Aha, znaci nisu bili zaduženi
Još uglavnom feudalna država….neuporedivo
EDIT: Pa se nakon toga vratiše još veći
Aha, znaci nisu bili zaduženi
Eto, uhvati se za zaduzenost, pored gomile gluposti koje si gore postavio, a ni danas nisu istinite, poput katastrofe u Siriji, koju si proglasio da im ide u korist. Tako si mogao i gubitke proglasiti da im ide u korist. U rangu - krstarica Moskva potopljena da zagradi 7 NATO podmornica...
Dali ti je poznata riječ ‘konsolidacija’? Mogli su probati i nazor…zilog wrote: ↑18/12/2024 23:02Eto, uhvati se za zaduzenost, pored gomile gluposti koje si gore postavio, a ni danas nisu istinite, poput katastrofe u Siriji, koju si proglasio da im ide u korist. Tako si mogao i gubitke proglasiti da im ide u korist. U rangu - krstarica Moskva potopljena da zagradi 7 NATO podmornica...
Fula: Danas su jos vise feudalna drzava.AliceInChains wrote: ↑18/12/2024 22:55Još uglavnom feudalna država….neuporedivo
EDIT: Pa se nakon toga vratiše još veći![]()
Pa nisu svemoćni. Gurali su koliko su mogli tada i očigledno dali svoj maksimum. Svaka vojska ima svoj limit.pici wrote: ↑18/12/2024 18:30 najveca greska ukrajinaca je ona takticka pauza izjuma, morali su gurati po svaku cijenu, rusi su bili u rasulu i bez rezervi... dali su pauzu, tj djavolu vode i vidi sad... pregrupisali se, mobilisali, koriste iranske dronove i rakete, s.korejsku municiju i meso i kinesku tehnologiju i kupnju nafte i plina.
I opet prave gresku, vode pozicioni rovovski rat u kojem su rusi tata mate... i kakva je to glupost da se ne mobilisu momci od 18-25 godina, pa tada je muskarac u naponu snage i najsnazniji i najokretniji.
Ovo mi smrdi na pregovore i ustupke rusima. Da su htjeli osloboditi ukrajinu, do sada bi imali dva miliona vojnika i oruzja na bacanje...
Još su valjda imali na umu kako su se Rusi prije kontraofanzive razapeli, pa se nisu htjeli naći u sličnoj situaciji.vrbas1979 wrote: ↑19/12/2024 00:09Pa nisu svemoćni. Gurali su koliko su mogli tada i očigledno dali svoj maksimum. Svaka vojska ima svoj limit.pici wrote: ↑18/12/2024 18:30 najveca greska ukrajinaca je ona takticka pauza izjuma, morali su gurati po svaku cijenu, rusi su bili u rasulu i bez rezervi... dali su pauzu, tj djavolu vode i vidi sad... pregrupisali se, mobilisali, koriste iranske dronove i rakete, s.korejsku municiju i meso i kinesku tehnologiju i kupnju nafte i plina.
I opet prave gresku, vode pozicioni rovovski rat u kojem su rusi tata mate... i kakva je to glupost da se ne mobilisu momci od 18-25 godina, pa tada je muskarac u naponu snage i najsnazniji i najokretniji.
Ovo mi smrdi na pregovore i ustupke rusima. Da su htjeli osloboditi ukrajinu, do sada bi imali dva miliona vojnika i oruzja na bacanje...
Da su mogli išli bi dalje sigurno. Nikad više volje, želje i elana nisu imali nego u prvoj godini rata.
Nije u pitanju elan. U pitanju je takticka premoc i slom neprijatelja. Rusi su bjezali iz okupiranih naselja i gradova cim bi se pojavio ukrajinski vojnik. Neko je naredio stop i nema dalje. Po intervjuima ukrajinskih komandira i ljustva imali su dovoljno ljudstva, tehnike i MTS-a bar do Luganjska i granice sa rusijom. Rusi nisu imali rezerve da ih zaustave u tom momentu. Bili su iznenadjeni prodorom i taktikom. Tada sam napisao, ukre ce ovo skupo kostati i nazalost bi upravu.vrbas1979 wrote: ↑19/12/2024 00:09Pa nisu svemoćni. Gurali su koliko su mogli tada i očigledno dali svoj maksimum. Svaka vojska ima svoj limit.pici wrote: ↑18/12/2024 18:30 najveca greska ukrajinaca je ona takticka pauza izjuma, morali su gurati po svaku cijenu, rusi su bili u rasulu i bez rezervi... dali su pauzu, tj djavolu vode i vidi sad... pregrupisali se, mobilisali, koriste iranske dronove i rakete, s.korejsku municiju i meso i kinesku tehnologiju i kupnju nafte i plina.
Da su mogli išli bi dalje sigurno. Nikad više volje, želje i elana nisu imali nego u prvoj godini rata.
ah, i od mene da si joj zdravoj i sretnoj ziv i zdrav
i dan danas su polufeudalno društvo...vazda bili i ostali društvo mraka i nazadnosti, a glede mitomanije oni su kreatori koncepta koji koriste naši istočni susjedni....zaboravio si Kominternu i sve iz historije što ne podupire tvoju iluziju...da ne kažem da mentalno još živiš u svijetu Mufida Memije i 7 sveckih danaAliceInChains wrote: ↑18/12/2024 22:55Aha, znaci nisu bili zaduženi
Još uglavnom feudalna država….neuporedivo
EDIT: Pa se nakon toga vratiše još veći![]()
AliceInChains wrote: ↑18/12/2024 22:03 Da rezimiramo glavne prednosti Rusa naspram Ukrajinaca, o kojima se ne voli rado razgovarati:
1. Imaju gomilu resursa, koje imaju kome i prodati, uz kombinaciju sa teškom industrijom
2. Nisu izolirani. Iza sebe imaju fabriku svijeta, koja ih hrani sa (iskopiranom) zapadnom tehnologijom i ostalim potrebama, a ne isključivo
3. Ekonomski patuljak; ali vojno nije razapet po cijelom svijetu (čak mislim da im povlačenje iz Sirije u ovom trenutku i koristi)
4. Solidna vojna industrija / samoproizvodnja i vojna akademija, umjesto X nehomogenih sistema iz X država
5. Veće stanovništvo
6. Jaka diplomatija
7. Ne vodi se rat na njihovoj teritoriji, osim u šumama na jednom kvadratnom kilometru
8. Ozbiljna historija, koja doprinosi zajedništvu društva i voljnost borbe za državu
9. Putin nema kancer i nije crko; stabilna vlast sa visedecejniskim iskustvom
10.Nuklearna sila
11. Sankcije ne pogađaju isključivo njih
12. Nisu zaduženi / finasijski ovisni od vanjski kreditora, sa solidnom CB
Hmmm, zašto sam iz pocetka agresije blago pezimistican uvezi ratobornih pobjedničkih izjava prepotentnih foteljasa na levelu mentalnog kapaciteta berbokicke i već duže (samo treba prelistati unazad na ovoj temi) mislim da bez direktnog uključenja otana ne ide?![]()
Još ih neki uspoređuju sa našim istočnim komšama. Ma ne možeš ih usporediti ni po mitomaniji, jer bi već davno pukli ko truhla lubenica![]()
Jednostavno mi je pod tim uslovima žao samih Ukrajinaca, žetvenih jaraca, koji kao barem ginu jer kao brane naše guzice malo zapadnije, sto također nije zagarantirano. Zašto mi ih je žao? Jer vidim po nama a i općenito Južnim Slavenima, koliko smo grohnuli, kad pomislim na njihovu budućnost nakon rata.
Uvezi veće globalne igranke ih se prosto malo podcjenilo.
Ali ko zna, nada umire kao zadnja.
Kakav rigoleto...kad pomislim na njihovu budućnost nakon rata.
Sada cu se s tobom vise sloziti nego tada, samo ne znam da li bih tada imao toliko muda, sve i da mi je srce vikalo tjeraj...pici wrote: ↑19/12/2024 01:10Nije u pitanju elan. U pitanju je takticka premoc i slom neprijatelja. Rusi su bjezali iz okupiranih naselja i gradova cim bi se pojavio ukrajinski vojnik. Neko je naredio stop i nema dalje. Po intervjuima ukrajinskih komandira i ljustva imali su dovoljno ljudstva, tehnike i MTS-a bar do Luganjska i granice sa rusijom. Rusi nisu imali rezerve da ih zaustave u tom momentu. Bili su iznenadjeni prodorom i taktikom. Tada sam napisao, ukre ce ovo skupo kostati i nazalost bi upravu.vrbas1979 wrote: ↑19/12/2024 00:09Pa nisu svemoćni. Gurali su koliko su mogli tada i očigledno dali svoj maksimum. Svaka vojska ima svoj limit.pici wrote: ↑18/12/2024 18:30 najveca greska ukrajinaca je ona takticka pauza izjuma, morali su gurati po svaku cijenu, rusi su bili u rasulu i bez rezervi... dali su pauzu, tj djavolu vode i vidi sad... pregrupisali se, mobilisali, koriste iranske dronove i rakete, s.korejsku municiju i meso i kinesku tehnologiju i kupnju nafte i plina.
Neprijatelj kada je u rasulu, nema stanke, goni bandu dok ne crknu... inace eto ti ih opet.
Vikend je, a kao da nije.AliceInChains wrote: ↑18/12/2024 22:03 Da rezimiramo glavne prednosti Rusa naspram Ukrajinaca, o kojima se ne voli rado razgovarati:
1. Imaju gomilu resursa, koje imaju kome i prodati, uz kombinaciju sa teškom industrijom
2. Nisu izolirani. Iza sebe imaju fabriku svijeta, koja ih hrani sa (iskopiranom) zapadnom tehnologijom i ostalim potrebama, a ne isključivo
3. Ekonomski patuljak; ali vojno nije razapet po cijelom svijetu (čak mislim da im povlačenje iz Sirije u ovom trenutku i koristi)
4. Solidna vojna industrija / samoproizvodnja i vojna akademija, umjesto X nehomogenih sistema iz X država
5. Veće stanovništvo
6. Jaka diplomatija
7. Ne vodi se rat na njihovoj teritoriji, osim u šumama na jednom kvadratnom kilometru
8. Ozbiljna historija, koja doprinosi zajedništvu društva i voljnost borbe za državu
9. Putin nema kancer i nije crko; stabilna vlast sa visedecejniskim iskustvom
10.Nuklearna sila
11. Sankcije ne pogađaju isključivo njih
12. Nisu zaduženi / finasijski ovisni od vanjski kreditora, sa solidnom CB
Hmmm, zašto sam iz pocetka agresije blago pezimistican uvezi ratobornih pobjedničkih izjava prepotentnih foteljasa na levelu mentalnog kapaciteta berbokicke i već duže (samo treba prelistati unazad na ovoj temi) mislim da bez direktnog uključenja otana ne ide?![]()
Još ih neki uspoređuju sa našim istočnim komšama. Ma ne možeš ih usporediti ni po mitomaniji, jer bi već davno pukli ko truhla lubenica![]()
Jednostavno mi je pod tim uslovima žao samih Ukrajinaca, žetvenih jaraca, koji kao barem ginu jer kao brane naše guzice malo zapadnije, sto također nije zagarantirano. Zašto mi ih je žao? Jer vidim po nama a i općenito Južnim Slavenima, koliko smo grohnuli, kad pomislim na njihovu budućnost nakon rata.
Uvezi veće globalne igranke ih se prosto malo podcjenilo.
Ali ko zna, nada umire kao zadnja.
A taman su je u novembru popravljali... Steta...Crvene_brigade wrote: ↑19/12/2024 09:15 Masovni napad Ukrajine na ruski teritorij, eksplozije i požar u jednoj od najvećih rafinerija nafte, prizori su dramatični...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
Vladimir Putin, predsjednik Rusije, održao je danas, 19. decembra, svoju tradicionalnu godišnju press konferenciju u kojoj je iznio nekoliko zanimljivih stvari - od toga da je predložio da sa SAD-om ima "dvoboj raketama", pa do spominjanja čovjeka s čudnom frizurom koji je "pokvario" dogovoreni mir sa Ukrajinom 2022.
Dakle, Putin je, između ostalog, pozvao Sjedinjene Države na dvoboj raketama, koji bi, smatra on, "pokazao kako ruska hipersonična balistička raketa Oreshnik može poraziti bilo koji američki sistem proturaketne odbrane".
Osvrćući se na skepticizam Zapada u vezi s Oreshnikom, ruski je predsjednik predložio da strane odaberu određeni cilj u Kijevu koji će štititi američki projektili, a da Rusija lansira svoju raketu: "Spremni smo za takav eksperiment. Za nas bi ovo bilo interesantno."
Zna jado jadni, da mu niko nece dati koordinate u Kijevu...JovicSA wrote: ↑19/12/2024 14:34 Pa ko je ovdje looood?Rusi ne mogu da se odrane od Atacms i Storm Shadows ali bi da se takmiči sa NATO-om.
![]()
Vladimir Putin, predsjednik Rusije, održao je danas, 19. decembra, svoju tradicionalnu godišnju press konferenciju u kojoj je iznio nekoliko zanimljivih stvari - od toga da je predložio da sa SAD-om ima "dvoboj raketama", pa do spominjanja čovjeka s čudnom frizurom koji je "pokvario" dogovoreni mir sa Ukrajinom 2022.
Dakle, Putin je, između ostalog, pozvao Sjedinjene Države na dvoboj raketama, koji bi, smatra on, "pokazao kako ruska hipersonična balistička raketa Oreshnik može poraziti bilo koji američki sistem proturaketne odbrane".
Osvrćući se na skepticizam Zapada u vezi s Oreshnikom, ruski je predsjednik predložio da strane odaberu određeni cilj u Kijevu koji će štititi američki projektili, a da Rusija lansira svoju raketu: "Spremni smo za takav eksperiment. Za nas bi ovo bilo interesantno."![]()
Bilo bi interesantno to pratiti ali u nekoj pustinjiJovicSA wrote: ↑19/12/2024 14:34 Pa ko je ovdje looood?Rusi ne mogu da se odrane od Atacms i Storm Shadows ali bi da se takmiči sa NATO-om.
![]()
Osvrćući se na skepticizam Zapada u vezi s Oreshnikom, ruski je predsjednik predložio da strane odaberu određeni cilj u Kijevu koji će štititi američki projektili, a da Rusija lansira svoju raketu: "Spremni smo za takav eksperiment. Za nas bi ovo bilo interesantno."![]()