ako ti sta znaci procitam te u dahu...hatemondays wrote: ↑18/12/2024 10:40Naravno da smo izvukli maximum, da nismo htjeli nije istina, muda su se imala, to smo dokazali. Da su nas prijatelji handrili tokom rata i poslije i to je istina. Cak smo se zajebavali bolje da nama daju lovu umjesto da raspisuju potjernice , ne bi se delegati hvatali po Spanijama I Argentinama. Bilo je fino posjetiti neprijateljsku teritoriju , prvi put u Kalinoviku u zivotu pod krinkom humanitarne organizacije.Vrsljalo se podrug_profi wrote: ↑18/12/2024 09:54Nije bilo sigurno da li će takva jedinica ostati pod kontrolom, ili će skrenuti ka terorizmu van institucionalne kontrole, iz političkih ili vjerskih razloga. Manji bi problem bio da smo mi imali izgrađen čvrst bosanski identitet kao nacije. Da je to iznad vjere i politike. Nažlost za to trebaju generacije čak i uz ispravnu politiku.hatemondays wrote: ↑18/12/2024 09:39
Jedinica za likvidaciju zlocinaca je bila formirana pocetkom 96. Istu su cinili dobrovoljci kojima su isti zlocinci potamanili clanove familijie. U jedinici je bilo dosta avanturusta kojima je bilo dosadno poslije rata a jos zeljni krvi. Ekipa je bila 3 puta na teritoriji Cajnica, Foce i Kalinovika.
Poslije 3 mjeseca neko je dojavio Amerima i oni se ponude da urade obuku, bilo je tu dodjele certifikata o zavrsenoj obuci. Nazalost to je bila njihova igranka u kojoj su zeljeli znati o cemu se radi i koliko nas ima i koja nam je svrha. Jedinica je ugasena poslije godinu dana obuke uz suplju neka to ce sud u Hagu. Obicnom covjeku je to tesko objasniti ali kad ti neko ubije cijelu familiju nije te bas tesko nagovoriti da pokusas ubiti onog koji je to uradio. Nasi frendovi americki su se uvijek trudili da nas zaustave uz suplju nije to dobro za vas, ista prica se i danas nastavlja. Sorry za off.
Sve u svemu, kad se crta podvuče, mi smo za sebe izvukli maksimum koji je tad bio moguć.
rs a ljudi nisu imali pojma, kraj rata pa se opustilo drustvo.
Sto se tice identiteta , tesko moj profa, neki bi radije krepali od gladi nego sebe nazvali Bosancem, to je cinjenica i ja se ne ubjedjivao sa istim kako se osjecaju i identficiraju. Ja znam sta sam i ko sam.
inace ako se smijem pohvalit ja sam preko cetnicke teritorije presao u ratu inknognito u trenerci preko ELiDJe