča o tome da se nije moglo, da su blokirani itd ... jednostavno ne pije vode.
Ne bih ja podcijenio naše medije i njihovu hajku pred izbore, ali ne vidim kakva budala će popušiti priču da Trojka u Sarajevu nije radila.
Evo spisak njihovih sabranih dijela, samo što se tiče javnog prijevoza, u kratkom periodu:
Reforma javnog prijevoza u Sarajevu - trenutna situacija sa tenderima:
- Nabavka 25 (dvadeset i pet) novih trolejbusa - Dodijeljen ugovor (14,014,914 €) (AAT KKH Belkommunmash (BLR) - TzOV Agrotehnika (UKR))
- Nabavka konsultantskih usluga - nadzor radova na rekonstrukciji tramvajske pruge između tramvajskih stanica Ilidža i Muzej - Dodijeljen ugovor (669,800 €) (Yüksel Proje A.Ş. (TUR) - PPG d.o.o. (BiH))
- Nabavka radova na rekonstrukciji tramvajske pruge između tramvajskih stanica Ilidža i Muzej - Dodijeljen ugovor (20,432,798.85 €) (China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd. (CHN) - China Railway No. 10 Engineering Group Co., Ltd. (CHN))
- Nabavka 15 (petnaest) novih tramvaja u Sarajevu - Dodijeljen ugovor (34,744,773.25 €) (Stadler Polska Sp. z o.o. (POL) - Stadler Rail Valencia S.A.U. (ESP))
- Pravna reforma sektora javnog prijevoza - Dodijeljen ugovor (139,425 €) (KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o. (BiH))