1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
galia95

#226 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by galia95 »

Chmoljo wrote: 09/05/2022 00:23
galia95 wrote: 09/05/2022 00:18

Ne vrijedi ovdje polemisati. Kada većina forumaša podržava nekakvog Puhala, samoprozvanog analitičara i psihologa, a ustvari običnog plaćenika i smrada koji nudi novčanu nagradu licitirajući sa brojkama naše ubijene djece, koji svjesno i perfidno provocira i podjebava žrtve na društvenim mrežama, to govori sve o vama.

Fuj, gadite mi se svi odreda
a zašto se uopšte polemiše o nečemu što treba biti činjenica?

dok budeš povraćao, prisjeti se i onih kojima je 700 ubijene djece malo. pa misle da treba još dodati.
Smiri se pametnjakoviću.

Po hiljaditi put, pošto vam treba očito ponoviti:

Nije problem što se postavlja pitanje revizije broja ubijene djece i građana Sarajeva, nego ko postavlja to pitanje, na koji način, kojim tonom i u kojem trenutku.

Puhalo je obični debil koji je otvorio ranu žrtvama kada je na vrlo proračunat i perfidan način zatražio prebrojavanje ubijene sarajevske djece, i to na Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva. Zatim je nastavio sa šprdnjom i podjebavanjem nudeći novčanu nagradu za takvu informaciju. Zatim se nastavio čitav dan prepucavati na twitteru sa ljudima koje je uvrijedio i dolijevati ulje na vatru.

Mi zbog sebe moramo da dođemo do prave istine i stvarnog broja stradalih i ubijenih tokom četničke opsade Sarajeva.

Ali ne dozvoljavam da mi papak iz etnički očišćenog Kalinovika soli pamet, zahtijeva i naređuje bilo šta, a kamoli da objavljuje članke sa naslovom: "Sarajlije, dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete ili prestanite koristiti taj broj!".
Last edited by galia95 on 09/05/2022 00:59, edited 3 times in total.
hatemondays

#227 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by hatemondays »

Bloo wrote: 08/05/2022 23:53
GandalfSivi wrote: 08/05/2022 23:47

Sta bolan? Fakat je da je lik bio pripadnik i da je ranjen. Nema to nikakve veze sa tim je li cetnik. Kada vec pitas, apsolutno mislim da nije cetnik, samo kreten, jer nikome ne treba ovo trljanje soli u rane tih roditelja, bez obzira ko to radi, kako se zove i odakle je. Mozemo mi teoretski filozofirati koliko god hocemo, ali ja ti garantujem da je zabolilo te ljude i onda zajebi svu filozofiju…
Ako je poginulo 1601 dijete (znaci maloljetnik) i taj broj je tacan i provjeren, onda trlja ranu roditeljima 1601 djeteta.
Ako je poginulo 600 djece, onda trlja ranu roditeljima 600 djece. Onoj razlici, ako postoji, ne moze trljati nista.

A ja ne vidim da on negira da su djeca poginula, vec da se utvrdi broj djece jer se isti koristi u politicke svrhe.

Ako je poginuo (tj. ubijen) mali A.P. (7 godina) i za to postoje dokazi (roditelji/izjave), zasto bi njegovi roditelji osjecali bol? Puhalo ne dovodi smrt njihovog djeteta u pitanje.
Mozda je u pravu sto se broja tice ali nuditi lovu je preseravanje. Eto usput pomenem dijete mog saborca koje je poginulo u ljeto 95. Bili smo na liniji na Nisicima i mislim da je Sabrija Z. tek dosao na teren, mislim da je covjek tek stigao i onda ga zovnemo u komandu da dodje da mu javimo da mu je kcerka Sidbela poginua od gelera granate u haustoru njene zgrade kod Markala. Imao je kcerku blizanku Sidbelinu i jednu stariju. Nama uzas ali kad vidis oca na jos malo pa kraj rata i onda gubis dijete. Nikad necu zaboraviti njegov stakleni,tupi pogled sa suzama u ocima. Covjek stoji ne progovara , mi koji smo prosli sve i svasta stojimo u cekamo neko bozansko cudo da ovo je sve neki ruzan san ali nije. Trpao sam crijeva ranjenim drugovima u nazad u stomak, iznosio ih bez ruku ili nogu sa linije ali nikad ponavljam nikad nisam osjecao vecu prazninu nego gledajuci bespomocnog oca kako prima tu tuznu vijest. Eto prosao sam Grbavicu, poslije Spicu i ostala sranja u carsiji ali nikad se nisam osjecao nadrealno ko taj trenutak.Taj oziljak nosim jos i danas i onda dodje ovaj strucnjk sa svojih deset milja da nam otvara stare rane. E sad koliko ovih prica ima a eto naveo sam jednu u kojoj sam slucajni ucesnik a ne bi pozelio nikome da se ponovi.
GandalfSivi

#228 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by GandalfSivi »

U sustini ja nisam normalan gdje se uopste javih na ovu temu (a bilo je samo da odgovorim na pitanje koje vidjeh). Samo cu reci, blago svima nama ako nam je Puhalo najveci problem u zivotu, bez obzira sta ko od nas mislio i o njemu i o ovom postu koji je napisao…
GandalfSivi

#229 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by GandalfSivi »

Bloo wrote: 09/05/2022 00:04 @GandalfSivi

Ako ce se poginula djeca (bez.obzira na nacionalnosr njihovih roditelja) tj. broj, koristiti kao gorivo u procesu bosnjacke mazohisticke i ustrajne samoviktimizacije i biti prikazana kao zrtva na bedemu bosnjacke identitarne borbe, onda ne u moje ime. Pa nek sve gori.
Ako je broj manji, to ne ponistava cinjenicu o opsadi i faktu da su djeca ginula.
Ako je broj.lazno veci, to i dalje ne ponistava gore navedeni fakt ali nas tjera sa se zapitamo zasto...

*Disclaimer - bosnjacke u okviru SDA diskursa
Shvatas li ti apsurdnost svega ovoga, pa i tvog argumenta (nazalost tacnog) haman 30 godina poslije? Dokle ba vise?
exliberal-ex

#230 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by exliberal-ex »

Ah vratili smo se ponovo na ove brojeve.

Meni je upalo u oci kako ovdje pojedini forumasi pljuju na Puhala a niko ni da spomene Tokacu koji je samo potvrdio sto je Puhalo napisao.

Sam broj poginulih je manipulisan kod sviju , kod mene komsija poginuo kao civil vodi se kao sehid da bi familija dobila bolju penziju...ok...meni clan familije nestane u gradu opstina nas "natjera" da ga proglasimo mrtvim da bi mogli zavrsiti prenos imovine i on automatski se izbrise sa spiska nestalih srba u gradu....jel Cegar govorio kako zna za slucajeve ubistava koji su sakriveni pod "zrtve cetnickog granatiranja"..jedne zrtve se kriju, druge preuvelicavaju i tako kod svih.

Ja sam davno , kad se spomenik djeci pravio, postavio pitanje zasto nisu djeca koja su nastradala na grbavici, ilidji ( pod srpskom teritorijom) ukljucena na spiskove i zasto su njihova imena iskljucena....ah sjecam se i mene su prozivali da sam cetnik itd...vratilo se sad nazad kao sto se ce se vratit i benjamini za spomenik na kazanima i neutralni natpis

U sustini mitomanija zivi kod sva tri naroda i svako pitanje koje se postavi u vezi brojeva automatski povlaci kontra napad.

I da se nebi zastitnici djaba palili ovo pise srbin koji je prezivio rat u sarajevu.
Nierika

#231 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Nierika »

sime_cipol wrote: 08/05/2022 12:52 Tacan broj poginulih bi trebali utvrditi zbog sebe. Ni radi Srba, ni Hrvata, niti bilo koga u svijetu. Nego zbog sebe.
Potpis.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#232 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Chmoljo »

galia95 wrote: 09/05/2022 00:39
Chmoljo wrote: 09/05/2022 00:23

a zašto se uopšte polemiše o nečemu što treba biti činjenica?

dok budeš povraćao, prisjeti se i onih kojima je 700 ubijene djece malo. pa misle da treba još dodati.
Smiri se pametnjakoviću.

Po hiljaditi put, pošto vam treba očito ponoviti:

Nije problem što se postavlja pitanje revizije broja ubijene djece i građana Sarajeva, nego ko postavlja to pitanje, na koji način, kojim tonom i u kojem trenutku.

Puhalo je obični debil koji je otvorio ranu žrtvama kada je na vrlo proračunat i perfidan način zatražio prebrojavanje ubijene sarajevske djece, i to na Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva. Zatim je nastavio sa šprdnjom i podjebavanjem nudeći novčanu nagradu za takvu informaciju. Zatim se nastavio čitav dan prepucavati na twitteru sa ljudima koje je uvrijedio i dolijevati ulje na vatru. Eto danas sam tek saznao da je to radio i prethodnih godina.

Mi zbog sebe MORAMO da dođemo do prave istine i stvarnog broja stradalih i ubijenih tokom četničke opsade Sarajeva.

Ali ne dozvoljavam da mi papak iz etnički očišćenog Kalinovika soli pamet, zahtijeva i naređuje bilo šta, a kamoli da objavljuje članke sa naslovom: "Sarajlije, dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete ili prestanite koristiti taj broj!".
i onda dođemo do toga da mora jedan "papak iz etnički očišćenog Kalinovika" da soli pamet jer se ne da drugačije reć. ili još gore, niko se nije potrudio da drugačije kaže.

onaj ko bi trebao, ko ima pravo da kaže, jel...

ne vidim da ga je Tokača nalijepio. al hajde de, možda je i Tokača odnekud. ne bi bilo prvi put i da se njemu spočitava pitanje "za čije interese radi".
Nierika

#233 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Nierika »

Iz priča koje sam čula - blizu Aišine pekare (dvorište između zgrada, ispod su bile garaže) je pala granata i više djece je poginulo. Ne znam nikakva detalje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#234 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 09/05/2022 00:41 U sustini ja nisam normalan gdje se uopste javih na ovu temu (a bilo je samo da odgovorim na pitanje koje vidjeh). Samo cu reci, blago svima nama ako nam je Puhalo najveci problem u zivotu, bez obzira sta ko od nas mislio i o njemu i o ovom postu koji je napisao…
:thumbup:
Kaligrafija

#235 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Kaligrafija »

Pregledah spisak i nazalost nasao sam jedno ime da nije upisano, djecak od 4 godine, kojeg je ubio geler granate, dok je dijete rucalo...Nazalost, rahmetli djecak je brat, mog bivseg komsije, te tako nemam pravo da iznosim ime i prezime, a ne bi iz postovovanja prema porodici...!

Eto za supke Puhala i Tokacu, sigurno jedno ime vise na spisku...na njihovu radost ili zalost...fuj...
Mu_mala Mu

#236 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Mu_mala Mu »

Snake Eyes wrote: 08/05/2022 11:44 Iako to nije tema zelim da kazem da je broj "ubijene" djece daleko veci od 1601. Ko je dijete bio u ratu zna sta znaci ubijeno djetinjstvo. I danas kada pogledam Savrseni krug, kao najbolju filmsku prezentaciju rata u Sarajevu, potresem se, svaka mi se trauma vrati. Zvizduk granata, lomljenje prozora, urlici, krici zena i ranjenih, lede krv u zilama. Kasnije sam naucio da granate koje "zvizde" ubijaju iznutra, one koje ne cujes ubijaju "izvana".
svaka cast, upravo sam to sve pomislila kad sam vidjela naslov teme i prvi post i podobro mi probudilo sjecanja iz tog perioda...svi mi koji smo bili djeca u to vrijeme u sarajevu smo bukvalno ubijeni :( mada slazem se ostalima da ipak treba (a trebalo je davno) utvrditi tacan broj ubijene djece, da ne bi dolazilo do malverzacija i provokacija od bilo koga
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#237 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by sime_cipol »

Mu_mala Mu wrote: 09/05/2022 01:10
Snake Eyes wrote: 08/05/2022 11:44 Iako to nije tema zelim da kazem da je broj "ubijene" djece daleko veci od 1601. Ko je dijete bio u ratu zna sta znaci ubijeno djetinjstvo. I danas kada pogledam Savrseni krug, kao najbolju filmsku prezentaciju rata u Sarajevu, potresem se, svaka mi se trauma vrati. Zvizduk granata, lomljenje prozora, urlici, krici zena i ranjenih, lede krv u zilama. Kasnije sam naucio da granate koje "zvizde" ubijaju iznutra, one koje ne cujes ubijaju "izvana".
svaka cast, upravo sam to sve pomislila kad sam vidjela naslov teme i prvi post i podobro mi probudilo sjecanja iz tog perioda...svi mi koji smo bili djeca u to vrijeme u sarajevu smo bukvalno ubijeni :( mada slazem se ostalima da ipak treba (a trebalo je davno) utvrditi tacan broj ubijene djece, da ne bi dolazilo do malverzacija i provokacija od bilo koga
Možda krenuti sa djecom, kao najosjetljivijim kategorijom. Zašto kasnije ne nastaviti sa svim zrtvama prokletog rata. Da znamo, u broj, u ime i prezime, u svaku sudbinu koju je uništio srbo-cetnicki agresor.
Mu_mala Mu

#238 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Mu_mala Mu »

elcaliente wrote: 08/05/2022 13:35 Citajuci temu da se zakljucuti da u Sarajevu 27 godina poslije rata se ne zna koliko je najmladzih i najneduznijih gradzana tog grada stradalo za vrijeme agresije.

Kakva sramota, kakva katastrofa i ne postivanje tih zrtava i njihovih roditelja.

Jednostavno nemam rijeci na to.
I onda slazu i napisu neki broj ofrlje, neki sluzbenik u kancelariji bubne broj kao na bingu, kao da nisu zivoti djece.
Sramota epskih razmjera za Sarajevo.
nije sramota samo za sarajevo, vec i za cijelu bih sto se ne zna tacan broj poginule i ubijene djece tokom rata...to je sramota svih nas u kompletu :(
galia95

#239 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by galia95 »

Razlog zašto su se mnogi od nas ovako "upalili" nije dilema oko opravdanosti revizije broja žrtava opkoljenog Sarajeva, nego način na koji je ovaj kreten postavio pitanje i pokrenuo raspravu:

Image

karanana

#240 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by karanana »

u nedostatku boljeg, tokaca je uradio najbolje sto je mogao i slazem se da ni meni broj 1600 nije imao smisla. ako je u sarajevu poginulo 11500 ljudi, od toga je oko 6000 vojnika ako se ne varam, onda znaci da je svaki treci ostali poginuli bilo dijete sto mi nije imalo smisla. ne znam zasto dozvoljavamo neprijateljima da manipulisu sa istinom tako sto cemo im dati prostor za to. i ne mislim da je srdjan puhalo neprijatelj ali drugi ce iskoristiti.
na listi s prve strane teme nema mog druga iz skole koji je doduse ubijen od otpadnika i kriminalaca najogreg soja u armiji bih. ali njegova negova rodica je na spisku, ubijeni su zajedno. vidim i danilo ristovic je na spisku, dijete ubijeno u masakru nad porodicom ristovic 92, od strane jos jedne grupe olosa.
spree

#241 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by spree »

Puhalo je nebitni kreten koji sebi dize popularnost i definitvno nije trebalo na ovaj način potegnuti to pitanje, ali kad je već potegnuto treba barem sada sve tacno utvrditi, kao sto je neko prije napisao radi sebe. To je trebalo davno, ali sa ovim nesposobnim i podobnim ne čudi me što nije do sada. Lakše je bubnuti broj nego potruditi se, pa zaista nešto istražiti i zadokumentovati.
hatemondays

#242 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by hatemondays »

exliberal-ex wrote: 09/05/2022 00:45 Ah vratili smo se ponovo na ove brojeve.

Meni je upalo u oci kako ovdje pojedini forumasi pljuju na Puhala a niko ni da spomene Tokacu koji je samo potvrdio sto je Puhalo napisao.

Sam broj poginulih je manipulisan kod sviju , kod mene komsija poginuo kao civil vodi se kao sehid da bi familija dobila bolju penziju...ok...meni clan familije nestane u gradu opstina nas "natjera" da ga proglasimo mrtvim da bi mogli zavrsiti prenos imovine i on automatski se izbrise sa spiska nestalih srba u gradu....jel Cegar govorio kako zna za slucajeve ubistava koji su sakriveni pod "zrtve cetnickog granatiranja"..jedne zrtve se kriju, druge preuvelicavaju i tako kod svih.

Ja sam davno , kad se spomenik djeci pravio, postavio pitanje zasto nisu djeca koja su nastradala na grbavici, ilidji ( pod srpskom teritorijom) ukljucena na spiskove i zasto su njihova imena iskljucena....ah sjecam se i mene su prozivali da sam cetnik itd...vratilo se sad nazad kao sto se ce se vratit i benjamini za spomenik na kazanima i neutralni natpis

U sustini mitomanija zivi kod sva tri naroda i svako pitanje koje se postavi u vezi brojeva automatski povlaci kontra napad.

I da se nebi zastitnici djaba palili ovo pise srbin koji je prezivio rat u sarajevu.
Sve u dure nije trebao pominjati novac, ako cemo pravo hajmo isti novac ponuditi da se strpaju u zatvor do kraja zivota oni ne samo koji su ubili djecu Sarajeva nego svakog neduznog covjeka u BiH. Postavka ja dajem lovu je uzasna ima mali milion boljih nacina da se dodje do pravog broja i sta cemo onda kad dodjemo do pravog broja kraj price onda Puhalo i ostali ce stati na tome. U postu gore sam naveo primjer neduzne djevojcice cija je smrt ostavila trajne oziljke familiji i onima koji su je znali a posredno i meni. Ubijena djeca su nesto o cemu se treba pricati sa jakom dozom opreza a ne mahati novcanicama da se utvrdi "istina". Zamisli da sad ja vadim lovu i kazem koliko je poginulo djaka u Kragujevcu , bio bih razapet uzduz i poprijeko. U te rane se ne dira ,to su opasne traume.
Mu_mala Mu

#243 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Mu_mala Mu »

sime_cipol wrote: 09/05/2022 01:16
Mu_mala Mu wrote: 09/05/2022 01:10

Možda krenuti sa djecom, kao najosjetljivijim kategorijom. Zašto kasnije ne nastaviti sa svim zrtvama prokletog rata. Da znamo, u broj, u ime i prezime, u svaku sudbinu koju je uništio srbo-cetnicki agresor.
tako je, treba krenuti od djece i to koliko je ukupno djece uopste bilo u sarajevu i bih, pa koliko je otislo, ubijeno, ranjeno, zarobljeno, muceno i sta sve ne...ne zbog nekoga vec prvo zbog njih samih, njihovih porodica, a onda i zbog nas koji smo, eto nekom srecom prezivili nekako. e onda ici ostale civile i vojnike. mi zaista trebamo da znamo to sve, jer mi zaista nemamo razloga da se stidimo, krijemo ili lazemo cinjenicno stanje svega toga...jedan ugasen zivot odraslog covjeka je previse, a kamoli djeteta :(
a posto nisam imala priliku vidjeti ta istrazivanja i knjigu, pitam se da li su ubrojana djeca tj bebe koje ubijene ili umrle usljed nedostatka adekvatne brige i pomoci u bolnici jezero i djeca koja su bila u drugim bolnicama tokom rata
exliberal-ex

#244 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by exliberal-ex »

hatemondays wrote: 09/05/2022 02:16
exliberal-ex wrote: 09/05/2022 00:45 Ah vratili smo se ponovo na ove brojeve.

Sve u dure nije trebao pominjati novac, ako cemo pravo hajmo isti novac ponuditi da se strpaju u zatvor do kraja zivota oni ne samo koji su ubili djecu Sarajeva nego svakog neduznog covjeka u BiH. Postavka ja dajem lovu je uzasna ima mali milion boljih nacina da se dodje do pravog broja i sta cemo onda kad dodjemo do pravog broja kraj price onda Puhalo i ostali ce stati na tome. U postu gore sam naveo primjer neduzne djevojcice cija je smrt ostavila trajne oziljke familiji i onima koji su je znali a posredno i meni. Ubijena djeca su nesto o cemu se treba pricati sa jakom dozom opreza a ne mahati novcanicama da se utvrdi "istina". Zamisli da sad ja vadim lovu i kazem koliko je poginulo djaka u Kragujevcu , bio bih razapet uzduz i poprijeko. U te rane se ne dira ,to su opasne traume.
Slazem se ali ako nakon skoro 30 godina nemamo te podatke onda je.vise nego zalosno. Opet kazem ovo sto je Puhalo provokativno napisao nije samo njegovo lupetanje nego je iza njegove izjave stoj i Tokaca koji je mnogima trn u oku jer je pobio mnoge mitove o broju zrtava svim stranama.
Zato imas slucajeve da srbi nevjeruj.za broj nastradalih u srebrenici...."sahranjivali su I one koji su umrli ranije"... da se bosnjaci ismijavaju na srpske brojeve poginulig srba ...."bacali ih lavovima"...itd.
hatemondays

#245 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by hatemondays »

exliberal-ex wrote: 09/05/2022 05:10
hatemondays wrote: 09/05/2022 02:16
Slazem se ali ako nakon skoro 30 godina nemamo te podatke onda je.vise nego zalosno. Opet kazem ovo sto je Puhalo provokativno napisao nije samo njegovo lupetanje nego je iza njegove izjave stoj i Tokaca koji je mnogima trn u oku jer je pobio mnoge mitove o broju zrtava svim stranama.
Zato imas slucajeve da srbi nevjeruj.za broj nastradalih u srebrenici...."sahranjivali su I one koji su umrli ranije"... da se bosnjaci ismijavaju na srpske brojeve poginulig srba ...."bacali ih lavovima"...itd.
Tokacu znam licno dakle ne bih o njemu i njegovim porivima a u stvari mozemo, sve se vrti oko para i ko ce platiti nekome da konacno utvrdi pravu istinu. Nazalost drustvo sa sve 3 strane nije spremno istini pogledati u oci jer bi mnogi lazni vojnici, invalidi i oni koji su im omogucili otisli u bajbuk. E sad Tokaca misli uletice neko sa lovoma posto je on najkompetentniji onda eto i njega da se omrste jos malo brkovi. Nista od tog filma, uglavnom ako je Puhalo uradio ovo na Tokacin ili neciji drugi mig onda si je pucao u nogu , sto bi raja rekla klasicni levat.
Bloo
Globalna šefica

#246 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by Bloo »

GandalfSivi wrote: 09/05/2022 00:43
Bloo wrote: 09/05/2022 00:04 @GandalfSivi

Ako ce se poginula djeca (bez.obzira na nacionalnosr njihovih roditelja) tj. broj, koristiti kao gorivo u procesu bosnjacke mazohisticke i ustrajne samoviktimizacije i biti prikazana kao zrtva na bedemu bosnjacke identitarne borbe, onda ne u moje ime. Pa nek sve gori.
Ako je broj manji, to ne ponistava cinjenicu o opsadi i faktu da su djeca ginula.
Ako je broj.lazno veci, to i dalje ne ponistava gore navedeni fakt ali nas tjera sa se zapitamo zasto...

*Disclaimer - bosnjacke u okviru SDA diskursa
Shvatas li ti apsurdnost svega ovoga, pa i tvog argumenta (nazalost tacnog) haman 30 godina poslije? Dokle ba vise?
Nije apsurdno da je neko mozda (uz to i namjerno) fingirao broj ubijene djece?
PM72

#247 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by PM72 »

Svim narodima na ovim prostorima zajedničko je prepravljanje istorije,uveličavanje vlastitih a minimiziranje i nalaženje opravdanja za stradanje drugih...
mali_balon

#248 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by mali_balon »

Zasto ga Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva ne tuzi za klevetu.
mayab

#249 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by mayab »

Samo da poručim svima koji ovdje apriori odmah pljuju po Puhalu ,
dakle,
očito slabo pratite istupe i rad tog čovjeka, on nastoji provokacijom da utiče na pozitivnu promjenu mišljenja, na širenje istine a ne laži i mitova,
on je po zanimanju psiholog !
I vjerujte, Srđan je uvijek na pravoj strani , često šaljiv , a još ćešće provokativan i "okrutan"....
Pogledajte malo njegove stare objave, provokacije, pod_ebavanja, svega i svakoga....
Isto je i sa ovim o broju ubijene djece , po principu, da bi neko bio ispravan u bilo kakvim raspravama sa nekim drugim,
treba sam biti čist, precizan i oslobođen mitomanije!
Ono, kako kaže poslovica , prvo pometi svoje dvorište :bih:
PM72

#250 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki

Post by PM72 »

mali_balon wrote: 09/05/2022 07:09 Zasto ga Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva ne tuzi za klevetu.
Koja kleveta?
Post Reply