ne govoris ti nista, samo trazis opravdanje za necinjenje zakonskih akcija, a ja ti dajem argumente i slovo zakona koji za ocito neke ne vaze na isti nacin i isto vrijeme.....drug_profi wrote: ↑01/04/2025 13:16Isto ko da zidu govorim.skrbavi-admin wrote: ↑01/04/2025 13:11aha znaci za politicare mogu vazit i ne vazit zakoni?.....al zato ajmo se izivljavat na Fikretu Dedicu sa 10 mjeseci zatvora.drug_profi wrote: ↑01/04/2025 12:52
Ne može se tako voditi politika, naročito donositi osjetljive odluke.
Imaš li čime stati iza tog stava?
I BTW mani se tih floskula "ko god da se nacrta da hapsi dodika"..... nacrtali su se ljudi i precrtali da bi gospoda mogla nabavljat jebene dronove da nafatavaju pojaseve i je l neko slucajno drzi telefon u ruci (iako i jedno i drugo bih kaznio masnije nego sad).
Majke mi.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- skrbavi-admin
#22976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#22977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ti kažem da iza tih stavova koje ti zauzimaš, mora stajati nešto. Neka sila.
Imaš li tu silu ili će biti heljp baznia?
jer posao policajca da pogine štiteći zakon i ustav, najednom postane i tvoj posao.
jer posao policajca da pogine štiteći zakon i ustav, najednom postane i tvoj posao.
-
DonieBrasco
#22978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako cete se posipati pepelom i jesti da ne napisem sta kada Dodik padne a past ce pitanje je dana, svi vi koji toliko navijate da ovo sve propadne da nam drzava nestane, a pogotovo ovi sto bi da prave svoje sultanate i filđan drzavice da kanapom ograđuju po đamijama VIP vjernike i obicne smrtnike.
-
KraljicaIzJajca
#22979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Interpol Sarajevo initiated the issuance of an international warrant for Milorad Dodik and Nenad Stevandić.izvrsni direktor wrote: ↑01/04/2025 13:15 u dojc medijima se pojavio clanak da je dodik trazen po "medjunarodnoj potjernici" je li to znaci da se pojavio na interpol?
-
Sociolog
#22980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zele asimetricni izbor za Predsjednistvo iz entiteta Federacije..
Znaci, mogu Srbi direktno iz entiteta Republika Srpska, a Bosnjo mora u Parlamentu, kako se " pogodi, i ušaćiri nešto"..
Kad sam ja još čuo, da je 2016. Naša stranka produkt komšijskih obaviještajnih službi....
Gdje su zadnjih godina u Mostaru, nakon Boške Ćavar?
Da li su makar 1 tribinu odrzali doli, makar jednu?
Znaci, mogu Srbi direktno iz entiteta Republika Srpska, a Bosnjo mora u Parlamentu, kako se " pogodi, i ušaćiri nešto"..
Kad sam ja još čuo, da je 2016. Naša stranka produkt komšijskih obaviještajnih službi....
Da li su makar 1 tribinu odrzali doli, makar jednu?
-
Benjo34
#22981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Razvlacenje hapsenja samo ide na stetu drzave. Zivi bili pa vidjeli. Sve vise ima tih pricica da EU ne zeli pomoci a do Trumpove administracije ce sigurno doci i to njegovo ime. Dodik je ideoloski blizak Donaldu i njegovim suradnicima, tu nam nikakvo lobiranje nece pomoci jer se oni vode mracnom ideologijom covjecanstva.
Bojim se da smo propustili priliku kao i obicno. Najgore je nista ne uraditi a to i rade pro Bosanske snage.
Dok se Bosnjaci prepucavaju po stranackim osnovana, drzava nestaje. Zovite to kako hocete.
Bojim se da smo propustili priliku kao i obicno. Najgore je nista ne uraditi a to i rade pro Bosanske snage.
Dok se Bosnjaci prepucavaju po stranackim osnovana, drzava nestaje. Zovite to kako hocete.
- dr_Evil
#22982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hocemo li zaboraviti sada da je SDA u Mostaru dotukla NS kada nije htjela da glasa za Irmu kao gradonacelnicu te da su time poklonili HDZu gradonacelnika po treci put? Pa ko je tu produkt kojih sluzbi?Sociolog wrote: ↑01/04/2025 13:25 Zele asimetricni izbor za Predsjednistvo iz entiteta Federacije..
Da li su makar 1 tribinu odrzali doli, makar jednu?![]()
E dobro, kad ne zaboravimo to, onda cemo dodati da jeste novo rukovodstvo NS nakon Kojovica dotuklo NS zbog necijih privatnih ratova, citaj Sabina. Njezina sujeta ubija, i opasna je po zivot.
- dr_Evil
#22983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A kad je EU htjela pomoci Bosnjacima? Ono da se ne lazemoBenjo34 wrote: ↑01/04/2025 13:26 Razvlacenje hapsenja samo ide na stetu drzave. Zivi bili pa vidjeli. Sve vise ima tih pricica da EU ne zeli pomoci a do Trumpove administracije ce sigurno doci i to njegovo ime. Dodik je ideoloski blizak Donaldu i njegovim suradnicima, tu nam nikakvo lobiranje nece pomoci jer se oni vode mracnom ideologijom covjecanstva.
mudro zboris
- skrbavi-admin
#22984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
to heljp baznija zajebi.... u heljp baxnija nas je smoto klintondrug_profi wrote: ↑01/04/2025 13:20 Ja ti kažem da iza tih stavova koje ti zauzimaš, mora stajati nešto. Neka sila.
- drug_profi
#22985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ja te pitam šta će biti?skrbavi-admin wrote: ↑01/04/2025 13:36to heljp baznija zajebi.... u heljp baxnija nas je smoto klintondrug_profi wrote: ↑01/04/2025 13:20 Ja ti kažem da iza tih stavova koje ti zauzimaš, mora stajati nešto. Neka sila.
Ako bude najednom policijski posao postao i tvoj posao?
Imaš li čime, možeš li, koliko dugo?
Ne ti lično, nego svi mi zajedno kao država.
- skrbavi-admin
#22986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja sam svoje obavio kad je trebalo.... sad jedva prehodam 500m... a kad sam bio jos malo u snazi drzava je primala u Granicnu samo stelom.... i ostavila me na ledini dugi niz godina.... da, bas Bagzijeva, Sebova, Dinina, Fackova Dojajnikova drzava.....drug_profi wrote: ↑01/04/2025 13:38Pa ja te pitam šta će biti?skrbavi-admin wrote: ↑01/04/2025 13:36to heljp baznija zajebi.... u heljp baxnija nas je smoto klintondrug_profi wrote: ↑01/04/2025 13:20 Ja ti kažem da iza tih stavova koje ti zauzimaš, mora stajati nešto. Neka sila.
Ako bude najednom policijski posao postao i tvoj posao?
Imaš li čime, možeš li, koliko dugo?
Ne ti lično, nego svi mi zajedno kao država.
- skupljac_zeljeza
- Thorgerson
#22988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni samo nije jasno da nakon toliko postova, toliko analiza strucnjaka, vi i dalje ne kontate.skrbavi-admin wrote: ↑01/04/2025 12:39izvini ti druze stari, al onaj koji je odlucio da se bavi tim poslom se od njega ocekuje i Mevlid, i hapsenje ratnih zlocinaca, i hapsenje terorista, i idjenje na metak a ne da se slika sa automatom i pistoljem kao ukrasem za pojasom.... kako god sam se ja halalio sa zivotom u 16oj godini nek se halale i ti ljudi koji odabraju taj posao bas kao i onaj policajac koji je nestao.... a ne da policije i drzave ima za samo pojas, baslije, lance i 2 kubika drva.... i jos jednom BTW kako god su "oni" odlucili da sa automatskim puskama hodaju oko govnara spremni na sve, sto su to oni veca muda kad protiv sebe imaju EUFOR, specijalce strane, i specijalce SIPAe i FMUPa.....drug_profi wrote: ↑01/04/2025 12:35 Ko god priziva hapšenje bez obzira na cijenu i posljedice, neka se nacrta ovdje u BiH, proda sve u inostranstvu i kupi ovdje stan, auto, nađe posao...
I onda nek priziva hapšenje bez obzira na posljedice.
Jer koliko ja vidim, za eskalaciju su samo oni sklonjeni iza budžetskih sisa i evropskih granica.
Svi koji žive od rada i prihod im zavisi od toga kakva je atmosfera na tržištu, ne žele da iko talasa previše.
Hoće li ih uhapsiti? Ja mislim da hoće, ali tek kad se sve ovo ohladi.
Nije stvar tog policajca, specijalca hoce li on platiti glavom ili ne. Njemu da se naredi on ce otici. Vi kako pisete isto kao da se njima naredjuje, ali oni ne zele. Pa zar fkt mislite da je to moguce?!?!
Drugo, i ti koji su odgovorni da narede, znaju i rizik akcija. Nije rizik za njih, oni su spremni za to, ali jeste rizik za obican narod, generalno situaciju u drzavi, pa i u regionu - u smislu, da ne znamo sta to sutra onda donosi.
Ako pogine srbin neki u rs, jel to znaci balvane. I nema onda povratka vise. Il ako pogine neko nas, jel fkt mislite da bi se moglo zivjeti isto?! Kad padne mrtva glava, sve se mijenja, sve.
Ne bi mogli nastaviti da zivimo tek tako. Il bi bili balvani, il bi bio eufor na entitetskoj granici, sve bi otislo u qrac. Vojska, policija kad ti izadje pisaj onda taj zivot.
A vi sad nastavite palamuditi o tome da je nekog naseg specijalca strah. Jest eto bas. Jbt raja nabrijana trenira i priprema se za ovo 10 godina.
- skupljac_zeljeza
#22989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Pa izbrisali...

- madesa
#22990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
znaci dodik ce letjeti preko citavog svijeta ali ne smije preko FBiH
On da preleti Federaciju treba mu 10 minuta dok nasi skontaju prodjose 2 Bajrama. Kakvi sve levati su funkcioneri drzave
On da preleti Federaciju treba mu 10 minuta dok nasi skontaju prodjose 2 Bajrama. Kakvi sve levati su funkcioneri drzave
-
QSuzi
#22991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jesi naporan s tim na svakoj stranici po par puta
https://avaz.ba/vijesti/bih/964850/hure ... za-dodikomMAGISTAR KRIMINOLOGIJE
Huremagić za "Avaz": Moguće je da INTERPOL odbaci zahtjev BiH za raspisivanje međunarodne potjernice za Dodikom
Ključni element za procjenu je potencijalna veza između zahtjeva i situacije u zemlji
S obzirom na dosadašnju praksu INTERPOL-a, moguće je očekivati da Generalni sekreterijat INTERPOL-a odbaci zahtjev BiH za raspisivanje međunarodne potjernice za Dodikom i Stevandićem, i to ne bi bilo ništa iznenađujuće, s obzirom na pravila i procedure, te dosadašnju istoriju sličnih slučajeva. Organizacija je posebno osjetljiva u predmetima koji se odnose na neustavno preuzimanje vlasti i/ili društvene/građanske/političke nemire koji predstavljaju izazove u pogledu poštovanja člana 3. Statuta. Međutim, mogu postojati izuzeci. Ključni element za procjenu je potencijalna veza između zahtjeva i situacije u zemlji. Zahtjevi koji se odnose na krivična djela iz općeg dijela krivičnog prava, koja se dešavaju prilikom neustavnog preuzimanja vlasti ili izazivanja nemira, ali nisu u vezi s tom situacijom, vjerovatnije je da će se smatrati usklađenima. Ovo može uključivati i zahtjeve koji su djelimično povezani s neustavnim preuzimanjem vlasti i/ili nemire, koristeći ga kao pokriće za činjenje „redovnih“ krivičnih djela – naglašava Huremagić za "Avaz".
Dodaje da se Dodik trenutno najviše plaši izdaje iz vlastitih redova, odnosno, odbijanja poslušnosti da se dobro naoružane, organizirane i obučene jedinice MUP-a RS stave u njegovu odbranu u slučaju operacije njegovog hapšenja.
- S te strane, vrlo je indikativan posjet komandanta EUFOR-a u BiH i njegovog tima ministru Karanu. S obzirom na način kako je EUFOR događaj predstavio u javnosti, a mogao je vrlo jednostavno zadržati to i u tajnosti, očito da se Dodiku šalju poruke da ne može biti više siguran u bilo koga. Zbog toga, vrijeme ne igra neku veliku ulogu kad je u pitanju Dodikova politička karijera i njegovo privođenje pravdi. On je definitivno politička prošlost. Ono što bi definitivno bilo dobro jeste da to bude što prije, zbog javnosti i smirivanja ovog histeričnog i ludačkog stanja, te osjećaja straha i uznemirenosti većine stanovnika BiH. To bi definitivno bila i snažna poruka da pravni sistem funkcioniše. Međutim, kao u šahu, vrijeme nije ključni faktor. Ovdje je prije svega od krucijalnog značaja taktika i način kako će se izaći iz ove situacije – kaže Huremagić za "Avaz".
- Ateista
#22992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je, i svi oni koji ne kontaju koliko bi neki incident mogao sve promijeniti i uticati na obicne ljude, ili su jako naivni, ili su zlonamjerni i u stvari jedva cekaju incident zbog nekog svog interesa. Zna se kome bi ta eskalacija odgovarala i ko bi imao interes jer im je to jedini nacin da se vrate na vlast, pored dodika i njegovih pristalica koji isto tako jedva cekaju neki incident.Thorgerson wrote: ↑01/04/2025 13:55Meni samo nije jasno da nakon toliko postova, toliko analiza strucnjaka, vi i dalje ne kontate.skrbavi-admin wrote: ↑01/04/2025 12:39izvini ti druze stari, al onaj koji je odlucio da se bavi tim poslom se od njega ocekuje i Mevlid, i hapsenje ratnih zlocinaca, i hapsenje terorista, i idjenje na metak a ne da se slika sa automatom i pistoljem kao ukrasem za pojasom.... kako god sam se ja halalio sa zivotom u 16oj godini nek se halale i ti ljudi koji odabraju taj posao bas kao i onaj policajac koji je nestao.... a ne da policije i drzave ima za samo pojas, baslije, lance i 2 kubika drva.... i jos jednom BTW kako god su "oni" odlucili da sa automatskim puskama hodaju oko govnara spremni na sve, sto su to oni veca muda kad protiv sebe imaju EUFOR, specijalce strane, i specijalce SIPAe i FMUPa.....drug_profi wrote: ↑01/04/2025 12:35 Ko god priziva hapšenje bez obzira na cijenu i posljedice, neka se nacrta ovdje u BiH, proda sve u inostranstvu i kupi ovdje stan, auto, nađe posao...
Jer koliko ja vidim, za eskalaciju su samo oni sklonjeni iza budžetskih sisa i evropskih granica.
Svi koji žive od rada i prihod im zavisi od toga kakva je atmosfera na tržištu, ne žele da iko talasa previše.
Nije stvar tog policajca, specijalca hoce li on platiti glavom ili ne. Njemu da se naredi on ce otici. Vi kako pisete isto kao da se njima naredjuje, ali oni ne zele. Pa zar fkt mislite da je to moguce?!?!![]()
Drugo, i ti koji su odgovorni da narede, znaju i rizik akcija. Nije rizik za njih, oni su spremni za to, ali jeste rizik za obican narod, generalno situaciju u drzavi, pa i u regionu - u smislu, da ne znamo sta to sutra onda donosi.
Ako pogine srbin neki u rs, jel to znaci balvane. I nema onda povratka vise. Il ako pogine neko nas, jel fkt mislite da bi se moglo zivjeti isto?! Kad padne mrtva glava, sve se mijenja, sve.
Ne bi mogli nastaviti da zivimo tek tako. Il bi bili balvani, il bi bio eufor na entitetskoj granici, sve bi otislo u qrac. Vojska, policija kad ti izadje pisaj onda taj zivot.
A vi sad nastavite palamuditi o tome da je nekog naseg specijalca strah. Jest eto bas. Jbt raja nabrijana trenira i priprema se za ovo 10 godina.fkt mi nije jasno da ne vidite siru sliku, il ne zelite da vidite.
Trenutna situacija ni na koji nacin ne ometa obicne ljude u normalnom funkcionisanju i radu, i to je ono sto je najbitnije.
-
QSuzi
#22993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
drug_profi wrote: ↑01/04/2025 12:35 Ko god priziva hapšenje bez obzira na cijenu i posljedice, neka se nacrta ovdje u BiH, proda sve u inostranstvu i kupi ovdje stan, auto, nađe posao...
Upravo to boldani
Najglasniji na temi i svi do jednog za eskalaciju
-
Benjo34
#22994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije nikad, generalno zapad da je zelio ikad zaista pomoc ne bi nagradio genocid nad Bosnjacima, etnicko ciscenje Hrvata iz posavine.dr_Evil wrote: ↑01/04/2025 13:30A kad je EU htjela pomoci Bosnjacima? Ono da se ne lazemoBenjo34 wrote: ↑01/04/2025 13:26 Razvlacenje hapsenja samo ide na stetu drzave. Zivi bili pa vidjeli. Sve vise ima tih pricica da EU ne zeli pomoci a do Trumpove administracije ce sigurno doci i to njegovo ime. Dodik je ideoloski blizak Donaldu i njegovim suradnicima, tu nam nikakvo lobiranje nece pomoci jer se oni vode mracnom ideologijom covjecanstva.
Dok se Bosnjaci prepucavaju po stranackim osnovana, drzava nestaje. Zovite to kako hocete.![]()
mudro zboris
Dobili smo nakaradu drzavu, i ok, ali ni takvu iako imamo instrumente ne mozemo odbranit. Ljudi se prepucavaju na relaciji Trojka - SDFA, a drzave manje i manje. Bar ovo ne bi trebalo biti predmet nikakve rasprave.
Zalosno ali stvari se moraju radikalizovati da se ne moze svaka kabadahija ponasati kako zeli, crvene linije se moraju postavit pod svaku cijenu inace nas ceka 23% kad tad.
Poslije rata nasa politika je uvjek bila reaktivna, mlaka, nikad proaktivna i srazmjerna onom sa cim se suocava.
Sa Dodikom se trebalo rascistit kad je prvi put referendum spomenuo. Sad je vec kasno. A geopoliticke okolnosti nam ne idu na ruku. Mozemo se tjesit senatorima, Trump ima svoj stil politike koji se ne poklapa sa nasim nikako. Sve ostalo je nase tjesenje da ce neko magicno rijesit nase probleme.
Zasto se nije organizovao do sad sabor pro Bosanskih stranaka nakon ovog sa Dodikom? Zasto sad ne nastupaju sve politicke opcije i ne blokiraju sve dok se Dodik ne privede? Zasto se ne organizuju vjezbe specijalne policije iz svih kantona, sto blize entitetskoj liniji? Milion i jedna opcija za vrsenje pritiska, al hajd da vidimo ko je izdo, SDFA ili Trojka, to je pametnije, a to sto imamo fildzanistan trenutno, nikome nista.
- Casual's
#22995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakva crna eskalacija? Evo danima sam tu, jos niko nije napisao da zeli rat ili nesto - nego da institucije rade svoj posao. Posao im je bio uhapsiti bjegunca - nisu.
Mene zanima, hoce li ovi Ameri vjezbati u Laktasima ili na Ilidzi?
Mene zanima, hoce li ovi Ameri vjezbati u Laktasima ili na Ilidzi?
-
1Dante1
#22996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako ljudi imaju viska vremena, nevjerovatno. Pa sao dva linka nisu identicna, a ne ostalo. Dodatno, slovo ž u URL. Kakav smo mi blentav narod, nemamo dvije ciste u glavi.
- skrbavi-admin
#22997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
istovari se ti meni u usta... halalicu i to.... jeo sam govna u ratu za ovo da gledamo kako se hapse ubice policajaca i sude 5 godina jer imaju pomagace u sudstvu i policiji ubicama kojima zene rade u policiji i mafijom koja "ima nekog u mupu da neke stvari zavrse"..... Jozo Leutar likvidiran profesionalno nikad nema ni nalogodavaca ni izvrsitelja... nako uparili isparile ubice....DonieBrasco wrote: ↑01/04/2025 13:22 Kako cete se posipati pepelom i jesti da ne napisem sta kada Dodik padne a past ce pitanje je dana, svi vi koji toliko navijate da ovo sve propadne da nam drzava nestane, a pogotovo ovi sto bi da prave svoje sultanate i filđan drzavice da kanapom ograđuju po đamijama VIP vjernike i obicne smrtnike.
nema tih govana i pepela koje nisam jeo u ratu pa cu i tvoje istrpit....
problem je sto vi neke principe guzite u fazonu " jes hamo vidio da sam ja u pravu, joj hamo vid ti glave" a nema nikad apsolutno nikad veze sa opstim dobrom i napretkom nego - "de vako katikaem ja".....
- Peacean
#22998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neće, nego će napasti trojku zbog kašnjenja i govoriti da je bolje da Bosne nema nego da joj toliko treba da odradi privođenje. I naravno da su time osigurali da će pući na izborima i da je čak i SDFA bolja opcijaDonieBrasco wrote: ↑01/04/2025 13:22 Kako cete se posipati pepelom i jesti da ne napisem sta kada Dodik padne a past ce pitanje je dana, svi vi koji toliko navijate da ovo sve propadne da nam drzava nestane, a pogotovo ovi sto bi da prave svoje sultanate i filđan drzavice da kanapom ograđuju po đamijama VIP vjernike i obicne smrtnike.
- dr_Evil
#22999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Benjo34 wrote: ↑01/04/2025 14:05Nije nikad, generalno zapad da je zelio ikad zaista pomoc ne bi nagradio genocid nad Bosnjacima, etnicko ciscenje Hrvata iz posavine.dr_Evil wrote: ↑01/04/2025 13:30A kad je EU htjela pomoci Bosnjacima? Ono da se ne lazemoBenjo34 wrote: ↑01/04/2025 13:26 Razvlacenje hapsenja samo ide na stetu drzave. Zivi bili pa vidjeli. Sve vise ima tih pricica da EU ne zeli pomoci a do Trumpove administracije ce sigurno doci i to njegovo ime. Dodik je ideoloski blizak Donaldu i njegovim suradnicima, tu nam nikakvo lobiranje nece pomoci jer se oni vode mracnom ideologijom covjecanstva.
Dok se Bosnjaci prepucavaju po stranackim osnovana, drzava nestaje. Zovite to kako hocete.![]()
mudro zboris
Dobili smo nakaradu drzavu, i ok, ali ni takvu iako imamo instrumente ne mozemo odbranit. Ljudi se prepucavaju na relaciji Trojka - SDFA, a drzave manje i manje. Bar ovo ne bi trebalo biti predmet nikakve rasprave.
Zalosno ali stvari se moraju radikalizovati da se ne moze svaka kabadahija ponasati kako zeli, crvene linije se moraju postavit pod svaku cijenu inace nas ceka 23% kad tad.
Poslije rata nasa politika je uvjek bila reaktivna, mlaka, nikad proaktivna i srazmjerna onom sa cim se suocava.
Sa Dodikom se trebalo rascistit kad je prvi put referendum spomenuo. Sad je vec kasno. A geopoliticke okolnosti nam ne idu na ruku. Mozemo se tjesit senatorima, Trump ima svoj stil politike koji se ne poklapa sa nasim nikako. Sve ostalo je nase tjesenje da ce neko magicno rijesit nase probleme.
Zasto se nije organizovao do sad sabor pro Bosanskih stranaka nakon ovog sa Dodikom? Zasto sad ne nastupaju sve politicke opcije i ne blokiraju sve dok se Dodik ne privede? Zasto se ne organizuju vjezbe specijalne policije iz svih kantona, sto blize entitetskoj liniji? Milion i jedna opcija za vrsenje pritiska, al hajd da vidimo ko je izdo, SDFA ili Trojka, to je pametnije, a to sto imamo fildzanistan trenutno, nikome nista.
PA ne znam, iskreno nisam za neki sabor probosanskih stranaka, ne iz razlicitih stavova, nego vise iz razloga sto bi takvim postupkom umanjili vaznost drzavnih institucija. Cesto se zna ovako dodati da se Aliji zamjera sto nije koristio drzavni aparat nego je uvijek kreirao neke vandrzavne kategorije kod borbe za BiH. Svi imaju svoje razloge za i protiv.
E sad, to ne znaci da ne bi trebalo biti jedinstva oko ovakvih stvari, nacelno bi svima BiH trebala biti zvijezda vodilja, na stranu sve ostalo. Mislim da bi se borba protiv ovog drzavnog udara trebala voditi na nacin da sve stranke u svom kapacitetu pruze podrsku institucijama i inzistiraju preko svojih ljudi da se poslovi obave, da podupru ramenom, reklo bi se zadnjih dana, a da manje gutaju zabe, reklo bi se prije 2 godine.
Ako je jedina stvar zasto SDA ne pomaze taktika jer ne zeli da Trojka uspije, onda mislim da grijese i da ce na kraju ih to kostati izbora. Ako je jedini razlog zasto Trojka ne poziva SDA da iskoristi svoje ljude u institucija jer ne zele povratak SDA onda je to greska i kostati ce ih.
Ne mislim da jos uvijek geopoliticke okolnosti to ne dozvoljavaju, zapravo mi jos ne znam na cemu smo, Trump je jedna velika nepoznanica, sto ce reci po pljuski koju je Dodo MAGA dobio neki dan od njih. Prilika je bila kad je Putler udrio na Ukrajinu, tad se moglo mnogo, ali nisu stvari jos uvijek previse crne na globalnom planu.. vrijeme ce pokazati na sta ce ovo izaci.
Trebamo pozdravit da su prvi put institucije osudile nekoge, i da su izdale naloge za hapsenje. Ne treba biti previse kritican prema sigurnosnom aparatu, podrsku im dati i nadati se da ce pronaci modus kako vepra uhapsit. Jer ako ga ne uhapse ili ne pobjegne, ide rat ili ce biti Bosne mnogo manje nego sto je danas ima. To cemo se sloziti.
-
benki2
#23000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve stoji to sto govoris, od te trojke samo dvojka moze biti u nekim kombinacijama za neki probosanski sabor, iako su i oni zglajzali (nip i sdp). Ali bitnije sitnosicarski interesi od drzave. Nasa stranka je samo produzena ruka srbije i hrvatske, oni su tu svakako samo da sabotiraju.Benjo34 wrote: ↑01/04/2025 14:05Nije nikad, generalno zapad da je zelio ikad zaista pomoc ne bi nagradio genocid nad Bosnjacima, etnicko ciscenje Hrvata iz posavine.dr_Evil wrote: ↑01/04/2025 13:30A kad je EU htjela pomoci Bosnjacima? Ono da se ne lazemoBenjo34 wrote: ↑01/04/2025 13:26 Razvlacenje hapsenja samo ide na stetu drzave. Zivi bili pa vidjeli. Sve vise ima tih pricica da EU ne zeli pomoci a do Trumpove administracije ce sigurno doci i to njegovo ime. Dodik je ideoloski blizak Donaldu i njegovim suradnicima, tu nam nikakvo lobiranje nece pomoci jer se oni vode mracnom ideologijom covjecanstva.
mudro zboris
Mi smo sami sebi dovoljni